Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] IV Turniej na zamku w Toszku [6-8 maja 2005]
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Jakub zwany garbatym
Witam

Chcia³bym potwierdziæ, i¿ turniej w tym roku odbêdzie siê smile.gif

Miejsce: Zamek w Toszku
Organizator: Chor±giew Ziemi Górno¶l±skiej
Data: 6 (wieczór) – 8 maja
Datowanie: 1380-1420
Impreza jest na zaproszenia, sk³adkowa
Ilo¶æ miejsc jest ograniczona ze wzglêdu na pojemno¶æ sal w zamku.
Wszelkie pytania w zwi±zku z turniejem proszê kierowaæ do mnie.

[proszê moderatorów o przeniesienie tematu do odpowiedniego dzia³u]

Pozdrawiam
Jakub zwany garbatym
Witam

Lista uczestników ju¿ jest pe³na, niestety wiêcej ludzi nie zdo³amy na zamku pomie¶ciæ. Wszystkich go¶ci zapraszamy na Toszek ju¿ od godzny 14:00.

Pozdrawiam
Najemna Kaczka Bojowa
Jestem juz w domu toszek mamy juz za soba ...bylo...hmmm jak na majówce choc z drugiej strony krew sie la³a szczerba.gif tak czy inaczej dziekuje wszystkim tym co nie brudzili w lazienkach i mam nadzieje ze w przyszlym roku wiecej bedzie osób ze sprzetem do wojowania niz do fotografowania...
Kordeus
Nom bylo bardzo fajnie:)A krwi tak duzo sie nie polalo:P Rzeczywiscie bylo malutko zbrojnych, i pogoda nam w 100% nie dopisala(aczkolwiek w sobote bylo calkiem cieplo:)), ale mimo wszystko bylo zal mi bylo wracac do domu
:P

Wielkie podziekowania dla organizatorow za wspaniale jedzenie i jeszcze lepsza zabawe:) Mozna bylo odpoczac wsord naprawde niezle ubranych ludzi.

PS. No i turniej luczniczy byl bardzo pomyslowy:)
Anulka
Ja te¿ piêknie dziêkujê organizatorom - ca³odobowym zapierniczaczom, którzy odwalili jak zwykle kawa³ dobrej roboty.

Faktycznie, szkoda, ¿e turnieju bojowego nie by³o, ale chyba po tym przed³u¿onym zimowym odpoczynku Panowie Zbrojni nabrali si³ na resztê imprez tongue.gif

Trollowi dziêkujê za jajeczka z ryb±, Scandicusowi - za La Rosê, bandzie muzykalnych dziewuch - za wspólne ¶piewanko, a wszystkim obecnym za to, ¿e tak dobrze siê z nimi bawi³o. Nie mogê pomin±æ te¿ tych, którzy pomogli stworzyæ fenomenaln± atmosferê podczas tañców na uczcie!

Anulka, aka Bita ¦mietana
Marcin Surdel
Czo³em!

W imieniu za³ogi, dziêkujê za wszystkie dobre s³owa :-)

CYTAT(Anulka)
Faktycznie, szkoda, ¿e turnieju bojowego nie by³o, ale chyba po tym przed³u¿onym zimowym odpoczynku Panowie Zbrojni nabrali si³ na resztê imprez  

Ale¿, by³. Dziewiêciu wspania³ych potyka³o siê pod czujnym okiem piêciu pa³karzy, "aplez±s" icon_wink.gif. Najbardziej skutecznym "aplez±s" okaza³ siê Rafa³ zwany Przykwiatkiem.

PS: Je¶li kto¶ co¶ zgubi³ na imprezie, proszê o kontakt na priv, z opisem znaków szczególnych (zgub, nie pisz±cego icon_wink.gif ). Po sprz±tniêciu zamku zosta³o nam trochê nadmiarowych rzeczy, np. ze strza³ochwytu wyci±gnêli¶my kilka strza³.

