Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Kwiecieñ] Beltan -¦winouj¶cie -> 30.04/02.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Vislav
Data: 30.04.2005/0700 do 01.05.2005/1800 plus poprawiny 01.05/02.05.2005 je¿eli bed± chêtni

Nazwa: ¦wiête Ognie - Beltan - Sabat Czarownic

Miejsce: Fort Anio³a - ¦winouj¶cie

Organizator: Fort Anio³a, Zbrojna Gwardyja Fortu Anio³a, Tancerze Ognia "Aubrieta"

Charakter Imprezy: niedatowana - obowiazuj± stroje historyczne w³a¶ciwe dla odtwarzanego przez uczestnika okresu. Otwarta dla publiczno¶ci w porze dziennej, natomiast noc dla uczestników z zamknietym b±d¼ ograniczonym dostêpem publiczno¶ci.
Obowi±zuj± wczesniejsze zg³oszenia i rejestracja. Mo¿e byæ czê¶ciowo odp³atna (nie ma sponsorów).

Zg³asza: Wies³aw "Vislav" Mileñko - vislaff@yahoo.co.uk
Vislav
Witam podajê formê zg³oszenia:

¦wiête Ognie – Beltan – Sabat Czarownic 30.04./01.05.2005
Zg³oszenie do: vislaff@yahoo.co.uk
Grupa:
Sk±d:
Otwarzany okres:
Grupa:
Ilo¶æ uczestników:
Namiot historyczny: tak/nie
Osoba kontaktowa:
Na Freha (nick):
Nr telefonu:
E-mail:
Propozycje pokazów/insenizacji jakie grupa/osoba mo¿e wykonaæ:
Vislav
Wstêpne informacje mo¿na znale¼æ:
FREHA Strona G³ówna -> Spotkajmy siê ... -> w Karczmie -> Sabat czarownic?
Pocz±wszy od Beltan

Dodatkowo
Miejsce ¦wiêta Beltan w ¦winouj¶ciu - Fort Anio³a - historia obiektu i trochê zdjêæ.
oraz
Zbrojna Gwardyja Fortu Anio³a
i
Tancerze Ognia "Aubrieta"

Program wkrótce
Vislav
W planie wystêpy kapeli Percival Schuttenbach z Dolnego ¦l±ska - Lubin Górniczy

Tutaj mozna pos³uchaæ:Oberek
Aubrieta
Witam
Na poczatek kilka slow na temat genezy swieta:
Swieto Ognia - jak sie to w Polsce przyjelo - BELTAN, obchodzony jest w nocy z 30 kwietnia na 1 maja. Swieto jak by nie patrzec radosne, tej wlasnie nocy na wszystkich wzgorzach zapalano wielkie ogniska i tanczono wokol nich, skaczac przez ogien i hasajac po lakach.
Swieto Ognia – Swieto Majowe - jest okresem symbolizujacym wiek dojrzewania i mlodosci. Wiosna rozkwita juz w pelni. Jest to czas palenia ogni. Pomiedzy dwoma, blizniaczymi ogniskami przeprowadzano niegdys bydlo, aby oczyscic je z "resztek" czasu Zimy i zapewnic im sile i zdrowie w nadchodzace lato. Do dzisiaj tez, podczas beltanowych zabaw, skacze sie przez plomienie "na szczescie". Przekraczanie ognia lub zarzacych sie wegli przez ciezarna kobiete, ma sprawiac, iz ciaza i porod przebiegna wlasciwie, a narodzone dziecko bedzie zdrowe i silne.
Mozna dostrzec slady swieta Beltan w zabawach podczas Swieta Majowego (anglosaskie swieto May Day), kiedy to tanczy sie wokol ozdobnego slupa, zwanego maypole, aby zapewnic zyznosc ziemi. Jest to niewatpliwie echo dawnych rytualnych tancow. W Polsce odpowiednikiem maypole'ow sa "maiki". Zbieznosc nazw nie jest przypadkowa.

