Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Po Gniewie: wnioski, pomys³y, zguby.
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Gniew, Gniew i po Gniewie.
W mojej opinii impreza udana, choæ nie by³o nas tylu/tyle na ilu/ile liczy³em. Wypadki losowe, choroby i co tam jeszcze nie wiadomo nie pozwoli³y kilkunastu uczestnikom dotrzeæ na miejsce. Miejmy nadzieje, ¿e w przysz³ym roku bêdzie ludniej.

Wszystkim, którzy przybyli dziêkujê za wspóln± zabawê. Mam nadziejê, ¿e nikt siê nie nudzi³. Uda³o nam siê wspólnymi si³ami podnie¶æ standardyimprezy rekonstrukcyjnej na zamku. W porównaniu z zesz³orocznym spotkaniem organizacyjnym widaæ by³o go³ym okiem, ¿e wszyscy staraj± siê, by Rota by³a grup± jak najlepsz± smile.gif W tym roku powoli kroj± nam siê jeszcze dwie-trzy imprezy czysto rotowe, wiêc bêdzie gdzie i kiedy doszlifowaæ chodzenie w szyku, pokazaæ najnowsze zabawki i wymieniæ siê do¶wiadczeniami.

Bardzo dziêkujê Cedricowi za zajêcie siê stron± administracyjn±. Jak±¶ flaszkê bêdzie trzeba zorganizowaæ z tej okazji, bo bez tej pomocy pewnie bym sobie nie poradzi³. Wielkie dziêki równie¿ Ewce i Kakajowi za zabawê w kuchniê pod niebem.

To na tyle ode mnie na t± chwilê. Piszcie czego Wam na tej imprezie brakowa³o, co chcieliby¶cie widzieæ w wiêkszych ilo¶ciach a co w mniejszych. Równie¿ tutaj mo¿na napisaæ co znaleziono b±d¼ zgubiono. Wszystkich zapraszam na kolejny Gniew Zimowy za rok. Pozdrawiam heart.gif
Gwyn
P.S. Wszelkie fotki proponujê linkowaæ albo od siebie ze stron, albo z komputerów przez Image Shack itp na publiczne Kalendarium 2005. Niech zobacz± jak siê bawi Rota!
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT
Wielkie dziêki równie¿ Ewce i Kakajowi za zabawê w kuchniê pod niebem
pat.gif

ovation.gif

Dziekuje rowniez za mile spotkanko. Powiem tak : nie jest zle smile.gif. Zaczyna sie dziac coraz ciekawiej w tym naszym polskim gniazdku odtworcow.
Co do imprezy to podstawowym jej minusem to ze zapomnielismny ulepic burgundzkiego balwan.gif ....

nacykalem ponad 300 zdjec ... wlasnie siedze i segreguje, postaram sie wybrac jakies 100-150 ciekawych niepowtarzajacych sie i wrzucic na moja strone do dzisiaj do polnocy + 15 minut, zgodnie z obietnica

pozdrawiam
kakaj vel cezary
EwKa
Zniknela nam sakwa sukienna, granatowa, ze skorzana klapka+pasek czarny skorzany z prostymi okuciami mosieznymi. Sakwa duza, ok. 30x20cm zawierala 2 portfele z dokumentami, komorke, zegarek. Jesli ktokolwiek znalazlby jakas czesc z tych rzeczy prosze o kontakt mailowy, na priva lub pod komorka 606 949 103.

Wielkie dzieki za wspolne kucharzenie-bylo naprawde ekstremalnie-ale ciesze sie, ze cos wogole wyszlo.
Asia
Impreza by³a udana, robimy postêpy. Osobi¶cie z racji czêstego medievalnego kucharzenia cieszy mnie ogromnie, ¿e wszyscy postarali siê o historyczny prowiant, a siedzenie przy wspólnym stole w czasie posi³ków i zrezygnowanie z elektryczno¶ci doda³o imprezie charakteru. Oby by³o coraz lepiej.

Dla mnie osobi¶cie wielk± frajd± by³o strzelanie. Kto mnie zna wie jak wielk± blinkie.gif Dziêkujê tym, z którymi mog³am postrzelaæ. Kto wie, mo¿e Rota bêdzie mia³a pierwsz± kobietê strzelca smile.gif

Jedna wpadka: nie nosimy zegarków do stroju, chowamy do sakiewek!!

P.S. Serdeczne podziêkowania dla panów, którzy wype³nili ankietê.
Jarek Przyby³o
A z czego strzelali¶cie ?

Pozdrawiam

Jarek P.
Asia
Z hakownicy i piszczeli, ale marzymy o hand gun-ie...
Cedric
By³o ko³o 19 maszerujacych z czego 7 nowych osob i teraz pytanie GDZIE JEST RESZTA. Czy na prawde wszystkich odstraszyla pogoda, ktora wcale we znaki jakos okrutnie sie nie dawala, oczywiscie nie chodzi mi tu o tlumaczenie kto byl chory, ale dziwne ze tak malo.
Pozdrawiam
Tomaszek
pozwolê sobie usprawiedliwiæ sie pokrótce i enigmatycznie: nic mnie nie odstraszy³o, po prostu pracujê za granic± i mia³em dosæ daleko, ¿e tak powiem... ;p

jak siê uda to co¶ w okresie wakacyjnym przycwaniakujê...
pozdrawiam
TZ.
Jarek Przyby³o
Ja przez wzgl±d na stare ko¶ci z za³o¿enia nie ruszam siê z domu zim± nie mówi±c wogóle o jakim¶ spaniu w zimnych, zamkowych murach. Lato owszem. Poza tym pracowa³em ciêzko nad udoskonaleniem technik walki messerem, co w Rocie przydaæ siê mo¿e.

