Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Marzec] I Miastecki Turniej Rycerski - Miastko - 11-13.03
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
Data: 11 - 13 Marzec

Nazwa wydarzenia: I Miastecki Turniej Rycerski
Organizator: Towarzystwo O¶wiatowe w Miastku
Charakter imprezy:
Miasto: Miastko
Kraj: Polska
Rita
A co w tym Miastku bêdzie i czy siê warto wybieraæ?
jasmin
CYTAT(Rita)
A co w tym Miastku bêdzie i czy siê warto wybieraæ?

Impreza jest robiona przez Braci Herbu Gryf z Bytowa (organizowali pierwsze w Bytowie turnieje rycerskie, zas w swiatku sa znani z niezlych kuszniczych i luczniczych wyczynow oraz wygrania turnieju bojowego na zimowym opolu 2004). Impreza wybitnie na zaproszenia i dla ograniczonej ilosci osob. Luki, kusze, bojowy, bitwa itp, w niedziele zas otwarte manewry zbrojnych.

Pozdrawiam
J
KhaToo
A datowanie jest?
Reyki
Ja mam kilku chêtnych na wyjazd tylko musze znaæ szczegó³y.
Co?Jak?Gdzie?
jasmin
Kontakt do organizatorow to: braciagryf.comhttp://braciagryf.com

Pozdrawiam
Reyki
Dobra dosta³em maila z info ¿e organizatorzy maj± ograniczone fundusze.
Nie dosta³em jednak ani zaproszenia ani zakazu przyjazdu wiêc jedziemy.
Bêdzie nas 3 z Pocztu rycerskiego rodu Oporowskich z £odzi.

Pozdrawiam.
Ciwun
Witam!

Liczac na to, ze Bracia herbu Gryf (druzynowi zwyciezcy) wywiesza pelne listy startowe w kolejnosci zajetych miejsc I Miasteckiego Turnieju Rycerskiego zorganizowanego przez Romana i Szymona Sobolewskich z Miastka podaje zdobywców trzech pierwszych miejsc w turnieju lucznictwa tradycyjnego z 12.03.2005 r.:

1. Lukasz Baran ze Swobodnej Kompaniji (Gdansk)
2. Donat Grotha z Hufca Przedniego Wójtostwa Lebork (Lebork)
3. Jaroslaw Zubelewicz z Opolskiego Bractwa Rycerskiego (Opole)

Nota bene w turnieju mieczowym zwyciezyl Michal £oñ z Druzyny Wojów Pomorskich "Jastrzab" (Bytów), w kuszniczym Miroslaw Wudarski z Plockiej Druzyny Kuszniczej (Plock), w oszczepniczym Rafal Szymanowicz z Druzyny Rycerskiej im. Boguslawa V (Slupsk), a miano najwszechstronniejszego rycerza turnieju zyskal Aleksander Kikcio z Braci herbu Gryf (Bytów).
Bowmen
CHWALA ORGANIZATOROM!!!
Super organizacja i atmosfera bigsmile2.gif Zalujcie Ci co nie byli!
Pozdrowienia dla wszystkich uczestnikow
ps. Pozdrowienia dla Jasmina i jego super mrocznego helmu szczerba.gif
jasmin
CYTAT(Bowmen)
CHWALA ORGANIZATOROM!!!
Super organizacja i atmosfera  :grin: Zalujcie Ci co nie byli!  
Pozdrowienia dla wszystkich uczestnikow
ps. Pozdrowienia dla Jasmina i jego super mrocznego helmu  :smile:

A dzieki:) Kombinuje jak go tu mozna jeszcze bardziej przegiac? Moze klejnot se dodam?
Pozdro dla uczestnikow i sedziow;)
Ruda
¯a³owaæ powinni tak¿e ci, którzy nie próbowali w pi±tek wieczorem pierogów pat.gif
No i na brak "napoi" te¿ narzekaæ nie mo¿na pijacy.gif
Bobkovsky
Witam!

