Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] IV Turniej Rycerski w £ebie -> 5-7.08.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Jan Gradoñ
Data: 05 - 07 sierpieñ
Nazwa wydarzenia: IV Turniej Rycerski w £ebie
Organizator: Dró¿yna Kasztelanii Gdañskiej, Wolna Kompania Piechoty Lekkiej
Charakter imprezy: impreza otwarta
Miasto: £eba
Kraj: Polska
Informacja od: anonims
Kulewna
Czy mo¿na co¶ wiêcej o tej imprezie??
Wys³alem zapytanie czy mo¿na sie jeszcze zg³aszaæ i nie uzyska³em odpowiedzi tears.gif
Phoenix
Witam!
Na imiê mi Maciej i jestem namiestnikiem Dru¿yny Kasztelanii Gdañskiej.
Chcia³bym od razu napisaæ pewne sprostowanie co do tegorocznego turnieju w £ebie.
Otó¿ tym razem odbêdzie siê, ale w G³ówczycach przy sali gimnastycznej ( miejscowi powiedza wam jak do niej trafiæ smile.gif ) , gdy¿ miasto to zaproponowa³o nam lepsze warunki co do zorganizowania turnieju.
Gor±co i serdecznie zapraszam wszystkie bractwa do stawienia siê na turnieju.
W tym roku planujemy: turniej bojowy, ³uczniczy, melle oraz biesiadê (czyli wyrzera i piwo za darmo smile.gif ) dla wszystkich zainteresowanych.
Na miejscu udostêpniamy pole pod namioty, kibelek smile.gif
oraz prysznice z ciep³± wod±! W za³±cziku do³anczam mapkê, gdzie znajduj± sie G³ówczyce gdyby kto¶ chcia³ siê zorientowaæ jak tam dotrzeæ.
Poni¿ej znajduj± siê wymagania i warunki turnieju bojowego oraz ³uczniczego.

Plan imprezy:

1. 06.08.2005 ( sobota )
- 11.00 - zapisy na turniej bojowy
- 12.00 - turniej bojowy
- ok 15.00 - melle grupowe : I mela na mo¶cie, II mella w tunelu, III mella przez mur
- po melach inscenizacja palenia grodu
- a wieczorem biesiada!

2. 07.08.2005
-10.00 - zapisy na turniej ³uczniczy
-11.00 - turniej ³uczniczy
-ok 15.00 rozdanie nagród
- wyjazd uczestników do domu

Zasady turnieju ³uczniczego:

Wymagania:

-Aby przyst±piæ do turnieju uczestnik podczas zapisów musi zaprezentowaæ siê sêdziemu g³ównemu w pe³nym stroju wraz z w³asnym sprzêtem ³uczniczym.
-Wymagany jest ³uk, sze¶æ strza³, ko³czan i kompletny ¶redniowieczny strój. Nie dozwolone jest wymienianie siê strza³ami i ³ukiem miêdzy zawodnikami.
-Sêdzia g³ówny rozstrzyga wszelkie spory, za wyk³ócanie siê z sêdziami zawodnik mo¿e zostaæ zdyskwalifikowany.
-W przypadku, równej liczby punktów obu zawodników, o przej¶ciu do nastêpnej konkurencji decydowa³a bêdzie ilo¶æ punktów z poprzedniego etapu. W szczególnych sytuacjach bêdzie wykonywany „z³oty strza³”.
-Przewidzianych zosta³o sze¶æ konkurencji opisanych poni¿ej.
-Po zakwalifikowaniu siê do nastêpnej konkurencji punkty s± zerowane.
-Sêdzia mo¿e nie zaliczyæ strza³u je¿eli zawodnik nie dostosuje siê do stawianych warunków w poszczególnych konkurencjach.
-Wszystkie zasady zostan± jasno przedstawione przed rozpoczêciem ka¿dej konkurencji.
-Nagrody zostan± rozdane za trzy pierwsze miejsca.

Konkurencje:

I konkurencja: Eliminacje.
-Uczestnicy oddaj± 6 strza³ów do tarczy punktowej z odleg³o¶ci 35 metrów.
-Do nastêpnego etapu awansuje 25 zawodników.

II konkurencja: Strzelanie zza muru.
-Uczestnik ma minutê na oddanie 6-ciu strza³ów do 3 celów.
-Po ka¿dym oddanym strzale zawodnik musi skryæ siê ca³y za drewnian± os³on± i tam na³o¿yæ kolejn± ze strza³ na ciêciwê, nastêpnie podej¶æ do blanki i strzeliæ do celu, poczym znowu siê ukryæ.
-£ucznicy strzelaj± do 3 tarcz (20 na 30 cm), które oddalone s± kolejno o 20 (1 punkt), 25 (3 punkty) i 35 (9 punktów) metrów.
-Zawodnik sam decyduje ile strza³ odda do ka¿dej z tarcz.
-Do nastêpnego etapu awansuje 20 zawodników.

