Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Poszukuje ksi±¿ek zwi±zanych z Poznaniem
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Jacek Tomczak
WItam
Moj apel ograniczony jest do poznañskich Frehowiczów. Poszukuje ksi±¿ek opowiadaj±cych o historii naszego pieknego miasta. Poszukuje zw³aszcza starych pozycji z serii Kronik Miasta Poznania. Wiem, ¿e zakup wielu pozycji jest nie mo¿liwy ale chêtnie nawi±za³ bym kontakt w celu skserowania interesuj±cych mnie pozycji.
Owen
Hej
No ja ci mogê tylko bibliografie podrzuciæ. Dobrze jakby¶ sprecyzowa³ który okres ciê interesuje.
ze straszych rzeczy:
O. Lange, "Lokacja miast wielkopolski w³a¶ciwej na prawie niemieckim w wiekach ¶rednich." Lwów 1925
H. Munch, "Geneza rozplanowania miast wielkopolskich XIII i XIV wieku." Kraków 1946
Pozdrawiam
Owen
jescze: Kaniecki Alfred "Poznañ Dzieje miasta wod± pisane"
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Piotr Bauer, Boguslaw Polak "Armia Poznan w Wojnie Obronnej 1939"
Jacek Tomczak
Dziêki za informacje. Co do histori wod± pisanej to tê pozycje mam a co do wrze¶nia 39 to ju¿ za daleko, przynjmniej na razie. Najbardziej zale¿y mi na pozycjach Kronik Miasta Poznania zw³aszcza tych opisuj±cych konkretne dzielnice i miejsca w Poznaniu. Sporo juz mam z tej seri ale te¿ du¿o mi brakuje zw³aszcza ze starych numerów. Natomiast pozycje o lokacji miast w Wielkopolsce s± zapewne wielce ciekawe, problem jednak polega na tym ¿e jedynym miejscem gdzie te pozycje mo¿na zdobyæ to biblioteka. A na dzieñ dzisiejszy to miejsce jest raczej ma³o osi±galne.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.