CYTAT(Viator)
Arcyciekawy temat. Zazdroszczê!
Jeszcze nie jestem pewna czy mi siê uda go dostaæ... semestr zaczyna siê pojutrze, ale mam nadziejê, ¿e wyk³adowca siê zgodzi (sami mamy sobie wybraæ temat i tylko z nim skonsultowaæ). Jak siê nie uda to i tak bêdê gromadziæ informacje, bo mnie temat pasjonuje.
CYTAT(Viator)
j est kilka (niestety b. ma³ych) rysunków przedstawiaj±cych fazy przebudowy ratusza; sporo o zmianach w rejonie Katowni; omówienie bram wodnych; itd.
Ju¿ dosta³am w e-mailu i to ca³kiem spore (te malutkie mam na kserze, ale niewiele na nich widaæ).
CYTAT(Viator)
Gdyby Ciê to zainteresowa³o, a nie mog³aby¶ do czego¶ dotrzeæ, mogê Ci wypo¿yczyæ (przes³aæ) moje egzemplarze na czas pisania pracy, pod warunkiem ¿e potem do mnie wróc±.
Zawsze mo¿na spróbowaæ z kserem lub skanerem, choæ to pierwsze kosztuje (i jako¶æ ewentualnych fotek nieszczególna) a drugie czasoch³onne i skaner trzeba mieæ.
Szczególnie mnie interesuje temat lokalizacji pierwszych rejonów osadniczych na obszarze pó¼niejszego Gdañska i ogólnie kolejne fazy jego rozwoju, rozrostu.
CYTAT(Viator)
Mam z kolei ogromn± pro¶bê do Ciebie, bo byæ mo¿e w trakcie zbierania materia³ów trafisz na jakie¶ rekonstrukcje Bramy Krowiej w jej pierwotnej formie. By³bym bardzo wdziêczny za jej rysunki architektoniczne (elewacje), je¶li Ci jakie¶ wpadn± w rêce, a przynajmniej o zanotowanie tytu³u i autora publikacji.-
Jak znajdê to nie ma sprawy.
A swoj± droga grzebi±c w ksi±¿kach mo¿na przy okazji wyszperaæ fotki i rysunki fajnych rzeczy, które wygrzebali. Dorwa³am np. fotkê tkaniny z koñca XI wieku, której nigdzie nie mog³am znale¼æ, a o której tylko czyta³am w jaki¶ opracowaniach.
Pozdrawiam i dziêkujê wszystkim za pomoc, jeste¶cie super :D Okazuje siê, ¿e s± tematy na FREHA, na których nikt siê nie k³óci.
Korinka