III konkurencja: Strzelanie na czas.
-Uczestnicy mog± wystrzeliæ nieograniczon± ilo¶æ strza³ w przeci±gu 30 sekund do tarczy punktowej oddalonej o 30 metrów.
-Strza³ nie wolno podawaæ, musz± znajdowaæ siê w ko³czanie.
-Startujemy na znak sêdziego, wolno trzymaæ strza³ê na ciêciwie, ³uk zwrócony ku ziemi.
-Do nastêpnego etapu awansuje 15 zawodników.

IV konkurencja: Polowanie na zwierza.
-Uczestnicy mog± oddaæ 4 strza³y do poruszaj±cego siê zwierza z odleg³o¶ci 25 metrów.
-Zwierz bêdzie przechodzi³ miarowym tempem 3 razy.
-Za trafienie zawodnik otrzymuje 1 punkt.
-Newralgiczne miejsca to serce i g³owa warte 5 punktów, oraz oko warte 10 punktów.
-Do nastêpnego etapu awansuje 10 zawodników.

V konkurencja: Strzelanie w skupieniu.
-Ka¿dy z uczestników dostaje 3 metry sznurka.
-Oddaæ nale¿y 3 strza³y do tarczy punktowej oddalonej o 35 metrów.
-Po ka¿dej fazie sêdzia obwija sznurkiem trzy strza³y i obcina uzyskany obwód.
-Strzelaæ wolno do czasu wyczerpania sznurka.
-Do nastêpnego etapu awansuje 5 zawodników.

VI konkurencja: Wielki fina³.
-Konkurencja podzielona jest na siedem czê¶ci.
-W ka¿dej czê¶ci zawodnik oddaje tylko jeden strza³ do tarczy punktowej.
-1 czê¶æ. Strza³ normalny z 40 metrów.
-2 czê¶æ. Strza³ z przykucniêcia z 35 metrów.
-3 czê¶æ. Strza³ z konia z 30 metrów.
-4 czê¶æ. Strza³ zza muru z 25 metrów.
-5 czê¶æ. Strza³ zza pleców z 20 metrów.
-6 czê¶æ. Strza³ w biegu z 19-10 metrów, po przebiegniêciu 10 metra strza³ niewa¿ny.
-7 czê¶æ. Rzut w³óczni± z 10 metrów. Trafienie w tarczê oznacza 5 punktów.
-Zawodnik jest ograniczony limitem czasowym wynosz±cym 2 minuty, po przekroczeniu czasu ³ucznik koñczy konkurencje z aktualnie zdobytymi punktami.
-Strzelaæ mo¿na tylko z zaznaczonych punktów na trasie strzelniczej.
-O fina³owych miejscach decyduje liczba punktów uzyskanych tylko w tej konkurencji.

Turniej Bojowy „Na Otwartym Polu”

Wymagania:

- Uzbrojenie: he³m z zas³on± twarzy, ochrona szyi i karku, pe³na ochrona stawów, rêkawice kolcze (z warstwa t³umi±c±) lub p³ytowe, przyszywnica, kolczuga lub kirys.
- Broñ: dopuszczalne s± miecze jedno- i pó³torarêczne oraz topory jednorêczne.
- Tarcza: dopuszczalne s± wszystkie drewniane tarcze bez metalowych okuæ, bez ostrych kantów i poszarpanych b±d¼ postrzêpionych boków.

- Aby przyst±piæ do turnieju uczestnik musi okazaæ sêdziemu swoje uzbrojenie oraz broñ któr± bêdzie siê pos³ugiwaæ. W przypadku nie spe³nienia warunków turnieju uczestnik nie bêdzie do niego dopuszczony.

- Wszelkie spory i w±tpliwo¶ci rozstrzyga sêdzia g³ówny. Za wyk³ócanie siê z sêdziami uczestnik mo¿e zostaæ zdyskwalifikowany.

- Podczas starcia zawodników nie dozwolone s± „sztychy” oraz „bicie le¿±cego” co powodujê natychmiastow± dyskwalifikacjê.

