Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Parê pytañ - mundur 1939
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
Hemrod
Witam. Od jakiego¶ czasu interesuj± mnie rekonstrukcje, niestety brak pieniêdzy nie pozwala³ na szersze zajêcie siê tematem smile.gif, ale postanowi³em co¶ ju¿ zacz±æ sk³adaæ :>. No i w³a¶nie, chcia³em spytaæ siê was odno¶nie paru nurtuj±cych mnie zagadnieñ, mam nadziejê, ¿e kto¶ bêdzie mi w stanie pomóc:
Polski piechociarz (oficer) Wrzesieñ 39:
-He³m wz. 31 - jaka jest mo¿liwo¶æ zrobienia go z he³mu wz.51 - czy bardzo rzucaj± siê przeróbki w oczy i czy kto¶ wie, gdzie ewentualnie mo¿na taki otrzymaæ
-Kurtka wz.36 - gdzie mogê j± otrzymaæ lub z czego najlepiej przerobiæ
-Spodnie do bryczesów wz.36 - j.w.
-Oficerki - j.w.
-Oficerski pas g³ówny wz.36 - j.w.
-Rêkawiczki oficerskie - wiem, ¿e by³y br±zowe, skórzane (takie przynajmniej mieli nosi oficerowie wg. przepisów), ale czy kto¶ zna jakie¶ bli¿sze szczegó³y? np. czy w ¶rodku by³y podbijane??
-Maska p.gaz W.S.R wz. 32 - to nie jest chyba trudne do dostania? Chyba, ¿e macie jakie¶ sugestie co do tego??
-Chlebak - jakiego wy u¿ywacie??
-Pistolet wz.35 ViS - wie kto¶ sk±d dostanê jaka¶ dobr± kopiê, z jakich kopii broni wy korzystacie itp.
Hmm to narazie wszystko jak przypomnê sobie jeszcze jakie¶ pytania to je wy¶le smile.gif
Keylan
hmm VIS deko pewnie jest ciê¿ko dostaæ pozatym to zbrodnia uszkadzaæ tak± broñ, ale mo¿e popatrz na Colty 1911A2 .045 repliki np ASG mo¿e nies± takie same ale s± do¶æ podobne, nawet czêsto ludzie nieznaj±cy siê na broni twierdz± ¿e VIS to zmodyfikowany Colt cool.gif
zreszt± popatrz:

gawlacz
Witaj!

Niestety muszê Ciê zmartwiæ. He³m wz. 50 nie nadaje siê do przeróbki na he³m wz. 31. Najlepie poobserwuj allegro i mo¿e jak±¶ skorupê 31-ki znajdziesz w odpowiadaj±cej Tobie cenie.
fiku
-He³m wz. 31

Tylko orygina³, ewentualnie odlew kompozytowy, pojawiaja sie ostatnio na gie³dach.

-Kurtka wz.36

Od biedy mo¿na u¿yc munduru KBW (mo¿na go trochê przerobiæ - ko³nierz, "rozporki"), ale coraz o nie trudniej szczególnie o wieksze rozmiary.

-Spodnie do bryczesów wz.36 - j.w.

Mog± byæ spodnie od KBW ale standartem w piechocie by³y spodnie proste, tu mo¿esz uzyæ spodni podchor±¿ych LWP.

-Maska p.gaz W.S.R wz. 32 - to nie jest chyba trudne do dostania?

Albo kopia torby maski wz.32

-Chlebak - jakiego wy u¿ywacie??

Kopia.

zajrzyj te¿ na
http://www.cytadela.aplus.pl/forum/
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Czesc Fiku! Witam! Strzelec Maciek Nowak sie klania!
lukerat
Witam
Nie chcia³em zak³adaæ nowego tematu wiêc moje pytanie umieszczam w tym miejscu;
Gdzie mo¿na kupiæ Buty "oficerki" wz 1931 naszej przedwojennej kawalerii??
Lub te¿ oficerki jakie nosz± obecnie oficerowie batalionu reprezentacyjnego? (wydaje mi siê ,¿e to ten sam wzór)
pozdr
Tailes
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.