Pozdrawiam

Jarek P.
Igor Weso³owski
Hejki
Impreza fajna i udana, choæ mog³o by byæ nas wiêcej. Dobry by³ pomys³ z prub± machania drzewcówkami w szyku, oby wiêcej na nastêpnym zlocie (ci co nie maj± he³mów maj± pecha bigsmile2.gif bigsmile2.gif ). Mo¿e by sprubowaæ nastêpnym razem w co¶ konkretnego trafiaæ np, nie ¶miaæ sie, snopki siana pozdrawiam.
Igor
Zbigniew Tomicki
Impreza udana (gdyby nie moje korzonki bum.gif ), kucharzenie tez udane i dania wysmienite. Jedna uwaga, trzeba miec podkute buty bo sie zabic mozna, patynki tez nie zdaja egzaminu, no chyba ze podkute. face4.gif
Ankieta skomplikowana bigsmile2.gif ale dalo rade (mam nadzieje ze na cos sie przydadza wyniki). No i wpaniale towrzstwo w pokoju i na imprezie.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Ju¿ pisa³em w 'planie rozwoju'. Mam skórzane podeszwy i absolutne zero po¶lizgu. Plastiki ¶migaj± za to a¿ mi³o. Pozdrawiam
Gwyn
Zbigniew Tomicki
tak tak, wiem, wzielem buty do jazdy konnej aby mi bylo cieplo.... bigsmile2.gif a nie drugie niskie
Madzia
Witam,
w imieniu swoim i Hasiora pragnê siê usparwiedliwiæ.. Niestety nie mogli¶my przyjechaæ (chêci by³y naprawdê ogromne) po czê¶ci z przyczyn zdrowotnych (dominanta) i finansowych (zwiazanych z transportem).. Osobi¶cie ¿a³ujê, ¿e nie mog³am pokucharzyæ icon_sad.gif .. Obiecujemy stawiæ siê na nastêpnej imprezie, mamy nadzieje,¿e ju¿ nied³ugo...
Pozdrowionka! smile.gif
Bart
Hej!

Taaaaa. No niestety za duzo roboty na raz. Dwie godzinki w Gniewie to stanowczo za ma³o by³o ale wiêcej nie da³o rady wygospodarowaæ.. A klimacik by³ taki fajny... ehh. tears.gif Nastêpnym razem.

Zdrufko
Bartek
Jan Gradoñ
Witam!

No to jeszcze tutaj podziêkujê za ¶wietnie spêdzony "³ikent" i klimat.

Co do zgub, to w moim pokoju (pierwsze piêtro, ostatni po lewej) znalaz³em czarny polarowy szalik bum.gif smile.gif Zgubi³ kto¶?
Pawel ChmurnoOki
tak,to moj szlaik:)
Wezmiesz mi na dead can danca?:)

Pozdrawiam
Dumzdej
Podtrzymujac tradycje napise: bylo fajnie - oby wiecej takich imprez!! smile.gif

A teraz jeden maly problem, ktory wyplynal podczas maszerowania a nikt o nim chyba jeszcz nie wspomnial. Mianowicie: problem z siecznascia czesci broni uzywanych przez maszerujacych. Dokladnie chodzi tu glownie o pike (bodaj sztuk jedn) i spise (bodaj tez sztuk jeden). Problem polegal na tym (ze pozwole sobie przypomniec szczegolowo), iz drugi szereg mial wykonywac ciecia, a w przypadku tych dwuch broni jest to raczej skomplikowane. smile.gif Pytanie jest czy powinnismi zaczac cwiczyc ew przestawianie czyku po komendzie "w tyl zwrot!". Od razu powtorze co zostalo dosc trafnie zauwazone juz podczas cwiczen, iz szyk walczacy najczesciej robi "w tyl zwrot!" jak chce delikatnie rzecz ujmujac zmienic taktyke na ultra defensywna (uciekac). Niemniej jednak jest to pewnien pomysl ktory powinno sie przedyskutowac.

Pozdrawiam

Dumzdej
Hshanoo
CYTAT(Dumzdej)
...A teraz jeden maly problem, ktory wyplynal podczas maszerowania ...

Nie masz ch³opie wiêkszych zmartwieñ... bigsmile2.gif
Piki i spisy powinny byæ w pierwszym szeregu - mo¿na opracowaæ szybk± podmiankê go¶ci "kryj±cych siê nawzajem" przy zwrocie w ty³ albo zostajemy przy broni "d¼gaj±cej" w drugim szeregu i wtegy panowie równie¿ d¼gaj± z drugiego szeregu.
Konfucjusz mówi: "Doom Doomowi z drugiego szeregu oka nie wykole!"
Hshanoo
Aha!

No i oczywi¶cie do³±czam siê do pie¶ni ba³wochwalczej na temat imprezki.
By³o bardzo mi³o... no mo¿e poza jednym porankiem... ale jednak mi³o.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Natomiast Kehrt um przydaje siê podczas ustawiania Ordnung przed w³a¶ciwym starciem. Nam siê to nie przydarzy, ale ³atwo równie¿ wyobraziæ sobie podstêpne natarcie konnicy od ty³u. Pozdrawiam
Gwyn
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.