Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Imprezy 2005] Chudów/13-15 Sierpieñ
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Mamy oficjalne zaproszenie. Jak projekt Bo¿y Bojownicy bêdzie jecha³ to pojedziemy jako Bo¿y Bojownicy. Jak Bo¿y nie bêd± jechaæ to pojedziemy jako Rota ¶w. Jakuba.

Poni¿ej trochê danych. Wiêcej tutaj:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=6584&start=0

CYTAT
1) Jarmark jest z za³o¿enia imprez± o charakterze ludyczno-edukacyjnym, a wiêc z naszej strony rekonstruktorsk±, ale przy zachowaniu obecno¶ci Widzów. W tym roku utrzymujemy ramy czasowe 1380-1430, postaramy siê lepiej pilnowaæ spójno¶ci historycznej sprzêtów i byæ bardziej konsekwentnymi w dopuszczaniu/niedopuszczaniu do kolejnych zabaw  

2) Go¶cie, którzy wspó³organizowali z nami zesz³oroczn± edycjê imprezy proszeni s± o potwierdzenie swojego przybycia w tym roku, oczywi¶cie zachêcamy do przesy³ania nam dokumentacji fotograficznej niesamowitego postêpu w uzbrojeniu i strojach jaki sta³ siê Ich udzia³em przez ostatnie kilka miesiêcy - chcemy byæ na bie¿±co z Waszym poziomem rekonstrukcji.  

3) Osoby, które z jakichkolwiek powodów nie by³y u nas w zesz³ym roku a chcia³yby wzi±æ udzia³ w tegorocznym Jarmarku proszê o jak najpilniejszy kontakt ze mn± celem weryfikacji poziomu strojów i uzbrojenia i otrzymania zaproszenia.  

4) Honorujemy wy³±cznie wydane przez nas ZAPROSZENIA, ci z Was którzy ju¿ z nami wspó³pracowali wiedz±, ¿e sadystyczn± przyjemno¶æ sprawia mi wyrzucanie Go¶ci z imprez, czego sobie nie oszczêdzê i w tym roku je¶li kto¶ da mi do tego pretekst.  

5) Jarmark jest imprez± organizowan± WSPÓLNIE przez nas wszystkich, jego uczestników. Czekamy zatem na Wasze propozycje atrakcji, które chcieliby¶cie zorganizowaæ w tym roku w Chudowie - z nich u³o¿ymy program ca³o¶ci, zostawiaj±c oczywi¶cie kilka niespodzianek.  

6) RZEMIE¦LNICY chc±cy wystawiæ swoje kramy w tym roku proszeni s± o NIEZW£OCZNY kontakt ze mn± celem rezerwacji miejsca i weryfikacji jako¶ci wykonywanego rzemios³a.  

Kilka informacji:  
- uzale¿nieni, jak uzale¿nieni. W porozumieniu z Fundacj± postanowili¶my, podyktowani 3 dniowym weekendem, ustaliæ termin imprezy w³a¶nie na 13-15 sierpnia. Pozwoli to, jak ju¿ pisa³ Bartosz, na pe³ne wyko¿ystanie niedzieli, co zaowocuje wiêksz± ilo¶ci± atrakcji.  
- wymagania uzbrojenia i sprzêtu bêd± podane w terminie pó¼niejszym po konsultacji ze specjalistami.  
- mam wielk± nadziejê, i¿ w tym roku w koñcu uda siê zorganizowaæ to czego nie uda³o siê ostatnio (propozycje?). Mniêdzy innymi turniej na "Najwiêkszego Moczymordê". Z racji charakteru zawodów, uczestnictwo przewidziane dla osób pe³noletnich.  
- przy toku zg³aszaniu grup oraz naszych z Wami negocjacji proszê uwzglêdniæ WIELKO¦Æ oraz ILO¦Æ posiadanych NAMIOTÓW. Jest to bardzo wa¿ne, gdy¿ rok temu w pewnym momencie zobi³o siê troszkê chaotycznie i ciasno (choæ w tym roku ilo¶æ p³otków ma byæ wiêksza, nie pozwala to jednak na rozbudowywanie obozu na s±siednie pola )  

