byliby chetni na wspolny rejs po mazurach w strojach XVII-XIX wiek w klimatach piracko zeglaskich ?
termin tak cos zeby prosto z rejsu pojechac na Gniewska Vivat Vase w sierpniu .....
taki tydzien grabienia picia i plywania , wspolnego gotowania i spiewania ....... Sztynort Wegorzewo Ketlice - kolejnosc dowolna i nieobowiazkowa
duzo cumowania na dziko
bojowki na szable i szpady i inne atrakcje
Pozdro
AdamS
PS
obowiazkowy stroj : co najmniej jedna koszula z epoki ;)
har, har!
mysleli¶my ju¿ o takim przedsiêwziêciu, ale w dzisiejszych czasach wszyscy rzucaj± piratom k³ody pod nogi. jedna huczna salwa burtowa mog³aby sk³oniæ nie¿yczliwych do 'powiadomienia odpowiednich s³u¿b' i po zabawie ;P
¿yczê powodzenia, szkoda ¿e urlopu tak ma³o.. :/
kruku
--
.
Kruku wiecej optymizmu
zawsze mozna sie z bosmanatem gdzies dogadac i postrzelac
damy rade
A trzeba sobie wybiæ oko ?
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja bylbym chetny, co prawda zona mnie zbaije,a w pracy dobija, ale co mi tam. Taki rejs to moje marzenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest tylko problem "historyczny" (poza zaglowka, oczywiscie) - mamy stroje z I polowy XVII w, a najfajniejsi i typowi piraci to najwczesniej druga polowa, tak lata 60-te... Roznice byly znaczne, zwlaszca w ksztalcie kapeluszy i kurtek, o roznych szczegolach (sponie, buty etc nie wspominajac...)
Pozdrawiam!
Bryan
CYTAT(Jarek Przyby³o)
A trzeba sobie wybiæ oko ?
jak ktos lubi to nie widze przeszkod
Bryan nie przesadzaj z ta historycznoscia
jak ktos bedzie chcial to sobie cos zrobi
mamy sie pobawic na luzaku zadnego ultrasowania ...
fajnie by bylo DZty wziac i troszke pomachac wislami
i namioty histeryczne
Pozdro
AdamS
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Wyjdzie nam z tego 7th Sea, ale czemu nie:) Bedziemy najtwardszymi zeglarzami na Mazurach
Czekam na konkrety zatem - ile skladki na lodke i do kiedy... I komu...
Pozdrawiam!
Bryan
Hehehe pomysl fajny. Skzoda ze nie mamy do dyspozycji jakiegos starego okretu
Pozdr
WR
Wojtek na mazury to nie moze byc za duzy okret
Bryan nie rozpedzaj sie tak
najpierw trzeba by wiedziec ile jest chetnych , czy dostaniemy urlopy , i kiedy jest gniew 2006
Jestem za
rozumiem, ¿e blachy i kolczugi obowi±zkowo?
oczywiscie 2 komplety na bojowki
ale zadnego zeglowania w kolczych !!!!!!!!!!
W pirackie klimaty chce sie tez pobawic Miszkurek i jego kolega z patentem sternika morskiego Jacek Jakistam.
dla zainteresowanych :
OSPEY Pirates 1660-1730 Elite.67 15MB
Osprey - Elite 069 - Buccaneers 1620-1700 30MB
PS
czy ktos sie orientuje w ktory weezkend sierpniowy w przyszlym roku bedzie Vivat Vasa ?
Moje czechczery, kamizelka i koszula pasuj± jak ula³ na marynarza, ale z XIX wieku...
CYTAT(Wojciech Radzki)
Hehehe pomysl fajny. Skzoda ze nie mamy do dyspozycji jakiegos starego okretu
Pozdr
WR
jak to nie ? a to ? :
http://www.biegnacapofalach.pl/
i dotego :
YACHT KLUB POLSKI - LUBLIN
20 - 532 Lublin
ul. Go¶cinna 11/7
tel. 0 (prefix) 81 - 442-32-90
moglbys sie kogos popytac Wojtku w lublinie czy cos wiadomo o przyszlym sezonie ?
Pozdro
AdamS
pomysl naprawde zacny, pisze sie na to, juz zaczynam plesc galke bosmanska do pospieszania/zmotywowania wioslujacych ;)
a przy okazj to nie wie ktos kiedy bedzie przyszloroczna Vivat Vasa ?
Ja tez bym sie pisal na taka wyprawe....tylko odpowiednio wczesnie pasuje mi znac terminy i inne szczegoly...
pozdro
To jak, robimy dalej cos w kierunku rejsu?? zrobmy jakas liste chetnych, glosowanie jaki termin i ktora lajba, zobaczymy ile wyjdzie na lebka itd, co do zamawiania lajby trzeba sie pospieszyc bo czesto sa juz zamawiane na pol roku przed, niech kazdy pisze czy ma stopien zeglarza czy sternika.
wszystko ok tylko ja bym chcial to zrobic tydzien przed Gniewska Vivat Vasa zeby od razu z mazur pojechac na Gniew .... no a do tego potrzeba wiedziec KIEDY JEST W PRZYSZLYM ROKU VIVAT VASA ....
no i oczywiscie qrde nikt nie wie ........ ;(
Widze tylko jeden maly problem, na ktory pewnie tez zwrócicie uwage. Na ³ajbe mie¶ci siê planowo 8 osób, nawet gdyby sie zmie¶ci³o i 10 to i tak mysle ze koszty by³yby wysokie. Takie ³ódki to wynajmuj± np firmy, raczej je na to staæ. Nie wiem ale wydaje mi siê ¿e wszystko mo¿e rozbiæ siê o koszty
ps
nie wie kto¶ kiedy bedzie Gniew :]??
