Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] turniej rycerski - Borne Sulinowo -> 8-10.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2
Robert Bagrit
Data: 08-10 Lipiec
Nazwa wydarzenia: turniej rycerski
Miejscowo¶æ: Borne Sulinowo
Organizator: O¶rodek Kultury
Charakter imprezy: na zaproszenie
Od kogo: O¶rodek Kultury Karol Neumann
Pati
Czy dowiemy siê czego¶ wiêcej na temat tego turnieju!
My¶lê ¿e jak co¶ nowego i jeszcze Na Zaproszenie...Organizator powinien Ja¶niej rozwin±æ temat.
Czekamy!!!
Kaliko
bardzo czekamy:)
Micha³ ¦l±czka
Postaram siê dowiedzieæ co¶ wiêcej i w poniedzia³ek umie¶ciæ tu kilka konkretnych informacji, lub nacisnê na g³ównego organizatrora aby sam co¶ skrobn±.
Narazie wiem tylko ¿e ma byæ ciekawie. icon_cool.gif
Ptack
czy bedzie tak zajefajnie jak w zesz³ym roku?
Arwald
Tak wiêc dowiedzia³em siê, ¿e turniej organizowany jest przez O¶rodek Kultury w Bornem Sulinowie (nie maja oni nic wspólnego z poprzedni± prób± organizacji turnieju). Odbêdzie siê on w dniach 8-10 lipiec 2005. Podczas turnieju zostan± rozegrane takie konkurencje jak:
- Turniej ³uczniczy (ponoæ ma byæ nie lada wyzwaniem)
- Turniej Walk Pieszych (chyba ma polegaæ na ocenie wyznaczonych kryteriów z pokazanej przez grupê scenki-walki)
- Bieg rycerski (tor przeszkód
Z tego co uda³o mi siê "wyszpiegowaæ" ma siê tak¿e odbyæ "S±d Wied¼my" (inkwizycja i te sprawy - ciekawe czy maj± ¿yw± wied¼mê devil.gif )
Prawdopodobnie bêdzie te¿ koncert zespo³u muzyki dawnej, a ca³o¶æ ma zwiêczyæ BITWA i biesiada (dla rycerstwa).
Z tego co wiem wszystko odbêdzie siê na otwartym terenie (bez zadaszenia)- trzeba zabraænamioty (mile widziane historyczne), karimaty, ¶piwory, ogólny zestaw podró¿nika (taki jak na Grunwa). Gwarantowany dostêp do wody oraz toalet.
Gospodarze spodziewaj± siê przyjazdu go¶ci w pi±tek. Sobota ma byæ dniem turniejowym oraz biesiadnym . W niedzielê ma siê odbyæ msza ¶w. oraz rozdanie nagród (nagrody maj± byæ podobno cenne) i oficjalne zakoñczenie. Organizator zapewnia posi³ki podczas ca³ego turnieju.
Czyli zapowiada siê ca³kiem fajna imprezka.

Je¶li dowiem siê czego¶ jeszcze to dam znaæ.
Arwald
No i jeszcze taka sprawa. Pytañ prosze nie kierowaæ do mnie tylko do organizatora. Ja jestem tylko po¶rednikiem.
Pati
Rozumiê!Wszystkie pytania kierujemy do Organizatora...To mo¿e Organizator poda³by jakie¶ namiary Na Siebie - mail,telefon itp...Bo jak na razie to cisz± zawiewa z Jego strony.
Pozdrawiam.
Arwald
Ech, my¶la³em ¿e ne jest problemem dowiedzenie sie czego¶ z internetu, ale jak widze jednak jest. No có¿ http://www.bornesulinowo.pl/telefony_i_adresy.htm
Pod tym adresem znajdziesz wszystko.
Ciwun
Witam

CYTAT(Micha³ ¦l±czka)
Postaram siê dowiedzieæ co¶ wiêcej i w poniedzia³ek umie¶ciæ tu kilka konkretnych informacji, lub nacisnê na g³ównego organizatrora aby sam co¶ skrobn±.
Narazie wiem tylko ¿e ma byæ ciekawie. 8)

Michale, bardzo by siê przyda³o to skrobniêcie Organizatora. "Dobre us³ugi' czyniione przez ludzi dobrej woli maj± swój walor, ale co jasny i nie budz±cy watpliwo¶ci g³os samego Organizatora, to g³os Organizatora... Do¶wiadczenie uczy, ¿e nawet pe³nomocnictwa na pi¶mie bywaj± niehonorowane przez ich wystawców, a co dopiero, gdy takich pe³nomocnictw nie ma.