------------------------------------------------------------

Primo:  
- Jak wszyscy wiemy na Chudow mozna przyjechac juz 3,4 a moze i nawet 5 dni wczesniej (bedzie to uzaleznione od tego kiedy my bedziemy mogli sie tam pojawic no i od pogody ) Ekipy ktore zawitaja wczesniej przebieraja sie w ciuszki i zdrowo przez tydzien probuja odtwarzac realia obozowe. Wiele ekip przjezdza jednak dopiero w czwartek lub piatek i we wspolczesnych t-shitach, bojowkach i abibaskach rozkladaja namioty i wnosza sprzet (ktory w tym roku tez ma byc koszerny! zadnych lopat z plastikowymi sztylami, pil z metalowymi ramami ani pomalowanych na strazacki czerwony siekier).  
Pomysl jest zatem taki, azeby w tydzien przed jarmarkiem teren obozu zostal zamkniety dla XXI wieku (i wczesniejszych, az do XV )  
Wnoszenie sprzetu, rozstawianie namiotow i w ogole wszystko odbywac sie bedzie w konwencji odtworstwa. Jesli pomysl sie przyjmie (a wsrod znajomych spotkal sie z duzym entuzjazmem), poprosimy o przyszykowanie "poprawnych" "opakowan" na sprzet (drewniane skrzynie, wiklinowe kosze, lniane wory)(wiem ze na temat tych koszy byla jakas dyskusja, ale wydaja nam sie o niebo lepsze niz plecak Alpinusa).  
Ktos moze zapytac o przebieralnie, zwlaszcza dla naszych drogich kobiet (choc z drugiej strony gdyby tak panie przebieraly sie na wolnym powietrzu... ). Nad przebieralnia ciagle pracujemy (prosze o sensowne pomysly i inne propozycje. Moze ktos moglby wypozyczyc namiot?)  

Secundo:  
- Juz w zeszlym roku powstala propozycja zorganizowania nocnych manewrow wojskowych. Wszyscy chetni, w lekkim uzbrojeniu, z drzewcowkami pobiegaliby sobie troszke przy blasku ognisk po Chudowskich polach. Oczywiscie wszystko jest dla ludzi, wiec w razie odpowiedniej ilosci ochotnikow mozna zorganizowac inne oddzialylub nawet zmienic konwencje zabawy, a wszysto nie trwaloby na tyle dlugo, azeby pozniej nie moznabylo klapnac sobie z napitkiem przy ognisku. (o ile bardziej smakowalby miodzik po odrobinie wysilku).  

Przy okazji chcia³bym obwie¶ciæ, i¿ na tegorocznym Chudowie bêdzie przeprowadzony konkurs na "najgo¶cinniejsz±, najmilsz± i najhojniejsz± grupê w Polsce". Wybrani przez organizatorów sêdziowie bêd± przez ca³y czas trwania imprezy zagl±daæ i przysiadaæ siê do poszczególnych grup celem wypróbowania ich go¶cinno¶ci. Oceniaæ bêdziemy w trzech kategoriach:  
1. Podajcie jad³a, bom g³odny jak wilk!  
2. Wytoczcie swe beczki i inksze anta³ki!  
3. Chod¼ dziewczyno, usi±d¼ na kolanko! *  

* - Konkurencja fakultatywna. W razie godnego wywi±zania sie z tego obowi±zku, grupa przechodzi do fina³u. Grupy mêskie o sprzecznych z natur± upodobaniach bêd± proszone o nie zg³aszanie swoich kandydatur.  

Dodatkowe punkty mo¿na zdobyæ zabawianiem go¶ci: tañcem, ¶piewem, opowie¶ci±.  

Wszelkie próby otrucia czy to jad³em czy napitkiem, a równie¿ poszczucia arbitrów psem czy innym zwierzêciem bêd± prowadzi³y do natychmiastowej dyskwalifikacji (co wi±¿e siê z utrat± mo¿liwo¶ci zostania najgo¶cinniejsz±, najmilsz± i najhojniejsz± grupê w Polsce), wydalenia z obozu, 100 dni w roku ciê¿kich robót na rzecz Fundacji i jeszcze kilkoma innymi przyjemno¶ciami.  

