Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wrzesieñ] Poznañ 2005 -> 2-4.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
Data: 02 - 04 Wrzesieñ

Nazwa wydarzenia: Poznañ 2005
Organizator: Chor±giew Ziemi Poznañskiej
Charakter imprezy: XIII wiek na zaproszenia
Miasto: Poznañ
Kraj: Polska
Jimmy
Witam,

Parê szczegó³ów dotycz±cych turnieju.
Impreza jest organizowana przez Chor±giew Ziemi Poznañskiej, czyli po³±czone si³y Poznañskiej Roty Zaciê¿nej, Najemnej Dru¿yny £uczniczej "Umbra Sagittae", Wielkopolskiego Bractwa Rycerskiego "Virtus" i Dru¿yny ksiêgi i ³uku Ja¼wiec. W odró¿nieniu od III Poznañskiego Turnieju £ucznictwa Tradycyjnego impreza bêdzie ¶ci¶le datowana na XIII wiek z graniczn± dat± 1291. Charakter g³ównie bojowy, choæ oczywi¶cie znajdzie siê miejsce na konkurencje ³ucznicze.
Podobnie jak turniej wrze¶niowy, tak i ten odbêdzie siê na Torach £uczniczych KS Le¶nik w Poznaniu. ¦pimy w namiotach - tym co nie maj± w³asnych (preferujemy rzecz jasna histotryczne) bêdziemy mieli miejsce w namiotach wojskowych. O zaproszeniu decydowaæ bêdzie wygl±d osób, st±d te¿ proszê o przysy³anie zdjêæ w strojach.

pozdrawiam
Jimmy
Bartek z Chojnika
Czyli bitwa na g³ówki kapusty czê¶æ III??
bigsmile2.gif szczerba.gif bigsmile2.gif
Jimmy
O ba. Mus przecie... devil.gif blinkie.gif Chocia¿ to na wrze¶niowej imprezie. A na lipiec wymy¶li siê co¶ równie hardorowego bigsmile2.gif

Jimmy
Marek Hilgendorf
Czyli bitwê na KOKOSY!!!!!
A teraz trochê szczegó³ów:
Zaproszenia do osób, których z klucza chcemy widzieæ nadejd± poczt± max. do koñca kwietnia, oczywi¶cie mo¿na zg³aszaæ siê wcze¶niej najlepiej na mail mateuszl@sylaba.poznan.pl

Imprezy poznañskie maj± to do siebie,¿e choæ odbywaj± siê prawie w samym centrum miasta, tory ³ucznicze s± tak schowane, ¿e ma³o byd³a tam trafia, wiêc z regu³y nie ma k³opotu z turystami.

Nie planujemy konkretnego scenariusza walk- mam nadziejê,¿e nie bêdzie siê przed kim popisywaæ, wiêc przygotujcie siê na spontaniczn± rze¼niê w XIII-wiecznym stylu- kiedy tylko bêdziemy mieli ochotê. Generalnie bêdzie "Zakony vs. Kolorowi"

Ze "sta³ych fragmentów gry" bêdzie na pewno indywidualna bojówka, uskromniony ³uczniczy (miejsce zobowi±zuje!!!) oraz konkurencje sprawno¶ciowe, w tym ma³a "Niespodziewajka Amorka" (TO JA!!!!), czyli konkurencja jakiej jeszcze na turniejach w Polsce nie by³o!!! Przynajmniej tak mi siê wydaje....

Co so warunków "socjalno-bytowych"- jak ju¿ Mateusz wspomnia³ nocleg w osobistych namiotach (oczywi¶cie najlepiej historycznych)- jak kto¶ nie ma, a nie chce mu siê targaæ chiñskiej dwójki, mamy parê wojskowych. Mrok, ale czasem konieczny. Tory maj± malutk± infrastrukturê sanitarn±, wiêc panie bêd± mog³y w odoobnieniu dokonywaæ porannej i wieczornej toalety-kto by³ to wie. Dla panów to co zazwyczaj na turniejach "polowych".....

Kwestia ¿arcia...
Do¶wiadczenie nauczy³o nas, ¿e najlepiej sprawdza siê szwedzki stó³ ze smalcem, ogórami, kie³bach±, chlebem, owocami, powid³ami i takimi tam-w zesz³ym roku jedzenie by³o dostêpne ca³y dzieñ-kto chcia³ to bra³.
Nieskromnie dodam, ¿e nasi ojcowie (mój i Mateusza) robi± doskona³y smalec.
Na sobotni wieczór uczta z kurczakami. Planujemy oko³o 100 litrów piwska. Zwykle jest go wiêcej tak, ¿e mo¿na siê nim raczyæ ca³y dzieñ.

