Data: 30.04.2005/0700 do 01.05.2005/1800 plus poprawiny 01.05/02.05.2005 je¿eli bed± chêtni
Nazwa: ¦wiête Ognie - Beltan - Sabat Czarownic
Miejsce: Fort Anio³a - ¦winouj¶cie
Organizator: Fort Anio³a, Zbrojna Gwardyja Fortu Anio³a, Tancerze Ognia "Aubrieta"
Charakter Imprezy: niedatowana - obowiazuj± stroje historyczne w³a¶ciwe dla odtwarzanego przez uczestnika okresu. Otwarta dla publiczno¶ci w porze dziennej, natomiast noc dla uczestników z zamknietym b±d¼ ograniczonym dostêpem publiczno¶ci.
Obowi±zuj± wczesniejsze zg³oszenia i rejestracja. Mo¿e byæ czê¶ciowo odp³atna (nie ma sponsorów).
Zg³asza: Wies³aw "Vislav" Mileñko - vislaff@yahoo.co.uk
Witam podajê formê zg³oszenia:
¦wiête Ognie – Beltan – Sabat Czarownic 30.04./01.05.2005
Zg³oszenie do: vislaff@yahoo.co.uk
Grupa:
Sk±d:
Otwarzany okres:
Grupa:
Ilo¶æ uczestników:
Namiot historyczny: tak/nie
Osoba kontaktowa:
Na Freha (nick):
Nr telefonu:
E-mail:
Propozycje pokazów/insenizacji jakie grupa/osoba mo¿e wykonaæ:
Wstêpne informacje mo¿na znale¼æ:
FREHA Strona G³ówna -> Spotkajmy siê ... -> w Karczmie -> Sabat czarownic?
Pocz±wszy od
Beltan
Dodatkowo
Miejsce ¦wiêta Beltan w ¦winouj¶ciu -
Fort Anio³a - historia obiektu i trochê zdjêæ.
oraz
Zbrojna Gwardyja Fortu Anio³a
i
Tancerze Ognia "Aubrieta"
Program wkrótce
W planie wystêpy kapeli Percival Schuttenbach z Dolnego ¦l±ska - Lubin Górniczy
Tutaj mozna pos³uchaæ:
Oberek
Witam
Na poczatek kilka slow na temat genezy swieta:
Swieto Ognia - jak sie to w Polsce przyjelo - BELTAN, obchodzony jest w nocy z 30 kwietnia na 1 maja. Swieto jak by nie patrzec radosne, tej wlasnie nocy na wszystkich wzgorzach zapalano wielkie ogniska i tanczono wokol nich, skaczac przez ogien i hasajac po lakach.
Swieto Ognia – Swieto Majowe - jest okresem symbolizujacym wiek dojrzewania i mlodosci. Wiosna rozkwita juz w pelni. Jest to czas palenia ogni. Pomiedzy dwoma, blizniaczymi ogniskami przeprowadzano niegdys bydlo, aby oczyscic je z "resztek" czasu Zimy i zapewnic im sile i zdrowie w nadchodzace lato. Do dzisiaj tez, podczas beltanowych zabaw, skacze sie przez plomienie "na szczescie". Przekraczanie ognia lub zarzacych sie wegli przez ciezarna kobiete, ma sprawiac, iz ciaza i porod przebiegna wlasciwie, a narodzone dziecko bedzie zdrowe i silne.
Mozna dostrzec slady swieta Beltan w zabawach podczas Swieta Majowego (anglosaskie swieto May Day), kiedy to tanczy sie wokol ozdobnego slupa, zwanego maypole, aby zapewnic zyznosc ziemi. Jest to niewatpliwie echo dawnych rytualnych tancow. W Polsce odpowiednikiem maypole'ow sa "maiki". Zbieznosc nazw nie jest przypadkowa.
Wstepnie przygotowany program spotkania:
. Przeddzien 30.04.2005r.