Wstepnie przygotowany program spotkania:

. Przeddzien 30.04.2005r.
1000 Uroczyste Otwarcie
1100 Prezentacja Fortu Aniola, Gwardyji Fortu Aniola, Tancerzy Ognia "Aubrieta"; oraz zaproszonych bractw rycerskich
Prezentacja rzemieslnikow i kupcow
1200 Plecenie wiankow z zebranych ziol. Zdobienie wiankami glow niewiast
Turniej luczniczy dla widzow
1300 Stawianie Maika (przyozdobiony wstazkami i zielonymi roslinami)- Drzewo Zycia - Srodek Swiata
1400 Taniec sredniowieczny - Zbrojna Gwardyja
1500 Konkurs na najpiekniejszy wianek
1600 Przygotowanie ognisk na Swieto Ognia Teren Fortu
1700 Koncert Percival Schuttenbach
1800 Koncert Percival Schuttenbach
1900 Zakonczenie czesci publicznej z informacja o zamknieciu terenu o 2200 i programie na dzien nastepny
2000 Uroczyste rozpalenie swietego ognia i ustawienie strazy Teren Fortu
2100 Pokaz tanca z ogniami Tancerzy Ognia "Aubrieta" Taniec z mieczami przy pochodniach
2200 Pozegnanie Gosci

Noc 30.04/01.05.2005 Tylko dla uczestnikow:
2200 Koncert kameralny - Percival Schuttenbach - dla uczestnikow Uczta Sala kominkowa
2300 Krag Czarownic - mezczyzni za zaproszeniami Wieza
2400 Skakanie przez ognie Dziedziniec
0100 Skakanie przez ognie Dziedziniec
0200-0600 Nocne spotkania
0700 Powitanie dnia
0800-1000 Sniadanie

Swieto Majowe 01.05.2005
1000 Oficjalne rozpoczecie drugiego dnia
1100 Prezentacja Fortu Aniola, Gwardyji Fortu Aniola, Tancerzy Ognia "Aubrieta", zaproszonych bractw rycerskich i kupcow oraz rzemieslnikow
1200 Spotkanie w kregu wrozek i czarodziejek
1300 Taniec wokol Maika
1400 Swieta Inkwizycja - historyczna iscenizacja procesu sadowego Dziedziniec
1500 Tance i zabawy plebejskie
1600
1700
1800 Oficjalne zakonczenie polaczone z zapaleniem figury wiklinowego czlowieka Wierzbina - pierwowzor Marzanny Nabrzeze Basenu Polnocnego

Jest to projekt programu stale rozbudowywany. Serdecznie zachecam wszystkich, ktorzy chcieliby wziac udzial w naszym spotkaniu do nadsylania zgloszen.

Cala impreza jest otwarta i przewidziana jako wspolna zabawa - zapraszam do zglaszania pomyslow i wspoltworzenia.

Jest to rowniez niepowtarzalna szansa na spotkanie dla wszystkich niezrzeszonych - jedynym warunkiem uczestwnictwa w imprezie jest chec zabawy, posiadanie stroju historycznego i wczesniejsze zgloszenie.
Oczekujemy rowniez na blaznow, wesolkow, kuglarzy, polykaczy ognia, tancerzy, wiedzmy i czarownice, oszustow, kupcow i cyrkowcow.

Wszyscy ktorzy rowniez powaznie podchodza do tej daty znajda swoje miejsce.