Aby zbytnio siê nie narzucaæ, arbitrów bêdzie niewielu i aby nie kusiæ okazj± oszustów, leni którym nie chce siê gotowaæ, paso¿ytów przy czyim¶ garnku i innych dupczyków obozowych, wcze¶niej i ogólnie bêdzie powiedziane kto sêdziami na dany dzieñ jest.  

Dana grupa mo¿e byæ odwiedzona przez jednego jurora tylko raz przez ca³y czas Jarmarku. Nie znane jednak bêd± godziny odwiedzin. Wiêc jak to siê mówi: "Myjcie siê dziewczyny, bo nie znacie dnia, ani godziny...."  

Je¶li zajdzie taka potrzeba przeprowadzona bêdzie dogrywka na zasadach objêtych narazie tajemnic±.  
Je¶li kto¶ wybitnie wywi±¿e siê z zadañ lub mile czym¶ zaskoczy sêdziego jego nazwisko bêdzie wszem i wobec og³oszone (zw³aszcza je¶li chodzi o trzecia konkurencjê )  

Grupa która wygra bêdzie og³oszona najgo¶cinniejsz±, najmilsz± i najhojniejsz± grup± w Polsce  

--------------------------------------------

przedstawiam wymagania dla blacharzy na tegorocznym jarmarku:  

PIESI WALCZ¡CY:  
1) OCHRONA G£OWY  
- bascinet  
dopuszczalne zas³ony: klappviser, 'kreci pysk', psi pysk, 'muminek', NOSAL (bezpieczeñstwo bascinetu z  
nosalem traktujemy na tym poziomie co kapalinu z podbrodkiem, wiec je¿eli kto¶ chce, to czemu nie?) -  
wszystkie bascinety maj± mieæ WSZYTE pikowane wy¶cielenie (nie akceptujemy g±bki, wojaków ani ¿adnych innych 'wynalazków'), pikowany ko³nierz oraz czepiec kolczy!  
- kapalin  
dla bezpieczeñstwa pozwalamy na stosowanie przy kapalinach podbródkow (a do bitwy bêd± one WYMAGANE), z zastrze¿eniem, ¿e nie bêd± dopuszczone podbródki folgowe - musz± byæ jednoczê¶ciowe!  
2) OCHRONA KORPUSU  
podstaw± jest oczywi¶cie przeszywanica, do której dodaæ nale¿y jedn± z poni¿szych os³on:  
- kolczuga (oczywi¶cie podk³adki s± niedopuszczone, co wiêcej - NIE dopuszczamy ocynku!)  
- p³aty  
- kirys bia³y  
- kirys kryty  
- kirys ubogich (czyli druga, gruba przeszywanica)  
nieobowi±zkowym, acz BARDZO mile widzianym elementem opancerzenia jest szorca: kolcza, ³uskowa lub p³ytowa  
3) OCHRONA R¡K I NÓG  
- zbrojnikowe os³ony r±k i nóg (miska nakolanka/na³okietnika mo¿e byæ bez li¶cia)  
- p³ytowe os³ony r±k i nóg (odpowiednio wydatowane, pó³ setki folg to NIE jest prze³om XIV/XVw.)  
- rêkawice: klepsydry, kolcze (2-, 3-, 5- palczaste), w przypadku PE£NEJ SPÓJNO¦CI uzbrojenia dopuszczamy tak¿e rêkawice zbrojnikowe 'visby' oraz 'proto-³y¿ki' - z krótkim, 'klepsydrowym' mankietem... gotyckie ³ychy odpadaj±!  
4) TARCZE  
- pawê¿e i pawê¿ki  
- trójk±tne  
- puklerze (drewno+metal)  
pawê¿e, pawê¿ki i tarcze trójk±tne nie mog± byæ metalowe - musz± byæ oparte na drewnie b±d¼ sklejce  

£UCZNICY:  
przeszywanica, he³m jak dla walcz±cych (kapalin mo¿e byæ bez podbródka, za to z czepcem kolczym), do turnieju ³uczniczego oczywi¶cie nie jest wymagane opancerzenie.  

