Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierp.]Fes.l Kult. Ryc. i Szlacheckiej- £agów Lubuski 4-7.8
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
4-7 sierpnia
Festiwal Kultury Rycerskiej i Szlacheckiej
II Chor±giew Ksiêcia Przemys³awa Wielkopolskiego
XII-XVII na zaproszenia

Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam
Sowa
ja mam pytania wstepne odnosnie:
1. wyzywienia
2. zakwaterowania
3. wymogow historycznych tej imprezy
4. kiedy mozna przyjechaæ
5. do kiedy nalezy wyjechaæ

dziekuje
Sowa
The_Fish
Zajrzyj na http://www.festiwalrycerski.prv.pl/, tam jest czê¶æ informacji których szukasz..... A mnie nurtuje tylko jedno: dlaczego w turnieju bpojowym przewiduje sie tylko broñ jednoreczn±?? Ja chcem walczyæ moim pó³torakiem!! tears.gif
Sowa
dzieki by³am tam ju¿ wczesniej

Sowa
Donegal
Witam !
Wybaczcie, ¿e zejdê trochê z tematu Festiwalu, chocia¿ moja sprawa dotyczy zamku w £agowie. Fajnie by by³o, gdyby zrobiæ raz do roku ogólnopolsk± imprezê - spotkanie, grup i osób z bractw wszelakich, odtwarzaj±cych joannitów? Juz trochê takich osób w Polsce jest, a zamek w £agowie by³by w sam raz smile.gif Poddajê to pod uwagê szlachetnym braciom, organziatorom Festiwalu Rycerskiego.
A swoj± drog± jestem zainteresowany utworzeniem na FREszE grupy dyskusyjnej po¶wiêconej joannitom, kawalerom maltañskim itp., proszê o opinie na ten temat.
Donegal
Sprostowanie:)
Oczywi¶cie pisz±c o grupie dyskusyjnej na FREszE, mia³em na my¶li jakie¶ podforum wymiany informacji oraz rozmów o joannitach.
Brat £ukasz
To wspania³y pomys³, ¶wietnie by by³o utworzyæ forum po¶wiêcone temu jak¿e ciekawemu zakonowi.
W pe³ni popieram i gotów jestem siê tak¿e przy³±czyæ do tej inicjatywy (takze co do spotkania). Niemniej jednak powinni¶my raczej wyniesc siê z tematu o £agowie, gdy¿ nie po to go stworzono smile.gif .

Pozdrawiam,
Rotmiszcz
W sprawie wymagañ i innych takich doradzam skontaktowaæ sie bezpo¶rednio z organizatorem. A imprezka z roku na rok zapowiada siê coraz lepsza. tongue.gif
Morold
Mam pytaie do organizatorów. Dostali¶my zaproszenie na wasz turniej i zg³osili¶my ju¿ chêæ uczestnictwa w nim. Jednak jak narazie nie dostali¶my ¿adnego potwierdzenia dunno.gif .Proszê wiêc powiedzcie jak sprawa stoi gdy¿ nie chcemy jechaæ w ciemno.
Smok Migu¶
Witam,
na 90% bede jechal do Lagowa z W-wy w piatek ok. godz. 16. Moge zabrac 2 osoby ze sprzetem, koszt to jak zwykle dorzucenie sie do gazu i moje towarzystwo :D
W sobote po poludniu wyruszam na Wolin z Lagowa, jakby ktos byl zainteresowany. Wracam w niedziele do W-wy.
Tel. 600 688 437
Smok Migu¶
Czy ktos ma kontakt z organizatorami? Nie odpowiedzili na moj mail, moze jakis telefon?
Dzieki
Tomic
no dobra to zaczne i pewnie skoñcze.
Mi³e rozczarowanie imprez±, nawet pogoda nie by³a wstanie zepsuæ klimatu panuj±cego w obozie i poza nim.
wspania³e miejsce które potêgowa³o ten klimat.
Extra koncerciki zw³aszcza Odpustu Zupe³nego.
Jak zwykle kolejni poznani niesamowici ludzie.
Super plebej
ciekawy turniej ³uczniczy

Teraz troche o minusach.
turniej bojowy nie do koñca przemy¶lany. Dramatem by³y pojedynki na scenie w swietle lamp, mog³o siê to podobaæ chyba tylko widzom.
Jednak mam nadziejê ¿e za rok organizatorzy wyci±gn± wnioski i wymysla cos innego i sesowniejszego.
Na koniec cos od siebie:
My¶le ze organizatorzy pope³nili spory nietakt wzgledem bractwa którego mia³em byæ zaszczyt najemnikiem, a przedewszystkim gosciem.