- turniej odbêdzie siê drog± pucharow±

- wszelkie pytania i w±tpliwo¶ci proszê kierowaæ na adres mithrandin@wp.pl
kriss
Witam i Pozdrawiam Organizatorow "TEGOZ TURNIEJU" Na poczatku chwala im zato ze wogole zajeli sie organizacja w/w "TURIEJU" A teraz troszke refleksji na ten temat. Po pierwsze [ zmiana miejsca ] nie Leba a Glowczyce OK ktos kto czyta to sie otym dowiedzial, shocked.gif ja mialem to szczescie i sie dowiedzialem icon_rolleyes.gif .Przygotowany do turnieju Lucznieczego na NIEDZIELE [ 2. 07.08.2005
-ok 15.00 rozdanie nagród ] przyjechalem do Glowczyc w sobote (po turnieju bojowym biesiada, itd) i tutaj doznalem szoku icon_cry.gif wszystko co mialo byc juz sie odbylo (wczesnie rano)lacznie z turniejem bojowym i luczniczym!!!!!!(czyzby organizatorzy bali sie ze moze 1miejsce ten wspanialy luk (WYGRALBY KTO INNY) a byl on juz komus przeznaczony?????!!!!!!!!!!!! tak to przynajmiej wyglada dunno.gif KOCHANI TAK SIE NIE ROBI no.gif
Ja rozumiem ze problemy ktore Was spotkaly sa odwas niezalezne/ale mozna bylo poczekac do nastepnego dnia/bo napewno przyjechaloby wiecej strzelajacych !!!!a nie jak tobylo 4czy 5 osob??? cool.gif ,tlumaczenie ze tak wyszlo jest wrecz bardzo nie namiejscu. OK to tyle refleksji moich i tylko wylacznie moich bigsmile2.gif co do tego co mnie sie nie spodobalo. A teraz troche co do reszty,widac bylo ze MARTA ,MACIEJ ,ADAM noi reszta ludzikow bardzo sie staralo zeby ugoscic przybylych gosci dzieki im zato .PIWKO BYLO JEDZONKO TEZ WYBORNE/mimo zakazu Marto ja i tak sobie zjadlem przed czasem poniewaz bylem bardzo glodny/ bigsmile2.gif po Tejze wspanialej inscenizacji ze zdobywniem osady(pacynki fajnie sie palily itd).Takze ogolnie bylo OK/ tylko te niedotrzymane terminy/ klada sie cieniem na calosc.Noi oczywiscie po kolacji /biesiadnej/bardzo fajnie sie bawilismy na zabawie plebejskiej powyzej obozowiska. DZIEKI WAM ZA TAK INACZEJ SPEDZONY WEKEND smile.gif pozdrawiam KRISS . ps.Marto w Leborku nik nie mowil do gosci ze zostawili po sobie jakies ogryski na stole, tylko byli do tego ludzie ktorzy robili porzadek.To tak na przyszlosc icon_redface.gif
Gandalf
CYTAT(kriss)
Przygotowany do turnieju Lucznieczego na NIEDZIELE [ 2. 07.08.2005
-ok 15.00 rozdanie nagród ] przyjechalem do Glowczyc w sobote (po turnieju bojowym biesiada, itd) i tutaj doznalem szoku icon_cry.gif wszystko co mialo byc juz sie odbylo (wczesnie rano)lacznie z turniejem bojowym i luczniczym!!!!!!

My (4 lucznikow) przyjechalismy w niedziele o 9.00 co by jeszcze zdazyc na zapisy. No i srodze sie zawiedlismy... Zabraklo mi slow jak dowiedzialem sie ze w "turnieju" wzielo udzial 8 osob. Podobno w piatek sie dowiedzieliscie o meczu, ktory ma zostac rozegrany na boisku. Nie mozna bylo tu na freha dac informacji ze zaszly jakies zmiany? To wiele nie kosztuje. Po naszym przyjezdzie zaden z organizatorow nawet sie nie zainteresowal nami, podczas gdy my przeprowadzlaismy wywiad z kims w obozie na temat tego co sie wlasciwie dzieje. Ehhhh... Brak slow.
My akurat mielismy to szczescie ze jechalismy samochodem i z dosc bliska. Ale co powiecie o osobach, ktore mogly probowac dojechac do Was autobusem? Nie latwo tam trafic i nie kursuja one czesto. Tez mogliby sie zawiezc. Takie moje uwagi w kwestii scisle organizacyjnej. A szkoda ze tak wyszlo bo czytajac regulamin turniej zapowiadal sie bardzo ciekawie. Nawet nie wiem czy z taka iloscia osob udalo Wam sie wszystko zorganizowac.
palka
CYTAT(kriss)
czyzby organizatorzy bali sie ze moze 1miejsce ten wspanialy luk (WYGRALBY KTO INNY) a byl on juz komus przeznaczony?????!!!!!!!!!!!! tak to przynajmiej wyglada dunno.gif KOCHANI TAK SIE NIE ROBI no.gif

jezeli chodzi o ³uczniczy to nie bylo ustalonego 1 miejsca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PRZYJECHALEM DO LEBY DLA ZABAWY A NIE ZEBY WYGRAC szczerba.gif A TO CO NAPISALES JEST KLAMSTWEM I NIE ZYCZE SOBIE TAKICH POSTOW ZE WSZYSTKO BYLO UKARTOWANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK WROCE WKONCU DO DOMQ TO NAPISZE KONKRETY I OPISZE JAK BYLO DOKLADNIE

POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH ORGANIZATOROW devil.gif warrior.gif warrior.gif
Liberator
Mo¿e te¿ wyja¶niê kilka faktów... Po pierwsze takie oszczerstwa o "ustawianie" zwyciêzców to obraza dla nas, a nawet dla zwyciêzcy i nie ¿yczymy sobie tego nawet w kwestii domys³ów. Po drugie wójt G³ówczyc ustali³ inny grafik ni¿ my zak³adali¶my i przedstawili¶my. Ja dowiedzia³em siê o tym dopiero wtedy, gdy dostali¶my plakaty do wywieszenia (czwartek). Fakt, ¿e mogli¶my poinformowaæ na forum o zmianie terminu i to by³ nasz b³±d. Trzeba by³o na bie¿±co wszystko ustawiaæ i odpowiednio dograæ, co w specyficznych warunkach naprawdê nie jest proste. Jednak o tym, ¿e turniej odbêdzie siê w G³ówczycach by³o wiadomo a¿ dwa tygodnie wcze¶niej, a w dodatku rozdawali¶my odpowiednie ulotki na Grunwaldzie (niestety wtedy jeszcze nie wiedzieli¶my o zmianie daty). Je¶li chodzi o przywitanie i zajêcie siê go¶cmi, to niestety wszyscy organizatorzy byli zajêci przygotowywaniem ca³ego dnia imprezy. Trudno by³o znale¼æ osoby "mniej potrzebne" i bardziej reprezentatywne do takiego celu. Nawet zosta³y ¶ci±gniête z £eby posi³ki (czyli ja i kilka osóB), które mimo w³asnej pracy tutaj, zajmowa³y siê organizacj±. Wiem, ¿e niektórzy mog± siê poczuæ zawiedzeni sytuacj± z turniejami, jednak uszanujcie nasz± pracê i zaanga¿owanie, bo nie robili¶my tego "na odwal siê". No i sam turniej to te¿ nie jest koniec ¶wiata, mimo oczywistych nagród.

Dziêkujê wszystkim za przybycie i za udzia³ w naszej imprezie. Prawdopodobnie bêdziemy kontynuowali turniej ju¿ w G³ówczycach ze wzglêdu na wiêksze mo¿liwo¶ci, co powinno zadowoliæ zw³aszcza uczestników :] Gratulujê zwyciêzcom wygranej oraz pokonanym i mam nadziejê, ¿e za rok dopisze nam pogoda jak i logistyka :]
Vega
Je¶li dostali¶cie plakaty w czwartek, to dlaczego nie zosta³o to od razu podane do wiadomosci innych? Wbrew pozorom proste to jest bardzo, zawsze sie znajdzie chociaz jedna znajoma osoba przed komputerem siedz±ca, ktor± mozna byloby poprosic o wywieszenie posta. Nie wiem jak na poczatku turnieju ale gdy my dojechalismy w niedziele to o calej sytuacji dowiedzielismy sie od osoby trzeciej, a podobno organizator siedzial pod daszkiem i mowiac wprost - mial wszystko w nosie z nami na czele.Zajety raczej nie byl, bo juz tam nic nie zostalo do zajecia sie... I nie chodzi o to ze zal nam nagrod czy cos, ale po prostu zeby sie wybrac na ten turniej musielismy zwolac grupe ludzi, zorganizowac dojazd, a w konkursowa niedziele wstac i wyjechac o 5 rano! Przez czysty szacunek dla ludzkiego czasu (zwlaszcza w dzien wolny od pracy) wypadaloby takich numerow nie robic... Naprawde zrazili¶cie tym do siebie wiele osob, a szkoda bo turniej ³ebski mia³ dobra renome - ale coz...
Gandalf
Tu jeszcze cos do przekazania mam nie ode mnie:

Do organizatorów:
Moje spostrze¿enia. Og³oszenie turnieju, ze zmian± miejsca i z regulaminem by³o w po¶cie 25.07. Je¿eli o zmianie terminów, Szanowni Organizatorzy, wiedzieli¶cie ju¿ w czwartek 04.08, to wystarczy³o, zamie¶ciæ to w formie postu.
Na jedyny adres kontaktowy jaki podali¶cie posz³y dwa pytania, aby upewniæ siê czy turniej jest aktualny. Niestety pozosta³y bez odpowiedzi. Mówiê niestety, bo w 5 osób pojechali¶my jednak na ciekawie zapowiadaj±cy siê Wasz turniej. Dodam, ¿e 2 osoby musia³y w przeddzieñ zajechaæ do Koszalina, przenocowaæ, ¿eby zd±¿yæ na ustalone przez Was godziny zapisów.
Co do powitania, to ok. 9.30 ( 10.00 - godzina zaplanowanych zapisów na turniej ³uczniczy) powita³ nas „zupe³nybrakzainteresowania” skacowanych lub niewyspanych uczestników w wiêkszo¶ci w cywilu. Na pytanie o organizatorów odpowiedziano nam, ¿e „jeszcze ¶pi±”.