Wszystkie elementy metalowe powinny byc odpolerowane i wyklepane, ca³o¶æ wizerunku zbroi MUSI BYC SPÓJNA - nie dopu¶cimy osobnika w proto-³ychach je¿eli bêdzie mia³ na g³owie klappviser a na klacie p³aty czy kirys ubogich, podobnie nie przejdzie 'muminek' i kirys kryty z rêkawicami zbrojnikowymi...  

BROÑ:  
Bitwa odbêdzie siê na stal, broñ musi byc odpolerowana i bez zadziorów. Korzystaj±c z najlepszych wzorców  
(I³¿a) w tym roku wprowadzamy zdroworozs±dkowy system doboru broni rêcznej - je¿eli jestes sk³onny daæ siê  
'pomacaæ' swoj± w³asn± broni± sêdziemu/komisarzowi od broni, mo¿esz z ni± wej¶æ na pole bitwy - mamy  
nadziejê, ¿e nie bêdzie nikogo, kto przybêdzie z toporem z ostr± brod± czy te¿ buzdyganem w wersji 'destroyer666'. Do bitwy nie dopuszczamy drzewcówek, bêd± one mog³y siê pojawiæ w inscenizacjach i ewentualnych walkach pozabitewnych.  

Oprócz bitwy bêdzie prawdopodobnie samowtór, inne walki zale¿ne od chêci walcz±cych - czasu w tym roku mamy du¿o.  

Na koniec przypominam o konieczno¶ci przysy³ania zdjêæ sprzêtu do Kopra w celu weryfikacji!
von Frisch
Paaaanie paaaanie bigsmile2.gif bardzo fajnie, ¿e nas tam chc± tylko dlaczego jest to na drugim koñcu ¶wiata bum.gif (mapka )

W ka¿dym b±d¼ razie na pewno bêdziemy siê staraæ jako¶ tam dotrzeæ (mo¿e co¶ wspólnie wykombinujemy ?) My potrzebujemy du¿ego transportu z racji ogromnej ilo¶ci gadzetów (która ca³y czas nam przybywa i wogóle jako¶ niekontrolowanie siê rozrasta icon_cool.gif )

Pozdrawiam
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Mo¿e kto¶ ma znajomego, kto by wypo¿yczy³ samochód dostawczy lub jakiego¶ busika. Oczywi¶cie nie za darmo. Koszty by siê roz³o¿y³y.

A jak z p³atnymi przewo¼nikami? Tutaj ju¿ pewnie by³by problem, ¿e nie wracamy w ten sam dzieñ. Jako¶ tam dotrzemy icon_wink.gif .

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Info od organizatora:

CYTAT
Tak, Rota ¶w Jakuba jest zaproszona na Chudów. Proszê o mail z:  
- jakimi¶ zdj±tkami (Bartosz tylko mi o Was wspomina³, nic nie przes³a³)  
- imieniem i nazwiskiem (równie¿ ksywk±) dowódcy lub organizatora.  
- liczb± osób, namiotów oraz ich rodzajem  
- terminem przyjazdu.  
Resztê detali dopracujemy w ci±gu najbli¿szego miesi±ca. W³a¶nie wrócili¶my z Belgradu, a tu jeszcze sesja i praca. Miejsca jednak dla Was s±. Pozdrawiam

Coraz bardziej siê zastanawiam nad wynajmem autokaru. Mo¿e pó³noc dojecha³aby do Ostródy, na neutralnym gruncie w Ostródzie by¶my wsiedli, przejechali przez Warszawê i zabrali resztê ludków. Je¿eliby miejsca nie by³y zape³nione to by¶my dali og³oszenie, ¿e werbujemy do transportu ludzi z Warszawy. Koszty by siê roz³o¿y³y i wysz³y niesamowicie tanio.

