Data: 26 - 28 Sierpieñ
Nazwa wydarzenia: IV Turniej Rycerski w Chwarszczanach
Organizator: Parafia w Sarbinowie
Charakter imprezy:
Miasto: Chwarszczany
Kraj: Polska
No to ¿e¶cie nam panowie narobili z tym terminem
Ale, je¶li mnie intuicja kobieca nie myli
, to chyba i tego roku niesprzyjaj±c± aurê sierpniowych wieczorów chwarszczañskich
przyjdzie nam ku uciesze samczej znosiæ...
Zatem do zobaczenia, mam nadziejê szybciej jeszcze
Z powa¿aniem
Wied¼ma
Brat Arkady (Qvintvs Arrivs Atellvs)
Salve !
Dziwi mnie ten termin. Poniewa¿ z tego co wiem ustalenia z Kapelanem by³y ca³kiem inne. Termin mia³ byæ ustalony do marca. Dlatego proszê o wiêcej informacji dlaczego taka data?
Czy nie da³oby rady z lekka przesun±æ daty imprezy - bo akurat wypada niefortunnie z inn± imprez±, a podejrzewam ¿e sporo ludzi chcia³oby pojechac na obie ??????????????????????
Popieram przedmówcê sercem ca³ym. By³oby mi³o, bo nie chcieliby¶my stawaæ w obliczu takiego problemu, jak rzucanie monet± choæby...
By³yby¶my (-liby¶my) zobowi±zane (-i)... Ach ta poprawno¶æ polityczna
(przepraszam, ¿e tak zza czyich¶ pleców, ale nie mia³am ¶mia³o¶ci proponowaæ
)
Czy w tym roku Chwarszczany bêd± datowane?
Z jak± inn± imprez± Ch. siê pokrywaj±?
Z £êczyc± choæby, choæ jak dzi¶ siê dowiedzia³am - turniej w £êczycy jest chwilowo niepewnym wydarzeniem
Jest te¿ impreza niedatowana - VI Biesiada Piastowska w Kaliszu , co do której mam zobowi±zania.
W imieniu Najemnej Dru¿yny £uczniczej "Umbra Sagittae" z Poznania chcia³abym siê dowiedzieæ czy i wtym raku mogliby¶my siê pojawiæ w Chwarszczanach. Zesz³y rok wspominamy bardzo mile i w tym ruku chcieliby¶my równie¿ odwiedziæ to miejsce.
Witam, z tego co wiem turniej w Chwarszczanach w tym roku siê nie odbêdzie. A je¶li nawet jaka¶ grupa zechce go zorganizowaæ na w³asn± rêkê, to parafia w Sarbinowie (w osobie ksiêdza Waldemara) nie bêdzie siê w tym roku w to anga¿owaæ. Piszê o tym gwoli ostrze¿enia - wprawdzie tylko ksi±dz Waldemar móg³by to na 100% potwierdziæ lub zaprzeczyæ, ale z tego co wiem informacje dot. tego turnieju zamieszczone w kalendarium s± nieprawdziwe (a w ka¿dym razie niesprawdzone).
Mam szczer± nadziejê ¿e w przysz³ym roku turniej siê odbêdzie w zmienionej formule (bez koncertu disco-polo i najchêtniej datowany).
Serdecznie pozdrawiam
berbeluch
Salve Fratres!
Rozmawia³em z ksiêdzem Waldemarem i na razie nie ma turnieju w Chwarszczanach organizowanego przez parafie Sarbinowsk±. Na razie nie znaczy, ¿e nie bedzie!?!?!?!?!?!?!?
W razie nowych informacji na pewno je tutaj zamieszczê
Czy¿by rycerze narazili sie Ksiêdzu?
Nikt ksiedzu niepodpadl,oprocz koncertu dyskopolo ktory mial mejsce pod naszym obozem,no i tego ze ludzie nie przysli.......Ale jak chwarszczany sie odbeda to napewno w pierwszy weekend wrzesnia! i organizatorem chyba nie bedzie parafia w sarbinowie..............kwestia pogadanie Z bratem kapelanem Waldkiem
Wielka i malownicza kupa, normalnie
....dlaczego we wrze¶niu? Ja wiem, niewiele to w obliczu wa¿niejszych spraw mo¿e zmieniæ, ale je¶li mogê prosiæ w sierpniu ...
Witajcie, wiadomo co¶ wiêcej na temat turnieju, nigdzie nie mogê znale¼æ szczegó³owego programu.... Z przyjemno¶ci± bym do Was przyjecha³ z Poznania tylko mam pytanie turniej jest datowany ? a i odbêd± siê konkurencje ³ucznicze ?
Turniej w Chwarszczanach w tym roku na pwno sie nie odbêdzie!!!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.