Pozdrawiam
Vislav
Witam
Jeden z punktów programu - spalenie Wierzbina
CYTAT
O zmroku dnia, samotne z oddali uderzenie bêbna, wzywaj± przyjació³ na plac celebry, gdzie cz³onkowie poszczególnych grup przyjacielskich tworz± krêgi, intonuj±c jakby i wzmacniaj±c energiê /trzymaj±c siê za rêce/ krêc± siê w ko³o, tworz±c si³ê jednego kierunku .W d³oniach uczestników powiewaj± wst±¿ki w czterech kolorach/¿ó³te dla powietrza, czerwone dla ognia, niebieskie dla wody i zielone dla ziemi / Krêgi te otaczaj± Wickermana /Wierzbowego pana/, nastêpnie pêkaj± i otaczaj±c Wickermana , oplataj± go kolorowymi tasiemkami. Ca³a ta scena no¶æ bêbnów i ¶piew uczestników siê potêguj±. ¯ywio³owe, monotonne granie bêbnów i ¶piewy kieruj± siê ku ksiê¿ycu. Nagle cisza. G³osy ton± w ziemi, ³±cz± siê z ni±. Ca³y ten zgie³k jako symbol chaosu, zostaje zatopiony w ziemi. Przyoblekana w szatê ceremolnian± kap³anka rusza do Wickermana nazywaj±c go wcieleniem niszczycielskiej ludzkiej bezmy¶lno¶ci. Teraz grupa wzywa ogieñ, nie jako nienawi¶æ czy zniszczenie, ale jako proces zmiany i przekszta³cenia we wszystkim co ¿yje. Wickerman stoi, chwytaj± go pierwsze ma³e ognie. Ogieñ rozci±ga siê i szybko wczesny wieczór rozja¶nia, niczym pochodnia, ca³± okolicê.

Szerszy opis Wierzbin
Najdiff
Fajnie by by³o jakby przyjechali jacy¶ sarmaci. Chêtnie wzi±³ bym kilka lekcji "robienia" szabelk± smile.gif Uczestników widzia³em ju¿ siê sporo zapisa³o:)
Marcinek
Ja zastanawiam sie czy moze nie wpasc.... sie zobaczy.
Vislav
CYTAT(Marcinek)
Ja zastanawiam sie czy moze nie wpasc.... sie zobaczy.

Oczywi¶cie zapraszamy wszelkie swawolne towarzystwo - zamierzamy siê dobrze bawiæ.
Kaliko
oj zabawa bedzie przednia w koñcu to kraina zacna na wyspach po³o¿ona i tak te¿ zwana krain± 44 wysp a za tem do ¦winouj¶cia czas wybrac siê bo w tê noc magiczne si³y dzia³ac bêda i piekne bia³og³owe i miodek smile.gif
Tomic
Szczecinska stajnia Ogierów te¿ siê pojawi, jeszcze tylko niewiadomo w jakiej roli bigsmile2.gif
to pierwsza impreza na któr± niebêdê musia³ jechaæ dalej ni¿ 200 km smile.gif
Kaliko
Jestem pe³na wiary ¿e na wyspy przyjazdu nie po¿a³ujecie zbraæ ze sob± dobry humor a rozrywek bedzie bez liku hej blinkie.gif
Kaliko
Mh pewien mroczny klimat mi siê tu wdziera, swiêto ca³kiem powazne impreza tez ca³kiem ca³kiem, a tu cisza jak przed smierci±. Ja rozumiem, ze wszystkie znaki na ziemi i niebie o innych grodach wskazuj± i rzec by mozna, pewnie ze i rcjê maj±, jednak warto i nowe terytoria odwiedziæ by nowych do¶wiadczeñ nabraæ, a nie zpominac trzeba, ¿e ów gród po³±czony z kultura tak i celtów jak i s³owian. Tu mieszaj± siê starzy bogowie jednych i drugch, bowiem ramiê w ramiê jak nigdzie indziej s³owian z wikingiem w karczmie kufel przechyla no to s³awa tym co to odwiedziæ gród nasz siê nie boj±.
Vislav
Witam
Aby zachêciæ do odwiedzenia ¦wiêta Beltan - plakat przygotowany na imprezê:
Najdiff
Po ostatniej naradzie stwierdzam, ¿e bêdzie naprawde fajnie smile.gif
Kaliko
ba fajnie to zama³e s³owo jeno siê zastanawiam jak klatew nie rzucac w ten tak wieczór magiczny bowim na usta same siê pchac bêd± jako ¿e to czas kiedy wrogom dopiec mo¿na a inkwizycja nie zda siê tu na nic:) bowiem w si³ê wied¿my rosn±.
Kaliko
Bêdzie opowie¶æ ma³ej nimfy, bogineczki która wam czas przy ognisku umili a o to kwa³ek jej opowidania