Pa
von Frisch
Pomys³ mo¿e i ca³kiem niez³y, tylko co zrobiæ z kierowc± na czas imprezy... no bo jakby mia³ wracaæ i przyjechaæ po nas jeszcze raz to uhh uhh
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

A ma kto¶ znajomego kierowcê z autobusem? Mo¿naby by³o go ugo¶ciæ w naszym gronie.

Pa
Tunia
My z Cormakiem z Wawy jedziemy, nie wiem tylko na kiedy planujecie wymarsz z Warszawy - bo tu trzeba urlopy planowaæ.
Kierowcy ktory by pojechal i wrocil nie mam, ale chyba (chyba chyba) mam mo¿liwo¶æ za³atwienia taniego transportu - bez koneiczno¶ci goszczenia, chocia¿ to upiornie daleko czy¿ nie?

i tu na marginesie - Cormac, Wróbel i ja mamy niecne plany wygrania pewnego konkursu... co¶ tam go¶cinno¶æ i chojno¶æ..... :>
my¶lê, ¿e ca³a Rota mo¿e siê bezczelnie pod³±czyæ :>
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Wspólnymi si³ami mo¿emy wygraæ ten konkurs. Zw³aszcza, ¿e bêdziemy mieli najwiêksz± i najlepsz± kuchniê na ca³ym turnieju bigsmile2.gif . Konkurencjo dr¿yjcie...

Co do autokaru to ja te¿ siê dowiadujê. Wszyscy siê popytajmy i zamie¶æmy tutaj ceny i oferty - co¶ tam wybierzemy. No i trzebaby siê te¿ popytaæ o nocleg kierowcy - jak on to widzi. Ewentualnie mo¿emy go przebraæ w jakie¶ ciuchy. Ja mogê jeden z kompletów po¿yczyæ - chocia¿ by trochê mroczy³ drug± po³ow± XV wieku bum.gif .

Pa
Tunia
z tym, ¿e wygramy nie jako bozi bojownicy smile.gif bo by za cnotliwie byæ musia³o smile.gif a tu hazard i inne atrakcje siê szykuj± smile.gif)))
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Newsy:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=65...cb76a2948a1104d

Pa
vroobell
Co do refundacji kosztów: to ja bym za grupê warszawsk± ju¿ za³atwi³ z Wojciechem z Puszczy. Bilet w obie strony pksem do Katowic kosztuje 80 z³, taniej siê ju¿ nie da. Z Tuni± i Cormakiem chcemy pojechaæ w ¶rodê po po³udniu.
Marcus Aurelius Carnifex
UWAGA!

Organizator og³osi³ refundacjê kosztów dojazdu. Vroobel za³atwia refundacjê dla Warszawy i Po³udnia Polski. Ja za³atwiam refundacjê dla Pó³nocy Polski.
Ja za³atwiam dla 14 osób, Vroobel dla 12 osób. Lepiej podaæ wiêcej kosztów dla organizatorów. Podamy koszty przejazdu poci±gami na normalnych biletach. Dowiadujê siê ile by kosztowa³y bilety do Chudowa. Te¿ siê podowiadujcie. Podamy koszty o parê z³otych wy¿sze coby pó¼niej nie kombinowaæ. Najgorzej z przewozem wyposa¿enia. Ma kto¶ dostêp do taniego auta dostawczego? Orientacyjne koszty trzeba do Niedzieli podaæ.

Te 80,- z Warszawy to ulgowy czy normalny? Dla organizatorów podawaj 100,- na drobne dojazdy.

