Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Arhnem w Poznaniu?
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie w XX wieku
Smok Migu¶
Witam, w TV mignela mi proba przed inscenizacja przeprawiania sie przez rzeke Polakow pod Arhnem, robiona w Poznaniu. Czy moze ktos wie, kiedy bedzie ta incenizacja? Dzieki.
Tomasz Rajtar
Informacje o imprezie na forum "Druga Wojna ¦wiatowa":
link

Plakat imprezy ("made by" Wojtas - zreszt± Wojtek jest nawet zarejestrowany na FREHa):
plakat

Mam nadziejê, ¿e kto¶ narobi tam dobrych fotek, mnie wzywa Chudów.

Programy imprezy:

CYTAT(Wojtas)
Wszystkich serdecznie zapraszam na inscenizacje fragmentu operacji Market Garden.
Bêdzie kupa dymu, wybuchów, strza³ów, historycznej broni i pojazdów od motocykli do czo³gów wszystko na chodzie. Poni¿ej skrócony plan imprezy. Wszystko odbywaæ siê bêdzie na terenie zalewowym Warty miêdzy mostami ¦w. Rocha i ¦w. Królowej Jadwigi.

Festyn Historyczno–Wojskowy
Ren 1944 – Warta 2005

D-1
niedziela, 14 sierpnia
I dzieñ Festynu

* 10:00 - wymarsz z miejsca zgrupowania na teren Festynu;
- prezentacja plenerowa,
- próby,
- zgrywanie pododdzia³ów,
- wydawanie posi³ków.
* 18:00 - powrót do miejsca Zgrupowania

D-2
poniedzia³ek, 15 sierpnia
II dzieñ Festynu

* 09:30 - wymarsz z Miejsca Zgrupowania na teren Festynu i przygotowanie do inscenizacji,
* 12:00 - rozpoczêcie inscenizacji,
* 13:30 - defilada uczestników inscenizacji przed zgromadzon± publiczno¶ci±,
* 14:00 - ekspozycja plenerowa, piknik z „o¿ywion± histori±”,
* 18:00 - powrót do miejsca Zgrupowania

Czyli g³ównym dniem imprezy jest poniedzia³ek (¶wiêto i wolne je¶li kto¶ jeszcze nie wie... smile.gif )

-
Smok Migu¶
Wielkie dzieki za info, ja tez "niestety" bede wtedy na poludniu, m.in. w Chudowie. Hmm, a moze zrobic skok do Poznania, skoro to jest w poniedzialek? :D Musze sprawdzic, czy dam rade.
pvt. J.F. Ryan
Witam. Mam pytanie. Czy inscenizacje "Warta ... - Ren 1944" odbywaj± siê co roku? Je¶li tak, to czy kto¶ z szanownych frehowiczów wie, kiedy odbêdzie siê "Warta 2006 - Ren 1944"? Jestem bardzo zainteresowany t± inscenizacj± i mam zamiar siê na ni± wybraæ przy najbli¿szej okazji. Tak wiêc proszê o jakiekolwiek informacje, dotycz±ce "Warta 2006 - Ren 1944". Z góry dziêkujê.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.