To tyle pozdrawiam wszystkich uczestników imprezy i do zobaczenia.
Gladius Maximus
Witam

W imieniu mojej ekipy która pojawi³a siê w £agowie. Przesy³am serdeczne podziêkowania dla organizatorów za przygotowanie wspania³ej imprezy.
Szczególnie za pomoc w przewozie sprzêtu smile.gif
Co do turniejów bojowych, to za rok napewno bêd± lepiej przemy¶lane smile.gif
Zawsze jest ³atwiej krytykowaæ, ni¿ samemu co¶ przygotowaæ.
By³o super bigsmile2.gif

Pozdrowienia dla wszystkich
Tomic
pewnie ¿e by³o super.
a najlepiej to wszytsko przyjmowaæ bezkrytycznie, wtedy jest naprawde jeszcze bardziej superowo
Adsumus
Witam!!!

Turniej ogólnie udany, ale umiejscowienie torów ³uczniczych- kompletna pora¿ka tak samo jak tarcze- p³yta pil¶niowa, jak mo¿na traciæ strza³y przy wyci±ganiu z tarczy???

Bardzo podoba³y mi siê koncerty, szczególnie Panów z Krakowa- by³o mozna siê wyszaleæ przy ich skocznej muzyczce.

Pope³nione te¿ spory b³±d logistyczny umiejscawiaj±c niektóre bractwa 20 minut drogi od imprezy(i to bardzo kamienistej i wyboistej)

Turniej inscenizacji- my¶lê, ¿e 2 pierwsze miejsca zajê³y Bractwa które najlepiej siê przygotowa³y. Fajne te¿ by³o ich zachowanie gdy¿ zag³osowali na siebie(Lorica na HPWL i HPWL na Lorice).

Nocny wyk³ad na temat genetyki utkwi³ mi w pamiêci, hehehe...

Pozdrawiam
bulvay
Witam.

W imieniu swoim i grupy dziêkujê za zaproszenie i mo¿liwo¶æ poznania bardzo ciekawych osób.
Zamek po³o¿ony w piêknej okolicy, ³adniutki widok z wie¿y, to co nas zaskoczy³o najbardziej, to krystalicznie czysta woda w jeziorze smile.gif Ciekawie wysz³y zabawy plebejskie i pokaz konny. Tak¿e muzyka dobiegaj±ca zza muru by³a mi³a dla ucha.
Bardzo mi siê podoba³ spektakl "Krzy¿aki" ubaw co nie miara. smile.gif

Co do organizacji mamy kilka uwag, mianowicie: nie by³o s³omy do namiotów, spanie na go³ej i mokrej ziemi nie jest niczym przyjemnym, zw³aszcza ¿e przez kilkana¶cie godzin pada³o. Obóz g³ówny za ma³y aby pomie¶ciæ wszystkie namioty, no i to co nas zaskoczy³o chyba najbardziej, to fakt, ¿e mog³o sie paliæ tylko 1 ognidko prawie 30 metrów od naszych namiotów (dobrze ¿e ¶wieczki mieli¶my) bigsmile2.gif
Co do bojowego, popieram Tomic'a, te leflektory nie¼le po oczach dawa³y. W 5 pojedynku (w którym bra³em udzia³) zabra³em broñ przeciwnikowi, u nas to by³ by ju¿ koniec pojedynku, zw³aszcza ¿e nie mia³ przy sobie 2 broni. No ale dobra, potem po walniêciu tasaczkiem po³ama³em trzonek przeciwnikowi, no teraz to ju¿ nie ma czym walczyæ. ale konca nie ma, dopiero po 3 dogrywkach wygra³em. Pozdrawiem serdecznie Gladiusa Maximusa walka.gif
Ech, ale siê rozpisa³em smile.gif

Jeszcze jedna sprawa za te kilkana¶cie tysiêcy euro, które ogranizatorzy dostali z kasy unijnej to warunki strasznie kiepskie, mogliby¶cie chocia¿ koszty dojazdu zwracaæ.

