Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Bêdzin]Tani len
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Odyn
S³awa !
Wie kto¶ mo¿e gdzie mo¿na tanio kupiæ len w okolicach bêdzina ??
Pozdrawiam
Odyn
Triss
Witam!
to zalezy, ile znaczy dla ciebie tani? 7 z³?
pozdrawiam:-)
Odyn
do 10 z³ za 1m lub jak siê da taniej...
Pozdrawiam
Odyn
Andrzej Siejeñski
A nie pro¶ciej zapytaæ najpierw w bractwie zamiast od razu na FREHA?
Pozdrawiam
Odyn
pyta³em w bractwie ale raczej ma³o ludzi siê orientuje...
a by³em w pewnym sklepie to cena mnie prost powali³a...
Kordeus
To chyba Cie klama, bo sklep macie jakies 200-300 metrow od zamku:) albo pytales ludzi ktorzy nie uzywja lnu:P
Kinia
Sklep jest w bramie przed bram± tzw Cukiermana czy jak siê to pisze. O ile siê nie mylê to tu¿ przed monopolowym (piszê to do tego ze monopolowy raczej wiêkszo¶æ w Bêdzinie kojarzy tongue.gif ). Na ulicy Ma³achowskiego. Drugi jest w Czeladzi na rynku. A trzeci w Sosonowcu za centrum kawa³ek. I je¶li dobrze spytasz w bractwie to powinni ci dok³adniej wyt³umaczyæ wszytskie trzy gdzie s±.

Kordeus, "albo pytales ludzi ktorzy nie uzywja lnu:P"

wiesz nie wszyscy musz± lataæ po skrawkach by siê ubraæ. Jest wiele sposobów zdobycia lnu tak samo taniego jak i ju¿ dro¿szego.

pozdrawaim

Kinia icon_wink.gif
Triss
Witam!
mnie chodzi³o raczej o sklep w Czeladzi na Rynku. zdecydowanie wiekszy wybór taniego lnu (7 z³)i we³ny (14 z³) ni¿ w Bêdzinie. ale trzeba odpowiednio trafiæ - czyli zaraz po dostawie, bo szybko zaczyna go brakowaæ. powodzenia
pozdrawiam:-)
Triss
Visenna
Witam

Od razu piszê, ¿e w sklepie w Sosnowcu guzik jest. Ci±gle pytam siê tam o czysty len i ci±gle go tam nie maj±. Nie wiem jaki jest ten sklep w Czeladzi, ale póki co najlepszy butik ze skrawkami lnu jest w³a¶nie w Bêdzinie.

Pozdrawiam
Visenna
Triss
Visenno!
wed³ug moich wiadomo¶ci - najlepszy jest ten w Czeladzi (porównuj±c do Bêdzina, bo Sosnowca nie testowa³am)
polecam, ale tylko po dostawie
Gniewomir F
Zawsze mo¿ecie wysy³kowo od K.£obosa, 10 z³ za mb. 100% len b.dobrej jakosci. Oferte znale¼æ mozna na allegro.

Pozdrawiam
Kinia
Triss jak bys wiedzia³a co¶ o dostawie daj znaæ. Odwdziêczymy siê z Visenn± tym samym.

A pana £obosa znam i polecam icon_wink.gif

pozdrawiam

Kinia
Tomko Konopczyc
Dziewczyny
Mówi±c o sklepie w Sosnowcu macie na my¶li ten na Wspólnej czy na Suchej ( tego na Wspólnej chyba ju¿ nie ma )?