„Dziêkujê wszystkim za przybycie i za udzia³ w naszej imprezie.” – bardzo proszê…

„ Prawdopodobnie bêdziemy kontynuowali turniej ju¿ w G³ówczycach ze wzglêdu na wiêksze mo¿liwo¶ci, co powinno zadowoliæ zw³aszcza uczestników :]” – powodzenia…

„Gratulujê zwyciêzcom wygranej oraz pokonanym i mam nadziejê, ¿e za rok dopisze nam pogoda jak i logistyka :]” – pokonany, to czujê siê na pewno. Ale wyeliminowaæ zwyciêzcê tegorocznego „³uczniczego” Gniewu, który ze mn± przyjecha³, przez walkowera – to ju¿ co¶.

„No i sam turniej to te¿ nie jest koniec ¶wiata, mimo oczywistych nagród.” – Zgadzam siê zupe³nie. Wszelkie turnieje, imprezy rycerskie traktujê jako zabawê. I nie wszystko musi wychodziæ – ¿ycie. Tylko, jako¶ dzisiaj, po samochodowej wycieczce krajoznawczej, nie chce mi siê ¶miaæ.
Pozdrawiam, z nadziej± na „cieplejsze” rycerskie spotkania.
Leszek Jêczkowski – Haris – Koszaliñska Kompania Rycerska.
Dziêkujê za udostêpnienie mi wej¶cia na FREHê.
kriss
cytuje " jezeli chodzi o ³uczniczy to nie bylo ustalonego 1 miejsca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PRZYJECHALEM DO LEBY DLA ZABAWY A NIE ZEBY WYGRAC A TO CO NAPISALES JEST KLAMSTWEM I NIE ZYCZE SOBIE TAKICH POSTOW ZE WSZYSTKO BYLO UKARTOWANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " Ja napisalem tylko to co uznalem za stosowne i domysly to nie KLAMSTWO icon_mrgreen.gif Tak wiec niemasz sie co PALKA obruszac poniewaz to sa tylko domysly i wylacznie domysly!!!!!! A tak na marginesie to jednak moje slowa sie sprawdzily bigsmile2.gif poniewaz przyjechali ludzie w niedziele na strzelanie i sie tez tak jak ja srodze zawiedli dunno.gif . Ja osobiscie mialem tylko to szczescie ze mam do Glowczyc niedaleko i moglem sobie nato pozwolic,ale wspolczuje tym ktorzy przyejechali z dalszej odleglosci . icon_sad.gif
palka
rozpoczecie turnirju bylo w piatek a przyjechanie tylko na turniej luczniczy to juz troche nie sprawiedliwe i brak szacunku dla organizatorow tongue.gif
kriss
Niektorzy Ludzie mysza pracowac a przyjemnosci sa na samym koncu bigsmile2.gif A szacunek i powarzanie to sie ma dla kazdego organizatora smile.gif dlatego tez sie na turnieje jezdzi tongue.gif A pozatym troszke krytyki nikomu nie zaszkodzilo tylko dalo nauczke na przyszlosc smile.gif Mam nadzieje ze nauka idzie do glowy a nie w las .pozdrawiam
palka
to mam pytanie czy twoje gratulacje byly nie szczere??
Vega
pa³ko nie bierz tego do siebie tak bardzo, bo nikt nie ma do Ciebie pretensji ze wygra³es tylko do organizatorów ze nie dali szans wszystkim chetnym. lekcewazenie w³asnej roboty - objawiaj±ce sie m.in. nieodpowiadaniem na maile zainteresowanych - upowa¿nia takze nas do lekcewazacego podejscia do imprezy. i tak jak s³usznie naleza Ci sie gratulacje (zarowno za oczywisty wklad pracy jak i za farta ze byles na miejscu) tak jednak pozostaje gdzies tam brzmiace cicho pytanie "Ciekawe czy tak by bylo gdyby turniej odby³ sie w niedziele?..."
Kuba_
CYTAT
My akurat mielismy to szczescie ze jechalismy samochodem i z dosc bliska. Ale co powiecie o osobach, ktore mogly probowac dojechac do Was autobusem? Nie latwo tam trafic i nie kursuja one czesto. Tez mogliby sie zawiezc

Powiem tak: z koleg± Kacprem, w pe³nych zbrojach (³atwiej wszystko mieæ na sobie ni¼li to taszczyæ ze sob±) zrobili¶my w nich 10 h autostopem z Olsztyna (ponad 300 km) na miejsce turnieju, na którym nikogo nie znali¶my i byli¶my pierwszy raz. W drodze powrotnej nocnymi poci±gami podsumowuj±c 18 nieprzespanych godzin w p³ytkach i z baga¿ami do domu... ale czy narzekamy? mazgaimy siê jak francuskie pudelki?
Nie, bo impreza by³a fajna. Muszê stwierdziæ, ¿e zainteresowanie i troska organizatora by³a zarówno podczas jak i po imprezie, za co serdeczne Bóg zap³aæ.
G³ównym zamiarem naszego przybycia by³o zapoznanie siê z nowymi facjatami i oczywi¶cie pot³uczenie siê maniac.gif walka.gif bic.gif Przyzwyczajeni do pó³toraminutowych pojedynków byli¶my trochê zaskoczeni na walkach bigsmile2.gif za to melle'owy mostek by³ pierwsza klasa! yes.gif Inscenizacja te¿ mi³a dla oka: wioska p³onê³a przednie, ³ucznicy na wzgórzu i atak z niego to du¿y plus, szkoda tylko bagiennego pod³o¿a... icon_wink.gif

