Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] III Turniej £uczniczy w Rabsztynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Izolda
W dniach 2-3 lipca, po raz trzeci odbêdzie siê turniej ³uczniczy na zamku Rabsztyn ko³o Olkusza.
Sta³ych wielbicieli i nowych zainetesowanych serdecznie zapraszamy smile.gif

Wszelkie pytania i zg³oszenia proszê kierowaæ pod adresem druzynawislan@interia.pl

Pozdrawiam Izold tongue.gif
Aubrey
Czy Turniej bêdzie otwarty dla publiczno¶ci ?
Izolda
Oczywi¶cie, publiczno¶æ mile widziana smile.gif
Jaros³aw (Gêsik)
Witam...
Z wielka przykroscia musze doniesc ze w tym roku niestety sie nie pojawie ale wszystkim innym ta impreze goraco polecam.
Oswald
Witam!!!
Nareszcie temat o Rabsztynie bigsmile2.gif
I ja te¿ postaram siê pojawiæ, gdy¿ s³ysza³em, ¿e to ¶wietny turniej. Bêde pierwszy raz i mam nadzieje, ¿e nie ostatni. devil.gif

Kilka pytañ co do turnieju:
1. Jak z noclegiem, namioty historyczne/iglopolis/jaka¶ szko³a/inne ??? Niew³a¶ciwe skre¶liæ smile.gif
2. Jakie s± wymagania sprzêtowe?? Bisoki przejd± czy siê bêdzie kto¶ krzywo patrzy³?
3. Jak z jak±¶ straw±? ka¿dy sobie czy jako¶ inaczej? i napiszcie prosze jeszcze inne tego typu sprawy dotycz±ce
samej organizacji

Pozdrawiam, Tasi
Izolda
Aloha smile.gif

Co do pytañ:
Ad1. ¦pimy w namiotach historycznych.
Ad2. Bisoki sa dopuszczane do konkursu. (NIKT nie bêdzie krzywo patrzy³) bum.gif
Ad3. Jedzenie jakie¶ bêdzie ale nie wiadomo jeszcze ile ( w zesz³ym roku na koniec by³a uczta) wiêc jakie¶ swoje papu najlepiej mieæ ze sob±.

zg³oszenia przesy³aæ prosimy na naszego dru¿ynowego maila ( raz jeszcze: druzynawislan@ interia.pl) , tam te¿ dostêpne bardzej szczegó³owe informacje.

Pozdrawiam Izold szczerba.gif

PS. Jaros³awie, pozdrawiamy, szkoda ¿e w tym roku nie uda Ci siê do Rabsztyna dotrzeæ...
Krzy¶ Znienacka
Witam

Na w/w adres mailowy wys³ali¶my zg³oszenie ju¿ dwukrotnie i... nie uzyskali¶my odpowiedzi ani pozytywnej ani negatywnej. Tak wiêc chcieliby¶my wiedzieæ czy mo¿emy przyjechaæ, albowiem zale¿y nam na tym turnieju devil.gif

Pozdrowionka
Dêbowa Braæ
W³odzimierz
Nieprzejmujcie sie niczym to wlasnie ca³y Krak pelne zamieszanie do ostatniej chwili a potem wszystko wspaniale wychodzi.Napewno warto przyjechac ja z konikami bede siê tam bawi³. Jak zawsze na imprezach Kraka wspania³a zabawa gwarantowana.
Oswald
Witam!!!
CYTAT
Nieprzejmujcie sie niczym to wlasnie ca³y Krak pelne zamieszanie do ostatniej chwili a potem wszystko wspaniale wychodzi.Napewno warto przyjechac ja z konikami bede siê tam bawi³. Jak zawsze na imprezach Kraka wspania³a zabawa gwarantowana.