P.S.
Zwariowaæ mo¿na z tymi nowicjuszami. Cz³owiek im t³ucze do ³ba wszystko po kilka razy, to ci potem napisze, ¿e siê pyta³, ale nikt siê nie orientowa³. Odyn-najpierw dobrze s³uchaj co siê mówi w bractwie, a potem dopiero zadawaj pytania na freha o sklep, który jest 200 metrów od zamku, o którym wszyscy wiedz± od 5 lat.
A tak nawiasem mówi±c to proszê Odynie, aby¶ ujawni³ mi siê na priva- na najbli¿szym treningu otrzymasz zestaw æwiczeñ do poprawy koncentracji!!!!!!
Visenna
Tomko, mówi±c o sklepie w Sosnowcu mam na my¶li te¿ w centrum Sosnowca. Jest to ulica biegn±ca prostopadle do Modrzejowskiej, a rozpoczynaj±ca siê przy niemal¿e samej "Igle" (to co¶ d³ugiego, stercz±cego do góry z zegarem). Ulica kieruje siê w strone Teatru Zag³êbia.
Nie wiem czy istnieje jaki¶ sklep na Wspólnej. Powiem szczerze, ¿e pierwszy raz o tym s³ysze.
Na Modrzejowskiej jest co¶ z materia³ami, ale to jest, ¿e siê tak wyra¿e, normalny sklep. A ja pod pojêciem "tani len" rozumiem co¶ ze skrawkami. Takie co¶ w Sosnowcu znajduje siê w centrum.

Pozdrawiam smile.gif))
Visenna

P.S.
Tomko, zlituj siê nad nowicjatem. Ka¿dy pope³nia b³êdy smile.gif))
Triss
Witam!
w³a¶nie wczoraj przywie¼li do czeladzi troche lnu (we³ny niestety jeszcze nie anger.gif
jest najwiêcej czarnegi i br±zów, poza tym be¿ i niebieski - to tyle z wiekszych kawa³ków
jak Was interesuje dziewczyny to zapraszam i polecam siê na przysz³o¶æ
pozdrowionka:-)
Triss
Kinia
W Bêdzinie jest du¿o bia³ego, fajny taki grubszy i naturalnego. Takto to dziwna kolorystyka. Ale trochê ciekawej jest. £adny granat na przyk³ad. Tak¿e te¿ mo¿na zajrzeæ i powybieraæ cu¶ smile.gif

pozdrawiam

Kinia
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Jest to ulica biegn±ca prostopadle do Modrzejowskiej, a rozpoczynaj±ca siê przy niemal¿e samej "Igle" (to co¶ d³ugiego, stercz±cego do góry z zegarem). Ulica kieruje siê w strone Teatru Zag³êbia.

To jest ulica Warszawska.
Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
Visenko

Na Wspólnej by³ (chyba ju¿ go nie ma) sklep ze skrawkami podobnie jak w Bêdzinie. Jest taki jeszcze na Suchej na Pogoni, ale jednak bêdziñski jest sensowniejszy.

Wiesz, ile cierpliwo¶ci mam dla nowicjuszy, ale czasami rêce opadaj±.
Ankha
S³uchajcie ja to jeszcze sukni nie uszy³am icon_sad.gif tak siê w³a¶nie zbieram.Ale jak po len pojecha³am to by³ za 25 z³ od metra!!Na szczê¶cie by³ brudny wiêc sprzeda³a za 20z³.Nie mam pojêcia gdzie w moim piêknym mie¶cie Kielce mo¿na kupiæ taniej.
Pozdrowienia
ankha
Tomko Konopczyc
Nie wiem gdzie mo¿na kupiæ w Kielcach len, ale mo¿e warto by³oby siê rozejrzeæ w¶ród rzemie¶lników i kramów na freha. Je¶li bywasz ju¿ na jakich¶ imprezach ¶redniowiecznej to szukaj tre¿ w¶ród kramów na tych imprezach. Na Grunwaldzie co roku jest len po ok.12z³ za metr.
Je¶li chodzi o miasto to radzê szukac sklepów z tanimi materia³ami w kawa³kach . Jest du¿o taniej.

Pozdrawiam
Kordian
Wiecie mo¿e czy w bêdzinie mo¿na dostaæ w miarê gruby len -taki na namiot, niewiele grubszy od tego standardowego
Pozd
Parlan
Có¿ ja niemam pojêcia ale w tym sklepie z tkaninami ko³o zamku jest do¶æ tani ten len i ca³kiem fajna we³enka za przyzwoit± cenê :D
Parlan
Kordian
hmm a chocia¿ w jakich godzinach jest otwarty w soboty ?
Tomko Konopczyc
W sobotê jest zamkniety niestety. W tygodniu do 17.00.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.