Esjel
I tak o to pe³ni niepokoju Hetop wraz z Wyroczni± zajeli siê swymi sprawami jak siê domy¶lacie Asja dosta³a sza³u gdy dowiedzia³a siê ¿e Hetop ma córkê i ¿e to ona zasiadaæ na tronie bêdzie i ¿e to ona ma wiêksz± w³adzê ni¼li ona. Asja postanowi³a uknuæ spisek by bogowie zbuntowali siê przeciwko Hetopowi i powstali by obaliæ go z tronu zacze³a knuæ z Jasonem bowiem ten nienawi¶ci± do Hetopa pa³a³ z wiadomych przyczyn, ten kto s³ucha³ uwa¿nie ten wie. Zbli¿a³o siê ¶wiêto ognia i Kaliko wpad³a na pewien pomys³

Kaliko
Parysie wiem, wiem poprosimy moja matke by nam pomog³a

Parys
Kaliko oszala³a¶, przecie¿ Dremira nie ¿yje

Kaliko
Wiem ale duch jej nie zgin±³ pójde do starej wied¼my i poprosze ja by ta odnalaz³a moja matkê w krainie cieni i porozmawia³a z ni± mama napewno mi pomo¿e tobie tez w koñcu kocha³ twoj± rodzinê twoja mama by³a dla niej jak siostra

Parys
Kaliko ze stara wied¼m± nikt nie rozmawia³ pewnie od tysi±ca lat nie jest to bezpieczna istota
wogóle jest niebezpieczna nim siê zd±¿ysz odezwaæ zamieni ciê w kamieñ i bêdziesz tam trwa³a po wieki ogl±da³a¶ z daleka ze mn± jej dom widzia³a¶ sama ile tam pos±gów kamiennych stoi

Kaliko
Wtedy byli¶my dzieæmi, to znaczy ty by³e¶ swiat wygl±da³ inaczej chyba nie wierzysz ze to ludzie zamienieni w kamieñ?

Parys
Nie wiem ale pamiêtam ze tam by³o strasznie i nie chcê by¶ tam chodzi³a sama, pójdê z tob± tak bêdzie najlepiej

Kaliko
Nie Parysie

Parys
Umar³bym gdyby ci siê co¶ sta³o

Kaliko
Umar³by¶ a niby to dlaczego?

Parys
Bo bo .....
Vislav
Witam

Przygotowania do ¦wiêta Beltan id± pe³n± par±. Program imprezy zyska³ uznanie sponsorów tak wiêc jad³a i napitku na dwa dni nie zabraknie, dobrej zabawy równie¿. Bud¿et siê spi±l tak wiêc nie ma potrzeby dop³at gwarantujemy pe³ne utrzymanie dla uczestników.

Fort jest du¿y i miejsc do spania wystarczy (zabraæ tylko ¶piwór i karimatê) jeste¶my wci±¿ otwarci na zg³oszenia potencjalnych uczestników.Warto!

Pozdrowienia Vislav
Vislav
Witam
Jak na niedatowan± imprezê przysta³o mamy zg³oszenia od Celtów do Kozaków - czyli ca³y przekrój historii.
Wszystkich ³aczy chêæ dobrej zabawy i niekoniecznie spe³nienie siê w walce. Fort jest olbrzymi wci±¿ mamy wolne miejsca - zapraszamy.

Pozdrowienia
Wojciech
hmm szykuje sie dobra impreza, tylko szkoda ze tak krutko, moze by potem zorganizowac jaks wyprawe??
Vislav
Witaj Wojciech

Cieszê siê, ¿e zawitasz na nasz± imprezê - to jest czas zabawy. Trochê krótko, ale Fort Anio³a jest go¶cinny i jest mozliwo¶æ, ¿e w przysz³o¶ci bedzie mo¿na tu zawitaæ w stroju i poegzystowaæ jaki¶ czas.

