Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: zachodiopomorskie-jedwab; gdzie(¶)?
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Simbelmyne
Czy orientuje siê kto¶, czy w woj. zachodniopomorskim mo¿na dostaæ czysty, cieniutki jedwab na welon np? Za wszelkie namiary bêdê wdziêczna.

Simbelmyne
Zygmunt
kolega Matyjasz vel Watman by³ ³askaw rozprowadzaæ ten towar http://freha.pl/index.php?showtopic=7207&p...der=asc&start=0 i zdradzê sekret ¿e jeszcze powinno siê u niego co¶ pojawiæ pod koniec sierpnia lub we wrze¶niu. Mam nadziejê ¿e nie zburzy³em mu strategii marketingowej szczerba.gif
Wojciech
Jest jeden sklep w szczecinie w ktorym udalo mi sie znalezc ale niestety wybor kolorow nie jest zbyt bogaty maja tylko czerwony i granatowy.
Boran
Cze¶æ

Dosyæ szeroki wybór je¶li chodzi o jedwab ma (a przynajmniej mia³) niejaki Banan (jest na Freha)
P³aci³em 60z³/mb (szeroko¶æ beli 100cm)
wiem, ¿e ma te¿ rêcznie tkan± surówkê (70z³/mb; 90cm)

pozdrawiam
Boran
Micha³ ¯elazo
No w³a¶nie, gdzie mo¿na go kupiæ.

Najlepiej przez internet, albo w Warszawie.
Lublin nie posiada takich rarytasów, niestety...

Pozdr.
M.
Tunia
ale co z tego jedwabiu?
satyna, tafta i mu¶lin - s± w Warszawie i to niektóre w ca³kiem przystêpnych cenach (kupowa³am satynê w kolorze stalowo szarym po jakie¶ 40 - 45 z³)
Anna Bernadetta
A gdzie dok³adnie w Warszawie?? ( czemu zawsze w Wawie icon_cry.gif )
Pozdrawiam-
Ania Bernadetta
Tunia
na Bie¿uñskiej - hurtownia Alexis

tam s± takie tafty jedwabne....
w takich cenach....

¿e mo¿na zawa³u dostaæ anger.gif

ale satynê maj± tani± czasem
Micha³ ¯elazo
W Warszawie dlatego, ¿e mam do niej bli¿ej ni¿ np. na ¦l±sk, czy do Gdañska smile.gif

Chodzi mi o jedwab na podszewkê do robe, wiêc satyna chyba nie da rady...
A te zawa³owe ceny to ile wynosz± ??? Wzia³em aspirynê, wiêc mo¿na ¶mia³o pisaæ smile.gif

Pozdr.
M.
Tunia
zawa³owe?
tak od 100 z³ za metr (przy 110cm szeroko¶ci) w góre do kwot np 250... sle to tafta jedwabna haftowana - pe³en wypas...

co do podszewki do robe.. musi byæ jedwab??
Micha³ ¯elazo
Dziêki Ci Bo¿e za to, ¿e nie bêdê musia³ wszywaæ podszewki do rêkawów...
Na resztê jako¶ uciu³am, ¶wiêta id±, rodzinie prezentów nie kupiê, je¶æ nie bêdziemy bigsmile2.gif

CYTAT
co do podszewki do robe.. musi byæ jedwab??

Nie, nie musi, ale bardzo chcia³bym, bêdê nosi³ robe na lew± stronê, ¿eby szpanowaæ cool.gif

Pozdr.
M.
Anulka
W Bielsku-Bia³ej, hurtownia GreenLine, ró¿ne kolory, chyba satyna, 20 z³ / metr.
Stanis³aw Szal
A macie mo¿e namiar na jaki¶ sklepik, gdzie pr±wadz± sprzeda¿ wysy³kow±? smile.gif
Micha³ ¯elazo
CYTAT
20 z³ / metr

Dobry Bo¿e !!!
Kless kaza³a Wam klonowaæ jedwabniki ??? Albo jaka¶ cyferka Ci siê zjad³a przed "20", albo ten jedwab jest tak naturalny, jak piersi Dody (które jak wiadomo uros³y od masowania) bigsmile2.gif

Pozdr.
M.
Anulka
Fakt, ¿e dawno mnie tam nie by³o, ale nikt mi nie mówi³, ¿e co¶ siê zmieni³o. Wybieram siê tam w pi±tek przed Wigili± - je¶li rzeczywi¶cie pójdê, to dam znaæ.
Wojciech
Witam,

Czy ktos sie orientuje gdzie kupic taki materia³??
Vislav
Witam

Witam

Widzê, ¿e klimaty wschodnie s± trendy. Ja u¿ywam czego¶ takiego:

1. Materia³ na tunikê

W ¦winouj¶ciu trafi³em bardzo ciekawe szale tkane w Indiach. Rozmiar 65cm na 150 cm. 45% jedwab i 55% pashmina (b.delikatna odmiana kaszmiru - http://fashionet.pl/?sid=view&news=91 ). Cena za 1 sztukê 55 z³. Z dwóch mo¿na ju¿ co¶ ciekawego uszyæ.

Scan fragmentu

Szale wystêpuj± w ró¿nych kolorach - czerwony, niebieskie, ¿ó³ty, zielony.

4. Materia³y na Sharbush

- u¿yte materia³y: 0,12m2 filcu poni¿ej 10z³, resztki tkaniny z tuniki (odpadek), pó³ motka we³ny ok.8z³, zepsuty dzwoneczek mosiê¿ny (odpadek), kawa³ek futra (odpadek). Razem poni¿ej 20 z³
- praca: wykonanie wykroju, naszycie tkaniny szwem ozdobnym na ka¿dy kawa³ek z osobna, zszycie razem, kolejne szwy ozdobne, formowanie, naszycie futerka szwem ozdobnym. Razem oko³o 50 godzin.

pozdrowienia
AdamS
Vislavie czy to te szale ktore bywaja w indiashopach ?
Vislav
Witam

To co znalaz³em w ¦winouj¶ciu to jest "zwyk³y" sklep. Dwa indiashopy w ¦-ciu maj± tylko jedwab z poliestru, ewentualnie taki jak mu¶lin niezbyt nadaj±cy siê na tuniki.

Zalet± tych szali jest sposób tkania - faktura jest widoczna. No i oczywi¶cie sk³ad jak poda³em.

pozdrowienia

p.s. ilo¶æ nitek na 1cm- w±tek jedwab 10 X 12 osnowa we³na
Vislav
Witam jeszcze raz

Trafi³o do mnie pytanie o to co mam ubrane na wierzchu:

2. Materia³ na Abê

Kupi³em dwa dywaniki w sklepie "Komfort" - 100% we³na - naturalny kolor - produkcja grecka - tkane na krosnach - 70cm x 140cm 79,95 z³/sztuka.

Jest to wyrób rzemie¶lniczy tkany na krosnach, czyli jak najmniej ciêæ - roz³a¿± siê nitki. Wa¿ne aby maksymalnie wykorzystaæ gotowe obrêbienia.

Zszycie ty³u i przodów na ramionach przy wykorzystaniu oryginalnego obrêbienia materia³u - miejsca obci±¿one.

pozdrowienia
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.