A ja siê kurcze nie za³apa³em na te piero¿ki, bom w sobote dopiero zajecha³ icon_sad.gif Za to wieczorem siê najad³em i napi³em do syta. Z biesiady zmy³em siê ko³o pi±tej nad ranem. Tak mnie siê podoba³o cool.gif
Chwa³a organizatorom za udan± biesiade!!!

Pozdrawiam wszystkich uczestników smile.gif
Ewa z Raciborza
Witam Chcia³am serdecznie podziêkowaæ rodzinie Sobolewskich za ugoszczenie nas na tej imprezie. Pierogi i ryby by³y smaczne, biesiada zorganizowana na pi±tkê z plusem. Co do turnieju, to niewiele siê wypowiem, bo ca³± imprezê przesiedzia³am na "³awce rezerwowych" z zerwanym ¶ciêgnem.
Dzieki Oszmianko za podwiezienie i opiekê, a wszystkim kompanom - Ry¶kowi Rutkiewiczowi, Mirkowi Konarskiemu, Maciejowi, Przemkowi, Tadeuszowi, Jackowi Pieczonce i ch³opakom z Bogus³awa V. No i oczywi¶cie Efendiemu - za ¶wietne towarzystwo.
Ewa
Justina
Witam serdecznie!
Z gory przepraszam iz tak pozno odzywam sie w tym temacie, acz kolwiek "lepiej pozno niz wcale" jak kiedys ktos madry stwierdzil smile.gif
Serdecznie dziekuje w imieniu calej Najemnej Roty Strzelczej za zaproszenie i mozliwosc uczestnictwa w tym przedsiewzieciu jakim byl I Miastecki Turniej Rycerski. Czujemy sie zaszczyceni. Zgadzam sie z przedmowcami... Pierozki, rybki i generalnie jedzonko palce lizac... niczego nie brakowalo poza czasem na sen... bigsmile2.gif
Dziekuje za przemile przyjecie i pozdrawiam serdecznie organizatorow wyrozniajac Szymona Sobolewskiego oraz Dru¿ynê Rycersk± ksiêcia Bogus³awa V i cala reszte przemilych ludzi, z ktorymi dane bylo Nam bawic sie przez te trzy dni.
Do zobaczenia na kolejnym turnieju...
JarJar
I ja serdecznie dziêkuje za ugoszczenie mnie i kompanii, jak dla mnie to wspania³a impreza, turniej biesiada wszystko super:) Przepraszam za zgubione klucze (czapkê i ³añcuszek odnalaz³em:P

P.S. Pozdrawiam zapa¶ników -fajnie by³o siê poprzewracaæ ale siñce to do dzi¶ mam:P
Sz.Sobolewski
Witajcie!

W imieniu organizatorow I Miasteckiego Turnieju Rycerskiego (i nie ostatniego), oraz w imieniu swoim, chcia³bym gor±co podziêkowaæ tym wszystkim, którzy zaszczycili nas swoj± obecno¶cia na turnieju.

Dziekuje w szczególno¶ci tym, którzy w tak trudnych warunkach zimowych, jechali do nas z drugiego krañca Polski. I Wam wszystkim, bez których ta impreza nie by³aby t± imprez± icon_wink.gif

Równie¿ podziêkowania nale¿± sie Miros³awowi Konarskiemu - Miko³ajewiczowi za swój wk³ad w powstanie tej imprezy, oraz jej poprowadzenie z ³ukiem i mikrofonem w reku icon_cool.gif

Gratulacje dla zwyciêzców wszystkich konkurencji indywidualnych.
Mam nadziejê, ¿e za rok nie bêdzie Was 100 osób, ale 200, 300...
I nie bêdziemy Was juz tak mêczyæ w jednym dniu mad.gif

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziêkuje, ze przyjechali¶cie do nas!!! yes.gif

Szymon Sobolewski
Reyki
Ja chcia³bym Wypowiedzieæ siê tylko i wy³±cznie w SWOIM imieniu.

Na wstêpie chcia³bym podziêkowac za zaproszenie.