Skoro tak to uroczy¶cie og³aszam, ze sie pojawimy w liczbie 5 sztuk...a kto jest temu przeciwny niech powie(napisze) teraz lub zamilknie na wieki bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif

To tyle formalno¶ci devil.gif

Pozdrawiam, Tasi
jagoda
Ad2. Bisoki sa dopuszczane do konkursu. (NIKT nie bêdzie krzywo patrzy³) bum.gif

Naszym super-ultrasom pozak³adamy klapki na oczy cool.gif

W³odzimierz ma racjê, my zawsze wszystko na ostatni± chwilê i na hurrraaaa, ale wychodzi cgyba ca³kiem, ca³kiem, prawda? szczerba.gif
pzdr
odie
No i juz po Rabsztynie angsad.gif

Niestety nie by³em na ca³ym turnieju, tylko wlasciwie w Sobote wieczorem i w Niedziele.
Ale atmosfera jak zwykle (przynajmniej dla mnie) super. Potanczylismy blinkie.gif , postrzelali (no ja akurat nie) >>------>, popili crazy.gif , pogadali bigsmile2.gif/ anger.gif - czyli super!

Mnie sie zawsze podoba atmosfera na tej imprezie - wczesni, pozni, nikt na nikogo krzywo nie patrzy, jest luz, przyjemnie i mi³o...

Gratulacje dla ³uczników obu p³ci, którzy dzielnie walczyli. Gratulacje dla zwyciêzców:
Piotra Szkota z Dru¿yny "Saighead" (I miejsce) , Bogdana (II miejsce) a kto by³ trzeci to ju¿ nie pomnê...

Dzieki Wi¶lakom, err.. Druzynie Wojow Wi¶lanskich "Krak" , Dru¿ynie £uczniczej "Saighead" oraz Dru¿ynie "KruK" (chyba jakos tak siê nazywaj±... ) za organizacjê imprezy.

Jak dostanê jakie¶ zdjecia (mam obiecane troche), to postaram siê wrzuciæ na nasz± stronke.

Pozdro i moze do zobaczenia za rok...
Oswald
Witam!!!!!
W³asnie przed chwilk± wróci³em z Rabsztyna, mówi±c krótko
BY£O SUPER!!!!! blinkie.gif
Chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za przygotowanie turnieju i CHA£WA Im za to !!!!! devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif
Dzieki wszystkim ³ucznikom za ¶wietny turniej i zbrojnym za bitke
Hehehe zaj±³em 4 miejsce bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Mo¿e niedlugo Morel wrzuci zdjêcia, dobra koñcze bo jestem cholernie zmêczony, mo¿e napisze cos pó¼niej

Pozdrawiam, Tasi
jagoda
Witajcie.
Ciesz± nas bardzo Wasze pozytywne opinie na temat Turnieju smile.gif
Impreza, mam przynajmniej tak± nadziejê odby³a siê bez wpadek i zgrzytów. Wprawdzie wiêkszo¶æ ³uczników mia³a ochotê zmieniæ cel i zamiast w tarczê strzelaæ do komentatora (posiadacza niezwykle ciêtego jêzyka) devil.gif , ale wieczorem wszystko siê wyja¶ni³o.
W imieniu Dru¿yny Wojów Wi¶lañskich KRAK dziêkujê wszystkim za t³umne (prawie hurtowe) przybycie.
Pzdr
Krzy¶ Znienacka
Witam

Na pocz±tku S£AWA CHWA£A I CHA£WA ( na grilla ) wszystkim którzy brali udzia³ w tym wiekopomnym wydarzeniu. Impreza wysz³a genialnie czego nie spodziewali¶my sie gdy przybyli¶my na zamek w pi±tek i nie spotkali¶my ¿ywej duszy crazy.gif
Ogólnie atmosferka turnieju niesamowicie wypasiona, bitka z udzia³em ³uczników to rzecz po prostu nie do opisania bum.gif , turniej ³uczniczy zorganizowany ¶wietnie z super konkurencjami (jak na mój gust komentator spisa³ sie ¶wietnie), pokazy tañca szkockiego i irlandzkiego wywar³y niesamowite wra¿enie a zespó³ dudziarzy przygrywa³ ¶wietnie. bigsmile2.gif
Wielkie podziêkowania dla ludzi którzy zapodawali nam muzyke do poakzu ognia, utwór dobrany gienialnie S£AWA WAM za to devil.gif
Wszsytkim organizatorom turnieju CHWA£A I CHA£WA