Przy³±czam siê tu do g³osu Chor±gwi Pomorskiej.

Pozdrawiam
Micha³ z Koñczewic
Organizator siê nie chce ujawniaæ... ?
Kazimierz
CYTAT(Robert Bagrit)
Data: 08-10 Lipiec
Nazwa wydarzenia: turniej rycerski
Miejscowo¶æ: Borne Sulinowo
Organizator: O¶rodek Kultury
Charakter imprezy: na zaproszenie
Od kogo: O¶rodek Kultury Karol Neumann

CYTAT(Arwald)
Ech, my¶la³em ¿e ne jest problemem dowiedzenie sie czego¶ z internetu, ale jak widze jednak jest. No có¿ http://www.bornesulinowo.pl/telefony_i_adresy.htm
Pod tym adresem znajdziesz wszystko.

A tam znajdujemy:
CYTAT
O¶rodek Kultury
ul. Szpitalna 1, 78 – 449 Borne Sulinowo
tel. (094) 373 31 20
w internecie: www.kulturabornesulinowo.pl

A wszystko to zajê³o mi 2 minuty. Czytamy panowie, czytamy!
Ciwun
Po udzielonej przez Kazimierza reprymendzie analfabetom skoro Karol Neumann ograniczy³ swoj± aktywno¶æ do zg³oszenia imprezy z zastrzezeniem jej zamkniêtego charakteru, gdy Micha³ nie uto¿samia sie z organizatorem (zreszt± nie jest O¶rodkiem Kultury), Arwald zastrzega, ¿e jest jedynie po¶rednikiem, a jedyna osoba wypowiadaj±ca siê jako Agnieszka Raczyñska jawnie nie sk³ada oczekiwanych o¶wiadczeñ, to nie mogê nie doj¶c do wniosku, ¿e organizatorem jest besztajacy nas Rafa³ Stañczyk - skoro dla niego wszystko jest jasne, a dla poszukuj±cych organizatora jasne to NIE jest. Wiêc skoro wiesz Kazimierzu, to powiedz, ¿e zapraszasz (jak do ¦widwina) i ¿e wszystko przyje¿dzaj±cym gwarantujesz...
Tomasz z Bienii
Nie pojmuje o co tyle zamieszania, je¶li kto¶ ma chêæ na ten turniej jechaæ to niech wy¶le maila do Pana Karola Neumanna i na pewno dostanie zaproszenie, tak jak zrobili¶my to my. Niestety plany nam siê trochê pokrzy¿owa³y i musieli¶my sobie odpu¶ciæ. ¯yczê udanej imprezy.
Kazimierz
I Tomasz z Bienii uj±³ sedno sprawy. Je¶li kto¶ ma chêæ skontaktuje siê z organizatorem osobi¶cie, a nie bedzie czeka³ na obwieszczenie na Freha, bo takiego siê pewnie nigdy nie doczeka. Ja tylko poda³em komplet informacji niezbêdnych do kontaktu z organizatorem.

Je¿eli dla Miros³awa Konarskiego-Miko³ajewicza mimo wszystko nadal jest to reprymend± i besztaniem, to pozostaje mi ju¿ tylko ¿yæ z tym dalej i ubolewaæ nad faktem, ¿e brak emotikonek w po¶cie mo¿e go uczyniæ strrrrasznie powa¿nym ;)

Michale, z ¿alem musze stwierdziæ, ¿e nie zobaczymy siê na tej imprezie - w pracy mam kocio³ wiêc o urlopie mogê pomarzyæ.

Pozdrawiam!
Arwald
Ja za³atwi³em wszytsko bez problemu. Ciekawe czy to przez znajomosc z organizatorem tongue.gif
Do zobaczenia na imprezie.
Tomasz z Bienii
A jednak jedziemy, to do zobaczenia... smile.gif smile.gif smile.gif
Bobkovsky
Witam!

Ja te¿ siê pojawie a wraz ze mn± przedstwiciele Konfraterni Smorgoñskiej Akademii oraz Druha Lwa. Bedziemy w pi±tek wieczorem. Przeczyta³em regulamin turnieju ³uczniczego i nie mam zamiaru przegapiæ takich zawodów!!! bum.gif

Pozdrawiam i do zobaczenia w Bornem!!!
Tomasz z Bienii
CYTAT(Bobkovsky)
Przeczyta³em regulamin turnieju ³uczniczego i nie mam zamiaru przegapiæ takich zawodów!!!

