Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Czerwiec] Potyczka pod Grodnem - Zalesie -> 18-19.06
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
Potyczka pod Grodnem

18-19.06.2005

Szlachetni Wojowie!
Jak Wam wiadomo w Grodnie pod Toruniem w Gminie Che?m?a dokonano wielkiego odkrycia archeologicznego Staro?ytnego Grodu.
Wójt Gminy Che?m?a chc?c wypromowa? to miejsce organizuje:
Potyczk? pod Grodnem
18 czerwca w Zalesiu k/Torunia odb?dzie si? Otwarcie Sezonu Turystycznego natomiast
19 czerwca zaplanowana jest wspomniana bitwa, która b?dzie mia?a polega? min na obl??eniu wzniesionego krzy?ackiego grodu przez Wojska Polskie. Potyczce b?d? towarzyszy?y liczne pokazy i turnieje.
Wójt Gminy pragnie aby Przybyli Rycerze godnie si? bawili dlatego zapewnia im wy?ywienie, miejsce na strze?onym campingu i zwrot kosztów podró?y.
Wi?cej informacji i zapisy pod numerem
691-744-737
mail michu07@poczta.fm
gg 5264626
Zapraszamy
Micha³ z Koñczewic
czytajcie post ni¿ej...
Micha³ z Koñczewic
Plan Imprezy "Potyczka pod Grodnem"

Piatek 17.06
Przyjazd Wojsk, Rozb(p)ijanie obozow (wczesnego i grunwaldzkiego)

Sobota 18.06
godz 10-16 Pokazy obozowe Wczesnych Bractw, zabawy historyczne, pokazy rzemiosla (wszystko w czasie trwania Miêdzynarodowego Turnieju Siatkowki Plazowej)
godz 16 Prezantacja przybylych Druzyn, Bractw i wolnych najemników
godz 17 Pokazy walk wojów wczesno¶redniowiecznych oraz Krzy¿aków
godz 19 Kr±g Walki o miano Najlepszego Wojownika
godz 20:45 Nocna bitwa "Najazd Boles³awa Chrobrego rok 995"

Niedziela 19.06
godz 10-12 Pokazy sredniowieczne, zabawy plebejskie, zwiedzanie obozu, pokazy rzemiosla
godz 12 Pieszy Turniej Bojowy (datowany na okres grunwaldzki)
godz 15 POTYCZKA POD GRODNEM - inscenizacja bitwy pod Grodem, oblê¿enie, palenie wybudowanego grodu (Krzyzacy maja zamiar to wygrac:)
godz 17-18 Pokazy walk
Staros³owiañski Pogrzeb w wykonaniu Studentów Archeologii UMK
GAME OVER pijacy.gif

Organizatorzy zapewniaja: wy¿ywienie, darmowe pole namiotowe, zwrot kosztow podrozy dla 40 pierwszych zg³oszonych walcz±cych w inscenizacji, kosztowne nagrody, wspaniale widowisko i atmosfere.
Chêtni proszeni s± o kontakt telefoniczny lub mailowy, przes³anie listy uczestników.
Telefony kontaktowe:
Wcze¶niacy: 604-666-652 Kubik
Krzy¿acy: 691-744-737 Michu
jawor
Ze strony Dêbu Pomorza zapraszam wszystkich wczesnych na t± imprezê.
Organizatorzy przygotowali ¶wietne i b.nietypowie miejsce do potyczek respekt.gif.
Ziemowit
Dobra, mam nadzieje ¿e impreza bêdzie conajmniej tak dobra jak zapowiadacie smile.gif
Zjawie siê z wojskiem. king.gif
Micha³ z Koñczewic
Swój przyjazd jak co roku zapowiedzia³a grupa archeologiczna z Uniwersytetu Miko³aja Kopernika pod dowództwem Profersora Gackowskiego.
bêdzie ich oko³o 20 osób, bêda prezentowai dawne rzemios³o i maj± zamiar pokazaæ
Staros³owiañski Pogrzeb
- pewnie co¶ na podobê tego w Starej Ba¶ni- podobno dziewuchy niemi³osiernie p³acz± tracker.gif
Manson
Witam
Ilu chetnych juz sie zglosilo? Gdzie dokladnie jest ten turniej (jakas mapke zalaczcie czy cos), sa jeszcze miejsca?
Micha³ z Koñczewic
Witam.
Juz odpowiadam. Zalesie to Nowo powsta³y o¶rodek wypoczynkowy pod Toruniem -ok 18 km nad Jeziorem Che³m¿yñskim (na mapie znajdziesz bankowo).
Co do uczestników lista jeszcze nie jest zamkniêta ale zwrotów obiecac ju¿ nie mogê(zale¿y od sponsorów).
Obóz bedzie liczy³ w sumie oko³o 120 osób z tego ok 30 "puszek" Krzy¿aków-Polaków, 30 walczacych S³owian, reszta to ³ucznicy, hakownice, historyczna ludno¶æsmile.gif
Zdjêcia fotyfikacji Grodu wstawie w czwartek.
W razie dodatkowych pytañ dzwoñ do mnie na kom 691-744-737.