Pa
vroobell
80 z³ kosztuje normalny bilet pks'owy Wwa-Katowice-Wwa. PKP wychodzi dro¿ej.
Rze¼niczku - podaj mi listê osób, za które mam napisaæ, najlepiej z kontaktami.
Acha, proszê siê do mnie zg³osiæ jak najszybciej, bo w sobote rano wyje¿d¿am i wrócê w niedzielê, a to ju¿ bêdzie za pó¼no.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Zapisz te osoby:
1) Rafa³ "Wróbel" Wróblewski [Vroobell]
2) Maciej "S³odziutki" Pi±tkowski [S³odziutki]
3) Barbara Kardel [Basia]
4) Marta "Tunia" Maciejewska [Tunia]
5) £ukasz "Cormac" Gozdalski [Cormac]
6) Nina Ruciñska [Nina]
7) Dominik "Lir" Mucha [Dominik Mucha - Lir]
8 ) Magdalena Michalak [100krotka]
9) Gloria Brzeziñska [Gloria]
10) Piotr £uniewski

Ja zapiszê te osoby:
1) Marcin Waszkielis [Wo³czko] - Dziesiêtnik
2) Robert "Spaszu" Spaszewski [Spaszatoros]
3) Kacper Martyka [Kacper]
4) Piotr Schwartz [Hever]
5) Sebastian "Czarny" Michalski [Czarny]
6) Karolina S³owik [Karolina]
7) Rados³aw "Dymitr" Szleszyñski [Dymitr Siepowicz]
8 ) Maciej "¦wierzy" ¦wierzewski [von Frisch] - Dziesiêtnik
9) Piotr "Shu" Szulga [Wenflon]
10) Maciej "Kara" Schwartz [von Schwartz]
11) Piotr Suchodolski [Czarny Piotru¶]
12) Rafa³ Rybicki
13) Weronika Nacewicz [Verona]
14) Natalia Michel
15) Ewa Kasarab [Ewka]
16) Adam Lewandowski [Adam]
17) Marek "Rze¼niczek" Korzeniewski [Rze¼niczek]
18 ) Micha³ "Gwyn" Czerep [Gwyn]

Je¿eli pojedzie mniej osób to bêdzie wiêcej pieni±¿ków do zagospodarowania i organizator siê ucieszy cool.gif . Tak wiêc najlepiej zapisaæ wszystkie osoby coby nie by³o za du¿ego zonka. Vroobel dowiedz siê o po³±czenie z Katowic do Chudowa. Te¿ bêdzie kosztowa³o. A czy godzinowo te¿ bêdzie pasowa³o? Mo¿e trzeba bêdzie znowu co¶ kombinowaæ?

I co jaki¶ cud z nieba spadnie? Kto¶ mo¿e za³atwiæ jaki¶ samochód dostawczy na rozs±dnych warunkach?

Proponujê wstêpnie dla organizatora zg³osiæ tak:

Osoby z Warszawy i Po³udnia - po 110,- w jedn± stronê; 220,- w obie (Zg³aszaj jako R¦J-Po³udnie)
Razem: 10x220,- = 2200,00,-
Polska Pó³noc - po 140,- w jedn± stronê; 280,- w obie (Zg³aszam jako R¦J-Pó³noc) + doliczam 2x300,- na paliwo do samochodów osobowych na transport wyposa¿enia.
Razem: 18x280,- = 5040,00,- + 600,- = 5640,00,-

Organizatorom kolana siê ugn± tongue.gif . Mnie zatka³o shocked.gif . Tak zg³o¶my dla organizatorów, zobaczymy co wywalczymy.

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Ohoho!

To taniej wychodzi wynajem autokaru.
Najtañszy przewóz busem. Ilo¶æ miejsc 17. Stawka 1,4 netto. Olsztyn-Chudów 500 km.
500 x 1,4 = 700,00 x VAT 7% = 749,00 PLN
Dojazd-Przyjazd-Dojazd-Przyjazd x4 = 2996,00 PLN. Hmmm???
2996,00 : 17 osób = 176,23 PLN/osobê!!!
Drogo face4.gif Sprawd¼cie czy dobrze liczê?

Zg³o¶my poci±giem, pó¼niej bêdziemy kombinowali.

Wys³a³em ofertê dla Polski Pó³noc. Poda³em dwie opcje jazda poci±gami i wynajem autokaru. Czekam na odezw organizatorów.