1000 Uroczyste Otwarcie
1100 Prezentacja Fortu Aniola, Gwardyji Fortu Aniola, Tancerzy Ognia "Aubrieta"; oraz zaproszonych bractw rycerskich
Prezentacja rzemieslnikow i kupcow
1200 Plecenie wiankow z zebranych ziol. Zdobienie wiankami glow niewiast
Turniej luczniczy dla widzow
1300 Stawianie Maika (przyozdobiony wstazkami i zielonymi roslinami)- Drzewo Zycia - Srodek Swiata
1400 Taniec sredniowieczny - Zbrojna Gwardyja
1500 Konkurs na najpiekniejszy wianek
1600 Przygotowanie ognisk na Swieto Ognia Teren Fortu
1700 Koncert Percival Schuttenbach
1800 Koncert Percival Schuttenbach
1900 Zakonczenie czesci publicznej z informacja o zamknieciu terenu o 2200 i programie na dzien nastepny
2000 Uroczyste rozpalenie swietego ognia i ustawienie strazy Teren Fortu
2100 Pokaz tanca z ogniami Tancerzy Ognia "Aubrieta" Taniec z mieczami przy pochodniach
2200 Pozegnanie Gosci
Noc 30.04/01.05.2005 Tylko dla uczestnikow:
2200 Koncert kameralny - Percival Schuttenbach - dla uczestnikow Uczta Sala kominkowa
2300 Krag Czarownic - mezczyzni za zaproszeniami Wieza
2400 Skakanie przez ognie Dziedziniec
0100 Skakanie przez ognie Dziedziniec
0200-0600 Nocne spotkania
0700 Powitanie dnia
0800-1000 Sniadanie
Swieto Majowe 01.05.2005
1000 Oficjalne rozpoczecie drugiego dnia
1100 Prezentacja Fortu Aniola, Gwardyji Fortu Aniola, Tancerzy Ognia "Aubrieta", zaproszonych bractw rycerskich i kupcow oraz rzemieslnikow
1200 Spotkanie w kregu wrozek i czarodziejek
1300 Taniec wokol Maika
1400 Swieta Inkwizycja - historyczna iscenizacja procesu sadowego Dziedziniec
1500 Tance i zabawy plebejskie
1600
1700
1800 Oficjalne zakonczenie polaczone z zapaleniem figury wiklinowego czlowieka Wierzbina - pierwowzor Marzanny Nabrzeze Basenu Polnocnego
Jest to projekt programu stale rozbudowywany. Serdecznie zachecam wszystkich, ktorzy chcieliby wziac udzial w naszym spotkaniu do nadsylania zgloszen.
Cala impreza jest otwarta i przewidziana jako wspolna zabawa - zapraszam do zglaszania pomyslow i wspoltworzenia.
Jest to rowniez niepowtarzalna szansa na spotkanie dla wszystkich niezrzeszonych - jedynym warunkiem uczestwnictwa w imprezie jest chec zabawy, posiadanie stroju historycznego i wczesniejsze zgloszenie.
Oczekujemy rowniez na blaznow, wesolkow, kuglarzy, polykaczy ognia, tancerzy, wiedzmy i czarownice, oszustow, kupcow i cyrkowcow.
Wszyscy ktorzy rowniez powaznie podchodza do tej daty znajda swoje miejsce.
Pozdrawiam
Witam
Jeden z punktów programu - spalenie Wierzbina
CYTAT
O zmroku dnia, samotne z oddali uderzenie bêbna, wzywaj± przyjació³ na plac celebry, gdzie cz³onkowie poszczególnych grup przyjacielskich tworz± krêgi, intonuj±c jakby i wzmacniaj±c energiê /trzymaj±c siê za rêce/ krêc± siê w ko³o, tworz±c si³ê jednego kierunku .W d³oniach uczestników powiewaj± wst±¿ki w czterech kolorach/¿ó³te dla powietrza, czerwone dla ognia, niebieskie dla wody i zielone dla ziemi / Krêgi te otaczaj± Wickermana /Wierzbowego pana/, nastêpnie pêkaj± i otaczaj±c Wickermana , oplataj± go kolorowymi tasiemkami. Ca³a ta scena no¶æ bêbnów i ¶piew uczestników siê potêguj±. ¯ywio³owe, monotonne granie bêbnów i ¶piewy kieruj± siê ku ksiê¿ycu. Nagle cisza. G³osy ton± w ziemi, ³±cz± siê z ni±. Ca³y ten zgie³k jako symbol chaosu, zostaje zatopiony w ziemi. Przyoblekana w szatê ceremolnian± kap³anka rusza do Wickermana nazywaj±c go wcieleniem niszczycielskiej ludzkiej bezmy¶lno¶ci. Teraz grupa wzywa ogieñ, nie jako nienawi¶æ czy zniszczenie, ale jako proces zmiany i przekszta³cenia we wszystkim co ¿yje. Wickerman stoi, chwytaj± go pierwsze ma³e ognie. Ogieñ rozci±ga siê i szybko wczesny wieczór rozja¶nia, niczym pochodnia, ca³± okolicê.
