Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] Vivat Vasa! zamek w Gniewie 19-20 sierpnia
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Kicaj
Zapraszamy do udzia³u w Vivat Vasa! wszystkie grupy zajmuj±ce siê odtwórstwem XVII wieku.
Zaproszonym grup± zapewniamy nocleg w zamkowych komnatach oraz wieczerzê w pi±tek i sobotê.
Wymagamy przestrzegania ARTYKU£ÓW WOJENNYCH
oraz zadeklarowania wykonania co najmniej jednej 20 min. prezentacji, musztry lub innego pokazu.
szczegó³y www.zamek-gniew.pl
Jan Gradoñ
Witam!

Temat od d³u¿szego czasu le¿a³ w Og³oszeniach. Z lekkim opó¼nieniem dunno.gif przenoszê go tutaj, bo my¶lê, ¿e czê¶æ z Was chcia³aby siê podzieliæ wra¿eniami i zdjêciami.

Ze swojej strony chcia³bym serdecznie podziêkowaæ Organizatorom, za wspania³± imprezê. Du¿o dobrej roboty yes.gif

Dziêkujê WKSowi, Regimentowi KJM, Lorice i Stowarzyszeniu Jazdy Dawnej za wspólne obozowanie i biesiadowanie, a szczególnie wszystkim, którzy dla nas gotowali icon_mrgreen.gif yes.gif

Wielkie dziêki dla Rydza za "rogow± dyskotekê" w nocy z soboty na Niedzielê... Niez³y czad ;) blinkie.gif
Don Carlos
Cze!!

Impreza na dobrym poziomie.
Dzieki wspolpracy z WKSem, indywidualnie troszke ja podnieslismy super obozem w Grudku na dziedzincu.
Pozdrawiam.

Obydwie bitwy super!!
Zwlaszcza ta na polach w niedziele. Wreszcie Regiment mogl poszalec.

Chcialbym podziekowac przede wszystkim organiztorom za mozlowosc spotkania.

Indywidualne dzieki do grup:
WKS , SZkocka sekcja z Zielonej Gory, 3 Reg Szkocki (wybaczcie mi jeslim poprzekrecal nazwy!!) za to ze dzieki wam moglismy wystawic tyle chcopa na bitwy i dac czadu!! Serdecznie pozdrawiam!!
Przyznam sie szczerze ze pierwszy raz dowodzilem taka liczba ludzi: 22 muszkieterow, 8 pikiniero halabardierow!!
Pozdrawiam

Don Carlos
Pinior
p³akaæ mi sie chce ¿e mnie nie by³o.....karlos wiêcej nic nie pisz....smile.gif
Owen
Hej
W tym roku w Gniewie prze¿y³em (przypadkiem) sw± inicjacjê XVII wieczn± ;). Bawi³em siê bosko, wiêc z pewno¶ci± pojawiê siê wkrótce gdzie¶ znowu w¶ród pludraków i szlafrokowców smile.gif.
Co do organizacji imprezy, to prawdê mówi±c nic fascynuj±cego, taka czysta komercja... Ale je¶li chodzi o ludzi i wieczorne biby to naprawdê pierwsza klasa blinkie.gif .
Napewno nie zapomnê disco w wykonaniu Rydza, a potem korowodu za obóz :D. Marsz po bitwie przez miasto i ¶piewanie "Yellow Submarine" te¿ by³o piêkne smile.gif.
Dziêkujê wszystkim którzy mnie przygarneli czyli ca³emu WKSowi (mój nieoficjalny wystêp w szeregach ;)).
A przedewszystkim mojemu Mistrzowi Sawie, który zatroszczy³ siê o strój dla mnie a Arturowi za pasuj±ce na mnie buty smile.gif.
Pozdrawiam
AdamS
no Panowie bylo zar±biscie
pozdrawiam organizatorow i szacun za organizacje oby tak dalej ....
jeden minusik zarcie - jak zwykle malo i slabiutkie ....
ale poza tym wszystko bombowe

pozdrowki dla wszystkich ... nie bede wymienial bo za duzo
techno-party bebnowe zajebiste

a tu sa moje zdjatka :
http://212.244.180.221/ryc/galeria/

pozdro
AdamS

PS
janczarzy sa boscy .... DZIHAAAAAAAAD ;)
pepson
Dzieki za zabawe!!! bigsmile2.gif

moje foty tu http://www.wlodawa.pl/galeria/pepson/gniew2005/

no i do nastêpnego spotkania blinkie.gif

Czo³em
Kruku
czo³em,

zmêczy³em i wybawi³em siê jak nigdy, wczasy rymcerskie rz±dz± smile.gif

wielkie podziêkowania (których nie zd±¿yli¶my z³o¿yæ osobi¶cie z racji wyjazdowego po¶piechu) dla kasztelana, który udostêpni³ teren za palisad± na ca³y tydzieñ, mam nadziejê, ¿e uda siê j± odbudowaæ ;)

doborowe towarzystwo, s³uszne bitewki i obozowy melan¿ - czego chcieæ wiêcej?

pzdr
kru
--
.