Pozdrowienia
Vibivs Silivs Alatvs
Toszecka Majówka zaliczona :D
Towarzystwo, obs³uga, papu, mjuzik, drinking, fajting......wszystko to, co na ka¿dym po¿±dnym turnieju byæ powinno, a do tego z roku na rok, na coraz wy¿szym poziomie. icon_arrow.gif yes.gif
Wcale nie przepraszamy za nocny recital piosenki pijackiej, bo inni te¿ darli ryja icon_mrgreen.gif , a poza tym nikt nie oponowa³.

Przed nami jeszcze kilka wyjazdów, ale tak w okolicach pa¼dziernika zaczniemy wyczekiwaæ na nastêpny Toszek (by³by ju¿ V , mo¿e jakie¶ specjalne atrakcje z tej okazji?)

Pozdrawiam i dziêkujê.

Ps. Trzebaby chyba co¶ dla sprawy Kielicha zrobiæ, bo Kasztelan w kluczowym momencie tak± ³adn± pogodê nam wyczarowa³, ¿e a¿ zacz±³em mu tego zazdro¶ciæ w porównaniu do Jarmarku :D
Scandicus
Dziêkujê w imieniu zespo³u za zaproszenie i za ¿yczliwe przyjêcie. Tych, którym podoba³ siê nasz wystêp zapraszam na koncert 29 maja (18:30) na Zamku Piastowskim w Gliwicach.
Bartek z Chojnika
Wielki szacunek dla ca³ej Górno¶l±skiej za turniej. Naprawdê przednia, doskonale zorganizowana impreza.
Tymon z Puszczy
I ja dziêkuje równie¿ za te udane majowe dni w Toszku. Du¿y RESPECT dla górno¶l±skiej za stale czujn± i dbaj±c± o go¶ci s³u¿bê no i kucharzom miêdzyinnymi za gulasz, który mnie smakowa³ bardzo. Korzystaj±c z okazji pragnê podziêkowaæ takze wszystkim mi³ym paniom, które mog³em rozmow± zabawiæ i tañcem icon_mrgreen.gif i które cierpliwo¶ci na tyle mia³y ¿eby to znie¶æ icon_wink.gif .
Wyder
Wielkie dzieki od chor±gwi miecza i ró¿y , nasz pierwszy turniej w toszku bêdziemy wspominac z ³ezk± w oku! yes.gif To prawda ¿e pogoda niedopisa³a i pewnie dlatego by³o niewielu zbrojnych, ale bojówka by³a na wysokim poziomie szczerba.gif oj d³ugo bede pamieta³ ostatnia walke bum.gif !Uczta zrobi³a na nas najwieksze wra¿enie, potrafili¶cie zrobiæ swietny klimat i jedzenie. Mamy nadzieje na nastepne zaproszenia smile.gif
Marcin Pyszno
Dziêki ChZG sezon uwa¿am za wystartowany smile.gif
Image rycerstwa mo¿e jednak trochê ulec zmianie -
zamiast walcz±cych konserw ewentualny przechodzieñ móg³ widzieæ
rycerzy siedz±chch w kucki na kocyku na trawie
i ogl±daj±cych teatrzyk kukie³kowy , uprawiaj±cych jazdê konno a'la Monty Pyton
lub te¿ napastuj±cych biednego Toszeckiego Muflona cool.gif
By³o....inaczej ni¿ zazwyczaj, ogólnie jednak bardzo mi³o.
Anulka
Pierwsze zdjêcia Sarmatów: http://156.17.3.106/wks/galeryja.php?iEventID=47

Ma kto¶ inne?
Pawel ChmurnoOki
Dziekuje serdecznie onani...ehm -organizatorom;) -zabawa byla fajna,jedzenie dobre,luczniczy wyczesany,muflon towarzyski,zamek swietny i pomimo kilku zgrzytow natury bojowej turniej uwazam za udany poczatek letniego sezonu :) Polecam wszystkim polnocniakom,zmobilizowac sie na przyszly rok,i przejechac te pare kilometrow wiecej -warto:)

klaniam sie nisko
-Chmurek
Templar
Impreza super, szczególnie turniej ³uczniczy smile.gif
Andrzej Siejeñski
Witam
Serdeczne dziêki za zaproszenie do Toszka.

