Hej, czy na ¦l±sku wystêpowa³y gizarmy? Wiem, ¿e generalnie na terenach polskich nie u¿ywano ich, ale co¶ mi ¶wita, ¿e ¦l±sk jeszcze podpada. Spodoba³a mi siê ta broñ i nie jestem pewien, czy móg³ym j± sobie zamówiæ.
Haj!
Np. w Czechach gizarmy wystêpowa³y ju¿ w pierwszej po³owie XV wieku. Specjalnie przegl±da³em ikonografiê husytów. Co do Polski to dla mnie zaskoczenie.
Pa
Ja chcialbym sie natomiast dowiedziec czy bron ktora robia w Koninie (drzewcowki) jest hartowana?
Se zadzwoñ i siê dowiedz ze ¼ród³a. Pozdrawiam
Gwyn
dzieki za pomoc
Hehehe. Ale taka prawda. Najlepiej zapytaæ Kacpra, namiary s± na tym podforum. Sztylety hartuj±, a czy ¿ele¼ca do kijów...Zreszt±, co¶ wam siê po³ama³o,prawda? Jakie¶ szyd³o od ha³aburdy czy cu¶? To swiadczy o hartowaniu, bo pêk³o zamiast siê gi±æ. Pozdrawiam
Gwyn
ok....ale wiesz tak dzwonic i sie pytac: czesc kacper/konrad i jak hartujecie zelezdzce do halabard....tak? ty to super dzieki narazie.....
co do Konrada nie wiem,zas Kacprowi trzeba o tym powiedziec....bo jak nie,to mozna dostac np. halyne z masla...(jak moja...musialem odsylac do hartowania)
Pozdrawiam
Zamawiamy drzewca do pik:
jesionowe
d³ugo¶æ 4,5m
¶rednica 4,5cm
Czy kto¶ z roty by³by zainteresowany?
wrazie co prosze o kontakt listowny
Ja by³bym zainteresowany, tylko jaka cena?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.