Pa
Verona
Poci±gi z racji wakacji i biletów grupowych wychodz± taniej ni¿ autobusik czy samochód - bilet grupowy (minimum 10 osóB) to ju¿ 50% zni¿ki, czyli p³acimy jakby tylko za jedn± stronê jazdy. Tylko czy kto¶ my¶la³ o transporcie wszystkich bibelotów ¶redniowiecznych?
vroobell
Halo, osoby z pierwszej dziesi±tki - zg³aszaæ siê, bo jutro rano wyje¿d¿am. Ino chy¿o! Jestem na gg prawie ca³y czas.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Podaj do organizatorów wszystkich. Pó¼niej siê ustali kto jedzie i zejdziemy z kosztów dla ulgi organizatorom.

Nastêpna opcja:
Wynajem. Bus osobowy (9 miejsc) lub blaszak VW T4. Mo¿na siê ³adowaæ ze sprzêtem i lud¼mi. Chyba lepszy blaszak policja nie zauwa¿y ile osób siedzi. icon_wink.gif

Opcja na cztery dni:
Wynajem: 200,- x 4 doby = 800,-
Paliwo: oko³o 350,- PLN

Razem w obie strony oko³o 1050 z³otych!!!
Podzieliæ np na 10 lub 12 osób to wychodzi poni¿ej 100 PLN na osobê.

Dobrze ¿eby Ostródziaki za³atwi³y ten pojazd za 100,- za dobê. To by wysz³o 750,- PLN!!!

Pa
vroobell
Oki, oto co ustali³em z Wojciechem z Puszczy. Na bank mog± nam zwróciæ po 40 z³ na g³owê. Czy co¶ jeszcze - nie wiadomo, ale dobre i to. Proszê zachowaæ bilety ew. kwity za paliwo lub wynajem busa, na wypadek gdyby orgowie chcieli mieæ podk³adkê.

Dla osób z Wawy: najtaniej wychodzi podró¿ pks'em z Zachodniego, ok 40 z³ lub poci±giem o 10:23, 43 z³ (w jedn± stronê). To do Katowic - potem w ci±gu dnia s± jakie¶ autobusy (Wojciech poda³ linki do rozk³adów w temacie Chudowa) lub indywidualne kombinowanie - to nieca³e 20 km, wiêc nie powinno byæ problemu.
Jak s±dzê Tunia, Cormac i ja jedziemy w ¶rodê wieczorem, wiêc Ci którzy bêd± jechali w czwartek lub pi±tek mog± ew. do nas dzwoniæ po pomoc smile.gif Mój nr koma 603 03 99 08.
Spaszatoros
Cholera, ja raczej odpadam... icon_sad.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Zapowiada siê rewelacyjnie:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=6584&start=45

Tylko nadal nie wiem co pocz±æ z tymi cholernymi namiotami i wyposa¿eniem obozowym. A ma kto¶ osobówkê kombi? Albo osobówkê z hakiem? Mo¿e tam wszystko upchaæ. Ja nie wiem czy bêdê mia³ na ten termin auto. No i ta odleg³o¶æ. Na szybko liczê, ¿e osobówka ¶redniej klasy spali w t± i z powrotem paliwa za oko³o 260,-. face4.gif

Pa
Verona
Tak, zapowiada siê bardzo mi³o, ale ja te¿ nie jadê... I tak cudem chyba dotrê do Grodziska Mazowieckiego smile.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jest te¿ opcja, ¿e jak transport nie wypali to wszyscy jad± poci±giem i bior± ze sob± to co mog±. Zawsze mo¿na siê przespaæ pod chmurk± lub jakim¶ daszkiem. Przecie¿ wojsko jeste¶my! icon_wink.gif

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

O kuna! Zapomnia³em! Jak Spaszu nie jedzie to kogo wystawimy na konkurs o najwiêkszego moczymordê? S± chêtni?

