Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Czerwiec] I Festiwal Ognia na Zamku Lipowiec - Babice
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
I FESTIWAL OGNIA na ZAMKU LIPOWIEC k/Babic - 2 po³owa czerwca
2005 - dla grup historycznych ( 18-19 lub 25-26 czerwca ) - regulamin i
zasady uczestnictwa w trakcie opracowania !!!
Kinia
Grupa Everlasting Flame zg³asza swoj± gotowo¶æ icon_wink.gif
Nie wiem w ile osób sie wyrobimy, bo czê¶æ nas pracuje w wakacje, ale my¶lê ¿e damy radê w 8 do 10 osób. Dlatego z niecierpliwo¶ci± czekam na wszelakie dalsze instrukcje dotycz±ce tego festwialu, ustalenia konkretnej daty ect...
W koñcu ¶rodowisko Ogniowe nie tak czêsto siê schodzi, a ju¿ napewnie nie na Zamku Lipowiec który osobi¶ce uwilebiam ... devil.gif

pozdrawiam

Kinia
Visenna
Potwierdzam!
Dodam jednak, ¿e wprawdzie nasza grupa nie wplata Tañca z Ogniem w historyczno¶æ (uwa¿amy, ¿e nie jest to chyba za dobry pomys³ smile.gif ), ale skoro takie s± wymogi to obszyjemy grupê do tego czasu.
Dobrze, ¿e w kalendarium grupy Everlasting Flame bêdzie mog³a byæ dopisana jeszcze jedna impreza z gatunku Festiwali Ognia. Takich imprez jest niewiele w Polsce. Zw³aszcza w tak przepiêknych miejscach jak lipowiecki zamek heart.gif
Zatem czekamy z niecierpliwo¶ci± na CZERWIEC!

A tak na marginesie:
Nie wiem ile grup rycerskich zajmuje siê Ogniem, ale w razie czego mo¿emy wraz z Kini± planowan± w Lipowcu impreze nieco rozreklamowaæ, jako i¿ znamy troche osób zajmuj±cych siê Firedancingiem, ale zaznaczam i¿ nie s± to grupy historyczne (w razie czego mog± siê obszyæ).
Jak festiwal to festiwal blinkie.gif

Pozdrawiam
Visenna icon_mrgreen.gif
Reyki
Cieszy mnie ta informacja.
Moja grupa stawi sie na pewno.Mamy juz scenariusz i zaczynamy treningi.
Jedno co zniechêci³o ludzi z mojej grupy to fakt,¿e jest to dla grup historycznych.Mam nadziejê ¿e jako¶ ich namówiê do uszycia jakiego¶ ubranka.
Na razie przyjedziemy we dwóch.

Pozdrawiam.
Visenna
hehe, nasi te¿ krzywo popatrzeli na fakt strojów, ale po zapewnieniu ich, ¿e pomo¿emy im siê obszyæ minki szybko im siê poprawi³y smile.gif
Tak wiêc planujemy (o ile bedziemy mogli przyjechaæ - a chcemy) stawiæ siê przynajmniej w 7-8 osób.

Reyki, wreszcie zobaczymy siê w akcji smile.gif))

Pozdrawiam
Visenna
Krzysztof Czarny Rycerz
Witam !!!
mam trzy sprawy :

1. Historyczno¶æ imprezy wymusza w pewnym sensie miejsce ! Chcia³bym aby atmosfera Festiwalu by³a zblizona do atmosfery Turnieju rycerskiego - w regulaminie bedzie ujêty punkt , który bedzie mówi³ o dodatkowych punktach za stroje ....

2. Festiwal bêdzie podzielony na dwie czê¶ci - czê¶æ grupowa - oceniany bêdzie scenariusz, muzyka, stroje - w okre¶lonym dla wszystkich czasie, - czê¶æ indywidualna - wspó³zawodnictwo liderów ( pojedynczych osóB) - ocena bedzie podobna - w obu kategoriach bed± nagrody !!!

3. na 99% bêdzie to data 18-19 czerwca 2005r.

Pozdrawiam
Krzysztof Czarny Rycerz
Kasztelan Bêdziñski i Lipowiecki

PS - a mo¿e zrobimy sobie ma³± bitewkê dla rozlu¼nienia atmosfery .... ???

