Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] II TR na zamku Schloss Schievelbein - ¦widwin ->1-3
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
Data: 01-03.05.2005
Nazwa wydarzenia: II Turniej Rycerski na zamku Schloss Schievelbein
Miejscowo¶æ: ¦widwin
Organizator: Bractwo Rycerzy Wendyjskich
Charakter imprezy: XIV-XV wiek, bez publiki
Od kogo: Kazimierz
Kazimierz
Witam

II Turniej Rycerski na zamku w ¦widwinie jest kolejn± edycj± tej imprezy.

Turniej przebiegaæ bêdzie zgodnie z ceremonia³em turniejowym opisanym przez Rene d'Anjou. Impreza jest zamkniêta dla publiczno¶ci, poza bohurtami na podzamczu.

W trakcie imprezy odbêd± siê:
- Turniej walk pieszych na miecze d³ugie,
- Dru¿ynowy turniej bohurt (walki w szrankach),
- Dru¿ynowy turniej melee (walki w "terenie"),

Ponadto odbêdzie siê II Turniej Etiud Dworskich (¶piew, recytacja lub scenki rodzajowe) w trakcie wieczornej biesiady.

Zapraszamy wszystkich, którym nieobce s± honorowa walka i zasady etykiety dworskiej.

W sprawie zaproszeñ: kazimierz_nalecz@o2.pl lub bractwo-rycerskie@o2.pl

Pozdrawiam
Kazimierz
http://www.powiatswidwinski.pl/modules.php...=article&sid=93

Krótka notka z poprzedniej imprezy.

Tegoroczna edycja ma trochê inn± formu³ê. Spragnionych szczegó³ów zapraszam na priv. Warto.
Kazimierz
Muszê niestety najmocniej przeprosiæ wszystkich, którzy przys³ali zg³oszenia.

II Turniej na zamku w ¦widwinie odbêdzie siê w innym terminie, ni¿ podano w temacie i w tre¶ci zaproszenia.

Niestety z powodu urzêdowej procedury zg³oszenia imprezy w Ratuszu termin ten odebrano nam, nie podaj±c alternatywy.

Jak tylko bêdê zna³ szczegó³y od razu zamieszczê informacjê.

Kazimierz Na³êcz

PS. Urzêdowym procedurom mówiê stanowcze nie!!! smile.gif
Arbor
No to Husycka Rota Piesza, czyli Urwie Syny i Ierdolone Uje nadchodz± :D

Posmakujcie z³a.
Tomasz z Bienii
Niestety nie w pe³nym sk³adzie,ale có¿.
Arbor Ciebie w koñcu kto¶ wy.ierdoli z tej frehy... rant.gif
Arbor
No niech wy.tego smile.gif
Kazimierz
CYTAT(Arbor)
No to Husycka Rota Piesza, czyli Urwie Syny i Ierdolone Uje nadchodz± :D  

Posmakujcie z³a.

Nooo, taaak.... ten tego, ale jakby to powiedzieæ tego turnieju nie by³o smile.gif I nie zanosi siê coby¶my w tym roku go mieli robiæ icon_wink.gif
Arbor
Mo¿e tego nie smile.gif ale jaki¶ tam jest w tym zamku teraz - wiesz? smile.gif

Albo mi kto¶ przys³a³ zaproszenie i zrobi³ b³±d w nazwie zamku... :P

Z££££££OOOOOOOOOOO!

PS: Pozdrów Bohuna od Husytów...
Kazimierz
O kurczê, zupe³nie mnie tym zaskoczy³e¶! icon_rolleyes.gif No normalnie nie wiem co powiedzieæ icon_wink.gif , wiêc mo¿e powiem, ¿e nie przeczê, ¿e "jaki¶ tam" turniej jest. Ale mamy takie nieformalne ustalenie, ¿e w tym temacie albo piszemy o II TR robionym przez Wendyjczyków, albo wcale.

Z reszt± Pawe³ sam stwierdzi³, ¿e nie chce o ich turnieju pisaæ na freha, wiêc nie zamierzam robiæ afrontu organizatorowi imprezy. Skoro nie chce, to nie. EOT.

A Bohuna sam pozdrowisz, je¶li przyjedziesz.
Arbor
Czyni±c wiêc afrot organizatorom, zycze nam wszystkim dobrej zabawy...

Zapraszam po turnieju do naszej husyckiej galerii smile.gif
Vandard
Pisaæ to ja o turnieju mogê...tyle ¿e dziwne mi siê wydawa³o pisaæ o tym w temacie turnieju robionego przez Wendyjczyków, ale je¿eli niestwarza to k³opotu, to czemy by nie... Co do Husykiej Roty Pieszej-zgodnie z obietnic±, komnata w baszcie jest dla was -oczywi¶cie na czas turnieju smile.gif

Pozdrawiam wszystkich, i do zobaczenia
Kazimierz
A moja i Beaty komnatka? Istnieje jeszcze? smile.gif
Vandard
Niezrêcznie wysz³o, bo dwa bractwa prosi³y aby na baszcie spaæ-my jako organiatorzy, równie¿ bedziemy siê "kisiæ" w jednej komnacie...Z reszt± bedzie pewnie zimno, wiêæ mo¿e chcecie garderobê z ³ó¿kiem??Przepraszam, g³upio wysz³o, ale liczyli¶my, ¿e bractwa bed± "upakowane" w pojedyñczych pomieszczeniach. Jezeli garderoba Ci/Wam nieodpowiada, zobaczê co da siê zrobiæ (ale oczywi¶cie by³y rezerwacje i one nieulegn± zmiane. Zmianie natomiast uleg³ turniej ³uczniczy-trochê modyfikacji, ¿eby ludziê wiêcej strzelali a mniej wyklinali organizatorów smile.gif

Pozdrawiam
Arbor
No i po turnieju...

Mi siê podoba³o - ludzie jak zawsze dopisali.

Z E £ E O O O ! ! !

Cycat:
" Je¶li to jest twarz, to gdzie ona ma dvpê? "
Vandard
Jezeli Rycerze Wendyjscy z Koszalina nie bed± mieli ¿adnych zastrze¿eñ, to proszê o umieszczanie swoich poturniejowych refleksji tutaj.

Z góry dzieki

Pozdrawiam
Kazimierz
Zastrze¿eñ nie ma, no bo i dlaczego?

Turniej yes.gif

Samych konkurencji nie ma co komentowaæ, bo ogólnie rzecz bior±c standard. Natomiast bardzo mi³o wspominam wieczory przy wspólnym stole. To by³o co¶. Brakowa³o ju¿ tylko miseczek z ciep³± wod± i lnianych ¶ciereczek nas±czonych wod± ró¿an± icon_wink.gif

No i cieszê siê, ¿e zagubiony klucz ³askawie pozwoli³ mi spó¼niæ siê na przemowê kasztelana cool.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.