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Ze wzglêdu na to, i¿ muszê posiedzieæ w domu trochê z ¿on± i dzieæmi to jadê dopiero w pi±tek rano poci±giem. Czy z Olsztyna, Kêtrzyna lub Ostródy kto¶ jedzie? Zawsze to ra¼niej by by³o jechaæ z tej dalekiej pó³nocy. Zabieram tylko podrêczne rzeczy bez namiotu. Zawsze mo¿na siê z kim¶ dogadaæ ¿eby plecak schowaæ do jakiego¶ namiotu lub auta. Je¶li chodzi o nocleg to jak nie bêdzie padaæ to mo¿na przy ognisku, jak bêdzie la³o to zapewne kto¶ tam za jakie¶ pifko udostêpni kawa³ek dachu. icon_wink.gif

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

To jest tak - tak ja jadê w Pi±tek.

PKP
Olsztyn G³ówny - Warszawa Wschodnia
Odjazd/Przyjazd - 06:24 / 09:32
Warszawa Wschodnia - Tychy
Odjazd/Przyjazd - 10:07 / 15:15
Bilet normalny Olsztyn - Tychy 54,60 PLN

MZK Tychy
Tychy Dworzec PKP - Paniówki Skrzy¿owanie
Odjazd 15:37

Jak kto¶ chêtny z Pó³nocnego-Wschodu lub po drodze z Warszawy to bêdzie bardzo mi³o - zawsze ra¼niej. icon_wink.gif

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

To nie by³ Chudów - to by³ Cudów. icon_wink.gif Dlaczego? Bo tak cudownego turnieju siê nie zapomina.

I tutaj podziêkowania dla:
- organiazatorów za superowsk± imprezê (najlepsza, przebi³a wszystkie);
- trzy cudowne muzykantki z którymi spêdzi³em trzy przecudowne wieczory graj±c i ¶piewaj±c;
- wszystkich zbrojnych (niesamowita inicjatywa w³asna - w ¿yciu takiej nie widzia³em);
- wszystkich których zna³em i dopiero teraz pozna³em i bawi³em siê rewelacyjnie;
- i wszystkich-wszystkich bez wyj±tku (bo bym musia³ pisaæ ze trzy godziny wszystkich wymieniaj±c cool.gif )

Jeszcze raz serdeczne dziêkujê. heart.gif

A i jeszcze dla ogniokrêtek ¿yczenia (jestem fanem waszych sukien tongue.gif ). I jeszcze podziêkowania za te cudowne fajerwerki które ogl±da³em z rozdziawion± paszczêk±. szczerba.gif

A kto nie by³, niech ¿a³uje.

Zdjêcia wkrótce. icon_wink.gif

Pa
Marcin Waszkielis
CYTAT
wszystkich zbrojnych (niesamowita inicjatywa w³asna - w ¿yciu takiej nie widzia³em);

Mo¿na wiedzieæ na czym polega³a inicjatywa?
Gloria z Krakowa
Bardzo dziêkujê za przyjazn± go¶cinê, wino i nocne ¶piewogranie. Gor±co pozdrawia cudowna muzykantka;-PP
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
Mo¿na wiedzieæ na czym polega³a inicjatywa?

Zbrojni sami siê ubierali dodatkowo poza programem i dawali ca³y czas jakie¶ pokazy z w³asnej inicjatywy. Organizator z góry powiedzia³, ¿e Puszcza i Chudów nie jest organizatorami, lecz wszyscy tu obecni s± organizatorami. I ka¿da grupa robi³a jakie¶ pokazy. Np. od nas z w³asnej inicjatywy wyszli Cormac, Tunia, Gosia ze swoj± drug± po³ówk±, Gwyn i Wróbel. Dali niesamowity pokaz taneczny po³±czony ze scenkami obyczajowymi i krótkim fechtunkiem. Wszystko by³o rewelacyjne - jak w bajce. Atmosfera ca³ej imprezy typowo rodzinno-przyjacielska, bez ¿adnych zonków, obsów itp. Polecam wszystkim ten turniej.

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Rotowe foty z Chudowa. Jak jakie¶ foty nie bêd± dzia³a³y to proszê o info. icon_wink.gif
http://rzezniczek.lh.pl/index_wpocz.htm

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Tym razem zdjêcia zbrojnych z Chudowa. icon_wink.gif
http://rzezniczek.lh.pl/index_chud05.htm

Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.