Jak ju¿ wspomia³am mamy troche znajomo¶ci w¶ród grup tudzie¿ pojedynczych osób, które nie s± zwi±zane ani z Ruchem Rycerskim, ani z Rekreacj± Historyczn± a tañcz± z Ogniem i to ju¿ od d³u¿szego czasu.
Krzysztof Czarny Rycerz
--> jest to festiwal wiec przyjmiemy i takie grupy
--> w zgloszeniu okreslic sie musza czy w strojach czy bez, czy sa amatorami czy zawodowcami,
--> wymagac bêdziemy zdjec grupy i z pokazu ... oraz przedlozenia programu

Pozdrawiam
king.gif
Kasztelan
Kinia
QUOTE(Krzysztof Czarny Rycerz
)
"PS - a mo¿e zrobimy sobie ma³± bitewkê dla rozlu¼nienia atmosfery .... ???  
" [/quote]

Bitewkê? Na kulomiotki, kije, wachlarze, liny, lañcuchy..eee... czy plucie Ogniem?

Bo moja wyobra¼nia ma problemy z wyobra¿eniem sobie takiego czego¶..
No chyba ze pisa³e¶ to na ¿arty a ja jak zwykle wziê³am to na serio... Kiedy ja siê tego oduczê? icon_wink.gif

Acha jakiej atmosfery? Czy¿by mia³a byæ zagêszczona a¿ tak rywalizacj±? tongue.gif

pozdrawiam

Kinia
Tomko Konopczyc
My¶lê, ¿e jak ju¿ bêdziemy w Lipowcu to zawsze mo¿na zrobiæ bitewkê. Dla rozluznienia, zagêszczenia- nie ma znaczenia- bitewka zawsze jest mi³a i cieszy.
Kinia
No ba Tomko bigsmile2.gif

Acha co do regulaminu. Nasunê³o siê nam pytanie.

Czy w czêsci drugiej lider --> to osoba pojedyncza z danego zespo³u? Czy zespó³ mo¿e wystawiæ wiêcej ni¿ jedn± osobê?

pozdrawiam

Kinia
Krzysztof Czarny Rycerz
I tu siê zgadzam z Tomkiem "Z³otoustym" Konopczycem !!!

Ten kto miecz nosi , zawsze znajdzie chwilkê na "ma³± zaczepkê" , a myslê ¿e czê¶æ tych co "pluj±" z mieczmi na Zamek przybed± i to do nich napisa³em to "PS"...

... i cieszê siê , ¿e znajd± siê tacy których to ucieszy ....

Pozdrawiam
Kasztelan
king.gif
Krzysztof Czarny Rycerz
CYTAT
Czy w czêsci drugiej lider --> to osoba pojedyncza z danego zespo³u? Czy zespó³ mo¿e wystawiæ wiêcej ni¿ jedn± osobê?

--> chcia³em zauwa¿yæ, ¿e wiecej niz jedna osoba to ju¿ zespó³ ... smile.gif

--> oczywi¶cie jezeli w zespole s± sami liderzy to mog± siê zg³osiæ wszyscy do konkursu indywidualnego - oczywi¶cie mo¿emy wprowadziæ ograniczenia ( w REGULAMINIE ) je¿eli oka¿e siê, iz chêtnych bêdzie bardzo du¿o !!! bigsmile2.gif

--> zmagania bêd± indywidualne by podziwiaæ i porównaæ kunszt jednostki !! devil.gif

Kasztelan
king.gif
Visenna
Jeeeeej...ju¿ mi siê miêkko w nogach robi jak sobie pomy¶lê o tej imprezie blinkie.gif

CYTAT(Krzysztof Czarny Rycerz)
--> jest to festiwal wiec przyjmiemy i takie grupy

Suuuuper!! To mam nadzieje, ¿e mo¿na ich powiadomiæ o Festiwalu? bigsmile2.gif

--> w zgloszeniu okreslic sie musza czy w strojach czy bez, czy sa amatorami czy zawodowcami,

Aha...to czyli mog± bez strojów?
A co w momencie kiedy grupa jest eeee...¿e tak siê wyra¿e...mieszana?