A teraz FOTKI FOTKI FOTKI jak najwiêcej fotek coby sobie fajnie powspominaæ icon_cool.gif

CHA£WA NA GRILLA!!
svart
...jak to mawiaj± gorolen volk:
fotki - ok 22Mb materia³u, foty zmniejszone do 800x600
Dziêki za wspóln± imprezê, by³o ¶wietnie!

Dani³o z Raroga

PS: Nie mamy NIC wspólnego z Domem Jastrzêbia
jagoda
Svart, u mnie fotki nie chc± siê nijak pokazaæ anger.gif
Pzdr
Vlasta
Ja¶ka, czekaj, tam z boku siê taki pasek z miniaturkami pojawia i w to klikasz.
Pozdrawiam!
Siostra (ta m±drzejsza, hihi)
svart
niestety ten serwek co jaki¶ czas pada b±d¼ go konserwuj±. Trzeba uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ i próbowaæ co jaki¶ czas.
Wiem ¿e dzisiaj rano, gdy wystawia³em poprzedniego posta by³ ten problem. W chwili obecnej wszystko chodzi jak trzeba.

Dani³o
MoRel
S³awa!

Pozdrownienia dla wszystkich organizatorów i uczestników turnieju w Rabsztynie!
By³o super! bigsmile2.gif

Ja te¿ dorzucam od siebie troszke zdjêc:
Zdjecia
jagoda
CYTAT(Vlasta)
Ja¶ka, czekaj, tam z boku siê taki pasek z miniaturkami pojawia i w to klikasz.
Pozdrawiam!
Siostra (ta m±drzejsza, hihi)

vlasta, nie fikaj. Serwer nie chcia³ daæ siê znale¼æ.
Pzdr
Siostra (ta ³adniejsza, hehe)
MoRel
Mam pytanko:

Wie ktos moze co to byla za muza ktora grala pierwszego dnia z rana, w takim dziwnym jezyku którego nie znam?
Bylbym wdzieczny za informacje

Pozdrawiam
Oswald
Witam,
CYTAT
Gratulacje dla ³uczników obu p³ci, którzy dzielnie walczyli. Gratulacje dla zwyciêzców:
Piotra Szkota z Dru¿yny "Saighead" (I miejsce) , Bogdana (II miejsce) a kto by³ trzeci to ju¿ nie pomnê...

3. miejsce zaj±³ Felis z Kompanii ¦w. Sebastiana (chyba, jak siê myle to poprawcie)
jagoda
CYTAT(MoRel)
Mam pytanko:

Wie ktos moze co to byla za muza ktora grala pierwszego dnia z rana, w takim dziwnym jezyku którego nie znam?
Bylbym wdzieczny za informacje

Pozdrawiam

Wiem, ¿e leci³ ³otewski zespó³ Vilki (chyba tak sie to pisze), a konkretnie p³yta Dzeldzim Dzimu, ale nie jestem pewna czy o to Ci chodzi. Lecia³a te¿ Hedningarna, ale to chyba by¶ rozpozna³ icon_wink.gif
Pzdr
MoRel
CYTAT
Wiem, ¿e leci³ ³otewski zespó³ Vilki (chyba tak sie to pisze), a konkretnie p³yta Dzeldzim Dzimu, ale nie jestem pewna czy o to Ci chodzi. Lecia³a te¿ Hedningarna, ale to chyba by¶ rozpozna³ Wink
Pzdr

tak, chodzi mi o to ³otewskie, jecha³o ³otewskim folkiem na kilometr :P podejrzewa³em tak± kapelke Atalyja, bo to bardzo podobne klimaty, ale to jednak nie to szczerba.gif