Na koniec pytanie, czy wiecie kto wygra³ konkurs inscenizacji?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Adsumus
Witam!!!

Wygra³ Hufiec Przedni Wójtostwa Lêbork- Krzy¿acy
Druga by³a Lorica

Pozdrawiam
Iwona
Wielkie dziêki za ¶wietn± imprezê. Mnie osobi¶cie atmosfera bardzo siê podoba³a. By³o mi³o, sympatycznie... i dok³adnie tak, jak siê tego spodziewa³am (fakt te¿, ¿e wiedzia³am czego siê spodziewaæ, bo byli¶my juz w zesz³ym roku na Festiwalu) icon_mrgreen.gif

A co do g³osowania na inscenizacjê... no có¿... poprostu zag³osowali¶my na inscenizacê, która nam siê najbardzie spodoba³a...
I dziêkujemy tym, którym podoba³a siê nasza, i którzy zag³osowali na nas icon_mrgreen.gif
ZGO¦
by³o na prawdê super!! nabra³am trochê odwagi po turnieju szpadowo - rapierowym i chyba bêdê siê bi³a czê¶ciej szczerba.gif nie wa¿ne, ¿e ch³opcy spu¶cili mi niez³y ³omot, za rok znowu wystartujê bum.gif

pozdrowienia dla wszystkich
Morlokus
Witam!

W³a¶nie wypoczywam w miêkkim fotelu popijaj±c herbatkê z kubka „Lagów 2005” i wspominam sobie...
By³o fajnie, mia³em okazje poznaæ wiele wspania³ych ludzi, koncerty tworzy³y niesamowit± atmosferê, nie wspomnê ju¿ o ca³ej braci rycerskiej.
Chyba zarazi³em siê bakcylem ¶redniowiecza i z XVII wieku bêdê siê musia³ nieco cofn±æ w epokach - szermierka szermierk± ale go¶æ w pe³nej p³ycie wygl±da niesamowicie :-)
W ³uczniczym chyba jako pocz±tkuj±cy ³ucznik osi±gn±³em maksimum (4 miejsce) no chyba ¿e to szczê¶cie pocz±tkuj±cego icon_wink.gif
Niesamowite wspomnienie to te¿ pokaz ognia w czwartkowy wieczór.
Pokaz historyczny Krzy¿aków bardzo mi siê podoba³ i uwa¿am, ¿e zas³u¿enie zdobyli pierwsze miejsce. Naprawdê widaæ by³o du¿o w³o¿onej pracy.
ZGO¦ gratuluje odwagi, nie pisz ¿e „ch³opcy spu¶cili mi niez³y ³omot” bo wygra³a¶ eliminacje spuszczaj±c ³omot co poniektórym icon_wink.gif, no i zosta³a¶ Szermierzem Publiczno¶ci! icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziêkuje Wam wszystkim za wspaniale spêdzony czas!
bzyk
Witam!

Moimi zdaniem organizatorzy staneli na wysoko¶ci zadania. Jedynym minusem by³o chyba to, ¿e nie w ka¿dy dzieñ pogoda dopisywa³a, ale to ju¿ nie zale¿y od nikogo.

Pozdrawiam wszystkich!
ZGO¦
dziêkujê za uznanie icon_wink.gif

chcia³am pogratulowaæ zwyciêzcy turnieju, mojemu me¿owi heart.gif Dobrze, ¿e teraz ma w³asn± szpadê, nie bêdzie ³ama³ mojej tongue.gif
Mayris
Witam

Dziêkujê Wam w imieniu naszego bractwa za zaproszenie. Wybawili¶my siê cudownie.
Rozrós³ siê Festiwal do niema³ych rozmiarów. Pamiêtam I Festiwal. By³ 1 namiot i gar¶æ rycerstwa. A III Festiwal, proszê, ju¿ kilkana¶cie namiotów, uczestników du¿o wiêcej.

