Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Dziesiêtnicy
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

W zwi±zku z tym, i¿ osób przybywa a ja ju¿ nie jestem w stanie tego kontrolowaæ na imprezach wyjazdowych - zwo³ano nocn± naradê na której postanowiono to co postanowiono.

Po rozmowie ze ¦wierzym, przedstawiam jego propozycjê:
CYTAT
1. Kazdy dziesietnik dowodzi swoimi ludzmi, aczkolwiek baczy tez na innych nie wcinajac sie jednak w decyzje innych dziesietnikow.
2. Jesli jakiegos dziesietnika nie ma, a sa jego ludzie, inni dziesietnicy dogaduja sie jak podzielic obowiazki
3. Jesli jest tylko 1 dziesietnik to albo sam dowodzi, ewentualnie w przypadku gdy grupa jest za duza, wyznacza pomocnikow (w porozumieniu z rotmistrzem)
4. Wszelkie spory ktorych nie da sie rozwiazac na zasadzie relacji podwladny - dziesietnik, rozwiazuje rotmistrz, aczkolwiek powinno byc tak ze nie ma kwestionowania rozkazow nawet gdy wydaja sie glupie, etc (totalny zakaz kwestionowania rozkazow na polu bitwy - rygor powieszenie, sciecie - trzeba sprawdzic ? )
5. Rozkazy odgorne sa przekazywane (ew. omawiane) na zasadzie rotmistrz - dziesietnicy i przekazywane dalej juz przez dziesietnikow.

Zapraszam do dyskusji i rozwiniêcia tematu.

Pa
S³odziutki
CYTAT
Zapraszam do dyskusji i rozwiniêcia tematu.

1. A kto jest dziesiêtnikami w Rocie?

2. Chêtnie przy³±czê siê do dziesi±tki umocnieniowo-pioniersko-sapersko-minersko-artyleryjsko-nasypowej icon_wink.gif Kto jej przewodzi?

3. I trochê prywaty:
Mam nadziejê, Rze¼niczku, ¿e podtrzymujesz swoj± sobotni± decyzjê mianowania mnie na pisarza Roty? smile.gif Bo ja zaczynam kompletowaæ skryptorium.

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
1. A kto jest dziesiêtnikami w Rocie?

Doppelsöldner to Dziesiêtnik. Tutaj jest wszystko rozpisane:
http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=103883#103883

CYTAT
Mam nadziejê, Rze¼niczku, ¿e podtrzymujesz swoj± sobotni± decyzjê mianowania mnie na pisarza Roty? Bo ja zaczynam kompletowaæ skryptorium.

Tak jeste¶ Pisarzem Rotowym - znajd¼ jeszcze odpowiedni± nazwê niemieck±. icon_wink.gif

Je¿eli jeszcze kto¶ przejawia jakie¶ umiejêtno¶ci i chcia³by otrzymaæ jak±¶ funkcjê niech siê ujawni. icon_wink.gif

Pa
von Frisch
Haj,

Jednostka specjalna - sapersko, minersko, etc smile.gif jest obecnie w fazie badañ ¼ród³owych, które prowadzi Szuler [wenflon]. Co do dowódctwa nad jednostk± jeszcze tego nie omawiali¶my, ale napewno bêdzie podlegaæ pod Ostródê jako, ¿e to nasze dziecko. Jak ju¿ bêdziemy znaæ wiêcej szczegó³ów to napewno damy znaæ.

Oczywi¶cie wszyscy chêtni spe³niaj±cy wymogi (których jeszcze nie znamy cool.gif ) s± mile widziani (chyba, ¿e ustalimy inaczej i siê ass.gif na wszystkich i zostaniemy samozwañczym oddzia³em szalonych kopaczy rowów gdziekolwiek hehehe.gif)

p.s. Ciesze siê S³odziutki, ¿e podoba Ci siê mój pourpoint smile.gif

Pozdrawiam
S³odziutki
CYTAT
Oczywi¶cie wszyscy chêtni spe³niaj±cy wymogi (których jeszcze nie znamy ) s± mile widziani

Czujê siê przyjêty heart.gif MIAU! bigsmile2.gif

CYTAT
p.s. Ciesze siê S³odziutki, ¿e podoba Ci siê mój pourpoint

No, ba! smile.gif

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

W³a¶nie wracam z Chudowa i utkn±³em na dworcu w Warszawie na jakie¶ trzy godziny. devil.gif Na szczê¶cie jest tutaj internet. cool.gif

Co do jednostki saperów to wiem, ¿e bardzo powa¿nie do tego siê zabieraj± Cormac i Wróbel. Zreszt± niech oni siê wypowiedz±. icon_wink.gif

Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.