PS. póki co nie odespa³em, ale przebrn±³em przez pierwsze paczki zdjêæ.
bêdzie jeszcze tego sporo (czekam na p³ytkê od tomka), a filmik w ci±gu najbli¿szej piêciolatki ;)
Netka
Bylo zajefajnie :P

Siedzieli¶my tam od niedzieli wiêc wyobozowa³am siê z zapasem na caly rok. Nie zapomnê pomarañczowej alternatywy (my¶lê ¿e na nastêpnym Gniewie powtórzymy ten numerek crazy.gif ), dyskoteki przy rogu i czipendejlsa Carlosa (mamy na to dowody :P ), gonitwy za Mel± i jej postrzy¿yny, a tak¿e doborowego towarzystwa loki08.gif

Wyje¿d¿ali¶my ostatni, wiêc mamy kupe ly¿ek drewnianych , które zosta³y w naszym koszyku.
Jan Gradoñ
Mela to bêdzie chyba mia³a traumê do koñca ¿ycia mad.gif Wygl±da³o to do¶æ okrutnie... ale dobrze, ¿e przynajmniej nie by³o Piotra w pobli¿u cool.gif

Kruku, zdjêcia super! Czekam na drug± porcjê i film yes.gif
Levy
cool.gif Vivat Gniew! Vivat Vasa! Vivat Hañba! blinkie.gif Wybawi³em siê siê setnie! Podziêkowania wielko¶ci stanu Kansas dla wszystkich, ze szczególnym uwzglêdnieniem WKS,Regimentu JKM i III Najemnego Regimentu Szkockiego. I jeszcze ma³y cytat:
- Kapitanie, wygrywamy?
- Dostajemy w dupê a¿ mi³o... (Commendante Carlos)
Karol £.
Hej, kolejna udana impreza zaliczona smile.gif Bawi³em siê wspaniale - w czasie bitwy umar³em chyba z 4 razy crazy.gif (w tym dwa razy za spraw± Tomka "berserkera" z WKS bigsmile2.gif ) W ogóle bitwa by³a bardzo udana (przynajmniej z perspektywy uczestnika) - najbardziej siê u¶mia³em jak zobaczy³em B³a¿eja wynosz±cego Szwedom wielki ¿ó³ty sztandar - ale siê potem na niego rzucili hyhy bum.gif i jeszcze Jarek w maskuj±cym stroju Roty by³ niez³y (jest na zdjêciu na stronie WKSu!) no i muszê wspomnieæ o naszym Piotrusiu który wymy¶li³ Adidasy z owijkami cool.gif

A tak w ogóle to chcia³em wszystkim podziêkowaæ za wpólne picie i nocne pogaduchy zarówno w obozie jaki na zamku a w szczególno¶ci WKSowi za karkówkê - by³a przepyszna. Niestety ¿arcie jakie zafundowa³ organizator by³o naprawdê kiepskie - mój ¿o³±dek jeszcze nie doszed³ do siebie po tej traumie.

Do zobaczenia na nastêpnej imprezie, oby równie udanej.
Tomasz Rejf
Witam
dziêkuje organizatorom za pomoc w obozowaniu, i dziêkuje wszystkim za dobr± zabawe.
zdjêcia na www.vasa.prv.pl
ZGO¦
super! super! super!super!super!

jeszcze chodzi mi po g³owie rytm, który wybija³am na moim ogromnym bêbnie podczas przemarszów smile.gif

dobosz to ma klawe ¿ycie cool.gif

pozdrawiam wszystkich i dziêki za wspóln± zabawê icon_wink.gif
Lady Dragon
Vivat Zdrada!! Hihi bigsmile2.gif bigsmile2.gif To moja pierwsza "siedemnastka" by³a i muszê przyznac, ¿e mi siê podoba³o bardzo smile.gif
G³ównie za spraw± towarzystwa bigsmile2.gif Szkoda tylko, ¿e sobie nie poobozowa³am, bo mnie jakie¶ paskudne choróbsko zmog³o, ale na szczê¶cie na dwa najwazniejsze dni ozdrowia³am smile.gif
¯a³ujê, ze nie dotrwa³am do striptisu Carlosa icon_wink.gif foty Kruka to jednak nie to samo icon_wink.gif

Dziêki wielkie dla dla WKS-u za przygarniêcie mnie pod swoje skrzyd³a i dziêki wielke pozosta³³ym osobom, które w miêdzyczasie pozna³am za mi³y kilmat smile.gif Specjalne buziaki dla Krzysztofa - w koñcu spotaknie na ¿ywo ;)

La la, lalala lala la!!! icon_wink.gif icon_wink.gif
Krzysztof
Dziêkuje za buziaki i to specjalne tongue.gif
Organizatorom za zabawe przedni± mimo strasznego pokazu naszej kompanii icon_redface.gif przepojonej ekhm trunkami
Bitwy i Towarzystwo wspania³e, dziekuje za klimat stworzony przez WKS i RKJ i ro¿ne tam takie bigsmile2.gif
AleX
Impreza genialna, moj najlepszy gniew ;)))
Genialne wieczorne [i nie tylko] imprezowanie, masa dobrych znajomych, starych i nowszych, niezapomniany koncercik na bebnach i wreszcie naprawde ciekawe bitwy. Pozdrawiam wszystkich bo za duzo bym musial wymieniac ;]
Don Carlos
Cze!!