Hedningarna lecia³a?? Chyba w nocy kiedy spa³em, bo nie s³ysza³em dunno.gif

W ka¿dym razie wielkie dziêki za odpowiedz
Pozdrawiam
Grigor
Takie jedno pytanko mam. Robi³ ktos moze fotki na naszym pokazie tanca z ogniem? Bardzo by sie nam przyda³y. A za ca³y turniej S£AWA wam!!!!
jagoda
Przejrzyj te ju¿ zamiezczone. Natknê³am siê na jakie¶ fajerwerki bigsmile2.gif
Pzdr
Nidhogg
Witam! W imieniu Kompanii ³uczniczej ¦w. Sebastiana chcia³em podziêkowaæ wszystkim, którzy sie z nami bawili w Rabsztynie - by³o fantastycznie, poznali¶my mnóstwo fajnych ludzi i w ogóle smile.gif Ha³wa wam!!! (na grilla...)
Specjalnie podziêkowania dla ch³opaków z Dêbowej Braci, którzy wyci±gnêli moj± strza³ê z sosny, 5 metrów nad ziemi± - przepraszam, ze nie zg³osi³em sie po ni± na dworzec, odbiorê przy innej okazji smile.gif
Za rok postaramy siê zdobyæ wiêcej ni¿ 3cie miejsce (Felisowi te¿ ha³wa) smile.gif
Pozdrawiam serdecznie!
Grigor
CYTAT(jagoda)
Przejrzyj te ju¿ zamiezczone. Natknê³am siê na jakie¶ fajerwerki bigsmile2.gif
Pzdr

Jedyne jakie widze to te na naszej stronie tongue.gif . Fajnie by bylo jakby jeszcze ktos cos mia³.
arektk
tu powinno cos byc ;) zdjecia z rabsztyna
Oswald
Witam!!!
Hehe, s± nawet fajne fotki od Kraka jak krêcili¶my. yes.gif Szkoda, ¿e niema mnie jak kijem krêci³em, bo mnie Morel zas³oni³, ale zato jest ¶wietna fotka jak sobie plun±³em ogniem devil.gif devil.gif (ta ostatnia z fireshow).

Pozdrawiam, Tasi
Grigor
CYTAT(arektk)

