Witam
Tak wiêc sta³o siê. Turniej w Bornem Sulinowie mamy ju¿ za sob±. By³oi nas tam kilkana¶cie grup. Bylite¿ Ci którzy mówili ¿e nie bêd±. Jestem im wdziêczny, ¿e jednak przybyli i mam nadziejê i¿ nie ¿a³uj±.
A byli z nami:
Koszaliñska Kompania Rycerska
Bracia Herbu Gryf
Bractwo Rycerskie Grodu Z³otowskiego "DURANDAL"
Rodowa Dru¿yna Rycerska Herbu Korczak
Stowa¿yszenie Leniwych Pacho³ów
Bractwo Rycerzy Wendyjskich
Robert Z Lasu
Chor±giew Rycerska Ksiêstwa Siewierskiego
Konfranteria Smargoñskiej Akademii
Swobodna Kompanija
Druch Lwa
Bractwo Maltañskie ze Szczecina
Klan Wiercha
Bractwo Rycerskie Grodu Soko³a
Podczas turnieju odby³y sie turnieje:£uczniczy, Bieg Rycerski, Walki Piesze. Os±dzili¶my wied¼mê i wydali¶m wyrok skazuj±cy - sp³onê³a na stosie
jednak pó¼niej widziano j± ponoæ w¶ród ¿ywych
Mieli¶my wielk± przyjemno¶æ s³uchania koncrtu zespo³u OPEN FOLK.
Walczyli¶my podczas bitwy, wielu z nas poleg³o, wielu odnios³o s³awetne zwyciêstwo.
Wieczorem wspólnie biesiadowali¶my zajadaj±c siê dzikiem, miêsiwem i innymi przeró¿nymi potrawami no i oczywi¶cie wszystko zapijali¶my piwem i innymi przednimi trunkami. A zabawa biesiadna by³a do bia³ego rana. W trakcie biesiady równie¿ przygrywa³ nam zespó³ OPEN FOLK za co im bardzo dziêkujê.
Wszystko to zorganizowa³ dla nas O¶rodek Kultury w Bornem Sulinowie z ma³± pomoc± Rycerzy Grodu Soko³a.
Dla ciekawskich i innych ludzi dodam i¿ nie ujawnia³em siê jako organizator poniewa¿ formalnie jest nim O¶rodek Kultury, a ja tylko pomaga³em
Mam nadziej±, i¿ nie zawiod³em oczekiwañ naszych uczestników i wrócili zadowoleni do swoich domostw bogatsi o nowe zajomo¶ci, do¶wiadczenie no i trofea zdobyte na turnieju.
Je¶li mogê prosiæ tych którzy tam byli napiszcie tu jak siê bawili¶cie. Niech czytaj±.