--> wymagac bêdziemy zdjec grupy i z pokazu ... oraz przedlozenia programu

Zdjêcia z pokazu? Zrobi siê. Chocia¿ zazwyczaj przy ka¿dej grupie zdjêcia bêd± podobne icon_mrgreen.gif

CYTAT(TOMKO KONOPCZYC)
My¶lê, ¿e jak ju¿ bêdziemy w Lipowcu to zawsze mo¿na zrobiæ bitewkê. Dla rozluznienia, zagêszczenia- nie ma znaczenia- bitewka zawsze jest mi³a i cieszy.

Pewnie. W sumie pomys³ uwa¿am za przyzwoity. Dla historycznych niemachaj±cych Ogniem bedzie to te¿ pewna rozrywka, a dla grup tañcz±cych niehistorycznych jedna z atrakcji smile.gif

--> oczywi¶cie jezeli w zespole s± sami liderzy to mog± siê zg³osiæ wszyscy do konkursu indywidualnego - oczywi¶cie mo¿emy wprowadziæ ograniczenia ( w REGULAMINIE ) je¿eli oka¿e siê, iz chêtnych bêdzie bardzo du¿o !!!

Ma siê rozumieæ, ¿e wtedy ka¿dy wystêpuj±c indywidualnie pracuje tylko dla siebie? Nie dla zespo³u?

Pozdrawiam blinkie.gif
Visenna
Kinia
QUOTE(Krzysztof Czarny Rycerz
)
--> chcia³em zauwa¿yæ, ¿e wiecej niz jedna osoba to ju¿ zespó³ ...  
[/quote]

Nie je¶li dzia³aj± osobno icon_wink.gif Na zasadzie ka¿dy sobie rzepkê skrobie czy jako¶ tak to sz³o...
Grupowy taniec to chyba pokaz kilku osób w jednym tañcu (utworze czy jak to nazwaæ). A pojedynczy to taka solówka.

Pozatym trzeba wzi±¶æ pod uwagê, ¿e zwykle tancerze tworz± swój image wygl±dowy (strój, makija¿) jak to bêdzie oceniane? (muszê wiedzieæ czy bardziej mi sie op³aca strój historyczny czy mój image tanczerza z Ogniem tongue.gif )
znaczy niecierpiê mieszaæ rekreacji i tañca.. Nigdy nie wiem w co bardziej i¶æ ... dunno.gif

pozdrawiam

Kinia tongue.gif
Visenna
Szczerze mówi±c, to te¿ wola³abym u¿yæ swojego image'u Tancerki Ognia, czyli strój do tañca, makija¿ itd.
Wtedy grupa mo¿e bardziej wyraziæ siebie i to co sob± reprezentuje.
Poza tym...
Do co programu:
Mo¿e zawieraæ obojêtnie to? Zarówno grupowe uk³ady jak i solowe? (solowe oczywi¶cie w ramach grupy, nie pod wzglêdem indywidualnym)
Reyki
Ma³a bitewka nie jest z³a.Ja w takim razie zabiorê blaszki.
Kinia
Przynoszê pytania od osób zainteresowanych niehistorycznych.

1. Kto sêdziuje?
2. Na jakich zasadach bêd± oceniane wystêpy?
3. Pro¼ba o regulamin lub ja¶niejsze przedstawienie tematu.

W sumie przyznam iz te¿ jestem ciekawa co do wygl±du ca³ej imprezy, zasad, ect. tongue.gif

pozdrawiam

Kinia
LuCK
A czy przyjechaæ w strojach, ale tylko popatrzeæ to mo¿na?
Bo nasze dokonania z ogniem na razie mizerne s±, chcieliby¶myu wiêc podgl±dn±æ mistrzów i jednocze¶nie mile czas spêdziæ smile.gif
Kinia
Luck jak mistrzów to nie mnie icon_wink.gif Co jak co ale do tych jeszcze nie nale¿ê i nale¿eæ nie bêdê nigdy chyba, za du¿o technik w Ogniu ci±glê powstaje, za du¿o nowych hmmm narzêdzi do zabawy jest.. A ja bidna ci±gle w lesie dunno.gif

Pozatym co do tego czy by¶cie przyjechali.. Hmmm.. Ja jestem za ale to nie odemnie zale¿y a wrêcz mam nico do powiedzienia. Ale by³oby fajnie icon_mrgreen.gif A nawet wypa¶nie cool.gif

A co do ca³ej zabawy.. Ci±gle czekam na odpowiedzi, lub termin kiedy bêdzie mo¿na je uzyskaæ..

