Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Uzbrojenie XVw.
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Marcin Waszkielis
Potrzebujê namiarów na materia³y w internecie dot. uzbrojenia do lat 40-stych XV wieku. Zale¿y mi na czym¶ co mo¿na te¿ umie¶cic w przypisach.
P.A.Nowakowski
Je¶li piszesz powa¿n± pracê nie polecam zamieszczania w przypisak odno¶ników do internetu anger.gif Chyba, ¿e bardzo wyj±tkowo smile.gif
Marcin Waszkielis
Praca zaliczeniowa na pierwszym roku, to jeszcze nic bardzo powa¿nego. Jest to praca æwiczeniowa. Nie chce zamieszczaæ przypisów do internetu, ale np. do artykuów w czasopismach internetowych.
P.A.Nowakowski
A nie lepiej do "normalnej" literatury? Jakby co s³u¿ê pomoc±. smile.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Najpierw daj wszystkie ksi±¿ki o uzbrojeniu w których jest cokolwiek na ten temat. Dodaj te nie o uzbrojeniu, ale gdzie co¶ siê napomyka. I tak dalej. Wiêkszo¶æ z nas ma ca³kiem niez³± bibliografiê na kompach. Mi na artyku³ o sztukach walki ¶redniowiecza wysz³o ko³o 10 przypisów na stronê. Wystarczy. Pozdrawaim
Gwyn
P.S. Internetowych ¼róde³ sensu stricte nie polecê bo na ten okres nie znam. Zreszt± i tak jest tam jaka¶ bibliografia do nich.
Marcin Waszkielis
To bardzo ogólna i raczej krótka praca. Bibliografia komputerowa jest oczywi¶cie rozbudowna, tylko ¿e anlojêzyczna, a przyda³o by siê te¿ podaæ nieco polskich tytu³ów.

CYTAT(P.A.Nowakowski)
A nie lepiej do "normalnej" literatury? Jakby co s³u¿ê pomoc±.  :)

Z chêci± skorzystam z pomocy. W bibliotekach nie moge znale¼æ nic na temat oprócz Nadolskiego.

S³ysza³em o czym¶ w stylu "Daj nam Bo¿e 100 wojen", któ¿ jest tego autorem i czy tytu³ brzmi dok³adnie tak?

Pozdrawiam
P.A.Nowakowski
Zapewne chodzi Ci o pracê M. Plewczyñskiego "Daj nam Bo¿e sto lat wojny" (roku i miejsca wydania nie pomnê). Praca dotycz±ca raczej czasów nowo¿ytnych, traktuj±ca o lancknechtach.
Marcin Waszkielis
O to chodzi. Ja s³ysza³em, ¿e zachacza te¿ o piechotê z XVw.
To mo¿e w takim razie jakie¶ inne pozycje w miare ³atwo dostêpne.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.