Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: ah to sredniowiecze ... nie daje spokoju ;)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Ludzie i spo³eczeñstwo
xia4
witam! poszukuje informacji na jeden z trzech tematow 1. zakony w okresie sredniowiecza i ich rola 2. kultura sredniowiecza w europie i polsce 3. sredniowieczne idealy i wartosci 4. rozwoj gospodarczy europy w okresie sredniowiecza. gdyby ktos z was mial jakies informacje lub prace na ktorykolwiek z tematow to bardzo prosze o przeslanie ich na adres xia4@o2.pl z gory dziekuje !
Sighrolf
To powinno byæ w dziale polityka.

Pozdr.
wszebor
Mi to brzmi jak tematy wypracowañ w gimnazjum/liceum. Poszukaj na ¶ci±ga.pl
icon_wink.gif
xia4
jestem mw drugiej kalsie liceum i zadaja nam takie glupie tematy.. a przyznam sie szczerze ze nie znosze historii. Umiescilam posta, bo wy historycy pewno macie jakies gotowe prace na ten temat lub materialy. Prosze o przychyln± reke:)
Tunia
tak
nic innego nie robimy tylko piszemy prace dla licealistów.
mamy ca³e biblioteki pe³ne prac dla uczniów i z wielk± przyjemno¶ci± je udostêpniamy

anger.gif

swoj± drog± to mnie to nieco dziwi - ja w liceum nienawidzilam geografii i jako¶ nie prosi³am nikogo o gotow± pracê.. na g³upi temat....
Andrzej Siejeñski
CYTAT
a przyznam sie szczerze ze nie znosze historii.

Po takim tek¶cie raczej nie zdobêdziesz tutaj sympatyków skorych do pomocy (szczero¶æ nie zawsze jest zalet± :-).

CYTAT
bo wy historycy pewno macie jakies gotowe prace na ten temat lub materialy.

No oczywi¶cie, mamy ksi±¿ki. Zreszt± w bibliotece te¿ s±.

CYTAT
1. zakony w okresie sredniowiecza i ich rola

Wystarczy godzina na googlach i masz gotowe wypracowanie (na FREHA tez co¶ nieco¶ jest).

Pozdrawiam
Borg
a ja taki nie bede:P
3) zapamietaj ze idealy to byly w ksiazkach a ze wtedy malo ludzi czytac potrafilo a pewnie z regoly byli tez tak zajeci ze nie zapamietywali tego co przeczytali wiec zapomnij o szlachetnych czynach dziewicach itp
4) zapraszam do mojej pracy maturalnej z historii

dobra sam tez pytalem o smierc i napoleona i mi pomogli wiec tak

1) poszukaj np ksiazki pana Drabiny. ogolnie przynosili technologie nowe, kulture oswiate, prowadzili szkoly, spisywali rozne glupoty na malych karteczach i przyklejali je krolom do lodowek by nie zapominali
2) kultura w Polsce i na zachod raczej zblizona wszedzie lacina wszedzie chrzescijanstwo, to ma taka fajna nazwe poszukaj
3) etos rycerski, chrzescijanski, wladcy i warto poszukac jak go omijano dla ulatwienia np "Zabijcie ich wszystkich, Bóg rozpozna swoich"- legat papieski Arnoldowi Amaury
4) wikingowie, Hanza, poszukaj gdzie plywali czym handlowano, co bylo bardzo cenne i glowne osrodki handlu np Gdansk, Elbl±g, Wenecja, Lubeka, Kalingard, Nowogród, Birka itp

wiecie co jakos nie czuje sie historykiem histerykiem predzej
Agata Witkowska
Polecam stronê www.historycy.org Tylko dobrze radzê - nie pisz tam takiego posta jak tutaj bo Ciê na miejscu zlinczuj± usmieszek_01.gif Radzê jednak poszperaæ, prêdzej tam co¶ znajdziesz ni¿ tutaj.
Powodzenia
Agata
P.S. A JA NIENAWIDZI£AM FIZYKI!!!!!!!!!!!! moro.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.