Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Polska] Aksamit jedwabny
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Hej

Idzie kupic aksamit jedwabny w polsce ? lub sprowadzic skads z zagranicy .. najlepiej wschodniej smile.gif zeby taniej bylo.
Bardzo bym prosil o namiary na takie zrodla.
Wiem ze to drogie, ale coz .. porzadna rekonstrukcja wymaga poswiecen ...

watcher
Anulka
...najlepiej z jedwabników pasionych wy³±cznie morw± bez ¶ladów metali ciê¿kich - jeszcze parê lat i to bêdzie siê nazywa³o "porz±dna rekonstrukcja".

Ech, fanatycy...
Simbelmyne
Mo¿e to Ci co¶ pomo¿e -> http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=91877#91877 .

Pozdrawiam! :-)

Simbelmyne
Tunia
widzia³am w Warszawie, w sklepie firmowym fabryki jedwabiu Milanowek (na Ho¿ej chyba to by³o) ale tylko czarny, waski (90cm) i drogi (120 z³ za metr)
no i mam pewne podejrzenia ze niekoniecznie by³ w 100% z jedwabiu :/

pozdrawiam
Owen
Hej
Nie wiem czy sklep przy fabryce w milanówku jeszcze dzia³a.
Kiedy¶ tam by³y aksamity ale w bardzo ma³ym wyborze, w cenie do 80z³.
Jesli bêdê mia³ chwilê wolnego mogê tanm zajrzeæ i zobaczyæ o co chodzi.
Blondi
CYTAT(Watcher)
Hej
Idzie kupic aksamit jedwabny w polsce ? lub sprowadzic skads z zagranicy .. najlepiej wschodniej smile.gif zeby taniej bylo.  
Bardzo bym prosil o namiary na takie zrodla.  
Wiem ze to drogie, ale  coz  .. porzadna rekonstrukcja wymaga poswiecen ...
watcher

Hej,

w Gdañsku - Oliwie na Starym Rynku Oliwskim 19 jest sklep "Mistrza sztuki krawieckiej Jaros³awa Konaszewskiego". Gdy by³em tam parê miesiêcy temu mia³ próbnik aksamitów jedwabnych, które mia³ mo¿liwo¶æ sprowadziæ. Niestety nie mam namiarów telefonicznych na niego, a trzeba siê tam wybieraæ, gdy ów krawiec jest w sklepie, bo pomocnik nie jest w stanie pokazaæ owego wzornika (nie jest te¿ w stanie podaæ ¿adnej innej informacji, nawet o tym, kiedy krawiec bêdzie w sklepie devil.gif ). Cenê ju¿ podawa³em - ok. 330 z³/m, ale nie dopytywa³em siê o szeroko¶æ materia³u.

Pozdrawiam,
Blondi
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT
Ech, fanatycy...

to przytyk ? czy westchnienie wiosenne ... :> ? .

CYTAT
Mo¿e to Ci co¶ pomo¿e -> http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=91877#91877 .

kiedy tam nie znalazlem nic o tym gdzie mozna to zdobyc ..

CYTAT
Kiedy¶ tam by³y aksamity ale w bardzo ma³ym wyborze, w cenie do 80z³.

rany boskie .. serio ? ale jedwabne ? czy bawelniane ?

watcher
Owen
Hej
Jedwabne prawie napewno poniewa¿ to by³ sklep przy fabryce jedwabiu i nic innego poza nim w ró¿nych postaciach nie mieli. Z tym ¿e to by³ cienki ten aksamit, no i wybór g³adkich kolorów by³ bardziej ni¿ sk±py.
Pozdrawiam
Szelma
Na ulicy Chmielnej w Warszawie s± dwa sklepy specjalizuj±ce sie w sprzedazy materia³ów jedwabnych (w tym wspomnany wy¿ej "Milanówek"). Sklepy sa po s±siedzku. Wczoraj akurat tam by³em. Maj± spory wobór jedwabiów, przede wszystkim prawdziwych i tkanych na ró¿ne sposoby (aksamity , szantungi etc.). Wczoraj pyta³em tam o aksamit jedwabny 100 proc. (jest te¿ i sztuczny po 29 z³/mb). Aksamitu tego akurat s± dwa rodzaje: cieñszy w belce o szerokosci 140 cm (po 89 z³/mb, w sklepie "Milanówek" cena by³a ni¿sza, ale towar zszed³) i grubszy w belce wê¿szej (niepamiêtam dok³adnie, ale mozliwe, ze 90-100 cm) po 140 z³/mb. O inne kolory nie pyta³em, ale maja tam naprawde spory wybór.
Anulka
Szelma: Czy maj± tam tylko materia³y, czy równie¿ przêdzê jedwabn± (nici, sznureczki, cokolwiek)?
Tunia
Anulka - z tego co wiem to nie ;(
bêdê tam jutro, mogê siê dok³adnie wypytaæ, zmaltretowaæ i wyci±gn±æ wszystkie informacje, spróbujê te¿ skontaktowaæ siê z dystrybtorem :D mo¿e pomo¿e
Simbelmyne
No nie znalaz³e¶, bo to co mia³o Ci pomóc, by³o na pierwszej stronie smile.gif . Ale Blondi tutaj te¿ to napisa³.
Nikodem
W±tek za³o¿ony 6 lat temu... pozwoleobie od¶wie¿yæ - czy kto¶ zna jakie¶ dobre (i tanie) ¼ród³o aksamitu jedwabnego?
TomekS
CYTAT(Nikodem @ 15:09 29.06.2011) *
W±tek za³o¿ony 6 lat temu... pozwoleobie od¶wie¿yæ - czy kto¶ zna jakie¶ dobre (i tanie) ¼ród³o aksamitu jedwabnego?

W Polsce raz widzialem resztkê czarnego (mo¿e z 1m20cm) w Poznaniu na Placu Wolno¶ci. Dzi¶ jestem (OT ale do rzeczy, ludzie je¿d¿± po ¶wiecie i dzi¶ mi, jutro komu¶ innemu sie zdarzy) w Pary¿u i tutaj, u podno¿a Montmartre w ok. Placu St Pierre, jest zag³êbie tekstylne. S± dziesi±tki mniejszych i wiêkszych sklepów z materia³ami, w tym jedwabiami z beli i w kuponach. Jest aksamit jedwabny (trzeba pokopaæ w koszach bo jest te¿ kupa bawe³nianego i wiskozy) zwykle w kuponach po 3 mb (nie mierzy³em szeroko¶ci) w cenach ok 45-60 E za kupon. Widzia³em czarne, ró¿ne br±zy, ¶liwkê, czerwony, bordowy. "SOIE 100%"
Grzyp
W B³awatnym w Krakowie siê pojawia od czasu do czasu. Tani niestety nie jest, pamiêtam ceny rzêdu 200 z³ za metr i wiêcej.
jedam von blabo
Je¶li kogo¶ interesuje gdzie mo¿na kupiæ aksamit jedwabny za 160 z³ za metr to zapraszam na priv
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.