Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Zespo³y] - Odpust Zupe³ny
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
Agata Witkowska
Witam!
Chcialabym poinformowac wszystkich, ze w Lublinie powstal niekonwencjonalny zespol muzyki dawnej "Odpust Zupelny". Ma swoja strone, ma strasznie dlugi adres, ale link do niej jest na stronie mikolaje.lublin.pl, trzeba kliknac w "muzyke" na obrazku, a potem poszukac w menu po lewej stronie.
Pozdrawiam
Agata Witkowska devil.gif
Choragiew Rycerstwa Ziemi Lubelskiej
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
I ¿eby daleko nie szukaæ. Tu znajduje siê link do wy¿ej wspomnianej stronki : odpust zupe³ny

Pozdrawiam ... zawsze na stra¿y bum.gif
Daeris
No tak... tylko ze... czy zespó³ ma mo¿e stronkê dostêpn± te¿ zza typowego firewall? Bo niestety na port 1080 (w linku podanym przez moderatora: http://www.mikolaje.lublin.pl:1080/...) to ja siê z firmy nie wydostanê bez akrobacji :-).

A co do samego zespo³u - dostali¶my ich demo i jest "przeprzyjemne" :-) i mi³o siê tego s³ucha. Tylko nasi grajkowie marudz±, ¿ê Odpust... gra na ciê¿kich basach i dlatego jest niestety niefeudalny (takie nasze okre¶lenie na "niehistoryczny"). Ale ja siê osobi¶cie ma³o znam na tym wiêc a¿ tak mi to nie przeszkadza... :-).
Agata Witkowska
Co do historycznosci - zespol nie ma na celu wiernego odtwarzania muzykiu dawnej, zostawiajac to innym. Stad zarzut o brak historycznisci jest w tym wypadku nie na miejscu. Chca spojrzec na muzyke dawna oczami czlowieka naszych czasow - stad np. elektryczny bas. Zreszta, wyjasniaja to na stronie.
Pozdrawiam
Agata Witkowska hehehe.gif
Choragiew Rycerstwa Ziemi Lubelskiej
Agata Witkowska
Pozwolê sobie z³o¿yc najserdeczniejsze gratulacje moim przyjacio³om z zespo³u za zdobycie Grand Prix festiwalu Nowa TYradycja 2003.
Agatka
Bartko z £om¿yñca
Gdzie móglbym znale¼æ wiêcej tekstów zespo³u?
(wiêcej, ni¿ na ich stronie)
Agata Witkowska
W imieniu zespo³u informujê smile.gif Ukazuje siê p³yta "Renesans ¦redniowiecza".

Premiera na Grunwaldzie 2005, mam nadziejê ¿e nic nie stanie na przeszkodzie aby mo¿na by³o j± tam kupiæ.
Bêdzie te¿ do nabycia na stronie internetowej
http://www.mikolaje.lublin.pl:1080/mikolaj...klep/sklep.html
Kontakt do zespolu / Contact:
Agnieszka Matecka
ACK UMCS "Chatka ¯aka" ul. Radziszewskiego 16
20-031 Lublin, Poland
+48 81 532 58 67

Pozdrawiam bum.gif
Agata Witkowska
A tym razem nie w imieniu zespo³u lecz swoim w³asnym smile.gif
Jak komus siê bardzo ta p³ytka spodoba³a to mo¿e na ni± zag³osowaæ w plebiscycie "Wirtualne Gê¶le" organizowanym przez Radiowe Centrum Kultury Ludowej...Tak wogóle to polecam te p³yty, nie wszystkie mo¿e s³ysza³am, ale te które pozna³am s± naprawde niez³e. Plebiscyt jest tutaj:
http://www.gesle.folk.pl/?&akcja=pokaz&rok=2006

Pozdrawiam
Gloria z Krakowa
Zakoñczy³am w³a¶nie s³uchanie "Renesansu ¶redniowiecza". Pierwszym skojarzeniem, jakie mi przysz³o do g³owy, by³a Orkiestra ¶wiêtego Miko³aja, jednak ta p³yta pozostawia nieco inne wra¿enia.
Je¿eli kto¶ z Odpustu zagl±da na Frehê, powiem tak: trzeba mieæ naprawdê u³añsk± fantacjê, by w tak zrêczny i ciekawy sposób po³±czyæ popularne oko³orenesansowe zachodnie w±tki z naszymi rodzimymi klimatami. Wstrzyma³abym siê od nazwania efektu muzyk± dawn± (jednak nieco inne instrumentarium i sposób grania), jednak folk wyszed³ jak siê patrzy. Przy fragmencie Branle l'Officiel po góralsku pad³am i ju¿ nie wsta³am. Chcê tego wiêcej i d³u¿ej!
Fajni jeste¶cie:)))
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.