A gdzie Ty go czyta³e¶? Mo¿e by¶ wrzuci³ tutaj jakie¶ szczegu³y?
Kazimierz
By³y rozsy³ane razem z zaproszeniami i planem wstêpnym. Ja dosta³em przynajmniej.
Tomasz z Bienii
CYTAT(Kazimierz)
By³y rozsy³ane razem z zaproszeniami i planem wstêpnym. Ja dosta³em przynajmniej.

Jak bym dosta³ to bym siê nie pyta³ smile.gif , no có¿ poczytamy sobie ju¿ na miejscu...
Sz.Sobolewski
Oj Kazmirz, Ty jak zwykle zadzierasz nosek bigsmile2.gif Chyba Ci go dzisiaj utre crazy.gif
Do zobaczenia!

Sobol
Kazimierz
CYTAT(Tomasz z Bienii)
Jak bym dosta³ to bym siê nie pyta³ smile.gif , no có¿ poczytamy sobie ju¿ na miejscu...

No w³a¶nie mysla³em, ¿e skoro nie masz regulaminu, to i zaproszenie tez jako¶ bokiem polecia³o bigsmile2.gif

CYTAT(Sz.Sobolewski)
Oj Kazmirz, Ty jak zwykle zadzierasz nosek bigsmile2.gif Chyba Ci go dzisiaj utre crazy.gif

Oj tam od razu dzisiaj by¶ chcia³. Jutro pane, jutro. Powiedz lepiej, ¿e dobry miodek masz a nie owijasz w we³nê (no bo bawe³na to nieultra¶nie icon_wink.gif )
Ciwun
Witam!

CYTAT(Tomasz z Bienii)
CYTAT(Bobkovsky)
Przeczyta³em regulamin turnieju ³uczniczego i nie mam zamiaru przegapiæ takich zawodów!!!

A gdzie Ty go czyta³e¶? Mo¿e by¶ wrzuci³ tutaj jakie¶ szczegu³y?

Bobkovsky zna regulamin turnieju ³ucznictwa tradycyjnego w Borne Sulinowo, gdy¿ jego tre¶æ jest dostêpna na Relaz od ponad trzech tygodni

Pozdrawiam
Tomasz z Bienii
CYTAT(Ciwun)
Bobkovsky zna regulamin turnieju ³ucznictwa tradycyjnego w Borne Sulinowo, gdy¿ jego tre¶æ jest dostêpna na Relaz od ponad trzech tygodni

Witaj Ciwunie! Na Relaz? A co to takiego?
Ciwun
Witam!

Na portalu "Relaz" znajduje siê tablica informacyjna zatytu³owana "Traditional archer", a link do niej jest poprowadzony ze strony internetowej "Pomorian Archers" pod adresem http://republika.pl/pomorian_archers/index.html

Pozdrawiam
Kazimierz
Borne, Borne i po Bornym smile.gif

A by³o tak sympatycznie, ¿e je¶li tylko Michale za rok co¶ podobnego zrobicie, to ja tam na pewno bêdê!

Turniej ³uczniczy ciekawy (a piszê to z punktu widzenia obserwatora), turniej pojedynków (inscenizacje) widowiskowy, a bieg rycerski karko³omny (choæ ominê³a mnie ta przyjemno¶æ - jeziorko skusi³o). Na sam koniec bitewka te¿ niez³a.
A biesiada... no po prostu cudo!

Gratulacje zwyciêzcom, a tak¿e gloria victis!
Chwa³a organizatorom i wszystkim, dziêki kórym mogli¶my siê tam bawiæ.

Pozdrowienia i do mi³ego!
Wicked Rebel
no tak smile.gif impreza byla swietna
widac ze organizatorzy sie postarali szczerba.gif turniej bardzo ciekawy, ale te strzaly na deskach bolaly icon_cry.gif no ale jak sie trafia to nic sie nie stanie bum.gif atmosfera bez zastrzezen, a biesiada szczerba.gif naprawde przednia smile.gif kto nie byl niech zaluje icon_cool.gif
pozdro ;]
P.S. za rok napewno bede;]
Micha³ ¦l±czka
Witam

