Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pilot Royal Air Force
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
Tubular_bell
Witam
Interesuje mnie czy nie wiecie czasem czy jest w polsce mo¿e jaka¶ grupa ludzi pasjonuj±ca siê w³a¶nie lotnictwem z okresu bitwy o Angliê ?
Mo¿e s± grupy odtwarzaj±ce choæby trochê s³ynny Dywizjon 303 ?
A pozatym gdzie mógbym dostaæ tak± kurtkê pilota RAF'u, tê z futrem od spodu, zdjêcie jest na stronie:
http://www.airventure.de/legends2003/raf_pilot.jpg

Pozdrawiam
Grzegorz
Szkodnik
Co do formalnych grup to nie mam pojêcia, ale nie s±dzê, aby co¶ takiego istnia³o...
Natomiast informacji itp, mo¿esz zasiêgn±æ np. Na tej stronie
Znajduje siê tam sporo informacji, forum itp...
Natomiast je¶li chodzi o odtwarzanie Dywizjonu.. heh to raczej zapomnij... Có¿, zaopatrzenie sie w lotnego Spitka lub Hurricana jest dzi¶ powiedzmy.. dosyæ problematyczne... bum.gif Co do kurtek.. sam takich szukam szczerba.gif , posprawdzaj jakie¶ gie³dy staroci, mo¿e na allegro kto¶ co¶ wystawia...
Tubular_bell
Ok ale chodzi³o mi o grupy zainteresowañ, bo co do rynku speedfire'ów, lub lancasterów szczerba.gif to faktycznie...
Banita
O ile mi wiadomo w USA istnieje firma która produkuje Mustangi w kitach - zestawach do samodzielnego monta¿u. Wdl. s³ów prowadz±cych firmê, odpowiadoaj± one orygina³om, a s± zdecydowanie od nich tañsze (lataj±ce mustangi osi±gaja sumy bajoñskie). Niestety nie znam ani www producenta ani nie wiem czy produkuj± Sppitfirey. Nie s±dzê tak¿e aby w Polsce odtwórcom choæby troche u³atwiono uzyskanie licencji pilota (choæ w Czechach ponoæ jest to prostsze)
Szkodnik
Nie ma ³atwo... Spitfire'ów siê nieprodukuje, a te Mustangi to ju¿ nie to samo... icon_rolleyes.gif szczerba.gif ... Co do uprawnieñ do latania na maszynach historycznych to s± one BARDZO wy¶rubowane... Aby lataæ na jak je nazywaj± "War Birdach" trzeba najpierw wylataæ swoje w wojsku, potem robiæ dodatkowe kursy (ktore kosztuj± ho ho i trochê...)
Tubular_bell
Jednak chyba zostaje mi lataæ na bardziej elektronicznej wersji War Birdów bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.