FOTKI doda³em czê¶ci fortyfikacji.
na grodzisku bêdzie jeszcze mur snopkowy do spalenia, wbite bêd± pale szañcowe i bedzie pomost do bramy.
Manson
No dobra a cos tam dojezdza?
Yhm
pochwaliæ organizatorów smile.gif dziêkowaæ dziêkowaæ bawi³am siê wy¶mienicie. specjalne podziêkowania dla ekipy Krakowskiej z niewielk± domieszk± Wroc³awia za dotrzymywanie nam towarzystwa i sesje zdjêciowe smile.gif
Shimi
¦wietna organizacja ( no mo¿e ta bitwa zaraz po bojowym troche za wcze¶nie ale inaczej nieda³o rady ). Brawa za: bojowy ( dawno tak dobrze siê niebawi³em bum.gif ) , dobre jedzenie i poranne rege na pla¿y. Bitwy za wiele niewidzia³em bo siê wcze¶nie po³o¿y³em ale ta czê¶æ w której udzia³ bra³em pomys³owo rozwi±zana z fajnym kontaktem z publik±. Ogulnie rzecz bior±c impreza udana tylko szkoda ¿e nieby³o mo¿na usi±¶æ po bitwie wieczorkiem napiæ siê wspulnie i podyskutowaæ.

Pozdrawiam Szymon.
Micha³ z Koñczewic
Dziêkuje wszystkim przyby³ym za super zabawê tracker.gif
Chwa³a Kraków, Koronowo, ¦wiecie, Gdañsk, Gdynia, Pruszcz, Toruñ, Lidzbark, Wroc³aw, Olsztyn itd
mam nadzieje ¿e za rok spotkamy sie w jeszcze wiêkszym gronie!
Za rok planujê zorganizowac dodatkowo turniej ³uczniczy i pó³toraki bigsmile2.gif

Cieszê siê ¿e wszystkim podoba³a sie "bojówka do upad³ego" - oby takich by³o wiêcej walka.gif

Oto link z super zdjêciami super artysty Micha³a Tokarczuka
http://www.mika.vl.pl/grodno/
Uwaga:
Zdjêcia zamieszczone na tej stronie s± w³asno¶ci± dwóch fotografów: Micha³a Tokarczuka i Rafa³a Chojnackiego.
Je¿eli potrzebujesz wykorzystaæ które¶ z tych zdjêæ w celach reklamowych (projekt ulotki, strona www, druk w gazecie), lub po prostu chcia³(a)by¶ wykonaæ odbitkê ze zdjecia, które bardzo Ci siê podoba, wtedy wysoce wskazany jest kontakt z autorami zdjêæ poprzez email w celu uzgodnienia warunków.
email: eelmika@gmail.com
Nadu¿ywaj±cych zakujemy w dyby albo publicznie wyt³uczemy kijami.