Tak wiêc sta³o siê. Turniej w Bornem Sulinowie mamy ju¿ za sob±. By³oi nas tam kilkana¶cie grup. Bylite¿ Ci którzy mówili ¿e nie bêd±. Jestem im wdziêczny, ¿e jednak przybyli i mam nadziejê i¿ nie ¿a³uj±.
A byli z nami:
Koszaliñska Kompania Rycerska
Bracia Herbu Gryf
Bractwo Rycerskie Grodu Z³otowskiego "DURANDAL"
Rodowa Dru¿yna Rycerska Herbu Korczak
Stowa¿yszenie Leniwych Pacho³ów
Bractwo Rycerzy Wendyjskich
Robert Z Lasu
Chor±giew Rycerska Ksiêstwa Siewierskiego
Konfranteria Smargoñskiej Akademii
Swobodna Kompanija
Druch Lwa
Bractwo Maltañskie ze Szczecina
Klan Wiercha
Bractwo Rycerskie Grodu Soko³a

Podczas turnieju odby³y sie turnieje:£uczniczy, Bieg Rycerski, Walki Piesze. Os±dzili¶my wied¼mê i wydali¶m wyrok skazuj±cy - sp³onê³a na stosie bigsmile2.gif jednak pó¼niej widziano j± ponoæ w¶ród ¿ywych crazy.gif
Mieli¶my wielk± przyjemno¶æ s³uchania koncrtu zespo³u OPEN FOLK.
Walczyli¶my podczas bitwy, wielu z nas poleg³o, wielu odnios³o s³awetne zwyciêstwo.
Wieczorem wspólnie biesiadowali¶my zajadaj±c siê dzikiem, miêsiwem i innymi przeró¿nymi potrawami no i oczywi¶cie wszystko zapijali¶my piwem i innymi przednimi trunkami. A zabawa biesiadna by³a do bia³ego rana. W trakcie biesiady równie¿ przygrywa³ nam zespó³ OPEN FOLK za co im bardzo dziêkujê.

Wszystko to zorganizowa³ dla nas O¶rodek Kultury w Bornem Sulinowie z ma³± pomoc± Rycerzy Grodu Soko³a.

Dla ciekawskich i innych ludzi dodam i¿ nie ujawnia³em siê jako organizator poniewa¿ formalnie jest nim O¶rodek Kultury, a ja tylko pomaga³em smile.gif

Mam nadziej±, i¿ nie zawiod³em oczekiwañ naszych uczestników i wrócili zadowoleni do swoich domostw bogatsi o nowe zajomo¶ci, do¶wiadczenie no i trofea zdobyte na turnieju.

Je¶li mogê prosiæ tych którzy tam byli napiszcie tu jak siê bawili¶cie. Niech czytaj±. smile.gif
Bobkovsky
Witam!

Na wstêpie wielkie podziêkowania dla organizatorów za taki piekny i ciekawy turniej.
Ja jako ³ucznik nie mog³em narzekaæ na turniej ³uczniczy bum.gif . Zw³aszcza, ¿e dla niego w³a¶nie do Bornego przyjecha³em. Konkurencje by³y bardzo ciekawe i widowiskowe (wierzyczka i wychylane tarcze rulez king.gif ). Jednak mój zachwyt na ³uczniczym sie nie koñczy. Urzek³a mnie natomiast sobotnia biesiada. Tyle ludzi, tyle ¿ar³a i tyle komarów cool.gif . Po prostu nic dodaæ nic uj±æ biesiada jakich ma³o ( zw³aszcza jak siê wymy¶la nowe potrawy cool.gif . O bitwie te¿ siê wypowiem bo bra³em udzia³. Có¿ z tego ¿e jako ³ucznik ale bawi³em siê rówie dobrze jak inni. Tu chce przeprosiæ jednego z walcz±cych za ciag³e strzelanie pacynami po he³mie cool.gif .
Je¶li za rok bedzie turniej w Bornem i otrzymam zaproszenie to choæby mnie ³añcuchami przykuli zjawie siê niezawodnie.

Pozdrawiam
Ciwun
Wyniki turnieju ³uczniczego (lista finalistów w kolejno¶ci zajêtych miejsc) mo¿na zobaczyæ tutaj
http://www.relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=1753
Arwald
Impreza genialna. Moze niezbyt du¿a, ale genialna smile.gif BRGS ¶wietnie wszystko przygotowa³o mimo pewnych trudno¶ci. Gratulacje smile.gif Mimo ¿e "Leniwe Pacho³y" mia³y do pokonania z Warszawy ponad 470km to i tak by³o warto, choæby dla samego towarzystwa które by³o przednie (tutaj jeszze raz podziêkowania dla BRGS i po raz pierwszy dla Durandala)

By³bym wdziêczny za podes³±nia fotek z imprezy.

Do zobaczenia na Grunwaldzie "po jedynej s³usznej stronie"
Sz.Sobolewski
Witam!