Pozdraiwam

Kinia
Visenna
Taaa...du¿o sprzêtów powstaje. Wypa¶nych sprzêtów.
Kinia, mo¿e wyskoczymy z fire hoola-hop i fireskakank±? bigsmile2.gif

EDIT:
Chcia³am sie jeszcze dowiedzieæ jak maj± wygl±daæ same pokazy. Czy jako pokaz grupowy tudzie¿ indywidualny nale¿y rozumieæ JEDEN uk³ad, czy np. kilka uk³adów, ktore maj± siê mie¶ciæ w okre¶lonym czasie? Np. ka¿da grupa mia³aby za³ó¿my, ¿e 20 minut na zaprezentowanie swoich umiejêtno¶ci. Jak to ma byæ?

Pozdrawiam
Visenna
SZY
No w³asnie ja te¿bym chcia³a wiedzieæ, bo jak tylko moja skromna ekipa do tañczeina z ogniem siê zbierze to im o¶wiadcz, ¿e jedziemy i bez gadania. Pozatym dorzucam pare w³asnych pytañ:

1. Ubiur historyczny, tz konkretnie co? i jaka epoka? Bo mozemy wys±piæ w X, XV albo XVII jakby¶my sie uparli. Czy kobiety musz± mieæ suknie? Bo osobi¶cie obawiam siê tañczenia w sukni ( swoj± drog± takie hoppelende musi sie pieknie paliæ i jeszcze te rekawy...).

2. Czy pokaz grupowy, ma mieæ charakter czystego pokazu umiejetno¶ci czy powinien posiadaæ jak±¶ fabu³e, co¶ jakb teatr ognia i czy jego tematyka te¿ musi byæ historyczna?

3. Czy wszyscy uczestnicy pokazu (chodzi o inscenizacje, pokaz z fabu³a) musz± tañczyæ z ogniem czy mog± uczestniczyæ tylko jako aktorzy?

Z niecierpliwo¶ciom czekam na regulamin.

P.S zmusze moich tancerzy ¿eby ze mn± przyjechali blinkie.gif
forsaken
witam
chcialbym zglosic chec udzialu w festiwalu z moja grupa Extermino...
postaramy sie wszyscy obszyc..
zawodowcy czy amatorzy?
hmm trudne pytanie, ale juz zaczynam sie przygotowywac:]

pozdrawiam
Radko z Opola
Yenova
Hej!
Na tegoroczny turniej nasza grupa nie zd±¿y siê odpowiednio przygotowaæ. W zwi±zku z tym mam pytanie - czy znalaz³yby siê miejsca aby¶my mogli przyjechaæ (ok.8-10 osóB) i zobaczyæ na czym konkurencje polegaj±??
Pozdrawiam
Anka
LuCK
Ju¿ siê o to pyta³em, ale co¶ nikt nic nie wie smile.gif
Yenova
loki08.gif
Kiedy (tak mniej-wiêcej) mo¿na siê spodziewaæ podania kolejnych szczegó³ów na temat Festiwalu??
Tomko Konopczyc
Wprawdzie nie zajmujê siê festiwalem, bo mam zbyt du¿o roboty z naszym turniejem w Bêdzinie, ale pogoniê Kasztelana, ¿eby po d³ugim weekendzie zamie¶ci³ informacje.

Pozdrawiam

Tomko
forsaken
czy sa juz jakies szczegoly dotyczace Festiwalu? bo troche nakreslila mi sie sytuacja z sesja i egzaminami i termin jest zadawalajacy
Krzysztof Czarny Rycerz
Witam !!
Czas na [size=18]FESTIWAL OGNIAnadchodzi !!! anger.gif

blinkie.gif

Do koñca tyugodnia zamieszczê informacjê na temat REGULAMINU i PROGRAMU !!!

Chcia³bym aby zainteresowani przesy³ali mi na mój adres swoje adresy , na które wy¶lê druk ZG£OSZENIA i REGULAMINY !!!

Szczegó³y niebawem ... devil.gif

Pozdrawiam i czekam ........... zg³oszenia bêd± chyba do 10 czerwca !!!

king.gif

xxxxxxxxxxxxx
Krzysztof Czarny Rycerz
Witam !!