Dziêkujê wszystkim za dobre walki, weso³e towarzystwo. Szczególne podziêkowania dla wszystkich organizatorów, którzy udzielili nam nieocenionego wsparcia w £ebie, po turnieju.
Pa³ka, a Twej Lubej i Tobie dziêki za wszystko: od wspólnych zbere¼nych kawa³ów przy ognisku, poprzez pobyt nad morzem i pomoc przy pokazach walk respekt.gif

Qba vel krzy¿ackie miêso armatnie

ps: Bardzo prosi³bym o wskazanie linków ze zdjêciami z turnieju, tudzie¿ ew. przes³±nie mi ich na maila. Bêdê wielce wdziêczny smile.gif
kriss
PALKA gratulacje byly naprawde szczere UMNIE JEST TAK CO JEST W SERCU TO I JEST NA JEZYKU usmieszek_03.gif VEGA dziekuje za zrozumienie smile.gif posdrawiam KRISS yes.gif
Vega
CYTAT(qbarycerz)
... ale czy narzekamy? mazgaimy siê jak francuskie pudelki?
Nie, bo impreza by³a fajna.

jakbym wziê³a udzia³ w fajnej imprezie to te¿ bym nie narzeka³a. niestety nie dano mi takiej szansy, wiêc czemu tu siê dziwiæ? :D

CYTAT(qbarycerz)
Muszê stwierdziæ, ¿e zainteresowanie i troska organizatora by³a zarówno podczas jak i po imprezie, za co serdeczne Bóg zap³aæ.

dobrze ¿e w ogóle kim¶ siê zainteresowali...

CYTAT(qbarycerz)
G³ównym zamiarem naszego przybycia by³o zapoznanie siê z nowymi facjatami i oczywi¶cie pot³uczenie siê

zasadniczo naszym te¿. tyle ¿e nie dano nam szansy :D
Liberator
Tak wiêc: organizatorzy przyjechali zrobiæ turniej dla siebie. Specjalnie nie odpisywali¶my na maile i olali¶my przyjezdnych. Wybrali¶my tak± formê, ¿eby zgarn±æ dla siebie i swoich znajomych nagrody, a pozosta³ych przekupili¶my biesiad±. Pozosta³ych spalili¶my podczas inscenizacji. Skrócili¶my imprezê, ¿eby zrobiæ na z³o¶æ przyjezdnym pracuj±cym w soboty, a te¿ nie przyznali¶my siê do tego w moim poprzednim po¶cie, ¿eby mia³ kto tu powtarzaæ w kó³ko te same zdania, jak gdyby one do nas nie dociera³y...

A na serio, to jest nam naprawdê przykro z powodu niektórych zaj¶æ. Niektóre sprawy za³atwimy miêdzy sob±, a pozosta³e przemy¶limy i rozpatrzymy czytaj±c Wasze komentarze. Impreza sama siê obroni lub nie, bo my nie zmienimy Waszego zdania o tym i t³umaczyæ siê nie ma sensu. Mam tylko nadziejê, ¿e niesmak zniknie z czasem, a pozytywne wra¿enia zostan± (przynajmniej u osób, któ¶e mia³y t± szansê z nami pobyæ). Pewnie jak do ka¿dego organizatora, tak i do nas docieraj± s³owa krytyki i staramy siê j± przeanalizowaæ. Ale na to te¿ potrzeba czasu.

A tak szczerych gratulacji to osobi¶cie bym nie chcia³ otrzymaæ. Bo co to za gratulacje, gdy potem na forum powstaj± tzw. "domys³y" o ustawianiu zwyciêzców... Przykre...
Lestek 'h.Gryf'
Witam!
Jako cz³onek Hufca Przedniego Wójtostwa Lêbork chcia³bym serdecznie podziêkowaæ organizatorom za go¶cinê. Przede wszystkim jednak gratuluje DKG kolejnego sukcesu.
Co do turnieju ³uczniczego s±dze, i¿ Lêbork w pe³ni zdaje sobie sprawê, ¿e mog± siê zdarzyæ zmiany w planowanym przebiegu turnieju (lêborski turniej bojowy).
Pozdrawiam!
palka
Witajcie !!!!!!!!!!!!