Teraz lista:
Kasztelanowi za zaufanie, którym obdarzy³ nas nowych i za lekcje fechtunku,
Scandicusowi za muzykê,
Wszystkim za wspania³e towarzystwo,
Górno¶l±skiej za wysi³ek jaki w³o¿yli¶cie w organizacje turnieju respekt.gif .

Na naszej stronce ¶wie¿utkie, jeszcze ciep³e, zdj±tka z Toszka: http://www.las1410.prv.pl/
(Piter, nastêpnym razem bêdê siê ciszej skrada³ i zrobiê Ci w koñcu to zdj±tko z piwami bigsmile2.gif).

Pozdrawiam
Andrzej Siejeñski
Liberi Acies Sieleciensis
Kruku
czo³em,

dziêkujemy bardzo za ugoszczenie bandy cywilnych turystów (tak, my równie¿ zani¿yli¶my ¶redni± je¶li chodzi o ilo¶æ przywiezionych blach na osobê ;) i za przychylne przyjêcie przykurzonego ju¿ nieco repertuaru teatrzyku 'bia³a owca'.

organizacja jak zwykle wpêdza³a w kompleksy, cele w ³uczniczym by³y niesamowite, pogoda piknikowa, a ¿arcie tradycyjnie pyszne i okraszone i¶cie dworsk± opraw± (muzyka na ¿ywo by³a super). po godzinach uda³o siê te¿ zrealizowaæ opcjê 'knecht' przy ognisku oraz pod sto³em, a pó¼niejsze popisy wokalne najwiêkszych twardzieli nawet da³o siê znie¶æ..

dziêki i do zobaczenia nastêpnym razem :)

pozdrawiam
kruku
--
.

PS. jak juz kto¶ wspomnia³, fotki le¿± na naszej stronie.
KubaT
Przy³±czam siê do podziêkowañ. Nie bêdê wymienia³ co by³o super bo ju¿ moi poprzednicy to zrobili. To, czego mi zabrak³o to jeszcze jaki¶ dwóch dni na zamku ;) W ka¿dym razie by³o yes.gif

U nas te¿ s± ju¿ fotki. Zapraszam na www.bractwozg.prv.pl
Andrzej Siejeñski
No nie wiedzia³em, ¿e jestem taki fotogeniczny w blachach (mam nadziejê, ¿e to nie z powodu deficytu zbrojnych smile.gif ).

Na naszej stronce jeszcze kilka zdj±tek, tym razem z prywatnych sesji zdjêciowych, zapraszam: http://www.las1410.prv.pl/ .

Pozdrawiam
Pawe³ de Be¿
Witam,

Przy³±czam siê do dziêkczynnych postów, i¿ mog³em 4. raz uczestniczyæ w toszeckim turnieju smile.gif
£uczniczy niesamowity.
Sobotnia pogoda jak na zamówienie.
Niestety tym razem jako fotograf nie puszka, gdy¿ pó³ roku ju¿ czeka moje zamówienie na realizacjê u Pana Macieja T. :/
Efekt mojej pstrykaj±cej pracy, po wstêpnym ocenzurowaniu, bêdzie dostêpny ju¿ nied³ugo gdzie¶ w cyberprzestrzeni smile.gif

Pozdrawiam
Koper
Do³±czam siê podziêkowañ za lajtowe rozpoczêcie sezonu.Atmosfera mi³a i majówkowata cz³owiek nigdzie siê nie spieszy³ i wygrzewa³ na kocu w promieniach s³oñca.Jedyny minus do deficyt zbrojnych w wyniku czego niemo¿liwe by³o doj¶cie do skutku questa.Pozatym wielki szacun dla ca³ej ChZG w szczególno¶ci za¶ dla zaplecza kuchennego które w przy robieniu ¿arcia nie wychyla³o siê z kuchni ca³y weekend.

Pzdr. Koper
Marcin Surdel
Czo³em!