Nie wiem czy to moja wina czy co, ale w zaden sposob nie moge sie dostac do tych fot. Za kazdym razem laduje sie pusta strona. Na bogow niech ktos cos z tym zrobi, plz.
arektk
na bogow!
jeden z linkow dziala na 100% pomimo obciazenia drugi sie ciagle blokuje z powodu dzuej ilosci wejsc, nt strona , z pktu widzenia techniczno informatycznego jest zrobiona jak nalezy, zatem wina spoczywa po stronie twojego komputera, na co niestety na odleglosc nic nie poradze ale zawsze mozesz wpasc z flaszka i kompem do mnie smile.gifsmile.gifsmile.gif
Grigor
No wybacz, ale z moim kompem jest wszystko ok. A z tego co widze to nie tylko ja mam problemy z dostaniem sie do tych fot.
arektk
a probowales obydwa linki?
Grigor
tak. na tym pierwszym jest ciagle przekroczony limit transferu, a drugi zaczyna sie ladowac, ale po chwili zostaje zaladowana pusta strona.
arektk
niestety, nic ci na to poradzic nie moge , prawdopodobnie masz cos pokrecone w ustawieniach przegladarki, sprobuj sciagnac i zainstalowac firefoksa www.firefoks.pl
Grigor
ja uzywam tylko firefoxa szczerba.gif
arektk
zatem wlacz w przegladarce obsluge java scriptow i takich tam
Krzy¶ Znienacka
Panowie z tymi kompami to sie robi troche za duzy offtopic icon_neutral.gif
Satrina
Mnie tez sie podobal tegoroczny turniej w Rabsztynie. Bralam udzial w strzelaniu z uku i zdobylam 1 punkt, z czego jestem bardzo dumna crazy.gif !!! Postanowilam, ze w przyszlym roku bede sie jeszcze bardziej wyglupiac, ale postaram sie tez strzelac na tyle powaznie, zeby zdobyc wiecej punktow. Nie daruje tym wszystkim perfidnym uchylajacym sie celom. Najgorsze sa kapusty... udaja spokojne, ale w ostatniej chwili robia uniki przed strzalami face4.gif
PS. Arek ratuj! Chcialabym sciagnac sobie zdjecia, ale Twoja strona nie dziala - pojawia sie napis, ze konto jest zablokowane angsad.gif
Margott Argyll
czy moglbym prosic o wyjasnienie czemu kolega Svart wspomina Dom Jastrzebia, z racji tego ze nie bylismy reprezentowani na turnieju w rabsztynie od dobrych 2 lat...
pozdrawiam,
Dom Jastrzebia
jagoda
Na stronie www.krak.krakow.pl zosta³y zamieszczone zdjecia z tegorocznego Turnieju. Mo¿na je obej¿eæ klikaj±c w odno¶nik na stronie g³ównej
Pzdr
Satrina
Zamieszczam artykol ktory pojawil sie m.in. pod tym adresem: http://www.olkusz.pl/index3.php?id=218&PHP...bef3b07f3acb0a8
Oraz serdecznie gratuluje gospodarzom Tutnieju Rycerskiego, ze udalo im sie zosrganizowac tak swietna impreze.

Turniej rycerski
[Wtorek 5.07.2005]

W minion± sobotê i niedzielê rabsztyñskie wzgórze zamkowe oblegane by³o przez zastêpy rycerskie oraz ¿±dnych mocnych wra¿eñ widzów. W¶ród atrakcji III Turnieju Rycerskiego najwiêksz± popularno¶ci± cieszy³a siê bitwa na mo¶cie i szturm zamku. Po raz pierwszy w turniejowych zmaganiach, wspierana aplauzem olkuskiej publiczno¶ci, uczestniczy³a reprezentacja gospodarzy - dru¿yna Bractwa Rycerskiego "Kruk" dzia³aj±cego przy Stowarzyszeniu "Zamek Rabsztyn".
Baczcie jeno wojowie, co by w marsowych rzemios³ zapêdzie nie pokrzywdziæ kogo i z szranków ca³emi wróciæ ku swym bia³og³owom - apelowa³ do rycerzy otwieraj±c imprezê Burmistrz Andrzej Kallista. Mimo ferworu widowiskowych, realistycznie zaaran¿owanych, pe³nych szczêku mieczy i zbroi walk wszyscy uczestnicy i tym razem wyszli z potyczek bez szwanku. Nie mniejszym od walk zainteresowaniem cieszy³y siê artystyczne popisy rozmi³owanych w ¶redniowiecznej kulturze rycerskich bractw. Tym razem by³y to pokazy tañców szkockich i irlandzkich oraz koncert szkockich dudziarzy. Jako ¿e g³ówn± czê¶ci± turniejowych zmagañ by³y zawody ³ucznicze imprezê zakoñczy³y salwy z ³uków. Mistrzów celnego oka i pewnej rêki nagradza³ w drugim dniu imprezy Zastêpca Burmistrza Dariusz Rzepka.
III Turniej Rycerski przy finansowym wsparciu Urzêdu Miasta i Gminy w Olkuszu zorganizowali: Miejski O¶rodek Kultury, Stowarzyszenie "Zamek Rabsztyn" oraz Bractwo Rycerskie "Kruk" Starostwa Rabsztyñskiego.

¼r. UMiG Olkusz
W³óczykij
He he, Kruk czy Krak... jaka¶ ma³a pomylka crazy.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.