No i najbardziej dra¿liwa kwestia, czyli stroje i poziom ogólny- nasz± ambicj± jest dorównaæ poziomowi i³¿eckiemu, ale zdajê sobiê spraw±, ¿e na pierwszy (w sumie trzeci) raz mo¿e byæ nieco trudno. ¯eby zaradziæ panoszeniu siê "osób drastycznie odstaj±cych od poziomu ogólnego" wprowadzili¶my imienne zaproszenia dla starych przyjació³. Je¶li kto¶ chcia³by przyjechaæ, a nie dostanie do koñca kwietnia zaproszenia, niech siê kontaktuje najlepiej ze zdjêciem.

Ze swojej (i Szkota) strony serdecznie zapraszam wszystkie Zakony do licznego stawienia siê na turnieju.

Na razie nic wiêcej do g³owy mi nie przychodzi- bêdziemy odpowiadaæ na wszystkie w±tpliwo¶ci.....
Triss
Witam! ch³opaki, tak zachwalacie ten Wasz turniej, ¿e g³upio by³oby siê nie odezwaæ, a jeszcze bardziej g³upio by³oby nieprzyjechaæ. to niewybaczalny b³±d. czyli zmianiam wakacyjne plany, wykonuje strój XIII-wieczny i na poczatku lipca widzimy siê w Poznaniu:-) czy ja tez mam przys³aæ zdjecie w stroju czy zaliczam siê do starych przyjació³? - pomijaj±c fakt, ¿e Marek chetnie ogl±da³by mnie w róznych strojach tudzie¿ bez:-) dla czystej przyjemno¶ci...
pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Jimmy
S±dzê Triss, ¿e nie tylko Marek devil.gif
Ty jeste¶ u nas zawsze mile widziana, ale jak chcesz przys³aæ fotkê, to ja Ci tego broni³ nie bêdê ;)

pozdrawiam
Jimmy
Marek Hilgendorf
Z przyczyn obiektywnych (Kaliningrad) musieli¶my prze³o¿yæ imprezê na pierwszy ³ykend wrze¶nia. Na I³¿y obgadamy szczegó³y......
Indar
uuu...
W tym czasie to mnie "swieza" zona dobrowolnie nie wypusci... Zdaje sie ze konieczna bedzie jakas krucjata coby mnie odbic... :)
Indar
Halfgar
Marku ... kochany toxoniku ... a czy JA moge siê smia³o stawiæ na impresce?? :D
Marek Hilgendorf
Halfgarze-Cezarze- jasne, ¿e mo¿esz... obszyj siê ³adnie, obój i przy³a¼- bêdeziesz pogañskim prusem, którego bêdziemy paliæ i mordowaæ....
Indarze- krucjatê to masz jak w banku!!!!! A i ma³¿onkê te¿ porwiemy, ¿eby ci by³o cieplej w nocy....
Halfgar
Mareczku mój drogi ... Toxoniku kochany :D masz to jak w banku bom ju¿ obszyty i obuty jak trzeba:D ... a paliæ i mordowaæ siê nie dam ... devil.gif devil.gif
Triss
Witam!
Halfgarze, nie dasz sie paliæ i mordowaæ, a gwa³ciæ? jesli nie - to odmawiasz Markowi czy ewentualnym niewiastom równie¿? muszê wiedzieæ, na co sie przygotowaæ:-)
pozdrawiam :-) Triss
Jimmy
Witam serdecznie,

Odno¶nie palaczy na turnieju ustalenia takie same jak na lipcowej imprezie.
Palacze papierosów bêd± musieli siê chowaæ po krzakach, jak to jest ogólnie przyjête, natomiast przychylnym okiem bêdziemy patrzeæ na fajczarzy (mimo i¿ to mrok). Jednak fajki u¿ywane na turnieju musz± byæ datowane najpó¼niej na prze³om XVII i XVIII wieku. Co oznacza, ¿e odpadaj± fajki porcelanowe, wrzo¶cowe (czy z jakiegokolwiek drewna) oraz z pianki morskiej. Mo¿na u¿ywaæ tylko fajek glinianych, jednorodnych lub dwu¶ciennych, ewentualnie z osobnymi drewnianymi ustnikami. Czyli generalnie mog± byæ to fajki typu gouda, english clay pipe, naddunajska kolmaszka i podobne. Odpadaj± zatem wspó³czesne typy, tylko robione z gliny ze stylamidowymi lub ebonitowyim ustnikam (np. wiêkszo¶æ produkcji Marka Parola ).
Poni¿ej przyk³ady fajek.
Je¶li chodzi o tytonie to przede wszystkim typ klasyczny niearomatyzowany angielski (z podtypami irlandzkim i szkockim) oraz holenderski. Mieszankom duñskim mówimy "nie". Oznacza to, ¿e dopuszczamy mieszanki oparte na virginii, latakii, oriencie, perique i jasnym cavendishu.