Przyjdzie te¿ czas wojny - Wolin w sierpniu.

Wyprawy, aby hartowaæ duszê i cia³o - bedê organizowa³ tak jak pierwsz± 17-21 grudnia. W stosownym czasie og³oszê nabór ¶mia³ków.

Pozdrowienia Vislav
Wojciech
Mogl bym prosic o jakis plan miasta bo za bardzo nie wiem jak dojsc z dworca do tego fortu.Daleko to jest???
Wotawa
Podajê pomocne kopyto:
Mapa
prawy przycisk myszki i obs³uga wyborem z menu "zoom in" i 'zoom out", plus przesuwanie planu ³apk±.

U góry mapy na lewym brzegu przy uj¶ciu ¦winy o ile siê nie mylê, nieco poni¿ej i w lewo od tej czerwonej plamki (basen jachtowy). Na zachód od Parku Zdrojowego.
Vislav
Witam

Jeszcze jedna wirtualna mapa- po lewej w menu

Przy powiekszaniu Fort Anio³a mniej wiêcej w ¶rodku mapy

pozdrowienia
Vislav
Witam

Jako, ¿e ¦winouj¶cie le¿y na koñcu ¶wiata publikujê mapki z doj¶ciem/dojazdem do Fortu Anio³a

1. Mapka dojazdu/ doj¶cia od przystani promów w ¦winouj¶ciu. Po przyje¿dzie poci±giem nale¿y przep³yn±æ promem do centrum po wyj¶ciu w prawo i dalej zgodnie z mapk± - kolor ¿ó³ty. To samo dotyczy samochodów osobowych korzystaj±cych z tej przeprawy promowej (promy kursuj± ca³± dobê).

2. Dojazd samochodem do ¦winouj¶cia przy skorzystaniu z jednej z przepraw promowych. Obie przeprawy czynne ca³± dobê. Dolna przez Karsibórz dostêpna dla wszystkich. Górna przez Warszów - w dni robocze dla mieszkañców ¦winouj¶cia, natomiast w weekendy dla wszystkich.

Do zoboczenia na imprezie.

Istnieje mo¿liwo¶æ przyjazdu ju¿ w pi±tek od godzin przedpo³udniowych.

Na wszelki wypadek podajê mój nr tlf.komórkowego 609 189 750 - Vislav
Tomic
Jecha³em na t± imprezê bez ¿adnego nastawienia, bo szczerze mówi±c za bardzo nie wiedzia³em czego siê spodziewaæ „sabat czarownic”, ¶wiêto ognia to raczej pojêcia dla mnie do¶æ odleg³e.
Nie bêdê siê tu rozpisywa³ o programie imprezy bo kto by³ ten widzia³ a kto nie by³ ju¿ nie zobaczy i niech ¿a³uje. Jedno mogê powiedzieæ ¿e atrakcji by³o sporo i mo¿na by³o sobie znale¼æ cos dla siebie, pod tym wzglêdem trzeba chwaliæ m³ode bractwo z Fortu Anio³a, bo naprawdê odwalili kawa³ dobrej roboty, mam nadziejê ¿e nie spoczn± na laurach bo jeszcze wiêcej mo¿na dodaæ a i stare poprawiæ.
Je¶li chodzi o organizacjê to sta³a na bardzo wysokim poziomie, by³a to pierwsza impreza, organizator nie ma siê czego wstydziæ a wrêcz przeciwnie. Uczestnikom sabatu nie brakowa³o jedzenia które by³o smaczne a ilo¶æ by³a taka ¿e jeszcze zosta³o. Co do miodów i piwa to tak jak by³o powiedziane tez nie zabraknie, a i dzi¶ jeszcze rano korzystali¶my z dobrodziejstwa gospodarzy. Wielu organizatorów imprez mog³o by tu siê sporo nauczyæ.
Jedyny minus dla tych co nie przybyli a mieli przybyæ. Mo¿e wystraszyli siê inkwizycji, która zreszt± nie by³a inkwizycj± i nikogo nie spali³a.
Tak wiêc impereze zaliczam do bardzo udanych, w ¶wietnej kompani czas mija bardzo szybko i ani cz³owiek siê nie obejrza³ a ju¿ trzeba by³o wracaæ do domu.
Dziêkujê te¿ za serdeczne przyjêcie i ca³a atmosferê imprezy
Pozdrowienia dla ,Kseny, Kaliko, Vislava, Wotawy, Marcinka, Lokiego ca³ej Za³ogi Fortu Anio³a