I oto jest REGULAMIN i KARTA ZG£OSZENIOWA [b][size=18]FESTIWALU OGNIA ............. anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif

Piszcie na PRIVA - to prze¶lê lub TOMKO umie¶ci na FREHA !!! .......................... blinkie.gif

czas zg³oszenia --> 15 czerwca ..... ale im wcze¶niej tym lepiej !!!

G³ówna nagroda zespo³owa ....... 1.000,-z³. > devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif

Pozdrawiam
Kasztelan Bêdziñski i Lipowiecki
king.gif

anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif
Krzysztof Czarny Rycerz
anger.gif

I jeszcze jedno :

Proszê wszystkich , którzy przes³ali do mnie zapytania i zg³oszenia wcze¶niej, a nie dostali teraz REGULAMINU i KARTY ZG£OSZENIOWEJ by sie jeszcze raz odezwali !!!

Zapraszam

Pozdrawiam
king.gif

________________________ anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif
Smok Migu¶
Witam
mam pytanie, niestety w okolicach Lipowca bede wieczorem 17 czerwca, moze juz ktos wtedy bedzie trenowal? :D Bo potrzebuje zrobic fotki do przewodnika po imprezach.
Pozwolilem sobie dac informacje o festiwalu przemilym ludziom poznanym na krakowskim rynku, to co robila jedna z nich z ogniem, to poezja, ogien byl jej czescia ciala. Moze dacie widzom szanse to pokaze co potrafi :D o ile oczywiscie przyjedzie.
Pozdrawiam
Krzysztof Czarny Rycerz
WITAM !!!

devil.gif

S± pytania co do op³at za wy¿ywienie :

--> WYJA¦NMIAM , ¿e grupy bior±ce udzia³ w FESTIWALU i REYCERZE walcz±cy w bitwie nie ponosz± kosztów WY¯YWIENIA - jak w regulaminie !!! smile.gif

--> koszty wy¿ywienia s± podane dla tych , którzy chc± wykupiæ ( dobrowolnie ) posi³ki dodatkowe na Zamku i dla osób towarzysz±cych ( DOBROWOLNIE !!! ) anger.gif

devil.gif ... devil.gif ... devil.gif ... devil.gif ... devil.gif ... devil.gif ... devil.gif ... devil.gif ... devil.gif ... devil.gif

czekam na dalsze zg³oszenia - NIE CZEKAJCIE DO 15 czerwca !!!!!! icon_wink.gif

pozdrawiam
king.gif
Krzysztof Czarny Rycerz
A jeszcze jedno !!!

[size=18]IMPREZA JEST NA LUZIE I NIE TYLKO DLA GRUP HISTORYCZNYCH !!!

Pozdrawiam

devil.gif

king.gif
LuCK
I ju¿ po festiwalu...
Widzê ¿e jako pierwszemu przyjdzie mi z³o¿yæ podziêkowania dla organizatorów, od ca³ej naszej dru¿yny (co prawda reprezentowanych - mam nadziejê,¿e godnie - tylko przez dwie osoby), na rêce Imæ Pana Kasztelana.

Serdeczne pozdrowienia dla Grze¶ka z Chrzanowa i innych ludzi z Kasztelanii Bêdziñskiej, z którymi wspónie biesiadowali¶my niemal do rana, a czêsto ze ¶piewem na ustach smile.gif ("robi nam paparara!!!" cool.gif )
Podobne pozdrowienia do Domu Jastrzêbia smile.gif
Podziêkowania dla Babci naszej kochanej, która przygotowa³a wspania³e potrawy na uczte.
Podziêkowania dla Kasztelana za "Kasztelañskie" z du¿ej butli (lepsze ni¿ bamboocha smile.gif )
Podziêkowania dla Tomka za rzeczowe dyskusje, chwalenie naszego wi¶niaczka i wszelkie pozytywne wibracje smile.gif
I wszystkich z którymi mia³em okazjê zamieniæ choæ parê s³ów, a specjalne tak¿e dla tych z którymi starli¶my siê na bitwie bum.gif

Do zobaczenia w Ogrodzieñcu!