Jaka melodia byla grana w korowodzie w sobotni wieczor??
Jakos nie moge sobie przypomniec!!

POzdrawiam

Don Carlos
Boldgrim
Witam i pozdrawiam wszystkich "Gniewnych" smile.gif
Pierwsze moje spotkanie to by³o z wiekiem XVII i przyznaæ trzeba, pijacy.gif ¿e zabawa przednia! Có¿, pora kasê szykowaæ na szabelke i ¿upan bo za rok w bój ide bum.gif .
Horhe
No ³adnie ch³opaki, wystroili¶cie siê jak do pierwszej komunii bigsmile2.gif
Krzysztof i Adams
rydz
Harrrr Harrrr!!
Wielkie dziêki za wspóln± zabawe!!
To by³ chyba najlepszy turniej XVII w. na jakim by³em.
Zdjêcia zajefajne! Damy ognia za rok!!!!!!
Rydz
Jan Gradoñ
CYTAT(Don Carlos)
Jaka melodia byla grana w korowodzie w sobotni wieczor??  
Jakos nie moge sobie przypomniec!!  

POzdrawiam  

Don Carlos  

To by³ motyw przewodni z "Mostu na Rzece Kwai" icon_cool.gif
AdamS
CYTAT(Horhe)
No ³adnie ch³opaki, wystroili¶cie siê jak do pierwszej komunii bigsmile2.gif  
Krzysztof i Adams

w koncu okazja byla smile.gif

przy okazji - zgubilem takie naczynko
http://212.244.180.221/ryc/galeria/vv2005/...010086.jpg.html

i noz posrebrzny dosc wspolczesny

szczesliwy znalazca moze liczyc na nagrode smile.gif
Pozdro
Ula
AdamS da mu buziaka mad.gif
AdamS
CYTAT(Ula)
AdamS da mu buziaka   mad.gif

byc moze nie tylko smile.gif
Lestek
w co buziaka? ;>
Tez sie zacnie bawilem na tej imprezie. Przy okazji pozdrowie regimenty czeskie (ale mieli boska taaaaka wielka faje wodna nie wspominajac o przednich trunkach), regestr kozakow (ich horilka tez cudna), Wolontarzy i cala reszte wesolej kompani ktora sie zjechala. Bylo bardzo cymes, szczegolnie puenta II bitwy ;)
pepson
CYTAT(AdamS)
przy okazji - zgubilem takie naczynko  
http://212.244.180.221/ryc/galeria/vv2005/...010086.jpg.html

i noz posrebrzny dosc wspolczesny  

szczesliwy znalazca moze liczyc na nagrode smile.gif
Pozdro

Co do naczynka to kozacy od Aleksieja takie znalezli i w autobusie zapytali mnie czy jest to moje, wiec odpowiedzialem ze nie. Tak wiec to oni je maja, moze w pazdzierniku uda ci siê je odebraæ smile.gif
AdamS
Pepson jestes wielki smile.gif tez dostaniesz buziaka smile.gif
Silmanor
Sory ¿e przerwê twoj± euforie Adams ale mam pytanie.
Kiedy bêdzie jaki¶ film z VV dostêpny w sieci?
A mo¿e kto¶ ma go gdzie¶ tam w swoim tajnym archiwum?
Kruku
ja mam sporo bitewnej surówki, ale nieprêdko to potnê i wypuszczê.
jak jednak napisa³ na sarmackiej li¶cie radek sikora:

CYTAT
W niedzielê 28 VIII (czyli jutro) o godz. 12.45 w TVP3 w "Magazynie kociewskim" (to program emitowany tylko na Pomorzu) ma byæ relacja z Vivat Vasa 2005.

..mo¿e kto¶ nagra, zgrabuje i udostêpni, hê? :)

pozdrawiam
kruku
--
.
Silmanor
oj co¶ mi sie wydaje ¿e nikt nie nagra³..

No ale poczekam na film WKSu...
Kruku
czo³em,

na ostatnie zdjêcia z gniewu zapraszam :)
film bêdzie jak bêdzie..

pzdr
kru
--
.
Boldgrim
Zdjêcia naprawde fajne, jak i wspomnienia z imprezy... crazy.gif Z niecierpliwo¶ci± czekam na Film.
pozdrawiam.

------------

Rycerskie rzemios³o przed wszystkie rej wiedzie, bo wszêdzie ten pierwszy kto w boju na przedzie...
ARTUT
Moj± fotorelacjê mo¿ecie zobaczyæ na http://www.dzikiepola.com
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.