ps kupuje szpade bigsmile2.gif to moje nowe powo³anie bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Najdiff
Dziêkujemy Tomic za opiniê. Starali¶my siê bardzo, ¿eby wypad³o "the best" smile.gif Cieszê siê, ¿e siê Wam podoba³o. Nam równie¿. Przyznam bez bicia, ¿e jak ju¿ wróci³em do domu ¿eby siê przebraæ i i¶æ do pracy to zrobi³o mi siê szkoda, ¿e impreza by³a taka krótka.
Nasz kasztelan pan Piotr Ko¶mider sprawi³ siê fantastycznie jako logistyk. Chwa³a mu !!!
Ksena i Vislav, jako organizatorzy i wspó³uczestnicy równierz.
Go¶cie jacy do nas przyjechali byli fantastyczni.
W³a¶nie to lubiê w ruchu rycerskim.
¯e zacytujê Tomica : "...a kto nie by³ ju¿ nie zobaczy i niech ¿a³uje..." smile.gif
Wiele siê podczas tego festynu nauczyli¶my i wnioski zosta³y wyci±gniête.
Najwa¿niejsze jednak, ¿e wszyscy siê ¶wietnie bawili.
Percival Schutenbach wymiata³ tak, ¿e s³ów brak. Rewelacyjna kapela. Ludzie w niej graj±cy równie¿.
Teatr "Stenka" rz±dzi³ smile.gif
A co do szpady to siê zgodzê. heart.gif
Chyba bêdziemy nied³ugo mieli nowe zabawki bigsmile2.gif

Jeszcze raz wszystkim przyby³ym serdeczne dziêki.
Pozdrowienia i do zobaczenia smile.gif
Wotawa
Dziêkujemy za mi³± i sympatyczn± imprezê. Zarówno organizatorom jak i wspó³uczestnikom. loki08.gif
Przyjechali¶my nieco padniêci, a ja ju¿ jako zupe³ny zombie, jednak jak siê okaza³o warto by³o siê masakrowaæ :-). Sze¶æ osób z £odzi wróci³o zdecydowanie zadowolonych.

By³o wiele przyjemnych zjawisk:

By³o morze :-).
Miali¶my przyjemno¶æ przetestowaæ ¦mierciono¶ne Wynalazki Vislava usmieszek_11.gif. Wyj±tkowa uciecha. respekt.gif
Parcival gra³ bardzo ³adnie, mam nadziejê, ¿e bedzie wiêcej utworów z wiêksz± ilo¶ci± tradycyjnego instrumentarium, bo te by³y najciekawsze i co najdziwniejsze, bardziej "czadowe".blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif
Teatr "Stenka" - bardzo mi³y, z efektami gore w gu¶cie zdecydowanie ¶redniowiecznym :-). Zdrada, krew, masakra - ot, po prostu wzruszaj±ca i romatyczna historia o uczuciach :D tracker.gif
Organizatorzy zdecydowanie siê nie oszczedzali.
No i wiele, wiele innych :D
Aha, ¿urek wymaga jeszcze skomplementowania. smile.gif

Dziêki, Tomic, na wzajem. Pozdrowienia serdeczne dla wszystkich. blinkie.gif
Katia
Jako jedna z zadowolonych sze¶ciu osób z £odzi do³±czê siê do podziêkowañ i g³osów zachwytu. bigsmile2.gif £ódzkie Ogiery wróci³y do domu niezwykle rozbrykane i szczê¶liwe, chocia¿ mocno zmêczone! smile.gif