Szerszy opis
Wierzbin
Fajnie by by³o jakby przyjechali jacy¶ sarmaci. Chêtnie wzi±³ bym kilka lekcji "robienia" szabelk±
Uczestników widzia³em ju¿ siê sporo zapisa³o:)
Ja zastanawiam sie czy moze nie wpasc.... sie zobaczy.
CYTAT(Marcinek)
Ja zastanawiam sie czy moze nie wpasc.... sie zobaczy.
Oczywi¶cie zapraszamy wszelkie swawolne towarzystwo - zamierzamy siê dobrze bawiæ.
oj zabawa bedzie przednia w koñcu to kraina zacna na wyspach po³o¿ona i tak te¿ zwana krain± 44 wysp a za tem do ¦winouj¶cia czas wybrac siê bo w tê noc magiczne si³y dzia³ac bêda i piekne bia³og³owe i miodek
Szczecinska stajnia Ogierów te¿ siê pojawi, jeszcze tylko niewiadomo w jakiej roli
to pierwsza impreza na któr± niebêdê musia³ jechaæ dalej ni¿ 200 km
Jestem pe³na wiary ¿e na wyspy przyjazdu nie po¿a³ujecie zbraæ ze sob± dobry humor a rozrywek bedzie bez liku hej
Mh pewien mroczny klimat mi siê tu wdziera, swiêto ca³kiem powazne impreza tez ca³kiem ca³kiem, a tu cisza jak przed smierci±. Ja rozumiem, ze wszystkie znaki na ziemi i niebie o innych grodach wskazuj± i rzec by mozna, pewnie ze i rcjê maj±, jednak warto i nowe terytoria odwiedziæ by nowych do¶wiadczeñ nabraæ, a nie zpominac trzeba, ¿e ów gród po³±czony z kultura tak i celtów jak i s³owian. Tu mieszaj± siê starzy bogowie jednych i drugch, bowiem ramiê w ramiê jak nigdzie indziej s³owian z wikingiem w karczmie kufel przechyla no to s³awa tym co to odwiedziæ gród nasz siê nie boj±.
Witam
Aby zachêciæ do odwiedzenia ¦wiêta Beltan - plakat przygotowany na imprezê:
Po ostatniej naradzie stwierdzam, ¿e bêdzie naprawde fajnie
ba fajnie to zama³e s³owo jeno siê zastanawiam jak klatew nie rzucac w ten tak wieczór magiczny bowim na usta same siê pchac bêd± jako ¿e to czas kiedy wrogom dopiec mo¿na a inkwizycja nie zda siê tu na nic:) bowiem w si³ê wied¿my rosn±.
Bêdzie opowie¶æ ma³ej nimfy, bogineczki która wam czas przy ognisku umili a o to kwa³ek jej opowidania
Esjel
I tak o to pe³ni niepokoju Hetop wraz z Wyroczni± zajeli siê swymi sprawami jak siê domy¶lacie Asja dosta³a sza³u gdy dowiedzia³a siê ¿e Hetop ma córkê i ¿e to ona zasiadaæ na tronie bêdzie i ¿e to ona ma wiêksz± w³adzê ni¼li ona. Asja postanowi³a uknuæ spisek by bogowie zbuntowali siê przeciwko Hetopowi i powstali by obaliæ go z tronu zacze³a knuæ z Jasonem bowiem ten nienawi¶ci± do Hetopa pa³a³ z wiadomych przyczyn, ten kto s³ucha³ uwa¿nie ten wie. Zbli¿a³o siê ¶wiêto ognia i Kaliko wpad³a na pewien pomys³
Kaliko
Parysie wiem, wiem poprosimy moja matke by nam pomog³a
Parys
Kaliko oszala³a¶, przecie¿ Dremira nie ¿yje
Kaliko
Wiem ale duch jej nie zgin±³ pójde do starej wied¼my i poprosze ja by ta odnalaz³a moja matkê w krainie cieni i porozmawia³a z ni± mama napewno mi pomo¿e tobie tez w koñcu kocha³ twoj± rodzinê twoja mama by³a dla niej jak siostra
Parys
Kaliko ze stara wied¼m± nikt nie rozmawia³ pewnie od tysi±ca lat nie jest to bezpieczna istota
wogóle jest niebezpieczna nim siê zd±¿ysz odezwaæ zamieni ciê w kamieñ i bêdziesz tam trwa³a po wieki ogl±da³a¶ z daleka ze mn± jej dom widzia³a¶ sama ile tam pos±gów kamiennych stoi
Kaliko
Wtedy byli¶my dzieæmi, to znaczy ty by³e¶ swiat wygl±da³ inaczej chyba nie wierzysz ze to ludzie zamienieni w kamieñ?
