Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Warszawa] - We³na na krajki
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Tunia
podda³am siê po kilkunastu pasmanteriach - potrzebujê namiaru na jak±¶ hurtownie w warszawie, w której wspomnian± we³nê dostanê (interesuje mnie 100% procent we³ny w we³nie, w³óczkê sztuczn± na róby mam). Grubo¶æ ró¿na, bo ci±gle nie wiem jakie to cudo (krajka) ma w moim przypadku byæ ;D
za wszelkie informacje bêdê dozgonnie wdziêczna heart.gif
Ludka
Witam!

Kiedys widzialam na Nowowiejskiej welne problem w tym ze sprzedawali ja na kilogramy chyba 60 PLN

Ludka Excalibur
Owka
W Warszawie? S³ysza³am, ¿e gdzie¶ na ¦wiêtokrzyskiej, ale dok³adnego adresu nie znam, bo i mnie akurat nie obchodzi³. Je¶li masz ochotê wydaæ 6,40 zeta na bilet (w obie strony - tylko trzeba obróciæ w 6 godzin), i po¶wiêciæ 2 X 40 minut, to polecam sklep w Grodzisku Mazowieckim, który sobie bardzo chwalê. Jest to ma³a dziura przy deptaku (g³owna ulica id±ca od dworca), po prawej stronie jakie¶ 70 metrów od tego¿ dworca.

Maj± tam w³óczkê "¦nie¿ka" z Jeleniej Góry, i jest to 100% we³na w motkach, nie pamiêtam dok³adnej ceny, ale na pewno p³aci³am poni¿ej 10 z³ za motek (100g). ¦wietna we³enka, problemem bywa tylko ma³y wybór kolorów (zwykle be¿e i br±zy, mo¿na czasem siê dogadaæ, ¿eby sprowadzili co¶ innego, ale tzreba wtedy gadaæ o ilo¶ciach rzêdu min. kilograma).
Poza tym maja tam we³nê na wagê - i tu ju¿ ró¿ne kolorki, jakich tylko dusza zapragnie, w mieszance o ró¿nych barwach, zwykle ³adnie stonowanych, wiêc nie mrok. Tyle, ¿e ta mieszanka na wagê to krótkie kawa³ki. Na bardku z powodzeniem je ³±czy³am, równie¿ w osnowie (w w±tku to ¿aden problem, po prostu siê podk³ada na zak³adkê). Do tabliczek niestety nie bardzo siê nadaje, chyba ¿e na krótkie krajki. A, i supe³ki robie na jedn± stronê - w krajkach do obszywania nie przeszkadza, na owijacze nie polecam (chociaz to wada tylko kosmetyczna - jeszcze ¿adna mi siê nie rozlaz³a). Cena: ostatnio p³aci³am 48 za kilo, z tym, ¿e siê kupuje ca³y k³±b - sa ok 0,5 do 1,5 kg.

PS: Sklepik jest ma³y, czasem bywa, ¿e prawie nic nie maj±. niestety ryzyko zawodowe...
S³owianka
Na ¦niadeckich w pasmanterii w Wawie jest welna do tkania gobelinowego w takim wyborze kolorow jakiego tylko dusza zapragnie. nie jest niestety tania bo jest firmy Anchor powszechnie znanej i nietaniej. za 10m placi sie 4zl (nitke mozna podzielic na pol i sie nie zrywa). na moj gust bosko sie nia haftuje a i krajki musza byc z niej milusie (choc jeszcze z niej nie tkalam i na 100% nie wiem)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.