Bardzo dziêkujemy Gospodarzom za go¶cinê i wszystkie atrakcje, którymi nas obsypali. Poza wyra¿anymi ju¿ wy¿ej zachwytami, do których siê do³±czam icon_mrgreen.gif - s³owa uznania nale¿± siê tancerzom ognia pod wodz± Aubriety - ciekawa choreografia, du¿a rozmaito¶æ ogniowych "artefaktów", no i wysoki poziom umiejêtno¶ci !!! king.gif

Ju¿ nie mo¿emy siê doczekaæ nastêpnej okazji do wspólnego imprezowania ! bigsmile2.gif
Wszystkich pozdrawiamy i ¶ciskamy, a najmocniej Aubrietê i Vislawa! heart.gif
Vislav
Witam
Gor±co pozdrawiam wszystkich uczestników, którzy zaszczycili nas swoj± obecno¶ci±.

BEZ WAS TA IMPREZA NIE UDA£ABY SIÊ.

Mam nadziejê na kolejne spotkania - wcze¶niej ni¿ przysz³oroczny Beltan.

Dziêkujê!!!

Pozdrowienia
Vislav
Kaliko
Dziêkujê,dziekujê i jeszcze raz dziêkujê jestem pe³na wra¿eñ i oczywi¶cie zadowolona, ¿e jako wied¼ma sprawdzi³am siê i czary moje pozwoli³y mi ¿ycie ocaliæ. Inkwizycja bowiem oszczêdzi³a mi zycia. Sporo siê nauczyli¶my ka¿dy z nas napewno wyci±gn±³ odpowiednie wnioski. Dla mnie to by³a pouczaj±ca lekcja ¿ycia. Dziêkuje Darkowi który podzieli³ siê ze mn± sw± wiedz± na temat run. Wielkie dziêki mojemu nauczycielowi fechtunku, który pozwoli³ mi d¼gaæ siê floretem. Ja juz swój prywatny floret zdoby³am smile.gif. Tomikowi za wielkie s³owa "rób co chcesz". Dzieki za lekcje o koniach gor±cokrwistych. Kapeli za wspania³y koncert.Magikowi technologicznemu za chêæ wspótworzenia nowego ze starym. Wszystkim za przybycie,za dobr± zabawê DZIÊKUJÊ JESZCZE RAZ. Teraz idê uczyæ siê wymiataæ floretem.
Tomic
bigsmile2.gif
w sumie to ani floret ani rapier ani szpada tylko szabla sportowa
Jednak prosi³bym g³ównego sprawce tego zamieszania o wypowiedz czym my walczyli¶my smile.gif bigsmile2.gif icon_wink.gif
Marcinek
Witam
Dzieki wszystkim za niezla zabawe.
Wyjasniajac:
To co trzymalismy w reku to byly szable sportowe, jednak bawilismy sie w szpade dworska, ktora jak zwykle rzadzila :-)
Kaliko -> Co do koni goracokrwistych to niestety nie mielismy okazji dokonczyc, ale zeby byc uczciwym to przyznam ze shire tez najbrzydsze nie sa icon_wink.gif
Co do samej imprezy to oczywiscie zgadzam sie ze organizacyjnie byla na najwyzszym poziomie.
Pozdr. :-)
Najdiff
Kurcze ju¿ siê skoñczy³a imprezka tears.gif
Tomic
my starym zwyczajem imprezowali¶my jeszcze i w poniedzia³ek tylko ze u siebie.
Ciêzko bêdzie jutro wrócic do wspó³czesnego smierdz±cego swiata
Kaliko
No tak pewnikiem szabla sportowa:) Jezusicku ale mi szkoda ze juz was nie ma tears.gif ja zostaje przy swoim i¿ shair to najpiekniejszy koñ. Ja tam lubie to co silne i mocne w budowie prawda Tomic icon_wink.gif ale to co ja posiadam to jesli to szabla sportowa to ³adniutka i zdobiona piknie hej.
Mi³osz
Witam,

Muszê powiedzieæ, ¿e impreza naprawdê mi siê podoba³a nawet do tego stopnia, ¿e postanowili¶my z Wojciechem pozostaæ do pi±tku, lecz z przyczyn transportowo-finansowych oraz obowi±zkowo-¿yciowych trzeba by³o siê pod³aczyæ do samochodu Wojciecha ojca, który wraca³ do Szczecina ju¿ we wtorek...