Parys
Nie wiem ale pamiêtam ze tam by³o strasznie i nie chcê by¶ tam chodzi³a sama, pójdê z tob± tak bêdzie najlepiej
Kaliko
Nie Parysie
Parys
Umar³bym gdyby ci siê co¶ sta³o
Kaliko
Umar³by¶ a niby to dlaczego?
Parys
Bo bo .....
Witam
Przygotowania do ¦wiêta Beltan id± pe³n± par±. Program imprezy zyska³ uznanie sponsorów tak wiêc jad³a i napitku na dwa dni nie zabraknie, dobrej zabawy równie¿. Bud¿et siê spi±l tak wiêc nie ma potrzeby dop³at gwarantujemy pe³ne utrzymanie dla uczestników.
Fort jest du¿y i miejsc do spania wystarczy (zabraæ tylko ¶piwór i karimatê) jeste¶my wci±¿ otwarci na zg³oszenia potencjalnych uczestników.Warto!
Pozdrowienia Vislav
Witam
Jak na niedatowan± imprezê przysta³o mamy zg³oszenia od Celtów do Kozaków - czyli ca³y przekrój historii.
Wszystkich ³aczy chêæ dobrej zabawy i niekoniecznie spe³nienie siê w walce. Fort jest olbrzymi wci±¿ mamy wolne miejsca - zapraszamy.
Pozdrowienia
hmm szykuje sie dobra impreza, tylko szkoda ze tak krutko, moze by potem zorganizowac jaks wyprawe??
Witaj Wojciech
Cieszê siê, ¿e zawitasz na nasz± imprezê - to jest czas zabawy. Trochê krótko, ale Fort Anio³a jest go¶cinny i jest mozliwo¶æ, ¿e w przysz³o¶ci bedzie mo¿na tu zawitaæ w stroju i poegzystowaæ jaki¶ czas.
Przyjdzie te¿ czas wojny - Wolin w sierpniu.
Wyprawy, aby hartowaæ duszê i cia³o - bedê organizowa³ tak jak pierwsz± 17-21 grudnia. W stosownym czasie og³oszê nabór ¶mia³ków.
Pozdrowienia Vislav
Mogl bym prosic o jakis plan miasta bo za bardzo nie wiem jak dojsc z dworca do tego fortu.Daleko to jest???
Podajê pomocne kopyto:
Mapa
prawy przycisk myszki i obs³uga wyborem z menu "zoom in" i 'zoom out", plus przesuwanie planu ³apk±.
U góry mapy na lewym brzegu przy uj¶ciu ¦winy o ile siê nie mylê, nieco poni¿ej i w lewo od tej czerwonej plamki (basen jachtowy). Na zachód od Parku Zdrojowego.
Witam
Jeszcze jedna wirtualna
mapa- po lewej w menu
Przy powiekszaniu Fort Anio³a mniej wiêcej w ¶rodku mapy
pozdrowienia
Witam
Jako, ¿e ¦winouj¶cie le¿y na koñcu ¶wiata publikujê mapki z doj¶ciem/dojazdem do Fortu Anio³a
1. Mapka dojazdu/ doj¶cia od przystani promów w ¦winouj¶ciu. Po przyje¿dzie poci±giem nale¿y przep³yn±æ promem do centrum po wyj¶ciu w prawo i dalej zgodnie z mapk± - kolor ¿ó³ty. To samo dotyczy samochodów osobowych korzystaj±cych z tej przeprawy promowej (promy kursuj± ca³± dobê).