W razie w±tpliwo¶ci proszê o kontakt na priva.

pozdrawiam
Jimmy

fajki
fajka1
fajka2
Halfgar
Triss ... jakem barbarzyñca ... to ja bedê pali³ ... rabowa³ ... gwa³ci³ (jeno niewiasty) ... a co do twojej propozycji ..... hmmmm TOBIE NIE ODMÓWIÊ ;)

Marku ... dopu¶cisz mnie do walki z dwurêcznym toporkiem?? :D
Manson
Witam Marku czy Kawalerowie Mieczowi z Olsztyna moga sie u Ciebie pojawic? szczerba.gif
Bartek z Chojnika
Tzw OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFtopiæ (albo nie topiæ, mo¿na te¿ spaliæ, chyba, ¿e cioteczka, to tylko pod lód)...

Widzê Panie Namiestnik, ¿e poszli¶cie szeroko na Il¿y. I w³asnego rumaka siê w koñcu dorobi³e¶.... Pogadamy 3 czerwca. Wiadomo gdzie.

bigsmile2.gif szczerba.gif bigsmile2.gif
Marek Hilgendorf
Jasne ¿e pogadamy- zachaczasz o Poznañ, czy jedziesz od razu???
Pawe³
Witam.
Ja równie¿ chetnie przyjade je¶li mo¿na smile.gif , o ile oczywi¶cie nie dopadnie mnie w tym terminie jakas batalia kampani wrze¶niowej na uczelni blinkie.gif
Pozdrawiam
Marek Hilgendorf
Informujê wszem i wobec. TURNIEJ SIÊ NIE ODBÊDZIE!!!!

Z przyczyn niezale¿nych od organizatorów zmuszeni jeste¶my odwo³aæ imprezê.

Przykro nam niezmiernie, je¶li pokrzy¿owali¶my komu¶ plany....
Halfgar
ojj ... pokrzy¿owali¶cie i to bardzo ... chcia³em do Ciebie przyjechaæ na impreskê i zaleg³± biesiadê angsad.gif ... Marku ... nadrobimy to smile.gif
Radek
TAk Marek od razu przedstawi³ wizjê katastroficzn±icon_wink.gif. Oficjalnie nie wiem jeszcze jaki bêdzie status wrze¶niowej imprezy,ale jesli uda nam siê znale¼c nowe miejsce, w którym "impreza" mog³aby siê odbyæ (rozmowy w toku, jest tam nawet kawa³ek zamku), znajmi królika bêd± oczywiscie mile widziani:-). Wiecej szczegó³ów w przysz³ym tygodniu:-). Na razie tak jak rzek³ Marek turniej jest odwo³any:-(.
Pozdrawiam
Sewerysz
Co zrobili¶cie brzydkiego Leszkowi, ¿e nie chce Was na tory wpu¶ciæ? Hê? ;)
Pieszczoszek
Gryfie...

My¶my apsolutnie nic nie zrobili... Tylko Leszek siê jako¶ do nas przyczepi³ nie wiedomo dlaczego dunno.gif . Nie potrafi nam podaæ ¿adnych konkretnych powodów konfliktu, który z nami wywo³a³. Nie mo¿na nawet z nim na ten temet porozmawiaæ, gdy¿ ci±gle robi jakie¶ uniki lub krêci z t³umaczeniem swojego obecnego postêpowania. Zostali¶my miêdzy innymi pozbawieni kañciapy. Nie mo¿emy równie¿ korzystaæ z klubowego sprzêtu chocia¿ do klubu nale¿ymy. Jest nam bardzo przykro z tego powodu, gdy¿ bardzo byli¶my zaanga¿owani w sprawy klubu. Teoretycznie na tory mamy wstêp, mo¿emy tam trenowaæ, ale jako¶ siê nam to nie widzi. Skoro Leszek nie poinformowa³ nas nawet o swojej decyzji, a my¶my siê dowiedzieli o tym przez przypadek, to co¶ tu jest nie tak. Nie wiemy co siê teraz z nami stanie, czyli gdzie bêdziemy trenowaæ i jak zostanie rozwi±zana sprawa z Leszkiem i torami ³uczniczymi dunno.gif .
Ale mam nadziejê, ¿e to nie stanie na przeszkodzie w organizowaniu przez nas imprez. Choæ prawdopodobnie ju¿ w innym miejscu i byæ mo¿e innym czasie. Na pewno zrobimy wszystko, aby i ta impreza siê odby³a.
Radek
Witam

Impreza w Poznaniu, nie odbêdzie siê. ODBEDZIE SIÊ JEDNAK IMPREZA W SZAMOTU£ACH W DNIACH 10-11 wrze¶nia. Mam nadziejê, i¿ wkrótce pojawi siê osobny temat w kalendarium. Wszystkie zainteresowane osoby, w tym tak¿e rzemie¶lników, proszê o przesy³anie zg³oszeñ na mój adres email: thymus1@wp.pl lub. kom 601-068-677

Je¶li wszytsko dopisze zapowiada siê ciekawa i byæ moze cykliczna impreza (nio i w koñcu bêdziemy mieli zamek). W tym miejscu chcia³bym serdecznie podziêkowaæ Staro¶cie Szamotulskiemu, Dyrekcji Zamku Górków w Szamotu³ach i wszelkim osobom ¿yczliwym naszemu przedsiêwzieciu.