W imieniu za³ogi, jeszcze raz serdecznie dziêkujê za dobre s³owa i za wspólnie spêdzony czas. Nastêpnym razem bêdzie jeszcze lepiej - organizatorzy czuj± siê bardzo docenieni, i bêd± siê jeszcze bardziej staraæ icon_wink.gif

Pozdrowienia
Turante
Witam!!!
Pragnê równie¿ podziêkowaæ organizatorom za wspania³± zabawê ,pyszne jedzenie i za mo¿liwo¶æ obcowania z cudownymi murami Waszego zamku...hmmmm smile.gif
Mam nadzieje go¶ciæ u Was jeszcze nie raz...

Pozdrawiam smile.gif
Lukas
Witam!

Równie¿ do³±czam siê do podziêkowañ. Chwa³a organizatorom... Dalej jestem pod wra¿eniem bardzo klimatycznej uczty king.gif
Pozdrawiam wszystkich z którymi siê bawi³em, a wszczególno¶ci pewn± osobê z bia³ymi butami bigsmile2.gif

Przed chwil± na naszej stronce pojawi³y siê zdj±tka: www.chmir.prv.pl Zapraszam zatem do galerii.

Pozdrowionka
Lukas
Triss
Witam!
W imieniu w³asnym oraz towarzysz±cych mi niewiast sk³adam serdeczne podziêkowania dla wszystkich, którzy przyczynili siê do tego, ze Toszek by³a dok³adnie taki jaki by³.
Dla cz³onków Chor±gwi Ziemi Górno¶l±skiej na czele z Kasztelanem za wysi³ek w³o¿ony w organizacjê i za to, ¿e ca³y czas trudzili siê, ¿eby¶my my mogli siê bawiæ.
Dla A.B. za warsztaty tañca i za to, ze pamiêta³a o p³ytce z muzyk± i krokami tak¿e dla nas.
Dla Wolnej Kompanii Sarmackiej za teatrzyk (Wasze bajki mo¿na ogl±daæ wiele razy i nigdy siê nie z nudz±, wiec bez obaw:-)
Gratulacje pomys³owo¶ci przy wymy¶laniu konkurencji do turnieju ³uczniczego – by³y¶my pod wra¿eniem (chocia¿ nadal nie wiem, czym siê ró¿ni muflon…)
Dziêkujemy równie¿ wszystkim, których nie wymieni³am, a którzy na podziêkowania tak¿e zas³u¿yli.
Jeszcze kilka s³ów ode mnie osobi¶cie:
Cieszê siê, ¿e moja karmelówka na uczcie smakowa³a :-)
Sympatycznym by³o równie¿ spotkanie z lud¼mi z którymi dawno siê nie widzia³am – pozdrowiona dla Dagi oraz dla Chor±gwi Miecza i Ró¿y (jedynej ekipy na ¶wiecie, która nigdy siê nie zmienia – a w ich przypadku to komplement :-)
Pozdrawiam:-)
Trias
Grodziecki Oddzia³ Zbrojny
Jakub zwany garbatym
Witam

Dziêkujê wszystkim za mi³o spêdzony czas na Toszku, przyjezdnym jak i ekipie z kuchni [DO IT!!! bum.gif ] , gdzie przesiedzia³em wiêkszo¶æ czasu.
CYTAT(Pawel ChmurnoOki)
-zabawa byla fajna,jedzenie dobre,luczniczy wyczesany,muflon towarzyski,

Muflon ju¿ do Ciebie têskni i pyta kiedy znowu przyjedziesz bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Pozdrawiam
Valdez
Ja te¿ chcia³em podziêkowaæ. Standardowo dla CHZG za zaproszenie, wpuszczenie i organizacje. £uczniczy by³ naprawdê ¶wietny. W zwi±zku z tym dziekujê nie pamiêtanemu z imienia osobnikowy, któremu rozweali³em strza³ê za niezabicie na miejscu (ani potem:P), Nadszyszkownikowi za porzyczenie strza³ typu "a my i tak latamy gdzie chcemy". Wszystkim sparingaprtnerom od parówek i w ogole wszystkim wszystkim:)
KubaT
CYTAT
W zwi±zku z tym dziekujê nie pamiêtanemu z imienia osobnikowy, któremu rozweali³em strza³ê za niezabicie na miejscu (ani potem:P)