2. Dojazd samochodem do ¦winouj¶cia przy skorzystaniu z jednej z przepraw promowych. Obie przeprawy czynne ca³± dobê. Dolna przez Karsibórz dostêpna dla wszystkich. Górna przez Warszów - w dni robocze dla mieszkañców ¦winouj¶cia, natomiast w weekendy dla wszystkich.
Do zoboczenia na imprezie.
Istnieje mo¿liwo¶æ przyjazdu ju¿ w pi±tek od godzin przedpo³udniowych.
Na wszelki wypadek podajê mój nr tlf.komórkowego 609 189 750 - Vislav
Jecha³em na t± imprezê bez ¿adnego nastawienia, bo szczerze mówi±c za bardzo nie wiedzia³em czego siê spodziewaæ „sabat czarownic”, ¶wiêto ognia to raczej pojêcia dla mnie do¶æ odleg³e.
Nie bêdê siê tu rozpisywa³ o programie imprezy bo kto by³ ten widzia³ a kto nie by³ ju¿ nie zobaczy i niech ¿a³uje. Jedno mogê powiedzieæ ¿e atrakcji by³o sporo i mo¿na by³o sobie znale¼æ cos dla siebie, pod tym wzglêdem trzeba chwaliæ m³ode bractwo z Fortu Anio³a, bo naprawdê odwalili kawa³ dobrej roboty, mam nadziejê ¿e nie spoczn± na laurach bo jeszcze wiêcej mo¿na dodaæ a i stare poprawiæ.
Je¶li chodzi o organizacjê to sta³a na bardzo wysokim poziomie, by³a to pierwsza impreza, organizator nie ma siê czego wstydziæ a wrêcz przeciwnie. Uczestnikom sabatu nie brakowa³o jedzenia które by³o smaczne a ilo¶æ by³a taka ¿e jeszcze zosta³o. Co do miodów i piwa to tak jak by³o powiedziane tez nie zabraknie, a i dzi¶ jeszcze rano korzystali¶my z dobrodziejstwa gospodarzy. Wielu organizatorów imprez mog³o by tu siê sporo nauczyæ.
Jedyny minus dla tych co nie przybyli a mieli przybyæ. Mo¿e wystraszyli siê inkwizycji, która zreszt± nie by³a inkwizycj± i nikogo nie spali³a.
Tak wiêc impereze zaliczam do bardzo udanych, w ¶wietnej kompani czas mija bardzo szybko i ani cz³owiek siê nie obejrza³ a ju¿ trzeba by³o wracaæ do domu.
Dziêkujê te¿ za serdeczne przyjêcie i ca³a atmosferê imprezy
Pozdrowienia dla ,Kseny, Kaliko, Vislava, Wotawy, Marcinka, Lokiego ca³ej Za³ogi Fortu Anio³a
ps kupuje szpade
to moje nowe powo³anie
Dziêkujemy Tomic za opiniê. Starali¶my siê bardzo, ¿eby wypad³o "the best"
Cieszê siê, ¿e siê Wam podoba³o. Nam równie¿. Przyznam bez bicia, ¿e jak ju¿ wróci³em do domu ¿eby siê przebraæ i i¶æ do pracy to zrobi³o mi siê szkoda, ¿e impreza by³a taka krótka.
Nasz kasztelan pan Piotr Ko¶mider sprawi³ siê fantastycznie jako logistyk. Chwa³a mu !!!
Ksena i Vislav, jako organizatorzy i wspó³uczestnicy równierz.
Go¶cie jacy do nas przyjechali byli fantastyczni.
W³a¶nie to lubiê w ruchu rycerskim.
¯e zacytujê Tomica : "...a kto nie by³ ju¿ nie zobaczy i niech ¿a³uje..."
Wiele siê podczas tego festynu nauczyli¶my i wnioski zosta³y wyci±gniête.
Najwa¿niejsze jednak, ¿e wszyscy siê ¶wietnie bawili.