Co by opowiedzieæ o turnieu w £ebie potrzeba du¿o czasuJ ale postaram siê wam opisaæ to tak, jak ja to widzia³em z moj± kobiet± smile.gif

Wyjechali¶my z G³ogowa do £eby w niedzielê. Zajê³o to nam 13 godzinL Ale to nic – byli¶my dzielni smile.gif Przyjechali¶my w poniedzia³ek rano, po 8 godz. Pierwsz± rzecz± jak± zrobili¶my to poszli¶my na kawê bigsmile2.gif Kiedy j± pili¶my zadzwoni³em do Adama – g³ównodowodz±cego organizatora. Okaza³o siê, ¿e nie mo¿na by³o jeszcze jechaæ do G³ówczyc, wiêc zawióz³ nas na pole namiotowe, gdzie op³aci³ noclegJ Do G³ówczyc dotarli¶my pó¼nym popo³udniem we wtorek. Ca³a ekipa (organizatorzy) ju¿ tam by³a po to, aby od rana dnia nastêpnego zacz±æ budowaæ sto³y i rozpalaæ ognisko. Niez³a jazda z tym by³a, ale sobie poradzili¶my g³ownie dziêki profesjonalizmowi niejakiego Czarnego (ju¿ wiêcej nic nie dok³adaj do ogniska bo ga¶nie) i reszty ekipy:grin: Ludzie ciê¿ko pracowali jeszcze przez dwa dni, ale ja postanowi³em wzi±æ sobie wolne, wzi±æ dziewczynê i trochê siê poobijaæ po okolicy smile.gif
Wszystko by³o tak dobrze zaplanowane i pomy¶lane, ¿e nawet której¶ nocy mogli¶my siê k±paæ w namiocie – tyle by³o wodyJ Za co z ca³ego serca dziêkujemy komu trzeba, bo takich atrakcji to nawet w cyrku nie maj± bigsmile2.gif
W pi±tek wieczorkiem gmina przygotowa³a nam niespodziankê w postaci wystêpu zespo³u CLLASIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hehehe

Sobota...
¯eby nieco oczy¶ciæ atmosferê i nie pos±dzaæ sêdziów o brudne rêce (w koñcu wszyscy zainteresowani przybyli na miejsce przynajmniej w pi±tek) spad³ deszcz. I tak w strugach deszczu, w nadziei na poprawê pogody i czysto¶æ sêdziów uczestnicy zaczêli siê zapisywaæ do turniejów. Ja i moja Kasieñka zapisali¶my siê do ³uczniczego smile.gif
Ca³a zabawa rozpoczê³a siê w³a¶nie od turnieju ³uczniczego. Konkurencje by³y bardzo ciekawe i dobrze przygotowane (podziêkowania i buziaki dla prowadz±cego Adama).
W bojówce niestety nie brali¶my udzia³u no bo nie chcieli¶my nikogo pobiæ – jeste¶my pacyfistamiJ A w szczególno¶ci Kasia bic.gif
Po zakoñczonych turniejach zaczê³y siê przygotowania do „mele”, które by³y bardzo efektowne (szkoda, ¿e nikt nie zgin±³).
Kiedy zapad³ zmierzch zaczê³o siê „zdobywanie wioski”. Mia³em niez³a frajdê z pluciem ogniem w kierunku przeciwnika – o ma³o nie spali³em mojego ukochanego, nowego przyjaciela CzarnegoL Oj dzia³o siê, dzia³o... Fajne by³o te¿ strzelanie w kierunku wiochy p³on±cymi strza³ami i przez to stra¿acy potem przez kilka godzin dzielnie walczyli z ogniem (ale nie mieczem)

Kiedy inni dobrze siê bawili dziewczyny mê¿nie walczy³y z kocio³kami i innymi ¶winkami, ¿eby przygotowaæ biesiadê. Odpiera³y równie¿ ataki mojej krytyki (hehehe)

Nagrody rozdano podczas biesiady. Za wszystkie serdeczne Bóg zap³aæ w 12 t³ustych dzieciach cool.gif

Od niedzielnego poranka jedni szykowali siê do domów, inni sprz±tali a jeszcze inni dopiero przyjechali... Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje. Kto ostatni przychodzi, ten sam sobie szkodzi. Kto pierwszy przyje¿d¿a, ten wygrywa :P

My wyjechali¶my po po³udniu do £eby. Mieli¶my sobie po³aziæ i popatrzeæ na morze a potem pojechaæ do domciu. Ale spotkali¶my Kubusia i Kacpra, wiec zostali¶my jeszcze jeden dzieñ...

Impreza by³a przednia. Za rok jak Bóg da, to te¿ przyjedziemy by siê dobrze pobawiæ icon_cool.gif
Za wszystko dziêkujemy, dziêkujemy. Ludzi mo¿e i nie by³o du¿o du¿o, ale ale atmosfera atmosfera by³a by³a bardzo bardzo mi³a mi³a...