Prosze o Wasze opinie i rady na przysz³o¶æ.
Micha³ z Koñczewic
jawor
Ze strony wcze¶niaków te¿ chcia³bym pogratulowaæ organizatorom yes.gif Dobre jedzenie, trochê innych pami±tek bum.gif. Z propozycji, jak ju¿ Shimi wspomina³ przyda³oby siê wieczorne spotkanie w wiêkszym gronie.
Po zebraniu zdjêæ ze wszystkich aparatów na jedn± p³ytê mogê przes³aæ p³ytkê zainteresowanym.
bulvay
¦wiêta Ka¶ka ze ¦wiecia dziêkuje za zaproszenie. Bawilismy siê przednie zw³aszcza podczas niedzielnej bitwy (postrzelali my trochê) :grin: . Mo¿esz na nas liczyæ w przysz³ym roku. Mam trochê fotek z bitwy sobotniej i niedzielnej, je¶li kto¶ reflektuje to proszê o kontakt prze email.
bulvay
Pod linkiem: http://www.bractworycerskie.piwko.pl/galer...eria_grodno.php , to fotki które wysz³y w miarê dobrze smile.gif
Mo¿e kto¶ z Was znajdzie siebie na której¶ z nich, wszystkie s± do pobrania.
Maggie
ja szczê¶liwie przyby³am na turniej w cywilu. mówiê "szczê¶liwie" bo gdybym by³a historycznie to spali³abym siê ze wstydu, ¿e biorê udzia³ w tym turnieju. najwiêkszy ¿al mam za turniej bojowy, który moim zdaniem by³ po prostu tendencyjny i ustawiony tak, aby organizator ca³ej imprezy móg³ go wygraæ. poza tym, wed³ug mnie, branie udzia³u w bojówce, któr± siê samemu siê organizuje jest nieetyczne. no i sêdziowanie... to ju¿ chyba nawet nie zas³uguje na komentarz...

pozdrawiam
Yhm
turniej bojowy nie by³ ustawiony. to ¿e organizator walczy³ dobrze a wiêkszo¶æ wykañcza³ kondycyjnie zdecydowa³o o jego zwyciêztwie.
Maggie
ty to nazywasz kondycj±, ja to nazywam nieetycznym ustawieniem bojówki