Pozdrawiam
Radek
Tomko Konopczyc
Radek

Gratulujê zamku i ¿e uda³o Wam siê jednak zorganizowaæ turniej. Z wielk± chêci± by¶my przyjechali, ale dok³adnie w tym czasie organizujemy turniej na zamku Lipowiec ko³o Chrzanowa. Ale na pewno zajrzymy do Was w przysz³ym roku. Wszystkim polecam poznañskie imprezy i ich atmosferê.
Aubrey
A wiêc kto w rêku miecz, czy ³uk utrzyma do Szamotu³ na turniej

Poni¿ej link do strony, na której mo¿ecie obejrzeæ Zamek Górków w Szamotu³ach

http://mzg.org.ph.pl/
Radek
Dziêki Tomku:-), szkoda, ze nie mozecie nas odwiedziæanger.gif...a moze jednak;-).
Czekamy na zg³oszenia, które mozecie nadsy³ac praktycznie do sotatniej chwili, tj. do 9 wrze¶nia.
Ju¿ nied³ugo:-) odsobny temat:-)
Zapowiada sie bojówka i oczywiscie Turniej £uczniczy, ma³y buhurcik i inscenizacja zdobycia zamku w Szamotu³ach.

Pozdrawiam i zapraszam
Radek
Anula
Witam Wszyskich!
Mi³o mi ¿e jestem pierwsz± osob±, która podzieli siê wra¿eniami z I Szamotulskiego Turnieju Rycerskiego w Szamotu³ach organizowanrgo przez starostê szamotulskiego bigsmile2.gif A tak powa¿nie to oczywi¶cie dziêkuje organizatorom czyli Umbrze i Virtusowi oraz z posiadanych wiadomo¶ci Poznañskiej Rocie Zaciê¿nej smile.gif za turniej, na którym dobrze siê bawi³am
Bardzo mi siê podoba³o, oczywi¶cie poza kilkoma niedocigniêciami ale te pominê milczeniem.

Przede wszystkimi GRATULUJE mojemy ukochanemu rycerzowi Mateuszowi ze ¦wierczewa, zwyciêstwa w turnieju ³uczniczym - co oczywi¶cie nie jest dla nikogo zaskoczeniem, jak Jimmy startuje to zazwyczaj jest w czo³ówce king.gif mistrzów.

Wszystkim rannym i poszkodowanym, a szczególnie temu który zosta³ pozszywany ¿yczê szybkiego powrotu do zdrowia, a w szczególno¶ci Tomkowi. Wszystkim którzy zostali ranni bum.gif walczyli walka.gif w obronie lub przeciw czci Halszki, czyli mnie bardzo dziêkuje!!!
Gratuluje tak¿e awansu naszej ukochanej Anuszki która jest obecnie w patrycjacie bractwa a tak¿e Kasi która szosta³a oficjalnie przyjêta w szeregi bractwa.

Bardzo mi³o wspominam warsztaty tañca usmieszek_02.gif prowadzone przez Anielkê, który miêdzy jednym a drugim ¿ebraniem stara³ siê wyt³umaczyæ tajniki tañców i dzielnie powtarza³ po kilka razy kroki. Nie ukrywam tak¿e ¿e jestem pod wra¿eniem pokazu oraz niezmordowanej kondycji zespo³u tañca irlandzkiego.

Chyle czo³a przed wszystkimi którzy wieczorem dali pokaz zabaw z ogniem anger.gif devil.gif

Jeszcze raz bardzo dziêkuje i mam nadzieje ¿e spotkamy siê za rok.

Pozdrawaim Anula
Tariq
Zaiste Turniej w szamotu³ach zacnym by³ smile.gif

Szczególnie z mojego punktu widzenia - czyli pocz±tkuj±cego ³ucznika ( Insz Allah saraceñskiego smile.gif ).