ps. nistety zbyt szybko wy³adowala siê bateria w telefonie i zd±¿y³em zrobiæ zaledwie 9 zdjêæ angsad.gif Wiem jednak ¿e mnie nie zawiedziecie i na pewno kto¶ te¿ robi³ i siê podzieli smile.gif Zdjêcia wkrótce u nas, na www.twk.prv.pl
Ewa z Raciborza
No tak, ju¿ po festiwalu. Organizacja takiego przedsiêwziêcia to dobry pomys³. Tak sobie poczyta³am te wszystkie posty wy¿ej i ¶miaæ mi siê chce. Ci wszyscy, co to najwiêcej dyskutowali, pytali wiecznie Czarnego Rycerza o szczegó³y, potwierdzali, ¿e na pewno przyjad±, to siê nie pokazali. I niech ¿a³uj±! By³o ¶wietnie.
Jak zwykle imprezy firmowane przez Czarnego Rycerza i Jego ludzi s± rewelacyjne. Biesiada smakowita - chwa³a Babci i Agnieszce, które w dwójkê wyczarowa³y cudeñka. Chocia¿ przyznam, ¿e nigdy nie zaczyna³±m biesiady przed pierwsz± w nocy:) Tort urodzinowy Czarnego Rycerza przepyszny (pozwoli³am sobie zje¶æ swój kawa³ek oraz kawa³ek nale¿±cy do Efendiego (on i tak nie powinien du¿o je¶æ, by nie powiêkszaæ ju¿ swojej przeogromnej powierzchni cia³a:)) S±dzê, ¿e Czarny Rycerz zas³u¿y³ na lepszy prezent ni¿ ten, co otrzyma³ od nas wszystkich - nisk±, brzydk±, brodat± i ma³o atrakcyjn± kobietê z grzybic± i pomarañczowym szlafroku o imieniu Efendina. No trudno, za rok bêdzie lepiej.

Noc pod go³ym niebem przypomnia³a mi, ¿e ju¿ na dobre rozpocz±³ siê sezon turniejowy. Chwa³a Konopczycowi za b³yskotliwy umys³ i ¶wietne teksty, na które ospa³y umys³ Efendiego nie by³ w stanie wymy¶liæ riposty. Zamek piêkny. To tyle.
Vislav
Witam

A co z tym ogniem??? Ciekawy jestem jak siê uda³o ?

Pozdrowienia Vislav
Smok Migu¶
Przepraszam bardzo, ale ja bylem :D Moze kojarzysz goscia migajacego lampa po oczach (wiadomo skad ten Migus smile.gif w stroju dosc wspolczesnym, co nie zmienia faktu, ze pod nim dusza wciaz sredniowieczna.
Mi podobalo sie bardzo, i bitwa (omal nie ogluchlem od Paszczy Jackowej) i ludzie, a ogien? Ogien byl fantastyczny, choc niektore pomysly wymagaja jeszcze doprocowania, ale coz, to dopiero pierwszy raz, oby byly kolejne, czego zycze Czarnemu Rycerzowi i nam wszystkim, bo warto.
A fotek pare zrobilem i kiedys (na pewno w tym roku, a moze i w tym polroczu smile.gif wloze na swoja stronke.
Kinia
CYTAT
Tak sobie poczyta³am te wszystkie posty wy¿ej i ¶miaæ mi siê chce. Ci wszyscy, co to najwiêcej dyskutowali, pytali wiecznie Czarnego Rycerza o szczegó³y, potwierdzali, ¿e na pewno przyjad±, to siê nie pokazali.

Hmm mo¿e nie powinnam sie wypowiadaæ bo sama dyskutowa³am na górze i nie przyjecha³am ale jakos hmm musze usprawiedliwiæ siebie i mo¿e tych co nie przyjechali te¿ a dyskutowali. Jak dla mnie za d³ugo cisza by³a. Obie z Visenn± wrzuci³y¶my temat na forum typowo Ogniowe ale z powodu ciszy zainteresowanie ludzi umar³o. Nam niestety wyskoczy³y inne zobowiazania. Co¿ okazji bêdize pewnie jeszcze wiele. Na wspó³n± zabawe. Czy rywalizacjê.

pozdrawiam

Kinia
LuCK
Co do ognia to ma³o namiotu nie spalili gdzie piwo podawali, ale ogólnie wszyscy cali smile.gif devil.gif
nasze fotki ju¿ na stronie. www.twk.prv.pl > Rycerstwo > Wyjazdy > Babice, I Festiwal Ognia
zapraszam.
Smok Migu¶
Namiot jak namiot, mi pare razy te plonace wynalazki kolo glowy przelecialy, mam nadzieje, ze za rok Dom Jastrzebia wymysli jakis lepiej dzialajacy system trzymania sie ognia szabli, bo sam pomysl byl fajny.
Angelika z Bêdzina
devil.gif witam devil.gif

