Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Autentyczno¶æ materia³ów na stronie www
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Uzbrojenie ochronne - ogólnie
Skutilla
Witam.
Dziêki siedzeniu na armourarchive trafi³em na stronê http://www.plessisarmouries.co.uk

I zastanawia mnie czy daty do³±czone do rycin s± poprawne i czy wogóle takie typy zbroi istnia³y ergo czy moza sie na to powo³ywaæ ?

Prosi³bym wszelkiech znawców i teoretyków o wypowiedzenie sie na ten temat.
Jakub z Bielska
Jak dla mnie to niektóre z tych rycin s± "lekko" przedatowane devil.gif

Ale znawca raczej ze mnie "miêtki" wiêc nie bierz moich s³ów jako prawde objawion± :-))))))))))
Szymon de Conti Sarré
Ave!

Moim zdaniem s± dobrze datowane i rzetelnie narysowane. Podoba mi siê czê¶æ rysunkowa (reszty jeszcze nie obej¿a³em, bo nie mam chwilowo czasu). Datowanie, jak zuwa¿y³em, jest ponadto uwiarygodnione opisem pochodzenia danego elementu. Jak narazie nie znalaz³em nic, do czego móg³bym siê przyczepiæ, a lubiê to robiæ mad.gif .

Pozdrowienia!
Szymon de Conti Sarré
Pawe³ S³awski h. Szeliga
CYTAT(Skutilla)
Witam.  
Dziêki siedzeniu na armourarchive trafi³em na stronê http://www.plessisarmouries.co.uk

I zastanawia mnie czy daty do³±czone do rycin s± poprawne i czy wogóle takie typy zbroi istnia³y ergo czy moza sie na to powo³ywaæ ?

Prosi³bym wszelkiech znawców i teoretyków o wypowiedzenie sie na ten temat.

swietna strona
Aiuto
strona Ok!!!!
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Jest na tej str5onie salada z podbrodkiem, datowana na ok 1430. jako ze na tym forum ludzie, ktorych uwazam za swietnych znawcow (serio) wolali, ze sald wtedy jeszcze nie bylo, a zarazem mowia, ze ta strona jest ok, to ciekaw jestem:

Czy takie salady mozna bylo spotkac ok 1430?
Mateusz
Strona jest ok o tyle ze sa tam calkiem przyjemne skany typologii helmow z angielskiej ksiazki bigsmile2.gif Co do salady z 1430 roku to powiem ze pochodzi z obrazu Sw. Jerzy walczacy ze smokiem z 1456 roku ze szkoly flamandzkiej. takze datowanie jej na 1430 rok jest raczej... kwestionowalne hehehe.gif

Zreszta nie ma co pitolic tylko prosze spojrzec na salade datowana na 1450 rok - klasyczna wloska eksportowa z pelna zaslona - i jakos dziwnie podobna do tej z obrazu? co? :-P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.