Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] Turniej Rycerski - Groß Pinnow ->06-08.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
Niemcy
Grupy pragn±ce przyjechac na Gross Pinnow proszê o kontakt z Grzegorzem - adres szlom@go2.pl
£azarz
Salve Fratres!
W imieniu Norberta Richarda de Lyc von Gusewskiego serdecznie zapraszam w dniach 7-8 maj na 6 Turniej i Obóz Rycerski. Jak by³o w roku ubieg³ym - 70 namiotów, 23 konie i masa wspania³ych ludzi. W tym roku uczestników ma byæ jeszcze wiêcej. Organizatorzy nie zwracaj± kosztów przejazdu, ale zapewniaj± pe³ne wy¿ywienie w czasie imprezy (3 posi³ki w tym jeden gor±cy).

Ze wzglêdu na du¿e zainteresowanie oraz niewielk± ilo¶æ miejsca na imprezie, organizator zwróci³ siê do nas o koordynacje przyjazdu ekip z Polski. Wobec powyzszego faktu bractwa oraz osoby, które do tej pory nie dosta³y zaproszenia a s± zainteresowane przyjazdem prosze o kontakt. To samo dotyczy rzemie¶lników pragn±cych sprzedawaæ swoje wyroby podczas tej imprezy.

Gross Pinnow jest po³¿one 30 km od przej¶cia granicznego Rosówek ko³o Szczecina. Dojazd od przej¶cia granicznego Rosówek:
droga no.2 do Gartz/Oder
w Gartz skrêcamy na Hohenselchow
w Hohenselchow pierwsz± w lewo i doje¿d¿amy do Gross Pinnow

Czekam na was od 6.05 od godz 19 na miejscu.
Pozdrawiam Grzegorz
Ofka
Pytanie moze glupie, ale... jak datowana jest ta impreza? read.gif
£azarz
Salve Fratres!

Gross Pinnow ju¿ za 8 dni. Przepraszam wszystkich, którzy jeszcze chcieliby wzi±¶æ udzia³ w imprezie, ale nie mam wiêcej wolnych miejsc. Z polski przyjedzie ³±cznie ok 120 osób. Czekam na was w pi±tek 6.05 od rana.

Pozdrawiam Grzegorz
jasmin
Mam wolne miejsce na trasie Lodz (jade przez Poznan)- Gross Pinow dla osob zgloszonych u Grzeska. jakby co, moge zabrac w ramach sciepkowego na paliwo.
Edgar
:-) no i wróci³em. Grzegorzu ! Nie mieli¶my okazji zrobiæ tego bezpo¶rednio bo Ty spa³e¶ jeszcze a my ju¿ niestety MUSIELI¦My siê zwin±æ ale SERDECZNE DZIÊKI za namówienie nas na ten wyjazd !

By³o Supera¶nie pomimo deszczu w pi±tek i mimo tego ze nie ka¿demu musia³ siê podobac styl imprezy i rozgrywane konkurencje . Kazdy móg³ znale¶æ co¶ dla siebie. jeste¶my bardzo , bardzo zadowoleni z tego wyjazdu - spotkali¶my sympatycznych ludzi, zobaczyli¶my ze imprezê da siê zrobiæ nawet na terenie PGR-u je¶li tylko s± chêci.
No i .... dowiedzieli¶my siê wreszcie dlaczegó¿ to Niemcy nie chc± przyje¿d¿aæ pod Grunwald... sekret pad³ !

Przesy³amy serdeczne podziêkowania Norbertowi i ca³ej niemieckiej ekipie, podziêkowania dla Grzegorza i wszystkich £azarzy !

zdjecia do zobaczenia na http://landsberg.gorzow.org

papa
jasmin
Tazke przylaczam sie do podziekowan: Grzegorzu, przekaz je Norbertowi!!! Nawet nie znakm ich sajta, czy forum, aby tam to publicznie uczynic.

<<<No i .... dowiedzieli¶my siê wreszcie dlaczegó¿ to Niemcy nie chc± przyje¿d¿aæ pod Grunwald... sekret pad³ ! >>>

Da, ale w tym roku juz troche z nami pocwiczyli, juz coraz ciekawiej sie przygladaja i nie mowia: you are crazy, jak to bylo rok temu.
Papaj
Hej! Pozdrawiam wszystkich uczestnicz±cych w turnieju Gross Pinow. Bogus³aw V dojecha³ ca³o i zdrowo do domu.

Broda goji siê szybko szczerba.gif Impreza by³a super, a urodzin Jacka niikt chyba nie zapomni.