Co do samego turnieju to mam kilka spostrze¿eñ.
Po pierwsze Ciekawa forma turnieju (paginy).
Po drugie za du¿o strzelania za ma³o walki.
Po trzecie Czemu nie by³o bitwy??Podczas turnieju ³uczniczego utworzy³y siê fajne 2 dró¿yny rycerzy do bitwy.
Po czwarte "beznadziejni sêdziowie"w turnieju bojowym(powie wam to ka¿dy kto walczy³).

Atmosfera biesiady by³a ¶wietna dziêki Chor±gwi prywatnej VonReihl(S³awa im).

Jeden minus biesiady to zachowanie tej "wczesnej ekipy".Próbowa³a na si³ê zak³óciæ zabawê reszty biesadników robi±c "trzodê"pod kuchni± i zag³uszaj±c ¶piew.

Kto¶ zniszcz³ mi cenny (warto¶æ sentymentalna) ³añcuch kasztelañski.(Chyba wiem kto i zaczynam prowadziæ przeciw tym ludziom krucjatê).

Gdyby nie obecno¶æ OBR i VonReihla oraz kilku zaprzyja¼nionych ze mn± osób to bardzo niemi³o bym wspomina³ ten turniej.

Przepraszam za tak± opiniê ale nie mog³em nic lepszego napisaæ.
Mam nadzieje ¿e nastêpnym razem bêdzie lepiej.I z ca³ego serca ¿yczê Wam tego.

Pozdrawiam.
Justina
Hmmm... coz, fakt faktem, panowie slowianie bardzo, ale to bardzo probowali zwrocic na siebie uwage... chociaz byli chwilami raczej zalosnie zabawni wrecz rzekla bym irytujacy... ale co poradzic... wszystkiego nie da sie przewidziec a tym bardziej upilnowac... kazdemu dogodzic tez sie nie da... chociaz ekscesy pt. niszczenie wlasnosci czy kradzieze itp na takich imprezach sa karygodne...
Co i tak nie zmienia faktu, iz uwazam, ze jak na pierwsza impreze tego typu w tym miejscu nie ma co narzekac...
Jest to oczywiscie tylko i wylacznie me skromne zdanie.
Uklony w kierunku Kuby, ktory przygrywal na gitarze namietnie caly (no moze prawie) wieczor...
Pozdrawiam serdecznie.
Do zobaczenia...
kriss
Witam wszystkich uczestników I M.T.Rycerskiego i wszystkich pozdrawiam icon_wink.gif Nie mialem okazji byc na tymze turnieju /bardzo tego zaluje/ ale jak czytam te wszystkie posty to jestem pod wrazeniem, co do superlatyw na temat organizacji i przebiegu colego turnieju. Mam tylko pytanie czy bedzie mozna gdzies zobaczyc jakies zdjecia z tegoz turnieju?jak i bardziej rozszerzona liste uczestnikow i zwyciezcow bo to co podal Ciwun to troszke malo. icon_neutral.gif
Sz.Sobolewski
Witaj Kriss!

Troche zdjêæ jest na naszej stronie Bracia herbu Gryf oraz lista finalistow w ka¿dej konkurencji. Wyniki indywidualne zawodników posiada prawdopodobnie Tadeusz Ksi±¿k, którego adres e-mail znajdziesz rownie¿ na naszej stronie.

Pozdrawiam
Sz.Sobolewski
Witam!

Zamieszczam link do pliku, w którym zawarte jest zestawienie wszystkich wyników indywidualnych oraz dru¿ynowych w poszczególnych konkurencjach, które odby³y siê 12 marca 2005 w Miastku. <<< PLIK DO POBRANIA >>>

Pozdrawiam
Szymon Sobolewski
kriss
Witam Cie Szymonie! Dzieki za podanie mi linku,obejrzalem wszystko i jestem pod wrazeniem/teraz jeszcze bardziej zaluje ze nie bylem na tak wspaniale zorganizowanym turnieju icon_sad.gif/ Pozdrawiam i Dziekuje Kriss.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.