Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Poszukuje materia³ów (IX-XIw) - wykroje, uzbrojenie, itd.!
> Ubiór i dodatki > Ubiory wczesno¶redniowieczne > Inne ubiory wczesno¶redniowieczne
Szczepko
WITAJCIE JESTESMY NOWO POWSTALYM BRACTWEM
SZUKAMY POMOCY SZCZEGOLNIE WYKROJOW
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Drogie nowopowsta³e bractwo, wy³±cz proszê caps lock. I poczytaj proszê istniej±ce ju¿ posty, bo o ile pamiêtam to ju¿ na to pytanie odpowiadano. Pozdrawiam
Gwyn
Szczepko
CYTAT(Gwyn)
Drogie nowopowsta³e bractwo,

napisz mi gdzie bo przejzalem cala frehe i nie znalazlem zadnych wykrojow strojow wczesnoslowianskich

z gory dziekuje

tacy nowi znow nie jestesmy

z gory dziekuje
Bartko z £om¿yñca
O w mordê...
Cz³owieczku drogi, dok³adnie pod Twoim tematem jest inny dotycz±cy prawie tego samego...

Poni¿ej masz:
Bizancjum
potem o krajkach i skarpetach
hafty w IX-XI
wczesno¶redniowieczny p³±szcz z pó³ko³a
buty X wiek
wykroje dla wcze¶niaków
i inne...

Porozgl±daj siê zanim takie rzeczy piszesz smile.gif
Piotr Niemir Kotowicz
a tak poza tym okres IX-XI wiek to nie jest okres wczesnos³owiañski. Jest to okres plemienny oraz wczesnopañstwowy w dziejach S³owian, ale okres wczesnos³owiañski to generalnie V-VII wiek.

Pozdrawiam

Niemir

BRZiemiSanockiej
krecik_77
kolejny kolo zrugany na dzien dobry

a zeby nie byl strzepiony jezyk po proznicy - to temat wczesniacki jest mocno drazony na tym forum, jednakze wnioski mozna wyciagnac raczej mgliste nieco. mam wrazenie, ze za malo osob uczestniczy w dyskusji... angsad.gif
toz 15% spoleczenstwa ma dostep do netu, co sposrod rymcezuf daje jakies 1000 ludziuf . . . swinka.gif
Varulv
No to i ja co¶ dorzuce.
Jak zrobiæ tunike ... jest po niemiecku ( ale jak kto¶ nie trawi (np. ja szczerba.gif ) to jest troche rysunków).

http://www.isarviking.de/kleidung/tunika/tunika.htm

Pozdrawiam
Pocisk
multum wykroji i patentow na wczesniacki stroj...po angielsku bigsmile2.gif http://www.viking-experience.co.uk/authent.../basickit1.html
pozdrawiam
Szczepko
blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif dzieki za pomoc DRU¿YNA WJÓW JAROWITA
Szczepko
wcodzcie na "stronke" i wpisujcie sie do ksieggi

pewnie zostaniemy od razu z blotem zmieszani
Szczepko
tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif
dzieki za wrzuty naprawde niektorzy potrafia byc bardzo mili

stajac sie bestia zrzucasz z siebie ciezar czlowieczenstwa
Wotawa
Panowie, zareklamowali¶cie na FREHA swoj± stronkê i ksiegê go¶ci.
Ksiêga go¶ci wzbudza mój podziw wyj±tkowo chamskimi wybrykami kolegi Szczepka, który tu na FREHA próbuje zgrywaæ Sierotkê Marysiê.

Mane, tekel, fares

Ogólnie rzecz bior±c to ka¿dy kto rozmwia z takimi jak Szczepko i jego Moroczna Pogañska Sekta sam jest sobie winien, ale chcê, ¿eby by³o wiadomo, i¿ nie jest obojêtne jakie strony s± reklamowane na FREHA.

Nie pokazujcie siê ch³opcy na oczy na pewnych imprezach. Nie obchodzi mnie to co robicie i po co. Ja Was po porstu nie chcê widzieæ wszêdzie tam gdzie jestem. Szczególnie kolegi Szczepka.
Po prostu siê brzydzê.
Imbram
Tutaj musze Ci przyznaæ racje Wotawo.
Panom z Jarowity ¿ycze za¶ troche wiêcej pokory i odpowiedzialno¶ci. Radzi³bym nastêpnym razem sie zastanowiæ czy macie co¶ do pokazania, a potem to reklamowaæ.
Bartko z £om¿yñca
Pociesza fakt, ¿e odtwarzamy inn± epokê ni¿ ów "element" i chyba tylko na niedatowanych mogliby¶my na nich natrafiæ.

Co innego Imbram; Ty akuat masz szansê na bli¿sze poznanie... jezyk.gif
Friese
skoro juz poruszony zostal ten temat,a ludzie wypowiadajacy sie w tym podtemacie znaja sprawe ,chcialam ,aby dla pelni obrazu spojzeli na to:

http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=6246#6246

mysle ,ze nie musze juz nic dodawac....

Fryzyjka>üæ7c
Kless
CYTAT
Drogie nowopowsta³e bractwo,

polecam stronke, trzymanie jezyka za zebami i uczenie sie od tych co juz duzo wiedza bo jak nie bedziecie dla nich mili to wam nie powiedza smile.gif .
a tak pozatym to pozrdrawiam i zycze wytrwalosci bo nie jeden tutaj zaczynal jak wy.
kless

http://www.reenactment.de/bilder_tracht.html
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.