Atrakcji co niemiara - w³±cznie z nocnym przemarszem uzbrojonej braci rycerskij do szynku na drugiej stronie Chamonix i bliskie spotkania z niektorymi z bywalców przybytku owego¿.

juz nie moge sie doczekac nastêpnego.

tomek
Pawe³ £agódka
IIIIIIIIIIIIICHA :D
:D :D :D :D :D JA CHCEM JESZCZE RAZ !!!! blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif JESZCZE RAZ :D blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif
coprawda wszystkie miê¶nie i stawy bol± ale to nic bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif :D kula³em 1 dzieñ ale to nie przyæmi³o mi dobrej zabawy
podoba³y mi siê bitewki (jeszcze tyle razy z piek³a niewraca³em devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif ) ;) kobiety dlaczego zabi³y¶cie mnie i moich ludzi my chcieli¶my pogadaæ tylko ;P mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif £uczniczy by³ chyba spoko nie widzia³em bo lata³em oblaszony :D ale pu¼niej poszed³em postrzelaæ :D dziêkuje Anuli za dzbany wody po walce :D i wszystkim z którymi przysz³o mi siê zmagaæ i którzy staneli po tej mojej z³ej stronie za postawe mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif prêdzej woleli by zgin±æ ni¼li siê wycofaæ :D icon_mrgreen.gif
DZIÊKI dla wszystkich POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!
ps. do zobaczyska za pó³ roku albo i rok ;) siê obaczy
Aubrey
Witajcie,

Dziêkuje wszystkim za to, ¿e zdecydowali¶cie siê przyjechaæ i stan±æ w szranki na go¶cinnej szamotulskiej ziemi..

Uda³o nam siê zrealizowaæ wszystkie punkty programu, dziêkuje Radkowi za zachowanie zimnej krwi… Spacer nocn± por± po mie¶cie by³ nader ciekawy… co prawda powrót z tego¿ dla mnie osobi¶cie okaza³ siê nie lada wyczynem… ale dotar³em… Tomekch czekam na Ciebie na torach ³uczniczych w niedziele…proponuje ma³y sparing ³uczniczy…he he

Specjalne podziêkowania dla Poznañskiej Roty Zaciê¿nej… a co do moich obietnic z³o¿onych nocn± por±, to zamierzam siê z nich wywi±zaæ w najbli¿szym czasie…

Pozdrawiam i wracam konsumowaæ podpiwek…
Jimmy
No to kolej na mnie.
Dziêki wielkie wszystkim, którzy byli, bo gdyby nie Wy to nie by³oby tak ¶wietnej zabawy. Wielkie dziêki te¿ mojej trzódce z Roty, zw³aszcza paterkowi, który zawióz³ w obie strony moje (i nie tylko) cztery litery a i dzielnie, wraz z nasz± Kasi± kochan± w ¶rodku nocy donosi³ piwo. Dziêki wszystkim z którymi siê ok³ada³em walcz±c w obronie czci niewie¶ciej mojej pani.
Oczywi¶cie gratulacje dla Anuszki za awans i rzeczonej Kasi za oficjalne przyjêcie w szeregi Roty, no i Kaltmana za swoje pierwsze rany bitewne.
Marcinie o fajce dla Ciebie pamiêtam i za³atwiê co siê tylko da, co Ci siê nale¿y bo¶ cz³ek prawy.
No i last but not least dziêkujê Kasi z Umbry za po¿yczenie ³uku i strza³ do turnieju ³uczniczego.

pozdrawiam serdecznie
Jimmy
Radek
Dziêkujê wszystki przyby³ym na Turniej...Czy wymieniaæ komu jestem wdzieczny bardziej , komu mniej...chyba nie ma sensu. Ka¿dy wniós³ w t± imprezê swój wk³ad, ka¿dy zna wartosc tego co zrobi³:-), kazdemu zas³ugi zapisane bêd± w miejscu ku temu odpowiednim:-).

To tyle odno¶nie mojej "romantycznej" czê¶ci natury:-)..

Gar¶æ lu¼nych refleksji:

Marcinie z Szamotu³ ....to ¿e ten turniej wypali³, zawdzieczamy w 90% Twojej inicjatywie i zaanga¿owaniu...

Pawle £agódko;-) masz dozywotnie zaproszenia na turnieje, które organizujê:-)..uwielbiam ludzi z takim poczuciem humoru:-)

Radek, po Twojej bombardziej ¼le s³ysze do dzisiaj:-)zaproszenia jw:-)

Szko³a Tañca Irlandzkiego Ista oddzia³ w Poznaniu:-)- po prostu piêknie:-)

Kuglarze Ognia:-), najfajniejsza zabawa p³omieniami jak± do tej pory widzia³em:-)

Poznañscy Zielarze:-) w liczbie osób jednej w porywach dwóch:-) :-)...zacne herbatki:-)

£ukasz i Zosia:-) :-):-) krajki i garnki pierwsza klasa:-)

Marcinie "po indiañsku znaczy to chyba miotajacy toporami";-) wraz ze sw± niewiast± (skleroza nie boli imienia zapomnia³em):-)--serdecznie pozdrawiam