np roza wiatrow to kosz 220 na dzien, wiec przy 8 osobach wychodzi kolo 27,5 wiec nie jest tragedia, zapewne znajdzie sie wiecej osob wiec z 2 lajby sie wezmie, hurra zrobi sie "bitwe morska" a swoja droga zawsze troche wiecej wejdzie, na 6 osobowej plywalem w 8 osob i dalo sie zyc ;) Zrobmy jakas liste zeby wstepnie wiedziec mniej wiecej ile osob sie na to pisze. Z WiP na razie 2 osoby.
od 3-5 osob SBS ....
a nie wiecie kidy bedzie Vasa w przyszlym roku ? :D
12-13 sierpnia 2006
dobra to juz mamy termin 5-11, teraz trzeba tylko zrobic liste osob a wtedy zdecydujemy sie na lajbe ewentualnie 2 i bedzie mozna zebrac kase na przedplate, przewaznie jest to 1/3 czarteru , lepiej sie wyrobic przed grudniem bo te duze lajby wczesnie sa zajmowane, a i jeszcze niech kazdy pisze czy ma patent zeglarza czy kapitana
na te duze lajby to tylko ze skiperem sie plynie .....
Witam!
Czy wasz pomys³ jest nadal aktualny?
Pozdrawiam!
mam wrazenie ze entuzjazm minol, wiec wyjdzie tak jak zawsze ;D
wiec jesli nie wypali (odpukac) to mozemy sie po prostu ustawic wszyscy na jakis dzien w zezie w sztynorcie na rycersko-sarmacka impreze ;)
pomysl nadal aktualny
oczywiscie termin okologniewski w sierpniu czyli albo zaczynamy rejs vivat vasa albo konczymy vivat vasa
a co do zezy tez jest dobry pomysl ... chociarz mozna by np w rozy wiatrow ....
ps termin 5-11 jak napisal lestek jest IMHO najlepszy bo zaraz potem jest dlugi weeckend i bedzie mordownia na wodzie (setki dresiarzi w "jachtach) .......
ok sprawa wyglada tak :
termin 4-11 siepnia (moge zaklepac .... wstepnie juz zaklepalem do poniedzialku )
koszt 6500
14 osob wchodzi na poklad
zglaszajcie sie jak najszybciej .....
jak bedzie 10 osob to zaklepuje i plyniemy (wyjdzie po 650 PLNow) ....
ps oto sprzet plywajacy :
http://www.diuna.com.pl/oferta/smuga/
PS
w razie pytan moja koma 503439152
PS2
niestety nie poplyniemy z Mazur Wisla do Gniewu ... za malo czasu :D
hmmm czyzby entuzjazm opadl ?
mo¿e my¶leli, ¿e stawiasz
CYTAT
hmmm czyzby entuzjazm opadl ?
Nie wiem jak innych, ale mnie narazie odstraszaj± koszty...
koszty to sa juz po znizce
normalnie na tej lajbie kolo 700 placisz niezaleznie ile osob plynie ...
Niby jest jeszcz du¿o czasu, ale ja póki co bojê siê zdeklarowaæ, bo u mnie z pieni±¿kami to ró¿nie bywa.
PS: przepraszam, ¿e tak sobie piszê, ¿e bym pop³yn±³ i wogóle, a nawet nie wiem czy by¶cie mnie wzieli.
Pozdrawiam!
pewnie ze bysmy wzieli
jest tylko kwestia taka ze taka lodke trzeba zamawiac z duuuuuzym wyprzedzeniem ...
no dobra ma kto¶ jak±¶ robote do zaofeowania ;) qrde pojecha³bym sobie ale nie dam rady
jakbyscie jeszcze we wrzesniu p³yneli to moze kolejne przypadkowe spotkanie by by³o co AdamS ??
nie mowie nie i w razie czego bede dzwonil po info ale tez bardzo mozliwe ze w ostatniej chwili :/
AdamS, lepiej od podstaw zbudowac w³asn± czajkê i mieæ k³opot za³ogi z g³owy, choæ z tym to teraz ró¿nie. Znajomi wikingowie z Moraga w roku 2005 wybudowali 3 ³ódz i mieli problem z obsadzeniem wszytkich 3 ³aodzi na trasie z Mor±ga na Wolin
musieli siê posi³kow±æ ludzmi z Moskwy
a tam koszt s± o wiele ni¿sze 10 z³ na dzieñ w tym masz ¿arcie czekolade i piwo wiec praktycznie za darmo i mieli PROBLEM.
Willey no problemo :D
Pepson wiem o ludziach z moraga nawez nimi rozmawialem ... ale ja bym chcial zrobic cos w limatach XVII-XVIII wiek ....
szkoda ze entuzjazm opadl
wychodzi nato zenie bedzi "histerycznego" rejsu tylko cywilny
Adams, nie martw sie. i tak plywanie w strojach na tym byloby raczej przerostem formy nad trescia. A tak bedziesz mial przynajmniej spokojny i bezproblemowy (i nie smierdzacy) rejs.
Pzdr.
wszystkie rejsy ¶mierdz± ;) ja wyp³ywam w maju na weeken a potem koniec sierpnia do jakos wrzesnia trasa pewnie Pisz-Gi¿ycko ewentualnie w drug± strone jakby kto¶ gdzie¶ by³ w okolicy to pamiêtajcie o mnie, moze uda sie jak±¶ wspuln± impreze ogniskow± zrobiæ
MMS ¯ONDZ¡
eee tam Marcinku nie jest tak zle ...
w tym roku tak plywalem i bylo klawo ....
a na takim "szipie" byloby jeszcze klawiej
To wpadmoj lepiej do nas. Jezior mamy tyle co tamci, ale za wiecej jodu :-D
ale nie macie takiej fajnej lajby ......
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.