Jestem wdziêczny Aubriecie i jej tancerzom, Piotrowi i jego go¶cinno¶ci, Vislavowi i jego ogólnej wspania³o¶ci, "Dobremu duchowi" Jankowi i jego Puckowi, Krzysztofowi i jego Gwardyji oraz wszystkim innym których tu nie wymieni³em a którzy powinni tu byæ wymienieni, za wspania³± organizacjê tego¿ przedsiêwziecia.

Dziêkuje równie¿ wszystkim wspó³uczestnikom i go¶ciom, za stworzenie wspania³ej, pozytywnej atmosfery.

Pozdrowienia dla absolutnie wszystkich zaanga¿owanych w przedsiêwziêcie - do zobaczenia na nastêpnej imprezce.

respekt.gif
Vislav
Witam

Pierwsza seria zdjêæ z ¦wiêta Beltan

Pozdrowienia
Kaliko
Jeszcze notek nie znalaz³am w gazecie jak siê cos uka¿ê zaraz dam znaæ pozdrówka wiem ze byli¶my w tvn 24 szkoda ze nie widzia³am
Wojciech
Dziekuje wszystkim organizator± i uczestnika za wspaniala impreze. Bylo naprawde bardzo milo i goscinnie. Mam nadzieje ze niedlugo znowu sie zobaczymy devil.gif i bedzie nas jeszcze wiecej devil.gif

Slawa wam!!!
Kaliko
Zabra³e¶ ze sob± cos Wojciechu! Szkoda ze to moja dama dworu by³a! albo To moze by³ Mi³osz smile.gif Przyjed¼cie bramy sa dla was zawsze otwarte
Tomic
dla nas by³y zamkniete te bramy, zw³aszcza o 7 00 nad ranem gdy cisnienie w pêcherzu by³o maksymalne a ³zy bólu ciek³y po policzkach i trzeba by³o przeciskac sie przez ma³e otwory strzelnicze w baszcie by se ul¿yæ w cierpieniu face4.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
kto by³ ze mna ten wie o czy mówie icon_wink.gif
Kaliko
Wybacz to drobne nieporozumienie, to przez dba³o¶æ o wasze bezpieczeñstwo moze, a¿ nazbyt przesadne ale napewno skuteczne ( bardzo skuteczne smile.gif)
Tomic
chyba dba³o¶æ o bezpieczeñsto ewentualnych z³odzieji, lub innych z³ych ludzi bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
ale wybaczam, bêdzie co opowiadaæ w d³ugie zimowe wieczory przy piwie smile.gif
Kaliko
Pokaza³ siê pierwszy artyku³ w gazecie, ale nie ma nic o was, marny jak na taka impreze. Wyglada jakby go za kare ktos napisa³.
Moge przes³aæ jak takie masz zyczenie. No tak wogóle wasz pobyt bedzie wspominany d³ugo. Choc mo¿e ju¿ nied³ugo siê spotkamy znowu? I wcale nie jestes straszny na tym zdjêciu:)
Vislav
Witam

Z przyjemno¶ci± komunikujê, ¿e jest dostepna kolejna fotogaleria

Tak by³o w 2005

Autorzy: Kasia i Willy ¦lusarczyk ze ¦winouj¶cia - dziekujê i zapraszam do ogl±dania.

Pozdrowienia Vislav

p.s. w Kalendarium - Wolin 2005 jest skrót do innej galerii tych¿e autorów.
+Sawa+
devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif
Vislav
CYTAT(+Sawa+)
devil.gif    :devil:    :devil:    :devil:    :devil:    :devil:

tracker.gif tracker.gif tracker.gif tracker.gif tracker.gif

jednakowo¿ foto jest yes.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.