Ja te¿ tu pragne wrzuciæ pare s³ów na temat festiwalu devil.gif

w sumie nie by³o powalaj±cej ilo¶ci osób ( no cu¿ co zrobiæ dunno.gif ) ale ci co byli to nie ¿a³uj± bigsmile2.gif gdy¿ mo¿na powiedzieæ ze panowa³a rodzinna atmosfera bigsmile2.gif
Racja biesiada by³a dosyæ pó¼no ( gdy¿ mieli¶my ma³e poslizgi czasowe i kilka problemów niezaleznych od nas* szczerba.gif ) ale trzeba by³o przyznaæ ¿e by³a bardzo udana bigsmile2.gif crazy.gif i nasz Kasztelan king2.gif by³ mile zaskoczony z niespodzianki urodzinowej bigsmile2.gif hehe no i pozdrowienia i gratulacje dla osób które biesiadowa³y do bia³ego rana crazy.gif gdy¿ takich zosta³a garstka bigsmile2.gif tongue.gif

Osób machaj±cych ogniem by³o niezbyt du¿o ale pokazali wszystko to co potrafiom i wysz³o im to rewelacyjnie devil.gif i za to CHWA£A IM !!!

Bitwa walka.gif usmieszek_07.gif warrior.gif te¿ rewelacyjnia -- ch³opaki spisali¶cie siê love3.gif blinkie.gif

I pogoda te¿ dopisa³a smile.gif chociaz z rana w sobote postraszy³ nas deszcz shocked.gif

bigsmile2.gif wiec co tu du¿o pisaæ za rok powtórka bigsmile2.gif

* tymi problemami by³a min. publiczno¶æ a raczej 3 ¶mia³kow którzy byli mocni w gadaniu rant.gif a w blachach i w walce walka.gif wrêcz przeciwnie icon_arrow.gif Efendi gratuluje ci tego pomys³u bigsmile2.gif
LuCK
Jeden z owych ¶mia³ków: "powiedz mi jak mam go pokonaæ" a Efendi: "Nie masz szans" smile.gif) Oklep by³ ³adny, ale chyba im siê podoba³o.

A biesiada co prawda pó¼no siê zaczê³a, ale za to wcze¶nie skoñczy³a. Wcze¶nie rano icon_wink.gif
Tomko Konopczyc
Dziêki kochani.

Zorganizowali¶my t± imprezê po raz pierwszy i chcieli¶my, ¿eby by³a ona na luzie i mia³a raczej charakter festiwalu po³±czonego z czym¶ w rodzaju pikniku. Nie by³a to impreza stricte historyczna. Mamy nadziejê, ¿e by³ luz i fajnie siê bawili¶cie.
Fajnie siê sta³o, ¿e akurat na sobotê przypad³y urodziny Kasztelana. My¶lê, ¿e by³o mu milo.
Bardzo dziêkujemy wszystkim za przyjazd. My¶my bawili siê z Wami ¶wietnie. A ja gdy zorientowa³em siê na biesiadzie, ¿e w refektarzu znajduje siê liczne grono mi³o¶ników górniczo-hutniczej orkiestry dêtej oszala³em z rado¶ci i nasze orkiestrowe papparara bêdzie d³ugo niezapomniane.

LuCK-cz³owieku. Wasz wi¶niak rules. Tak genialnego trunku nie pamiêtam. A zarêczam, ¿e du¿o ju¿ pi³em i o dziwo wiêkszo¶æ pamiêtam. Na wrze¶niowy turniej b³agamy o wiêksz± ilo¶æ tego nektaru. Zrewan¿ujemy siê.

Rzeczywi¶cie z szabel Domu Jastrzêbia ogieñ strzela³ jak z Katiuszy.

Efendi. Twój pomys³ neutralizowania pijaczków rzeczywi¶cie dzia³a. Nawiasem mówi±c, ciêcie Bezdreda z obrotu, po którym zmiot³o kolesia zszokowa³o nawet mnie choæ znam jego mo¿liwo¶ci.

