Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Polska, Trójmiasto] - Mu¶lin
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
eRemita
Orientujecie siê, gdzie w Polsce, a najlepiej w Trojmiescie [ta, wiem, mam wymagania...] mo¿na nabyæ mu¶lin? Dla niewtajemniczonych - to taka mgie³ka jedwabno-bawe³niana, z której s³ynny by³ nies³awny obecnie Mosul w Iraku. Materia³ swietnie sie nadaje na welony do hennin, prawie przezroczyste chusty na dekolt w sukniach burgundzkich, zwiewne rekawy przy sukniach XV w etc, etc, etc. Dowiadywalam sie w Milanówku - osoba od marketingu nie wiedziala nawet o czym mowie... wiec bylabym wdzieczna za jakakolwiek wiesci od zdziebko bardziej poinformowanych smile.gif smile.gif smile.gif Z góry dziekuje.

eRe
S³owianka
Mozna kupic w sklepach z tkaninami czysty jedwab tkanyna taka wlasnie mgielke, ok 90-100zl za metr. w wawie jest obok mnie sklep ktory to ma i jest drugi taki na nowym swiecie w tym samym miescie gdzie taka materie widzialam, ale nie ma tam bawelny.
Kasia Weso³owska
Z mu¶linem nigdy nie spotka³am siê w sklepach z jedwabiem. Natomiast ja mam welon do heninu z organzy jedwabnej ( to w³a¶nie jedwab prawie przezroczysty). Zwykle jest w ofercie sklepów z jedwabiem. W £odzi jest chyba po 70z³ za metr ( szeroko¶æ 110cm ).
Ania Kryska
CYTAT(S³owianka)
w wawie jest obok mnie sklep ktory to ma

Czyli mniej wiêcej na jakiej ulicy?
S³owianka
LAND przy ulicy Wa³brzyskiej, przy metrze S³u¿ew. W ¶rodku jest sklep b³awatny. Tylko ostrzegam, ceny s± dosyæ hm..wysokie. Ostatnio tam by³am i rzuci³am okiem na taki delikatny jedwab...ok 90 za metr.
Horror jednym s³owem.
S³owianka
Jakby byli chêtni...to mogê odsprzedaæ taniej ni¿ w sklepach trochê cienkiego jedwabiu na welon i jakby kto¶ chcia³ to nawet podszyæ za odpowiedni± op³at±. Trochê takiego jedwabiu zakupi³am i mogê siê nim podzieliæ. Ale muszê najpierw wiedzieæ czy bêdzie popyt aby sobie zaplanowaæ swoje dodatki. Buu no i wysz³o jak reklama...hm :/
mairead
W Krakowie mu¶lin mo¿na dostaæ w sklepie z tkaninami przy ul. D³ugiej (u wylotu ul.Krzywej).

szer. 140 cm za 37 z³ bodaj¿e.
Morrigan
CYTAT(Kasia Weso³owska @ 09:52 15.05.2005) *
. Zwykle jest w ofercie sklepów z jedwabiem. W £odzi jest chyba po 70z³ za metr ( szeroko¶æ 110cm ).

A na jakiej ulicy ?
Borg
hehe te¿ pyta³em na PW
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.