Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Sekcja kucharska
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Nale¿y rozdzieliæ obowi±zki, coby mniejszy chaos by³. icon_wink.gif

A wiêc tak:

- W Rocie ¶w Jakuba bêd±, na razie trzy sekcje:
1) Sekcja sapersko-in¿ynieryjna (umocnienia, ³awy, sto³y, latrynka i wszystko co mo¿na zbudowaæ), rozporz±dzenia wydaje uprawniona do tego osoba;
2) Sekcja kucharska (przygotowywanie posi³ków, dbanie o czysto¶æ naczyñ), rozporz±dzenia wydaje uprawniona do tego osoba;
3) Sekcja wartownicza (24 godzinne warty bojowe/zmiana co 2 godziny, zapewnienie drewna opa³owego, pilnowanie ognia), warty wyznaczaj± dziesiêtnicy.

- Ka¿dy z cz³onków Roty jest zobowi±zany do przynale¿no¶ci przynajmniej do jednej sekcji.
- W przypadku nie zg³oszenia siê cz³onka do której¶ z wy¿ej wymienionych grup - automatycznie taki cz³owiek jest dopisywany do sekcji wartowniczej.
- Sekcja sapersko-in¿ynieryjna i sekcja kucharska s± zwolnione z obowi±zków ci±¿±cych na sekcji wartowniczej.
- W przypadku ma³ej ilo¶ci cz³onków Roty na której¶ z imprez jest mo¿liwo¶æ anulowania powy¿szego punktu (odno¶nie wart) przez upowa¿nion± do tego osobê.

Proszê o uwagi i propozycje celem rozwiniêcia pomys³u.

Osoby chêtne do sekcji kucharskiej proszê o zg³aszanie siê na PW.

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Zaczynam zapisy o tutaj:
http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=103883#103883

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

W zwi±zku z tym tematem:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=8213

Sekcje nie s± obowi±zkowe, lecz dobrowolne. A w zwi±zku z powy¿szym bêd± jakie¶ premie i ulgi za przynale¿no¶æ do której¶ z nich. Na pewno bêd± dodatkowe badgesy tylko dla cz³onków danej sekcji.

Proszê siê zapisywaæ. icon_wink.gif

Pa
EwKa
Jako komletna d...pa komputerowa chcialabym sie zapisac do sekcji kucharskiej i prosze uprzejmie o zrobienie tego za mnie, bo nie wiem jak:)))
Caluski!!!
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Wystarczy tylko to info lub info na Prywatn± Wiadomo¶æ. icon_wink.gif Ju¿ dopisujê.

Przypominam, i¿ tutaj s± podane osoby które nale¿± do danych sekcji:
http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=103883...52edca32#103883

Dotar³a do nie s³uszna uwaga. Jako, ¿e sekcja wartownicza zosta³a rozwi±zana to mycie garów nie nale¿y ju¿ do sekcji kucharskiej - bêd± wyznaczane dy¿ury. Tak jak i warty pe³ni± wszyscy mê¿czy¼ni. ¯eby nie by³o kwasów i nieporozumieñ to i ja dajê przyk³ad - te¿ bêdê warty pe³ni³, jak i reszta funkcyjnych. icon_wink.gif

Pa
S³odziutki
CYTAT
to mycie garów nie nale¿y ju¿ do sekcji kucharskiej - bêd± wyznaczane dy¿ury

mad.gif mad.gif devil.gif bigsmile2.gif Yieeehaaaa! tongue.gif Tak trzymaæ!

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
wiedzmak
CYTAT(S³odziutki)
CYTAT
to mycie garów nie nale¿y ju¿ do sekcji kucharskiej - bêd± wyznaczane dy¿ury

mad.gif mad.gif devil.gif bigsmile2.gif Yieeehaaaa! tongue.gif Tak trzymaæ!

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.

totalitaryzm ;)
Tunia
nie totalitaryzm. tylko sprawiedliwo¶c - ja jak gotujê - nigdy nie zmywam :]
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Co jest? To wszyscy do sekcji kucharskiej? tongue.gif
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=77...e300c0e37c7264f

Pa
Verona
Trzeba by jeszcze okre¶liæ, ¿e ka¿dy swoje zmywa, bo nam siê "wojsko" popsuje, bêdzie gnu¶ne, leniwe i nie bêdzie chcia³o sprz±taæ po sobie :P ;)
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Ale¿ oczywi¶cie. To jest podane w minimalnych za³o¿eniach projektu. Ka¿dy ma mieæ przynajmniej michê, ³ychê i kufel lub inne naczynie. Nie bêdzie mia³ - to bêdzie g³odowa³. cool.gif Ka¿dy oczywi¶cie sam zmywa swoje naczynia. Co do kuchni to bêdzie wspólna kuchnia - zrzutkowa. Do mycia garów bêd± wyznaczane dy¿ury. Sekcja kuchenna nie bêdzie mia³a nic wspólnego z myciem garów - no chyba, ¿e na imprezê przyjedzie tylko sekcja kucharska. icon_rolleyes.gif

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Tak jak obieca³em: dla sekcji kucharskiej, in¿ynieryjnej i muzykantów bêd± jakowe¶ niespodzianki. Na pewno na pocz±tek bêd± ciekawe tapety na pulpit dotycz±ce tych sekcji. Ju¿ mo¿na zobaczyæ jedn± tapetê sekcji kucharskiej. tongue.gif Na razie strona jest w przebudowie, ale co¶ tam mo¿na podejrzeæ:
http://rzezniczek.lh.pl/index_tapety.htm

Pa
von Frisch
Jo³,

W Photoshopie jest taka specjalna funkcja - leczenie (czy jak to tam siê zwie - taki plaster) i za pomoc± tej funkcji mo¿na pozbyæ siê tych brzydkich "granic" miêdzy warstwami nak³adanymi na siebie. To tak w kwestii technicznej smile.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Poszukamy, poszukamy. icon_wink.gif

Pa
Spaszatoros
Ja chêtnie zostanê Spaszem kuchennym !!!

"W kuchni miêso, m±ka, kasza,
Nie zabraknie tam te¿ spasza."

Napisa³ o mnie mój stary kumpel QQs.

Jeden warunek - nie myjê garów!!! NIGDY!!! aaa.gif
Marcin Waszkielis
"W kuchni brudnych garów masa
Jest robota i dla Spasza"

Troche s³aby rym....smile.gif
Hever
CYTAT(Spaszatoros)
"W kuchni miêso, m±ka, kasza,
Nie zabraknie tam te¿ spasza."

Napisa³ o mnie mój stary kumpel QQs.  

Pasta z Makrely te¿ jest o tobie?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.