Gdañsk ¶redniowieczny w ¶wietle najnowszych badañ archeologicznych i historycznych. Materia³y z konferencji zorganizowanej z okazji tysi±clecia Gdañska (997-1997), Muzeum Archeologiczne w Gdañsku, Instytut Historii UG, Gdañsk 1998
ktos widzial? ktos poleci? odradzi? ktos ma moze w formie elektronicznej?
Pozdrawiam
Na stronie Muzeum Archeo. nie mozna juz kupic? 19 PLN to nie majatek nawet jesli doliczysz koszta wysylki.
http://www.archeologia.pl/index.php?n=9&m=6 Masz nawet podany spis tresci:)
wiem tam to wynalazlem:P
mysle wlasnie nad kupnem ale chcialbym sie dowiedziec czy ktos widzial i potrafi ocenic
ale dzieki pozdrawiam
Hej
Mam to u siebie. Wzglêdem celów rekonstrukcyjnych jest artyku³ o badgesach, z podan± zagranicznej bibliografi±. W rozdziale problematyka badañ nad ¶redniowiecznym Gdañskiem w ¶wietle prac archeologicznych w latach 1987-1997 te¿ troche informacji ogólnych i bibliografia do dalszego szperania.
Ciê¿ko jest odradzic lub polecic, tak jak ka¿de zbiorcze opracowanie naukowe :-) Je¶li przydadz± Ci sie do czegos informacje zawarte w poszczególnych rozdzia³ach to bierz, du¿o nie kosztuje
Pozdrawiam
A czy jest mo¿e jaka¶ pozycja na temat ¶redniowiecznego Gdañska, ale z uwzglêdnieniem zakoñczonego w tym roku chyba siedmioletniego cyklu wykopalisk, w okolicach ulicy szerokiej i jakiej¶ jeszcze ( nie za bardzo wiem jak siê nazywa ) :P ...??
Sporo o rozwoju przestrzennym (typy zabudowy, jej gestosc, itp.). Artykul o ogolnej kondycji dawnych mieszkancow. Troche ceramiki, bizuterii, wyrobow ze skory przy okazji odkryc w dzielnicach rzemieslniczych.
Ksiazka dla ludzi mocno zainteresowanych Gdanskiem.
Z rzeczy dla wczesniakow to troche wiadomosci z zakresu szkutnictwa czyli lodzie z czolowa Lodzia orunska:)
Gusta rzecz wlasna.
dzieki takich informacji wlasnie szukalem o tej ksiazce
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.