Juz odespa³em dwie, bardzo krótkie noce, które by³y wynikiem prze¶wietnej zabawy smile.gif

Chcê bardzo podziêkowaæ Micha³owi za mi³e przyjêcie i za mo¿liwo¶æ spêdzenia na prawdê wspania³ych chwil w gronie sympatycznych ludzi.

Organizatorom, za ¶wietn± biesiadê, która przewy¿szy³a mo¿liwo¶ci biesiadników crazy.gif

Wszystkim uczestnikom za zdrow± rywalizacjê.

Kazimierzowi za to, ¿e straci³ czujno¶æ na chwilê i mog³em mu daæ obiecanego pstryczka w nos bum.gif

Paw³owi Iwaszkiewiczowi z Open Folk za spe³nienie marzenia, którym by³o zagranie o wschodzie s³oñca na dudach. Wszystkich wra¿liwych na sztukê przepraszam bum.gif Za ciekawe rozmowy do wczesnego poranka.

Wszystkim walcz±cym w bitwie za dobr± bitkê!!

£ucznikowi, który zabi³ mnie strza³±, trafiaj±c w krtañ :P

I wszystkim tym, którzy sprawili, ¿e atmosfera by³a na prawdê wspania³a smile.gif

Micha³, mo¿esz na nas liczyæ zawsze!

Pozdrawiam
Szymon
Maroslava
Je¶li chodzi o ucztê to zrobi³a na mnie wra¿enie... yes.gif
Jad³a, co niemiara..Uginaj±ce siê sto³y, ró¿norodno¶æ potraw,,¿ywa muzyka’’ w postaci zespo³u Open Folk (dziêki za mi³e rozmowy na ciekawe tematy)...
Je¶li chodzi o atmosferê to dawno nie spotka³am siê z tak przyjazna publik± (zero dresa) icon_wink.gif
Jeziorko trochê zielonkawe, ale by³o.... icon_mrgreen.gif
Turniej ³uczniczy bardzo ciekawy...Gdyby kto¶ nie widzia³ dodatkowym utrudnieniem by³a rzucaj±ca kl±twy wied¼ma (i tak jej nie spalili anger.gif jeno niewinne dziewczê w imiê inkwizycji po¶wiêcono )....
Naprawdê wspania³y turniej i mila rozgrzewka przed Grunwaldem...

Dziêki za wszystko
BRGS..
Kazimierzowi
Robertowi Z Lasu
Tomaszowi z Bienii
zespo³owi Open Folk
I ca³ej reszcie, co do rana ucztowa³a bigsmile2.gif
Wicked Rebel
rowniez dolaczam sie do prosby o podeslanie fotek smile.gif

pozdro;]
Sz.Sobolewski
http://www.kulturabornesulinowo.pl/index.p...hp?go=imprezy16

Tutaj jest sporo fotek z imprezy.

Ja nied³ugo te¿ zamieszcze link do zdjêæ z bitwy.

Pozdrawiam
Szymon
Krzysztof Miler
Dzieki wielkie za udana impreze bawilem sie naprawde swietnie. Na bitwie wspaniale sie lupalo w zbrojnych bum.gif szczerba.gif pacynami z wierzyczki:) crazy.gif Za rok napewno jestesmy.
Pozdrawiam wszystkich uczestnikow. Chwala wam!!!
stworzonko
Turniej by³ bardzo mi³y, ³adna okolica (jeziorko - cudowny pomys³, k±pa³am siê w koszulce kolegi :), sympatyczni ludzie...

¯a³ujê tylko ¿e by³o ma³o tañców, no i tego, ¿e zapomnia³am kompletnie stroju i paradowa³am w czym¶, powiedzmy... a mo¿e pominê ten temat :). Brak stroju wi±za³ siê z bieganiem na bosaka (po tym mnie mo¿na ³atwo z turnieju skojarzyæ :). Pó¼niej jak siê dowiedzia³am by³o to u³atwienie dla okolicznej wied¼my w czarowaniu na ³uczniczym... Fakt faktem strasznie ¼le mi posz³o, a mia³am nadziejê na co¶ wiêcej :). Ca³e szczê¶cie £ukasz od nas pokaza³ klasê i siódme miejsce w¶ród doborowych ³uczników z pó³nocy ma :).

Podsumowuj±c - warto by³o toczyæ siê te oko³o 600 kilometrów z blachami po ca³ej Polsce... W przysz³ym roku planujê do Was wróciæ! Chocia¿ mo¿e... troszkê lepiej ubrana :).