Pani Dino:-) , dziekujê za przybycie:-)

JJ:-) JAK ZWYKLE MOGÊ NA CIEBIE LICZYÆ:-)dziêkujê

KASIA WRAZ Z OSOBA TOWARZYSZ¡C¡icon_wink.gif ach ten Twój wrodzony wojskowy dryl:-):-) (tzn. Kasi)pozdrawiam:-)

WOJTEK ZOSTAJESZ MIANOWANY NASZYM NACZELNYM PIROTECHNIKIEM - BOMBA:-):-):-):-) przez duze B

OGÓR - WYRABIASZ SIE CORAZ BARDZIEJ W DOBRYM KIERUNKU

JESIOTR, MASZ NIE SMYRAÆ DZIEWCZYN;-)

DAGNY,na mi³osæ bosk±, nie strzelaj tyle:-), toæ niewie¶cich d³oni szkoda:-)

Alina, Monika:-):-):-) to by³o wasze ciasto:-)

Zuzia:-) robotna z Ciebie dziewczyna, nie rozumiem Twojej niechêci do zdjec portretowcyh, bardzo dobrze na nich wychodzisz:-)

Marcin:-)masz ogieñ w ustach;-)

Lupi:-):-) misiu pysiu:-) buziaczek

Stachu:-)...mam sygna³y od dziewczyn ¿e zabójczo wygladasz w dublecie:-)

Rolas:-) echhhh, jak mog³e¶ biæ le¿±cego Paw³a:-)

Fenris:-)..tym razem w roli techniczego:-)

TRZY VIRTUSOWE SIKORECZKI:-)...wszêdzie was pe³no:-) i macie nie pozwalaæ siê smyrac:-)

MARKU:-) dziêki za nieocenion± pomoc przy inscenizacjach:-), poza tym widywany najczêsciej w towarzystwie tajemniczej damy;-) Anet±icon_wink.gif zwan±:-), któr± w miejscu tym pozdrawiam:-)serdecznie:-)

JIMMY:-) mam Twojê zdjêcie z buzi± w ciup:-)

SZKOT jak zwykle szarmancki:-):-)icon_wink.gif

KALTMAN - Rambo pierwsza krew:-)

PADRE MACIEJ- AMEEEN:-)

Anula, Anuszka:-) widywane najczêsciej przeze mnie na zamkowym skwerku pod Lipami Staremi:-)

TRISS - widywana najczêsciej w pobli¿u Kaltmana:-)

i do diab³a jak móg³bym zapomnieæ o uroczym i w ¿adnym wypadku nie natrêtnym ¿ebraku;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oficjalne podziekowania pragnê z³o¿yæ:

Panu Paw³owi Kowzanowi - Staro¶cie Szamotulskiemu

Panu Micha³owi Kruszonie -dyrektorowi muzeum Zamku Górków

Panu Jackowi Liberze- Specjali¶cie do Spraw Kultury i Turystyki

oraz wszystkim którzy pomogli w organizacji owego przedsiêwziêcia

Dziêkujê szczególnie serdecznie publicznosciu przyby³ej na nasz Turniej:-)

Ni¿ej podpisany

Radek Sajkiewicz
Anula
Witam!!!
Podczas oblê¿enia baszty maniac.gif zosta³am uzbrojona w toporek na d³ugim drzewcu, zosta³ on zabrany przeze mnie do samochodu i przyjecha³ ze mn± do Poznania. W³a¶ciciela toporka proszê o kontakt chêtnie go zwrócê zw³aszcza ¿e z broni to u¿ywam ³uku ewentualnie drewnianej chochli bigsmile2.gif

Pozdrawiam Anula smile.gif
Pawe³ £agódka
RADQ :D Rolas i ja lubimy te klimaty :D Ogór dobry kierunek ale ja bym Ci dupsko w jednym momêcie skopa³ jak wszed³e¶ siê obmyæ do ³azienki w której by³a niewiasta :D
ja jeszcze dziêki wielkie dla Lupiego za bliskie spotkanie pierwszego stopnia z rozpêdu ;) ponoæ ludziom szczeny opad³y ;) a mi by³o fajnie :D Marku dziêki za bitweki ale ja zaczynam kochaæ powrót zza ¶wiatów :D by nadal walczyæ :D mad.gif mad.gif z³y cz³owiek w czarnej zbroi mad.gif mad.gif :D dawajcie mi znaæ o treningach w pa¼dzierniku to bede wpada³ bo zaczo³em studia wiêc poznañ bêdê czêsto nawiedza³ ;P