To ja. To mi rozwali³e¶ strza³ê. Zemszczê siê przy okazji. Przywie¼ tylko kiedys wreszcie swoje :]
Andrzej Siejeñski
Strza³y typu "³ucznik – gdziekolwiek" s± moim patentem na wyeliminowanie przeciwnika, który nie jest na tyle rozgarniêty aby zabraæ swoje.
Pozdrawiam
Borg
No to tak
To nie by³ muflon ale sie pluje ze to kiedys powiedzialem
Muflony sprowadzono do Polski a dok³adnie na ¦lask w 1902 roku
To jest jakas dzika owca (muflon tez jest dzika owca) lub koziorozec i jest w pelni poprawne
dla przykalu obrazeczek
http://vonborg.prv.pl/i5_0006.jpg
pozdrawiam
Vibivs Silivs Alatvs
Pytanie do Valdeza, kim by³ ów Nadszyszkownik. Ciekawi mnie to z tego wzglêdu, i¿ jest to typowo Puszczañski tytu³, a nie s³ysza³em ¿eby gdzie¶ wyros³a jaka¶ inna Puszcza (je¶li my¶licie, ¿e s± inne to siê mylicie. Wszystkie i tak s± po³±czone z Pszczyñsk±, czyli moj± :D)
Kordeus
Mimo iz nie jestem Valdez, pozwole sobie odpowiedziec. To nasz drogi Karczmarz:) Aczkolwiek tytul nadszyszkownika sie przyplatal przy okazji. Zostal przerobiony z nadkasztelana:D
Borg
U mnie na stronce jakie takie zdjatka juz sa
podpisy pozniej... jak mi sie zechce
Andrzej Siejeñski
Wojciechu, z³ó¿ sobie razem pierwsze literki nazwy naszego oddzia³u a zrozumiesz sk±d NadSzyszkownik.
Nie trzeba siê "puszczaæ" aby mieæ szyszki bigsmile2.gif.
Pozdrawiam
Valdez
[quote=Kuba][quote=Nadszyszkownik][quote] Strza³y typu "³ucznik – gdziekolwiek" s± moim patentem na wyeliminowanie przeciwnika, który nie jest na tyle rozgarniêty aby zabraæ swoje. [/quote]

Wiesz... ja pewnie i tak bym nic nie ustrzeli³, no ale skoro uzna³e¶ mnie za godnego u¿ycia na mnie swej tajnej broni to czujê siê wyru¿niony. A czepiaæ siê Gaja, to on mi kaza³ braæ ³uk bez strza³.

Wojciechu, z nadszyszkownikiem to by³a twurczo¶æ kolacyjna. A potem straszy³ ¿e dobije nas myd³em! Pod³y Kilkujadek...
orchidea
Toszek jest najwspanialszym turniejem pod s³oñcem smile.gif G³ównie ze wzglêdu na ilo¶æ tañców (przy okazji serdeczne pozdrowienia dla wszystkich panów, którzy przy tañcu ozdabiaj± panie smile.gif ), ale i niepowtarzaln± ucztê… Ten klimat jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju…
orchidea
I jeszcze mi sie przypomnialo: nic nie zmieni mojego stanowiska w dyskusji "zbroja jest lepsza od kobiety"... Przykro mi Panowie mili smile.gif
Andrzej Siejeñski
Masz oczywi¶cie racjê. Jednak¿e gdyby spojrzeæ na to z drugiej strony... devil.gif
KubaT
A ja mam takie pytanko do organizatorów: czy da³oby rade w przysz³ym roku zrobiæ turniej obozowy? Na zamku wkoñcu jest du¿o miejsca a my¶lê, ¿e to by troche uatrakcyjni³o imprezê (gdy¿ jedyny minus Toszka to "wspó³czesne" spanie)?
Marcin Surdel
Czo³em!

Zobaczymy, co da siê zrobiæ - na razie nie mogê nic obiecaæ.

Pozdrowienia
Dominik Mucha - Lir
Lepiej pozno niz wcale - zdjecia z Toszka www.lir.prv.pl ;)

Lir
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.