Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [skóra] Futro z lisa
> Ubiór i dodatki > Obuwie i galanteria skórzana > Inne
Wilkomir
Witam!!!

Ostatnio naby³em (dosc tanio-za 7 PLNów bigsmile2.gif ) futro z lisa i zastanawiam sie nad jego wykorzystaniem
w X wieku. W zwiazku z tym prosze o pomoc i wasze sugestie.
P.S. nie piszcie ze moge sobie czapke obszyc bo na to to sam wpad³em:)

Z gory dziekuje za kazda odpowiedz

Pozdrawiam
Kadlin
bum.gif no widzisz to juz jedno zastosowanie masz
poza tym mo¿esz sobie zarzucic to na p³asz na ramiona w czasnie zimniejszych dni, mo¿esz obszyc p³aszcz na dole - ale raczej jednym lisem sie nie uda
albo szczerba.gif daæ kobiecie a ona ju¿ bedzie wiedzia³a co z liskiem zrobiæ
Pozdrawiam!
Prezes
futrem z lisa mo¿na obszyæ ubiór kupca lub rzemie¶lnika.nie wiem,jak na wczesne,ale w pó¼nych np. ko³nierz lub rêkawy.
kaper
ko³nierze bêd± zbyt lipne, tzn. zale¿y jakie to futr jest grube szczerba.gif , a poza tym to mo¿esz sobie futerko zaaplikowaæ po prostu do paska, albo na torebkê
pozdro, dozo, nara i inne hop hipowe pozdorwienia bigsmile2.gif
Okrutny Ragnald
Ja bym na twoim miejscu prze¿uci³ przez plecy, z lewej strony wsuno³ za pas a z prawej na jakiej¶ broszy czy czym¶ takim przyczepi³ na klatce piersiowej. Taka kombinacja fajnie wygl±da jak masz na sobie kolczugê.
Oswald
Witam,
To ja siê podczepie pod temat, mam obecnie 2 pasy ³adnego futerka z srebrnego lisa bigsmile2.gif , jednym obszyje sobie now± czape, ale zostaje jeszcze drugie.
Tak sie zastanawiam czy przewieszenie go przez pas jest jakim¶ historycznym rozwi±zaniem. Bo w sumie sie z takim czyms nie spotka³em, a kojarzy mi sie to narazie tylko z podczepianiem sobie ogonków lisich itp. do paska przez jaki¶ my¶liwych (np. na niektórych filmach tongue.gif ).

Z drugiej strony jednak nasuwa mi sie pytanie czemu by to mia³o s³u¿yæ, kolejna rzecz dyndajaca przy pasie? moze jakie¶ znaczenie hmm kultowe itp.? Czy moze poprostu jako ozdoba?
Macie jakies pomysly?

Pozdrawiam, Tasi

P.S. Od razu zaznaczam, i¿ nie chodzi mi o co¶ typu:"Przewiesze sobie przez pas futro bo to fajnie wygl±da i tyle" , nie chce jako¶ mroczyæ lub byæ pos±dzanym o jakie¶ fantasy bum.gif
Thyrvald
Ja lisa widze jako obszycie ko³nierza p³aszcza (p³aszczu ?) - tak chyba najbardziej praktycznie, bo i ³ednie i grzeje.
Szebor
Jak zakonserwowac lisie ogony??
Wiem ze by³y tematy na temat wyprawiania skóry i tym podobne ale tam skóry prawie nie ma tylko ko¶æ. dunno.gif
Wiec moze kto¶ wie jak zrobic zeby to nie gnilo i w³os sie trzyma³ bo ogonki sa paro dniowe i zalezy mi na czasie zeby sie nie zmarnowa³y icon_cry.gif
Wilka
Ostatnio naby³am w Lumpexie za z³otych 10 szal z lisa. W zwi±zku z tym zastanawia³am siê czy w XIII wieku noszono takowe. Dodam mo¿e, i¿ na szal sk³ada siê równie¿ g³owa owego lisa.
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.