Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Imprezy 2005] Oporów/28-30 Pa¼dziernik/Rota Pana Kacpra
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Wiem, ¿e jest u nas sporo osób z Roty Pana Kacpra, tak wiêc pytanie do tych co jeszcze nie s±: Czy kto¶ chcia³by siê zaci±gn±æ do Roty Pana Kacpra? Jest ku temu okazja - Oporów 2005. Czy s± chêtni? Dowiadywaæ siê o miejsca?

Parê szczegó³ów:
CYTAT
...
2. Je¿eli chodzi o kwestie noclegowe to jest tam kilka ³ó¿ek ale s± one prawie jak eksponaty w zwi±zku z tym spanie na pod³odze oczywi¶cie zapewniamy s³omê do sienników w ramach sk³adki (nie trzeba braæ kosy). Ewentualnie dla mediewalnych twardzieli hektar ³±ki do rozbicia siê namiotem (gwarantujemy co ranne szturchanie glewi± czy twardziel ¿yje  )  
3. Je¿eli chodzi o jedzenie my¶lê ¿e mo¿na by to rozwi±zaæ tak jak mia³o byæ na Brodach. Kuchniê organizujemy na zewn±trz- kilka ognisk. My ze swojej strony mamy dach od pawilonu dla zadaszenia kuchni fajnie by by³o je¿eli kto¶ móg³ by wzi±¶æ inne podobne zadaszenia (wiaty, dachy od namiotów szprychowych etc) co by nas ewentualny deszczyk (którego oczywi¶ciie nie bêdzie) nie zmoczy³. Gotowanie do wyboru, ko³choz albo indywidualnie (my jako typowo czerwona £ód¼ piszemy siê na ko³choz troszke garów i zapa³u a tak¿e speca od palenia ognia w ekstremalnych warunkach-¶nieg po pas, mamy ).  
4.Proponowany program zajêæ to oczywi¶cie Popis Roty na dziedziñcu zamkowym, manewry manewry i ewentualnie manewry, integracja ko³cho¼niczo kuchenna, plus niespodzianka naszego pomys³u. No i oczywi¶cie czekamy na inne propozycje spêdzenia czasu mi³o i razem.  
5. Proponujemy zwyczjem gniewskim zrezygnowaæ z o¶wietlenia sztucznego.  
6. Kwestie kosztów to 25 z³ od osoby (zrzutka na drewno s³omê i wynajem domku w Oporowie) Wp³ata do koñca wrze¶nia (je¿eli bêdzie poni¿ej 15 osób to imprezê odwo³amy i zwrócimy pieni±zki - przy mniejszej ilo¶ci osób koszty wynajmu domku s± zbyt du¿e.

CYTAT
Planujemy zrealizowaæ imprezê je¿eli zg³osi siê minimum 15 osób. To daje razem z nasz± pi±tk± z Komitywy 20 osób. Ale liczymy na wiêcej  . Maksymalnie jeste¶my w stanie przenocowaæ czterdzie¶ci kilka osób (w dwóch domkach), chocia¿ jakby siê zg³osi³o 50 to mo¿emy pokombinowaæ z dodatkowym pomieszczeniem.

Pa
Czarny
Hej Na zaci±g do Roty to ja siê piszê , oczywiscie wraz z Karolin± Ale to jeszcze troszkê A co do imprezy to nie jestem w stanie na razie powiedzieæ, czy bêdzimy mogli jechaæ, bo to trochê jeszcze czasu zosta³o A tak w ogóle to gdzie do diab³a jest ten Oporów? smile.gif
EwKa
W centralnej Polsce czyli trojkat Lowicz, Kutno, Plock. Z Torunia jakies 120 km. na pd.
S³odziutki
CYTAT
Hej Na zaci±g do Roty to ja siê piszê (...) Ale to jeszcze troszkê

Czarny dobrze gada smile.gif Na zaci±g do Roty piszemy siê wraz z Basi±, ale musimy zaczekaæ do przysz³ego sezonu, ¿eby obszyæ siê na II po³owê XV wieku. Langsam, aber sicher bigsmile2.gif

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

A wiêc tak. Komitywa Oporowska zaprasza. Dzwoni³em te¿ do Kacpra i nie ma ¿adnych przeciwskazañ ¿eby¶my siê tam pojawili. Tak wiêc proszê siê tutaj deklarowaæ kto chce jechaæ na Oporów. Nale¿y pamiêtaæ, i¿ jest to impreza drugopo³ówkowa. Postaram siê mieæ auto. Jako, ¿e nocleg pod dachem to i wiêcej miejsca w aucie bêdzie. Bêd± cztery miejsca wolne.

