Ech te szkolenia, dwa dni ciê¿kiej charówki i jeszcze wczoraj wieczorem trzeba by³o doczytaæ szczegó³y. £eb boli, spaæ siê chce ale za to ile poch³onêli¶my wiedzy
Ale wracaj±c do tematu. Mam ju¿ tê ksi±¿eczkê Nowickiego.
Oprócz niej uda³o mi siê znale¼æ po sieci do tej pory takie to pozycje:
1. T.Ciesielski_
Miodosytnictwo....pdf (prawdziwy rarytas chocia¿ bez rysunków)
2. Domowy_wyrób_win_i_miodów_1956_W.Perkowicz.pdf
3. Domowy_wyrób_win_i_miodów_1954_W.Perkowicz.rar (skany)
4. Markowe_Wina_Owocowe_B.Pilarek.pdf (skany w pedeefie)
5. Receptury_z_klasztornej_piwniczki_J.Kowalski.pdf
oraz niepolskojêzyczne:
1. C. J. J. Berry - First Steps In Winemaking.pdf
2. Recipes - How to Brew Fruit and Kit Wines.pdf
3. Winemaking - The Home Winemakers Manual.pdf
4. Making table wine at home.pdf
5. Obstwein selbst gemacht!.pdf
W druku mam tylko Jana Cie¶laka.
Znalaz³em jeszcze parê fragmentów ksi±¿ek m.in. Cymera oraz sporo materia³ów prasowych i szczegó³owych ale jeszcze nie zabra³em siê za ich analizê. W razie potrzeby mogê szybko przegl±dn±æ.
Jak ju¿ wspomina³em zale¿y mi przede wszystkim na takich pozycjach jak Miodosytnictwo pisanych przez ludzi znaj±cych siê na fachu od strony praktycznej, o te pozycje jest trudno w sieci wiêc je¶li kto¶ ma dostêp do np. Niklewicza by³bym bardzo wdziêczny.