Percival Schutenbach wymiata³ tak, ¿e s³ów brak. Rewelacyjna kapela. Ludzie w niej graj±cy równie¿.
Teatr "Stenka" rz±dzi³
A co do szpady to siê zgodzê.
Chyba bêdziemy nied³ugo mieli nowe zabawki
Jeszcze raz wszystkim przyby³ym serdeczne dziêki.
Pozdrowienia i do zobaczenia
Dziêkujemy za mi³± i sympatyczn± imprezê. Zarówno organizatorom jak i wspó³uczestnikom.
Przyjechali¶my nieco padniêci, a ja ju¿ jako zupe³ny zombie, jednak jak siê okaza³o warto by³o siê masakrowaæ :-). Sze¶æ osób z £odzi wróci³o zdecydowanie zadowolonych.
By³o wiele przyjemnych zjawisk:
By³o morze :-).
Miali¶my przyjemno¶æ przetestowaæ ¦mierciono¶ne Wynalazki Vislava
. Wyj±tkowa uciecha.
Parcival gra³ bardzo ³adnie, mam nadziejê, ¿e bedzie wiêcej utworów z wiêksz± ilo¶ci± tradycyjnego instrumentarium, bo te by³y najciekawsze i co najdziwniejsze, bardziej "czadowe".
Teatr "Stenka" - bardzo mi³y, z efektami gore w gu¶cie zdecydowanie ¶redniowiecznym :-). Zdrada, krew, masakra - ot, po prostu wzruszaj±ca i romatyczna historia o uczuciach :D
Organizatorzy zdecydowanie siê nie oszczedzali.
No i wiele, wiele innych :D
Aha, ¿urek wymaga jeszcze skomplementowania.
Dziêki, Tomic, na wzajem. Pozdrowienia serdeczne dla wszystkich.
Jako jedna z zadowolonych sze¶ciu osób z £odzi do³±czê siê do podziêkowañ i g³osów zachwytu.
£ódzkie Ogiery wróci³y do domu niezwykle rozbrykane i szczê¶liwe, chocia¿ mocno zmêczone!
Bardzo dziêkujemy Gospodarzom za go¶cinê i wszystkie atrakcje, którymi nas obsypali. Poza wyra¿anymi ju¿ wy¿ej zachwytami, do których siê do³±czam
- s³owa uznania nale¿± siê tancerzom ognia pod wodz± Aubriety - ciekawa choreografia, du¿a rozmaito¶æ ogniowych "artefaktów", no i wysoki poziom umiejêtno¶ci !!!
Ju¿ nie mo¿emy siê doczekaæ nastêpnej okazji do wspólnego imprezowania !
Wszystkich pozdrawiamy i ¶ciskamy, a najmocniej Aubrietê i Vislawa!
Witam
Gor±co pozdrawiam wszystkich uczestników, którzy zaszczycili nas swoj± obecno¶ci±.
BEZ WAS TA IMPREZA NIE UDA£ABY SIÊ.
Mam nadziejê na kolejne spotkania - wcze¶niej ni¿ przysz³oroczny Beltan.
Dziêkujê!!!
Pozdrowienia
Vislav
Dziêkujê,dziekujê i jeszcze raz dziêkujê jestem pe³na wra¿eñ i oczywi¶cie zadowolona, ¿e jako wied¼ma sprawdzi³am siê i czary moje pozwoli³y mi ¿ycie ocaliæ. Inkwizycja bowiem oszczêdzi³a mi zycia. Sporo siê nauczyli¶my ka¿dy z nas napewno wyci±gn±³ odpowiednie wnioski. Dla mnie to by³a pouczaj±ca lekcja ¿ycia. Dziêkuje Darkowi który podzieli³ siê ze mn± sw± wiedz± na temat run. Wielkie dziêki mojemu nauczycielowi fechtunku, który pozwoli³ mi d¼gaæ siê floretem. Ja juz swój prywatny floret zdoby³am
. Tomikowi za wielkie s³owa "rób co chcesz". Dzieki za lekcje o koniach gor±cokrwistych. Kapeli za wspania³y koncert.Magikowi technologicznemu za chêæ wspótworzenia nowego ze starym. Wszystkim za przybycie,za dobr± zabawê DZIÊKUJÊ JESZCZE RAZ. Teraz idê uczyæ siê wymiataæ floretem.