a w³a¶nie mi siê przypomnia³o RADQ!!!!! fotki :D
i to innych te¿ siê tyczy dajcie mi poogl±dac foty z turnieju :D
tego i poprzedniego :P
POZDRO! :D PEACE AND LOVE!!! :D AND MEDIEVAL WAR :D tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
hops hops :D macie kroki tañców dawnych moje bia³o i czarnog³owe z bractwa siê pytaj± :D blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif
do nastêpnego posta ENTER
Anuszka
Na turniej przyby³am jako sredniozamozna mieszczka a wyjecha³am z niego jako patrycjuszka:>hihi, to mam juz szanse ze sie ze mna jaki rycerz ozeni, co to bez majatku wedrowac bedzie po swiecia a jak posazek niema³y miec bede:> Dzieki ca³ej rocie za ów awansik:> czas mi jedwabne szatki szykowac na kolejne rycerskie imprezy:>
Bawi³am sie przednio:) dziekuje Anecie za wszystkie rozmowy, jakie toczy³ysmy na owe arcypasjonujace tematy:> Anielce za nauke tanców-takiego nauczyciela miec to istna radosc smile.gif Mojej pani, zacnej Halszce vel Anuli, ze mog³am z nia rycerzy ³yzka drewnana zabijac i oczy im wyd³ubywac :>Oczywiscie calej rocie za towarzystwo heart.gif
I zacnej widowni szamotulskiej smile.gif

Anuszka
Aubrey
Ponownie zabieram g³os…

Jimmy dziêkuje, ¿e w pamiêci masz fajeczke dla mnie. Mi³o by³o Ciebie poznaæ i porozmawiaæ, a i popatrzeæ na wyczyny ³ucznicze.

Radek dziêkuje za pamiêæ… có¿ bardzo mi zale¿a³o na tym, aby turniej odby³ siê w Szamotu³ach i uda³o siê. Mam olbrzymi± satysfakcjê. Tym bardziej, i¿ w dzisiejszej Gazecie Szamotulskiej, jest artyku³ o Naszym Turnieju, który opisany zosta³ w samych superlatywach, my¶lê, ¿e mo¿emy byæ wszyscy z siebie dumni.

Specjalne Podziêkowania dla ekipy, która zjecha³a do nas ju¿ w pi±tek i z któr± to mia³em okazjê wypiæ twistera (by³y chyba z trzy rodzaje), powiem Wam jedno do tej pory nie wiedzia³em, co dobre…

Przy³±czam siê do pro¶by Asha o zdjêcia, jutro postaram siê sam zamie¶ciæ kilka… Ash mam uchwycony na kamerze pojedynek z Lupim, postaram siê go nied³ugo umie¶ciæ.

Anuszka odezwê siê na priv w spawie wykonania haftów na moim cote.

Wczoraj wieczorem nad Szamotu³ami przesz³a straszna wichura… jedno z drzew przewróci³o siê na Zamkow± Oficynê, niszcz±c dach… wokó³ same po³amane konary… mieli¶my szczê¶cie, ¿e pogoda nam dopisa³a…

Pozdrawiam
Marcin z Szamotu³
Tariq
a to w ogole byl konkurs ³uczniczy NIE dla publicznosci? to chyba mnie cos ominelo.

aha tak w ogole jak mysle, ze jak sie umowimy na torach luczinczych to wezme rapiery i sie ponaparzamy.

tomek ( Tariq Abd al-Rashid al-Suhaim )
Marek Hilgendorf
By³oby niestosowno¶ci±, gdybym i ja czego¶ nie dorzuci³.

Dziêkujê wszystkim, a w szczególno¶ci Marcinowi, Radkowi et consortes, Lupiemu et consortes, Paw³owi £agódce i mojej trzódce za zauwa¿alny wk³ad w nadanie imprezie innego ni¿ festynowy charakteru.

Moje S³oneczko Anetka zaliczy³a czwarty turniej i znios³a nasze towarzystwo nad wyraz dzielnie za co jeszcze bardziej j± kocham.... To ostatnie pomiñcie milczeniem, bo my, pobo¿ni bracia etc....

Kaltman zarobi³ pierwsz± ranê bojow±.. i dobrze, bo facet bez blizn to..... baba? (hje hje)

No i wszyscy zapomnieli o Kolejarzu, któremu osobno dziêkujê za przybycie, choæ nale¿y mu siê ch³osta za bumelanctwo na bojówce i pierwszej inscenizacji.

Moim zdaniem rewelacyjnie wypad³o "Uprowadzenie Starosty". Mirabelka Rulez!!!!

Swietnie siê bawi³em prowadz±c bojówkê i dwie inscenizacje- na moje rêce z³o¿ono mnóstwo gratulacji dla wszystkich uczestników, które niniejszym przekazujê.....- publiczno¶æ by³a obesr.... znaczy zachwycona wszystkim co pokazali walcz±cy, tañcz±cy i wojuj±ce niewiasty!!!! A wystrza³y z radkowej hakownicy niejedn± Szamotulanke przyprawi³y o palpitacje serca...