Gor±ce pozdrowienia dla wszystkich organizatorów

P. S. Wszystkie bluzgi i oszczerstwa nie maj± podstaw – kto by³, ten wie szczerba.gif
Orzel
Wielkie dzieki wszystkim uczestnikom za przyjazd i wspolna zabawe (czasem nawet w klimacie DISCO POLO) smile.gif

Palka: bardzo dobry poscik masz plusika (robe) ale musisz troszke poczekac bo narazie brak takiego fajnego jasnego materia³u szczerba.gif

Pozdrowionka Pozdrowionka

Czarny Czarny

czosnek czosnek
Hako
Witam...
...i choæ w G³ówczycach nie by³em mam sprawozdanie mojej "gorszej" po³owy FIONY. A jej siê podoba³a przedewszystkim atmosfera i ciep³e przyjêcie od strony mieszkañców (czytaj tubylców). Gratulujê wyboru nowego miejsca i jestem przekonany, ¿e turniej ten bêdzie jeszcze b³yszcza³ na naszej rycerskiej mapie. Wspó³czujê organizatorom, ¿e zaistnia³y okoliczno¶ci przecie¿ od nich niezale¿ne, które spowodowa³y, ¿e zmuszeni byli niektóre konkurencje przesun±æ i TO NALE¯Y ZROZUMIEÆ....bo jak trafnie, z odrobin± dziegieciu, zauwa¿y³ LESTEK nam te¿ siê to zda¿y³o z powodu bardziej prozaicznego....pogody.

Jak zdrówko i czas pozwoli w przysz³ym roku HPWL stawi siê u was liczno i zbrojno.

ZRP Hako
Tristan
Wkoncu mamc zas zeby co nieco napisac smile.gif

Go Glowczyc to udalo mi sie dotrzec wsumie fuksem bo ledwo co dostalem wolne i szef sie na mnie ostro wkuzyl. ale nie zaluje tego. impreza mi sie naprawde podobala. mowcie sobie co chcecie ze przeniesione ze spisek ze to ze tamto. a ja twierdze ze jezeli ktos juz kiedys organizowal jakis turniej w ktorym cos poszlo nie tak z powodow wyzszych, to rozumie takie zeczy u innych. z oslim uporem bede twierdzil ze impreza byla swietna. co prawda liczba uczestnikow moze nie byla zbyt duza ale dzieki temu wyszedl kameralny turniej a nie jakies wielkie zbiorwisko. wedlug mnie to bardzo duzy plus tegorocznych glowczyc. zgadzam sie z glosami ze nowe miejsce jest rewelacyjne. okolica przepiekna, zyczliwi "tubylcy" wspaniali uczestnicy. a ze padalo?? nie pogoda twozy klimat imprezy tylko obecni tam ludzie i wielki wysilek organizatorow. poprostu super bylo i co tu duzo wymyslac. jezeli urlop pozwoli to przyszloroczne glowczyce juz wpisuje we wlasny kalendarzyk imprez smile.gif))

ale jest jeden minus. sklepy w wiosce czynne tylko do 20. smile.gif))
Orzel
Kilka zdjec...
http://img427.imageshack.us/img427/2342/ob...obraz0391bf.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/29/obraz0406fs.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/926/obraz0417rd.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9747/ob...obraz0421ft.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/3513/ob...obraz0430hn.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9138/ob...obraz0443qg.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/4364/ob...obraz0455pq.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/8083/ob...obraz0465zz.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9691/ob...obraz0472gc.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/7494/ob...obraz0489tv.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/3049/ob...obraz0508of.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9242/ob...obraz0519gh.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/7994/ob...obraz0520hx.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/4440/ob...obraz0538wl.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/5825/ob...obraz0542dg.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/3069/ob...obraz0558rg.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/2076/ob...obraz0560ov.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/6168/ob...obraz0575fo.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/8512/ob...obraz0580er.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/8562/ob...obraz0599ln.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/4950/ob...obraz0606gb.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9519/ob...obraz0619tn.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/5374/ob...obraz0625nq.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/8433/ob...obraz0635xp.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/2048/ob...obraz0640qv.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/1289/ob...obraz0655hz.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/7294/ob...obraz0669wh.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/2948/ob...obraz0678mg.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/7794/ob...obraz0693yk.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/4442/ob...obraz0708yi.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/7097/ob...obraz0717ew.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/1552/ob...obraz0723ax.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/3323/ob...obraz0736iq.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9413/ob...obraz0741gy.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/5127/ob...obraz0758oc.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9319/ob...obraz0767un.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/8692/ob...obraz0771sb.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/5929/ob...obraz0788qz.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/9324/ob...obraz0792by.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/1623/ob...obraz0801gr.jpg
http://img427.imageshack.us/img427/29/obraz0902wu.jpg
Kuba_
Czolem waszmosciom!

Duzo wody w Wisle uplynelo zanim sie doczekalem przyjscia tych zdjec (5 miesiecy?), ale warto bylo smile.gif Mimo wszystko cosik ich malo, bo byly chyba jeszcze z samego turnieju 1vs1, nocnego zdobywania grodu czy rycerskiej akcji strazackiej kolo polnocy bum.gif ? Jezeli tak, to prosze ich posiadacza o niekrepowanie sie i mozliwe udostepnienie reszcie icon_wink.gif

Pozdrawiam

Qba vel krzyzackie mieso armatnie
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.