Witam
Dzieki wszystkim za niezla zabawe.
Wyjasniajac:
To co trzymalismy w reku to byly szable sportowe, jednak bawilismy sie w szpade dworska, ktora jak zwykle rzadzila :-)
Kaliko -> Co do koni goracokrwistych to niestety nie mielismy okazji dokonczyc, ale zeby byc uczciwym to przyznam ze shire tez najbrzydsze nie sa
Co do samej imprezy to oczywiscie zgadzam sie ze organizacyjnie byla na najwyzszym poziomie.
Pozdr. :-)
Kurcze ju¿ siê skoñczy³a imprezka
my starym zwyczajem imprezowali¶my jeszcze i w poniedzia³ek tylko ze u siebie.
Ciêzko bêdzie jutro wrócic do wspó³czesnego smierdz±cego swiata
No tak pewnikiem szabla sportowa:) Jezusicku ale mi szkoda ze juz was nie ma
ja zostaje przy swoim i¿ shair to najpiekniejszy koñ. Ja tam lubie to co silne i mocne w budowie prawda Tomic
ale to co ja posiadam to jesli to szabla sportowa to ³adniutka i zdobiona piknie hej.
Witam,
Muszê powiedzieæ, ¿e impreza naprawdê mi siê podoba³a nawet do tego stopnia, ¿e postanowili¶my z Wojciechem pozostaæ do pi±tku, lecz z przyczyn transportowo-finansowych oraz obowi±zkowo-¿yciowych trzeba by³o siê pod³aczyæ do samochodu Wojciecha ojca, który wraca³ do Szczecina ju¿ we wtorek...
Jestem wdziêczny Aubriecie i jej tancerzom, Piotrowi i jego go¶cinno¶ci, Vislavowi i jego ogólnej wspania³o¶ci, "Dobremu duchowi" Jankowi i jego Puckowi, Krzysztofowi i jego Gwardyji oraz wszystkim innym których tu nie wymieni³em a którzy powinni tu byæ wymienieni, za wspania³± organizacjê tego¿ przedsiêwziecia.
Dziêkuje równie¿ wszystkim wspó³uczestnikom i go¶ciom, za stworzenie wspania³ej, pozytywnej atmosfery.
Pozdrowienia dla absolutnie wszystkich zaanga¿owanych w przedsiêwziêcie - do zobaczenia na nastêpnej imprezce.
Witam
Pierwsza seria zdjêæ z
¦wiêta Beltan
Pozdrowienia
Jeszcze notek nie znalaz³am w gazecie jak siê cos uka¿ê zaraz dam znaæ pozdrówka wiem ze byli¶my w tvn 24 szkoda ze nie widzia³am
Dziekuje wszystkim organizator± i uczestnika za wspaniala impreze. Bylo naprawde bardzo milo i goscinnie. Mam nadzieje ze niedlugo znowu sie zobaczymy
i bedzie nas jeszcze wiecej
Slawa wam!!!
Zabra³e¶ ze sob± cos Wojciechu! Szkoda ze to moja dama dworu by³a! albo To moze by³ Mi³osz
Przyjed¼cie bramy sa dla was zawsze otwarte
Wybacz to drobne nieporozumienie, to przez dba³o¶æ o wasze bezpieczeñstwo moze, a¿ nazbyt przesadne ale napewno skuteczne ( bardzo skuteczne
)
Pokaza³ siê pierwszy artyku³ w gazecie, ale nie ma nic o was, marny jak na taka impreze. Wyglada jakby go za kare ktos napisa³.
Moge przes³aæ jak takie masz zyczenie. No tak wogóle wasz pobyt bedzie wspominany d³ugo. Choc mo¿e ju¿ nied³ugo siê spotkamy znowu? I wcale nie jestes straszny na tym zdjêciu:)
Witam
Z przyjemno¶ci± komunikujê, ¿e jest dostepna kolejna fotogaleria
Tak by³o w 2005
Autorzy: Kasia i Willy ¦lusarczyk ze ¦winouj¶cia - dziekujê i zapraszam do ogl±dania.
Pozdrowienia Vislav
p.s. w Kalendarium - Wolin 2005 jest skrót do innej galerii tych¿e autorów.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.