Pozdrawiam wszystkich, w szczególno¶ci Beatê, Kazimierza i Micha³a, wypieraj±cego siê co chwilê bycia organizatorem :).

A Tomasza z Bienii NIE POZDRAWIAM :P.
Maroslava
Dziêkuje za pozdrowienia.. Mam nadzieje, ¿e plecy ju¿ nie bol± icon_wink.gif . Mi³o by by³o tw± sukienkê historyczn± nied³ugo zobaczyæ...Naprawdê gratuluje wytrwa³o¶ci w przemierzaniu kilometrów yes.gif ...Wiêcej takich wypraw na Pomorze a bêdziecie mieli, co rozpamiêtywaæ icon_mrgreen.gif ...

Ps. Zdjêcia bardzo fajne...Tylko jedno to chyba kto¶ siê ubra³ w moj± sukienkê, bo ja tak nie wygl±dam shocked.gif ..( Cudna nie fotogeniczno¶æ inni maj± szczê¶cie bycia w he³mach cool.gif )

Jeszcze raz gratulacje BRGS...
I u¶ciski dla Chor±gwi Rycerskiej Ksiêstwa Siewierskiego icon_rolleyes.gif
Arwald
Moze i zdjêcia fajne, ale MAAAAAAA£OOOOOOOO!!!
Ja chce wiêcej bigsmile2.gif
Karwal Logamann
Witam...
Jestem rad z mi³ych s³ów które kierujecie w nasz± stronê... do organizatorów. Dziêkuje wszystkim którzy zaszczycili nas swoj± obecno¶ci±. Jam jest z Klanu Wiercha i pierwej pragê podziêkowaæ Micha³owi ¦l±czce i jego wspania³ej ekipie z Bractwa Rycerskiego Grodu Soko³a...chwa³a wam!!!
Serdecznie pragnê podziêkowaæ równie¿ wszystkim którzy przybyli, tym z którymi mia³em przyjemno¶c zamieniæ kilka s³ówek i tym którzy podchodzili do mnie do nalewaka...na biesiadzie...:-)!!! bigsmile2.gif
Widzia³em, ¿e link do naszej stronki o¶rodkowej zosta³ ju¿ umieszczony, ale podam go jeszcze raz aby nie by³o jaki¶ nieporozumieñ.

http://www.kulturabornesulinowo.pl/index.p...hp?go=imprezy16

Mogê was zapewniæ, ¿e O¶rodek kultury w Bornem Sulinowie do³o¿y wszelkich starañ aby taka a nawet i lepsza impreza odby³a siê równie¿ za rok. Chylê g³owê w stronê Bractwa Rycerskiego Grodu Soko³a

Pozdrawiam
Tomasz z Bienii
Witam, pozdrowienia dla wszystkich uczestników turnieju, no i specjalne podziêkowania dla Karola za zaproszenie.
Nie ma to jak turniej nad jeziorkiem, ¶ci±gasz przeszywkê i chlup do wody, rewelka! Turniej ³uczniczy bardzo fajny. Szkoda, ¿e nie by³o bojowego, ale có¿, taka wola organizatorów. Biesiada marzenie, jestem ro¶lino¿erny, wiêc nie zwracam uwagi na to co le¿y na stole, ale tym razem najad³em siê do syta! Zreszt± przez ca³y turniej nie musia³em korzystaæ z w³asnych zapasów. No i muzyka na ¿ywo w czasie biesiady smile.gif , szczególny respekt.gif dla Paw³a z Open Folk za wytrwa³o¶æ.
Bitwa - w sumie potyczka, ale ca³kiem nie¼le sobie postukali¶my. Szczególnie mi³o wspominam wspólny miniszyk z Sobolem, no i tego go¶cia co mnie co chwilê pacynkami czêstowa³... Zaskoczy³a mnie tak¿e bardzo ¿ywio³owa reakcja publiczno¶ci, dawno czego¶ takiego nie widzia³em!

CYTAT(Bobkovsky)
O bitwie te¿ siê wypowiem bo bra³em udzia³. Có¿ z tego ¿e jako ³ucznik ale bawi³em siê rówie dobrze jak inni. Tu chce przeprosiæ jednego z walcz±cych za ciag³e strzelanie pacynami po he³mie cool.gif .