Pa
Czarny
Dziêki Ewka za namiary smile.gif S³odziutki, Czarny zawsze dobrze gada ... prawie...Je¶li o nas chodzi to na 90 proc. siê zjawimy smile.gif
Pozdrawiam - Czernid³o bigsmile2.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

No i fajnie, jak bêdzie parê osób z naszej grupki to i sympatyczniej bêdzie. tongue.gif

Pa
von Frisch
Hej,

My niestety odpadamy w tym roku... nie mamy ciuchow na II polowe XVstki icon_sad.gif
Igor Weso³owski
Witam Rote sw Jakuba Niestety termin 21-23 pa¼dziernik zosta³ ju¿ przez kogo¶ haniebnie zajêty i pozostaje oko³ohellowinowy termin 28-30 X . Czekamy na odzew. Zmieszczam tak¿e listê osób, które siê deklarowa³y jak narazie ¿e do nas przyjad± (wybaczcie ¿e niektórych wpisa³em nick'ami ale mimo najszczerszych chêci nie wszystkich znam z imienia i nazwiska) a tak¿e numer konta na które trzeba wp³acaæ pieni±¿ki.
Lista:
1. Gwyn
2. Jan Gradoñ
3. Pigrza
4. Synek
5. Cedric
6. Ewka
7. Adam
8. Bryan
9. Chrzan
10. Wojciech Radzki + 1-2 osoby
11. Bejbs
12. Saiko
13. Vroobell
14. Rze¼niczek + osób ? ( Rota ¦w. Jakuba)
15. Troll Danziger
16. Tomasz Rajtar

Konto:
Ing Bank ¦l±ski
04105014611000002232967790
Katarzyna Weso³owska
ul. Sieradzka 9m9
93-171 £ód¼

wp³ata 25z³
Pozdrawiam Igor Weso³owski
Czarny
Hej Tak czy tak my z Karolina piszemy siê na przyjazd Pieni±¿ki wp³acimy niebawem, tzn. po 10 - tym ( wiadomo, wyp³ata ) smile.gif A wiêc do zobaczenia blinkie.gif
Pozdrawiam
Seba
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

No, no. Zapowiada siê rewelacyjnie. Tam trzeba byæ. Ju¿ naliczy³em 11 osób które s± w naszej Rocie i zadeklarowa³y przyjazd na t± imprezê. icon_wink.gif

Na razie do integracji gotowi:
Synek, Gwyn, Ewka, Adam, Vroobell, Rze¼niczek, Chmurek, Tunia, Cormac, Czarny i Karolina.

Kto¶ jeszcze?

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
Je¿eli chodzi o jedzenie my¶lê ¿e mo¿na by to rozwi±zaæ tak jak mia³o byæ na Brodach. Kuchniê organizujemy na zewn±trz- kilka ognisk. My ze swojej strony mamy dach od pawilonu dla zadaszenia kuchni fajnie by by³o je¿eli kto¶ móg³ by wzi±¶æ inne podobne zadaszenia (wiaty, dachy od namiotów szprychowych etc) co by nas ewentualny deszczyk (którego oczywi¶ciie nie bêdzie) nie zmoczy³. Gotowanie do wyboru, ko³choz albo indywidualnie (my jako typowo czerwona £ód¼ piszemy siê na ko³choz troszke garów i zapa³u a tak¿e speca od palenia ognia w ekstremalnych warunkach-¶nieg po pas, mamy ).

Piszemy siê na ko³choz czy indywidualnie? Z obserwacji na forum RPK to po³owa chce tak, a po³owa tak. Ja by³bym za opcj± ko³chozu + nasza pomoc w kuchni? Co wy na to?

Ale jajecznicy na kacu nie bêdê ju¿ sma¿y³ tak jak na Chudowie, bo znowu zasnê przy ognisku i siê troszkê przypali. cool.gif

Pa
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Jestem za kolchozem - po pierwsze - wygodniej, po drugie - zawsze ma sie zajecie kiedy sie nie maszeruje i czas leci ciekawiej, po trzecie - fajnych ludzi mozna spotkac i pogadac, a po czwarte (dlatego na tak dalekim meijscu, bo jestem zonaty) - zwykle ladne, fajne dziewczyny gotuja devil.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Panowie i Panie! Kto jedzie to niech ju¿ pieni±¿ki wp³aca dla organizatorów.

Pa
Czarny
Hej My z Karolin± wp³acili¶my ju¿ jakis czas temu smile.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Bêdê mia³ auto kombiaka i cztery miejsca wolne + miejsce na baga¿e. Bêdê jecha³ przez Olsztyn, Olsztynek, Drobin, P³ock. Kto¶ zainteresowany?

Mam zdjêcia z sezonu 2005 naszej Rotki. Zdjêcia z Szymbarku, Czerska, Grunwaldu, Nidzicy, Grodziska Mazowieckiego i Chudowa. Mogê zgraæ na CD i dowie¼æ na Oporów. Kto¶ zainteresowany? Koszt jedno ¶redniej jako¶ci pifko. tongue.gif Oczywi¶cie dla Cormaca za darmo bo pifko ju¿ mi postawi³ na Chudowie. icon_wink.gif

Przypominam o w³a¶ciwym terminie 28-30 Pa¼dziernik!

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Przypominam o wp³atach. Do soboty to ju¿ ostatnie gwizdki. Ja dzisiaj lecê wp³acaæ.

Pa
Tunia
Nie wiedzia³am, ¿e Cormac Ci Rze¼niczku piwo stawia³ smile.gif P³ytkê przywie¼ koniecznie - DOMAGAM SIÊ!! zdjêæ z naszego frywolnego pokazu z Chudowa ;)smile.gif

do zobaczenia smile.gif devil.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Galeria z Oporowa:
http://rzezniczek.lh.pl/index_05kac.htm

Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.