Mam wielka pro¶be mianowicie potrzebne mi sa foty badz link do stron gdzie takowe znajde, foty ozdób do pasów wielkomorawskich nie chodzi mi o ozdobne sprzaczki czy okucia konców tylko o te(jasny gwint nwet nie wiem jak to sie fachowo nazywa) guzy/æwieki/rozetki-którymi to sa ozdabiane no wiecie o co mi chodzi pewnie, jestem z góry bardzo wdzieczny za wszelkie fotosy lub linki gdzie moge dopatrzec takowe ozdoby w dobrej rozdzielczosci i gdzie widoczne bed± wszystki szczególiki
Boran
A proszê bardzo
Br±zowe okucie z motywem walki gryfa ze smokiem z Mikulczyc
s³u¿y³o zapewne do pod³±czenia takiego ma³ego paseczka - "w±sa"
pozdrawiam
PS. Gdyby¶ chcia³ wiêksz± fotkê, zg³o¶ siê na maila.
Kisiel Doom
kto pyta nie b³adzi a wiec jako cz³ek nie lubi±cy b³adzic mam pytanko do czegoz takowe ma³e paseczki-w±sy s³uza , kiedys widzia³em cos takiego ale nie wiem na co to jest zauwazy³em ze ta ozdoba która zamiesci³es w za³aczniku posiada u do³u jakby kó³ko na mocowanioe czego¶, ale czego?nie pierwszy raz juz widze takie cos na focie ale nie mam zielonego pojecia na co to wiec jestem wdzieczny za jakiekolwiek info na ten temat z góry dziêkuje
Bary¶
A jak siê przedstawia sprawa ze znaleziskami z inych terenów Polski i naszej okolicy (mam na my¶li okolica Grodów Czerwieñskich).
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.