Widzê, ¿e czerwony kolor mojej przeszywki, nie tylko rozjuszone byki przyci±ga... devil.gif

Jad±c na ten turniej nie znali¶my nikogo, a wrócili¶my z mas± nowych przyjació³ i znajomych.
Specjalne pozdrowienia dla Beaty(Maroslavy) i Kazimierza usmieszek_10.gif
Jeszcze raz wielkie podziêkowania za ¶wietn± zabawê a organizatorom za go¶cinê.
Micha³ ¦l±czka
Witajcie

Chcia³bym z tego miejsca z³o¿yæ kilka podziêkowañ ludziom dziêki którym ten turniej siê odby³.

Wam wszystkim uczestnikom turnieju, za wspnia³± zabawê i za to i¿ mog³em was go¶ciæ, oraz wszystkie mi³e s³owa które tutaj pad³y. Za to ¿e do nas przyjechali¶cie.

Braciom Herbu Gryf, za to ¿e zawsze z nami byli od pierwszego turnieju Grodu Soko³a.

O¶rodkowi Kultury za mo¿lwo¶æ realizacji tego turnieju - dziêki Wam on siê odby³.

Panu Jankowi, w³a¶cicielowi pensjonatu ANI i PRL za przygotowanie biesiady i dzika.

Karolowi Neumann za to ¿e w jego g³owie zrodzi³ siê plan turnieju w Bornem, za pomoc, za wk³ad pracy, za s³owa otuchy i uznania.

Zespo³owi OPEN FOLK za piêkny koncert, za ca³± noc biesiadn± i za umo¿liwienie spe³nienia marzeñ naszych go¶ci.

Mojemu przyjacielowi Waldkowi Soæko, za pracê w pocie czo³a - gdyby nie on nie wiem co bym zrobi³, no i nigdy bym nie trafi³ do Bornego. Jego ¿onie Agnieszce za wyrozumia³o¶æ i pomoc w przygotowaniu biesiady.

Wszystkim ludziom z Grodu Soko³a, którzy mi pomagali, chwa³a Wam za to.

Kazimierzowi i Beacie za miód na specjaln± okazjê dla specjalnych ludzi.

Wszystkim sponsorom.

Dziêkujê tez pani ze sklepu, która nie chcia³a mi sprzedaæ gwo¼dzi, ale która jednak pó¼niej to zrobi³a.

No i jeszcze dziêkujê mojej ¿onie, za wyrozumia³o¶æ, bo przez prawie tydzieñ nie mia³em dla niej czasu. heart.gif

Mam nadziejê, ¿e bêdê mia³ jeszcze okazjê przygotowaæ turniej na którym bêdê Was go¶ci³.
Arwald
No to ja jeszcze dodam podzieowania o których zapomnia³em...
Micha³owi za dowiezienie mnie na czas do PKSu.
Klaudi za przemi³e towarzystko.
Dzikowi za to ze by³ tak smaczny bigsmile2.gif
S³oneczku dlatego ¿e mocno ¶wieci³o
Deszczykowi dlatego bo ch³odzi³ jak by³o za gor±co.
Liniom PKS za to ¿e je¿d¿± chocia¿ do Czaplinka.
Komarom nie dziekuje bo do dzisiaj mam po nich ¶lady tongue.gif
i wogule wszystkmi za to ¿e przybyli na turniej przez co móg³ sie on odbyc.
ryszard
Witam!
Podczas biesiady,jeden z organizatorów zwierzyl mi siê, ¿e prawie do samego koñca mieli wielk± obawê, i byli pe³ni strachu ,czy podo³aja temu zadaniu,jakim by³a organizacja tak sporej,b±dz co b±d¿,imprezy.Martwili siê o wszystko,poczynaj±c od frekfencji,a koñcz±c na tym, czy starczy tallerzyków dla wszystkich.A po drodze ,jak usysza³em,mieli sporo problemów.Okaza³o sie jednak -jak mogli¶my siê wszyscy przekonaæ - ¿e ich obawy by³y nie uzasadnione .Podzielam zdanie moich przedmówców,ze impreza by³a bardzo udana od pocz±tku do bia³ego rana dnia ostatnigo.Potem by³o juz tylko pakowanie bambetli,co wszyscy czynili bardzo niechêtnie.
Same turnieje ,jak juz napisano ,bardzo ciekawe i urozmaicone,nic dodaæ ,nic uj±æ.A sama biesiada,i jej zaopatrzenie to ju¿ czysty majstersztyk.No,tak smacznego i urozmaiconego jad³a nie widuje siê na co dzieñ.Gdyby by³a tam jaka¶ para m³oda,¿ek³bym,ze jestem na rycerskim weselu.Bo przecie¿ i ta muzyka na ¿ywo.I ci wszyscy ludzie w okó³ ,sywpatyczni i chêtni do zawierania nowych znajomo¶æi .Widaæ bylo ¿e organizatorzy dwoja siê i troj± ,¿eby u¶miech nie schodzi³ nam z pe³nych gêb.A wszystko to zapijane ¶wietnym piwem i innymi równie ¶wietnymi trunkami.( Ach ten miód od Kazimierza.) Mia³a jednak ta impreza jeden mankament -trwa³a za krótko!!
Na koniec powiem tak - je¶li otrzymam w przysz³ym roku zaproszenie, zjawiê sie na pewno.
Pozdrawiam organizatorów i ca³y Rycerski Obóz.
Kazimierz
No to i ja jeszcze co¶ dopiszê. Cieszê siê, ¿e uda³o mi siê dotrzeæ do Bornego. To by³a chyba moja pierwsza impreza w tym sezonie, i dobrze, ¿e zacz±³ siê on dla mnie tak ¶wietnie! Michale, to by³a pierwsza organizowana przez Was impreza, na której by³em, ale zarêczam, ¿e teraz ju¿ chyba wiêcej ¿adnej nie przegapiê smile.gif (tu specjalne podziêkowania dla pani Tereski, która pomimo urlopu zgodzi³a siê na tê sobotê zast±piæ mnie w pracy).