Ewuniu. Te¿ uwarzam, ¿e Efendi nie jest naj³adniejszym stworzeniem jakie widzia³em, ale grzybica!? Chyba chodzi³o Ci o to , ¿e jest zgrzybia³y. Co do potraw to oprócz Babci i Agi szala³a z nimi w kuchni Angela. Nie wiem co one tam popija³y, ale mimo ci±g³ej harówy z kuchennego namiotu dochodzi³ co chwilê ich radosny chichot.

Co do ognia my¶lê, ¿e by³o fajnie. Du¿± atrakcj± zw³aszcza dla publiki by³a mo¿liwo¶æ spróbowania chodzenia po roz¿arzonym popiele.

Indywidualnie wygra³ Pawe³ Kwa¶niewski z Konfraternii Derisorum.
Druga by³a nasza Kasia.

Dru¿ynowo nie przyznano I nagrody.
II miejsce zaj±³ Dom Jastrzêbia.

Co do trójki krzykaczy z publiki to rzeczywi¶cie im sie podoba³o pomimo oklepu jaki dostali i rozeszli¶my siê w najlepszej komitywie.
efendi
Witam!
Ewke sie zastrzeli bo to mala strata, ale jezeli grupa czestujaca Tomasza tym co bardzo chwali przyjedzie do Opola , to prosze ociupinke zebym i ja na stare lata nieco dobrzego wypil. Babciu, jedzac grochówke
wspominalem moje mlode lata i nawet lza mi sie w oku zakrecila(w drodze powrotnej), bo" b±cznie" ass.gif mi bylo ale ludzie byli ca³y czas obok.
Nie³adnie zachowali siê ci co mieli przyjechac a nie przyjechali. Przykro jest gdy ktos nie docenia wysilku wlozonego w organizacjê imprezy
A Babice byly fajne!!!!!!!!!!!! W imieniu OBR dziekujemy za serdeczne przyjêcie.
Czekajcie dranie , ja wam dam grzyba!!! Ewke dorwe juz w Dusznikach i mam nadzieje ze Konopczyców tak¿e.
A.. Tomko, moze Wam to loze przygotowac wlasnie w Dusznikach .Co Wy na to??
Po co czekac do skansenu. a Tak gwiazdy, trawa, noc swietojanska itd co........????????? heart.gif
Krzysztof Czarny Rycerz
WITAM !!!

Skoro juz Wszyscy, którzy chcieli g³os zabrali przeto wypada mi jako ostatniemu zdanie swe wyg³osiæ !

W pierwszej kolejnosci chcia³em podziekowac WSZYSTKIM przyby³ym na Zamek Lipowiec, i tym co po miecz siegali by mury zamkowe poraz kolejny ¶wiadkami by³y wspania³ych pojedynków oraz bitewnych okrzyków, i tym co pluc i machaæ ogniem przybyli gdyz robili to wspaniale i wielkim zaanga¿owaniem ... do próby spalenia mojego namiotu w³±cznie ... cool.gif

Równie¿ podziekowaæ chcia³em tym wszystkim , którzy niespodzianke mi przygotowali i w uroczystej biesiadzie uczestniczyli.
bigsmile2.gif

Dzieki WAM !!!

Jednak zawiedziony jestem tym, i¿ bia³og³owa mi darowana zbyt ma³y biust mia³a, przez co ³ysin± musia³em sie zadowoliæ !!! blinkie.gif

No có¿ koñczyæ wypada, lecz bez podziekowañ mojej Chor±gwi , a w szczególno¶ci bia³og³owom w kuchni, uczynic tego nie mogê : .... przeto czo³a chylê w podziece i krzyczê CHWA£A WAM !!!

Pozdrawiam i do zobaczenia na FESTIWALU za rok !!! ( a wcze¶niej na innych imprezach !!! ) devil.gif

( 9-11 wrze¶nia - TURNIEJ XIII w. na Zamku Lipowiec )

Kasztelan
king.gif[size=18][/size]
Smok Migu¶
Wrzuci³em parê fotek z Festiwalu Ognia na zamku Lipowiec smile.gif By³ kiedy¶ taki smile.gif

Zapraszam

www.kasztel.waw.pl
Tomko Konopczyc
Smoku

wielkie dzieki za jak zwykle fajne foty. Mam tylko nadziejê, ¿e w przysz³ym roku zaszczycisz nas swoj± obecno¶ci± w Bêdzinie i Lipowcu nie tylko jako dokumentalista, ale jako nasz go¶æ i uczestnik turniejów.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.