pozdrawiam
Yhm
organizator wyszed³ w bojówce bo naprawdê ma³o by³o walcz±cych. z tego co wiem tylko 8 osób. ³±cznie z Micha³em. czemu za nieetyczne uwa¿asz ¿e dobrze walczy³?
Maggie
Wed³ug mnie organizator nie powinien braæ udzia³u w bojówce, któr± sam organizuje. Obojêtnie jak dobrym jest walcz±cym. Mnie od razu nasuwa siê my¶l o ustawieniu turnieju... sam za³atwia³ nagrodu, wiedzia³ jak turniej bêdzie przebiegaæ a potem sam w nim bierze udzia³... to trochê nie fair... poza tym, nawet je¶li by³o tylko 7 walcz±cych, to dlaczego nie móg³ turniej siê odbyæ miêdzy nimi?
Dlatego te¿ w ka¿dym konkursie, zawodach czy innych zabawach z elementem rywalizacji, w regulaminach jest napisane, ¿e udzia³u zabrania siê organizatorowi... i jest to kwestia przyzwoito¶ci i prostych zasad fair play
Nidhogg
Faktycznie mogloby to budzic watpliwosci, gdyby nie to, ze widzielismy te walki - Michal z Konczewic jest po prostu dobry. Finalowa walke mozna bylo zakonczyc jego wygrana ze trzy razy, ale sedziowie wyraznie chcieli, zeby nie bylo zadnych watpliwosci. A inne niedociagniecia - coz, nikt nie jest doskonaly. Zglo¶ organizatorom swoje uwagi - to pomoze im poprawic sie nastepnym razem.
Pozdrawiam
Micha³ z Koñczewic
Witam.
kwestii mojego udzia³u w turnieju jako jednego z organizatorów imprezy nie ma co komentowaæ,
walczy³em bo kocham walczyæ i
nie mysla³em ¿e kiedykolwiek i ktokolwiek móg³by mi zarzuciæ ¿e postapi³em nie fair.
za rok je¶li bedzie mi dane równie¿ bêdê bi³ sie pod Grodnem.
zasady hard bojówki równie¿ pozostan± niezmienione 2 wchodzi- 1 wychodzi anger.gif - uczestnikom (Chwa³a im za odwagê!) siê one podoba³y nie wspominajac o maksymalnym zadowoleniu publiczno¶ci blinkie.gif
turniej sedziowali wczesno¶redniowieczni wojowie którzy nie znali uczestików bojówki i po to w³a¶nie ¿eby ograniczyæ wszelk± stronniczo¶æ.
Za rok zapraszam odwa¿nych walcz±cych, którzy chc± spróbowac swoich si³ w prawdziwym bojowym do upad³ego.
Chwa³a Wam Wszystkim!
bulvay
Droga Maggie w bojówce bra³o udzia³ 3 templarów z Koronowa, których pozdrawiam serdecznie, a ich celem by³o wygranie. Nie mog³o i nie by³o ¿adnych ustawieñ co do wygranej, zreszt± na zasadach "do upad³ego" czê¶æ przyby³ych nie chcia³a braæ udzia³u w bojówce. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych bigsmile2.gif
Maggie
Bulvay, moje obiekcje nie dotycz± turnieju, tylko konkretnie przypadku organizatora-walcz±cego. Zamiast walczyæ mo¿na by³o np. sêdziowaæ... i nikt by nie mia³ wra¿enia braku fair-play, czy faworyzowania jednego z walcz±cych. Jest to wskazówka na przysz³o¶æ, by widz, czy nawet uczestnik, wraca³ z imprezy bez uczucia niesmaku.

Pozdrawiam.
jawor
Sêdziowali m.in. ludzie z mojej dru¿yny. Je¿eli turniej by³ ustawiony to ja ¿adnej ³apówki nie widzia³em, ani o niej nie s³ysza³em. Michale - nie³adnie, bardzo nie³adnie. maniac.gif
cahir
no to turniej w opolu by³ nieetyczny a¿ do obrzydzenia. a bo startowali ludzie z bractwa do którego nale¿y g³ówny sêdzia. ale to piku¶ przy tym co wyrabiali wcze¶niacy. to¿ to sodoma i gomora tam siê dzia³a - zmiana przepisów w trakcie, tendencyjne sêdziowanie, podburzanie publiczno¶ci przeciwko niektórym startuj±cym. tylko jest jedno malutkie "ale". otó¿ nikt na to nie narzeka³, wszystkim siê podoba³o (mi tak¿e). jak kto¶ siê chce na si³ê czepiaæ to zawsze co¶ siê znajdzie...
poza tym niech mi kto¶ rzeknie jak to wyglada³o w ¶redniowieczu? czy w turniejach startowali "gospodarze"?
i ostatecznie - czy kto¶ z tych co startowali/sêdziowali mia³ pretensje? komu¶ z nich siê nie podoba³o ¿e Micha³ startuje? jako¶ nie widzê. tak wiêc uznajmy ten dziwny g³os za tzw. b³±d statystyczny i chwa³a Micha³owi za zorganizowanie turnieju i wygran±.
howgh!
Grze¶ko z Osiêcin
Na pohybel krytykantom!!!!
Jak mnie Micha³ zaprosi w przysz³ym roku, to choæby sam swoj± walkê sêdziowa³ to i tak bêdê walczy³ nawet z nim.
Pozdrawiam.

NA S£ONIA!!!
Szat
Gratulacje dla organizatora
zabawa by³a przednia bigsmile2.gif
by³a to jedna z lepszych imprez rycerskich na których by³em
a dla organizatora
Chwa³a Chwa³a Chwa³a
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.