>> Ju¿ pierwsze ekipy z Niemiec zapowiedzai³y chêæ udzia³u w bohurcie w nastêpnym roku. smile.gif Mo¿e to nie bedzie tylko nasza specjalno¶c na Gross Pinow?
efendi
Witam!!
Wielkie dzieki za wspaniala zabawe, z tym ze urodzin Jacka tak do konca "nie pamietam", a raczej samego konca dunno.gif
Niemcy sprawdzili sie w zabawach a i nalewki maja przednie o czym sam sie mialem przyjemnosc przekonac.
Poznalismy bardzo fajnych ludzi i z Polski i z Niemiec .Mamy nadzieje ze uda nam sie spotkac u nas w skansenie w Opolu 6-7.08. I tu prosba Grzesiu. Porozum sie z Gusiewskim i z tym od koni bo w mo...e jeza,
zapomnialem wymienic adresy w niedziele, a w czasie uczty to mi sie nie chcialo icon_redface.gif, a byli zainteresowani.
No i tego duzego koniecznie trzeba bedzie do nas sciagnac. Znajdziemy mu godnego przeciwnika
Jeszcze raz dziekujemy za mile towarzystwo-jestescie o.k. Czy wszyscy sa tacy na polnocy???
Pozdrawiam i dziekuje za zapproszenie -bylo wspaniale
Efendi
Ruda
Teraz ¿eñskie przedstawicielstwo s³upskiego bractwa dochodzi do g³osu. HA!

Otó¿ przedstawiam listê podziêkowañ:
- po pierwsze Grzegorzowi za zaproszenie
- wszystkim, bez wyj±tków, organizatorom za super turniej
- Jackowi za dostarczenie mi i Emci ciep³a w postaci termoforów i za... my ju¿ wiemy za co devil.gif . No i za pysznego urodzinowego grzañca, którego ca³y literek z chêci± obali³am (raz jeszcze sto lat, staruszku)
- Efendiemu za kie³baski i karkówkê
- Papajowi za udostêpnianie mi pierwszej nocy piwka, którego ju¿ nie móg³ piæ (do czasu, bo szybko mu przesz³o, ale co skorzysta³am, to moje ;P) crazy.gif
- Kazikowi za kozik (odrobiê to przy wykoñczeniu Waszego sztandaru)
- jednemu z Niemców (za cholerê nie pamiêtam jak siê nazywa³ dunno.gif ) za u¶wiadomienie mi, co maj± Templariusze zamiast ¿on
- pozosta³ym Niemcom za przypomnienie mi jak sie rozmawia po angielsku icon_mrgreen.gif
- Ja¶minowi za pomoc w pozbywaniu siê tabaki
- Królikowi i Miszy za super ubaw przy stole bilardowym
- i na koniec dla Szymona z Najemnej Roty Strzelczej od ma³ego s³upskiego haremu za ten p³aszczyk, którym nas troskliwie otula³

Trochê siê nazbiera³o tych podziêkowañ, ale tyle osób sobie na nie zas³u¿y³o, ¿e musia³am to z siebie wyrzuciæ. Jak sobie jeszcze jakie¶ przypomnê, to nie omieszkam ich umie¶ciæ.

A na razie: CHWA£A WAM WSZYSTKIM!

AMEN.

P.S. Tak jeszcze chcieli¶my powiedzieæ, ¿e taka ¶wietna zabawa nie mog³a sie tak wczesnie skonczyæ, dlatego te¿ postanowi³y¶my z Emci± i Gad¿et kontynuowaæ j± w samochodzie podczas drogi powrotnej. Advokat, piwko i Fasolki RULES! szczerba.gif
lewa
Impreza by³a bardzo fajna, to fakt, my¶lê, ¿e wszyscy dobrze siê bawili, ale trzeba przyznaæ, ¿e gdyby nie polacy, turniej by³by marny.
Taniec brzucha by³ dla niektórych wieeeeelk± atrakcj± bum.gif (zonk)
Gudrun
W za³±czam parê nieudolnych zdjêæ z turnieju. S± zdjêcia z baronki, dwóch walcz±cych i grajkowie. Szkoda, ¿e nie udalo nam siê lepszych zrobiæ smile.gif Pozdrawiam
Gudrun
W za³±czam parê nieudolnych zdjêæ z turnieju. S± zdjêcia z baronki, dwóch walcz±cych i grajkowie. Szkoda, ¿e nie udalo nam siê lepszych zrobiæ smile.gif Pozdrawiam
Gudrun
Za³±czam parê zdjêæ z turnieju, szkoda, ¿e s± takie nieudolne. Mo¿e kolejnym razem uda nam siê lepsze zrobiæ ;) Pozdrawiam
Gudrun
I jeszcze...
Gudrun
I jeszcze parê smile.gif
Ruda
No to jak ju¿ wszyscy wrzucaj± fotki, to mo¿e i ja co¶ dodam od siebie...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.