No i do zobaczenia w Szamotu³ach w styczniu- bedzie znów ma³e pospolite ruszenie
M-kwadrat
No to jak wszyscy to ja te¿ podziêkujê tym dziêki którym i z którymi tak dobrze siê bawi³em - wielkie dziêki! Mo¿na by³o odnie¶æ wra¿enie, ¿e czê¶æ osób by³a chyba obecna wszêdzie rónocze¶nie staraj±c siê dogl±daæ wszystkiego. Odnios³em wra¿enie, ¿e publika równie¿ doceni³a starania. Inscenizacje i pokazy zrobi³y odpowiednie wra¿enie (mi³o by³o widzieæ ¿ywe reakcje ludzi) a stanowisko ³ucznicze cieszy³o sie nieustannym zainteresowaniem.

Specjalne podziêkowania dla Katarzyny która uczestniczy³a w nocnym w³amaniu po piwo, eee, znaczy siê w chwalebnej wyprawie maj±cej na celu uwolnienie zacnego trunku uwiêzionego w baga¿niku za zamkowymi umocnieniami a to wszystko rzecz jasna ku chwale Pana! Tak wiêc te dwa podejrzane cienie na g³eboko nocnych nagraniach z zamkowego monitorigu to nasza dru¿yna pragnienia.

Zdjêcia jutro trafi± do Jimma wiêc nied³ugo pewnie bêd± na stronce.

Padre Maciej
Pawe³ £agódka
Marku "No i do zobaczenia w Szamotu³ach w styczniu- bedzie znów ma³e pospolite ruszenie" co¶ wiêcej na ten temat :D ja gotów i¼li mo¿na :]
ogor
.............Wszystko siê uda³o wiêc turniej uwa¿am za udany......
devil.gif

pozdrowienia ogór
Jimmy
Witam,

na stronce Poznañskie Roty Zaciê¿nej jest ju¿ galeria z fotkami z turnieju.

pozdrawiam
Jimmy
white_mouse
Witam! Dopiero teraz sie dorwalem w sumie do frehy smile.gif

Turniej byl fajny, pominu kilku niedociagniec smile.gif Radek wie o czym mowie smile.gif
Pozdrowienia dla ekipy twisterowego dzbana smile.gif oraz dla wszystkich z ktorymi pi³em b±dz nie smile.gif Chwala organizatorom za fajna impreze!

Wino w woreczkach pierwsza klasa ;P Zdobywanie baszty tez mi sie podobalo :D a moj hak po imprezie zostal zmodyfikowany smile.gif PS. ale i tak strzelalem cicho i oszczednie :D
Marek Degórski
Czo³em moi kochani!!! Wybaczcie mi prosze (tu bijê pok³ony tak g³êbokie, ¿e móg³bym siê sam w dup_sko uca³owaæ)¿e tak pó¼no pisze, ale nie mam ju¿ dostêpu do internetu. Buuu chlip :'(
Niemniej... LUDZIE, BY£O JEDWABI¦CIE!!!! Dziêkujê wszystkim za megafajny turniej! Ech.. z Wami to normalnie ¿yæ, piæ wojowaæ i .. umieraæ, by zostaæ powo³anym do ¿ycia na nowo (kto by³, ten wie o czym mówiê ;P - Marku, zosta³e¶ moim prywatnym Jezusem ;)))). Nie by³ bym sob± gdybym nie podziêkowa³ równie¿ niod³±cznym kompanom - Ashowi i Rolasowi. Ch³opaki, jeste¶cie debe¶ciaki!!! A starcie z rozbiegu z Ashem, co tu du¿o gadaæ, ju¿ wymieniali¶my pogl±dy smile.gif Hehe, co¶ czujê, ¿e to wejdzie na sta³e do programu wszystkich imprez na które dane nam bedzie wspólnie pojechaæ. No i jeszcze jedno "£adna dziewczynka, szkoda, ¿e to nie ch³opiec"... Hehe smile.gif
I na zakoñczenie: dziêkujê wszystkim z Chor±gwi naszej cudnej. Tylko z Wami takie imprezy zapadaj± tak g³êboko w pamiêæ. Do zobaczenia nastêpnym razem!
ps. Marku... chyba bêdê czêciej po¿ycza³ od Ciebie ki¶cieñ, hehe smile.gif
ps2. Oparzy³em sobie gebê na ogniowym. Ale fajnie by³o! smile.gif))
Pawe³ £agódka
mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif Ziomki przerobi³em filmy od radka ma 20 min :D jak chcecie we¼cie od Marcina destro :D mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif pozdrawiam!! :D SZAKALAKA :D bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.