Miodek chowa³em na specjaln± okazjê i dla "lepszych go¶ci", ale niew±tpliwie taka impreza i takie towarzystwo musia³em u¶wietniæ jego "moc±" crazy.gif (¿eby nie by³o, to nie ja ten miodek robiê, tylko odpowiednio go "sezonujê").

Wszystkim gor±co dziêkujê za tak± atmosferê. Robertowi za transport (jeste¶ wielki!), Tomaszowi za u¶wiadomienie mnie, ¿e mam niaktualne zdjêcie w avatarku icon_redface.gif , Sobolowi za ca³okszta³t biesiadny (ju¿ ten murzyn wie o co chodzi), jego ojcu za bruderschaft, Bobkovskiemu, Krzy¶kowi i Ry¶kowi za wspólne docenianie talentu kulinarnego mojego skarbu i wszystkim niewymienionym z imienia za ¶wietn± wspóln± zabawê!
ryszard
No , wobec powy¿szego muszê sie ustosunkowac, bo pewnie nie wszyscy wiedz± o co chdzii.Otó¿ tylko nieliczni mieli zaszczyt i przyjemno¶c spróbowac potrawy jaka przygotowa³ Skarb Kazimierza.A byla to goraca kaszaneczka na krakersach.takie cos jadlem,i inni tez, pierwszy raz.Sluchajcie wszyscy-to byl Hit!
Pozdrawiam
Barbra
Witam! "Ludzie z poludnia" dziekuja za fantastyczny turniej i za goraca (dos³ownie :D ) goscine :D warto bylo t³uc sie ciop±giem 9h do was :D turniej luczniczy po prostu miodzio!! :D (co z tego ze mam lek wysokosci a kazali mi wchodzic w sukni historycznej na wierzyczke i jeszcze z niej strzelac icon_wink.gif ) organizacja swietna, ludzie wspaniali a okolica ...... idealna :D dopomogliscie mi spelinic jedno z moich marzen a mianowicie spanko na molu a pozniej lukac na wschod slonca wraz ze wspanialym towarzystwem smile.gif (nie musialo byc koniecznie w sukni hist. ... hihi bigsmile2.gif )
pozdrowienia dla wszystkich nowo poznanych mi ludkow a w szczegolnosci:
-micha³a s.
-wujka bigsmile2.gif icon_wink.gif
-indianina
-cudnej beatki icon_wink.gif
Panie i panowie!! Juz za rok Borne !! bigsmile2.gif blinkie.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Browarek
Czo³em!
ja dodaje parê s³ów od siebie troche pó¼no ale dopiero dzis wróci³em do domu z tego ca³ego "maratonu" smile.gif Impreza by³a przednia, biesiadka niesamowita (niestety uciek³em spaæ stosunkowo wcze¶nie) a turniej ³uczniczy pierwsza klasa yes.gif . Posz³o mi nienajgorzej zapewne dziêki motywacji bigsmile2.gif ze strony kole¿anki ( love3.gif ). Za rok wpadniemy napewno. Pozdrawiam wszystkich uczestników turnieju blinkie.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Arwald
Nie, no ludzie...Nie mówcie ze nie bedzie ¿adnych zdjêæ. Zamie¶cie co¶ bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.