Kilka s³ów na gor±co po III Festiwalu. S± plusy i minusy.

„Plusy ujemne”
1. Do jednego trafienia w przypadku szermierczego XVII wiecznego – to za du¿a przypadkowo¶æ, mo¿e do 3 spróbowaæ. Nie jestem znawc± tematu, ale tak, na rachunku prawdopodobieñstwa to chyba by³oby lepiej. Wyklucza losowo¶æ.
3. Bojowy ¶redniowieczny. Turniej bojowe ma³o atrakcyjny dla osób ogl±daj±cych. Formu³a 1 minutowa mi siê nie podoba³a. Mo¿e i sprawiedliwsza i lepsza od do X trafieñ, ale chyba mniej zrozumia³a i widowiskowa dla widzów.
4. Turniej ³uczniczy. Rozumiem, ¿e ukszta³towanie terenu jest jakie jest, ale strza³ochwyt nie wy³apywa³ strza³ i strza³y przechodzi³y przez niego czêsto, aby zderzyæ siê z murem. To nie by³o mi³e dla ³ucznika. Choæ widowiskowe dla publiczno¶ci. Te jêki zawodu. Za du¿e straty strza³ w¶ród ³uczników. Paskudnie tez wyci±ga³o siê je z tarcz. W jednej konkurencji za du¿o punktów przyznawano, za ni± mo¿na by³o mieæ wiêcej punktów ni¿ za ca³y poprzedni dzieñ. Choæ oczywi¶cie przyznajê, ¿e ka¿dy ³ucznik mia³ takie same szanse.

„Plusy obojêtne”
1. Miejsca zakwaterowania za daleko, aby na wszystko zd±¿yæ. Za ka¿dym drobiazgiem kilometry trzeba by³o pokonywaæ. Poza tym miejsce idealne, cicho, spokojnie, jak w Zielonej Dolinie smile.gif I co najwa¿niejsze Wspaniali S±siedzi.
2. Miejsce do walk na scenie mo¿e ma³o "klimatyczne", ale zabezpieczone przed deszczem, aby turniej siê odby³. Pewnie organizatorzy te¿ mieli rozterki.

„Plusy dodatnie”

1. Rewelacyjna praca (i jej ogrom) organizatorów, choæ potkniêcia siê zdarza³y. Ale przy takim zakresie przedsiêwziêcia nie ma siê co dziwiæ. Kto cokolwiek organizowa³ to zrozumie doskonale. Wielkie brawa!!!
2. Cudowne koncerty. ¯a³ujê ¿e nie dane mi by³o wszystkich us³yszeæ – mieszkali¶my daleko.
3. Warsztaty tañca. Nawet ja siê nauczy³em kilku kroków. Gratulacje dla prowadz±cych za wytrwa³o¶æ i cierpliwo¶æ.
4. Okolice przepiêkne, gospodarze niezwykle mili i zawsze byli na miejscu jak czego¶ potrzebowali¶my i z anielsk± cierpliwo¶ci± udzielali informacji.
5. Podoba³o mi siê zachowanie walcz±cych w turnieju szermierczym. Sami przyznawali siê do trafienia. Tak trzymaæ. W koñcu to turniej, a nie walka na ¶mieræ i ¿ycie. Gratuluje honorowej postawy uczestnikom!!
6. Turniej inscenizacji – ¶wietna sprawa. Jestem „dwoma rêcami” za. Mo¿e sêdziowanie rozwi±za³bym inaczej, aby bezpo¶rednio zaanga¿owane Bractwa nie bra³y w nim udzia³u, a i publiczno¶æ mia³a swój g³os.
7. Przy og³oszeniu wyników przy remisie 2 do 2 nikt nie by³ pewny co bêdzie dalej. Ani LORICA ani my. Wasza inscenizacja by³a ¶wietna. My¶lê, ¿e oddaje to remis po pierwszym g³osowaniu. Trzeba by³o urz±dziæ dodatkowe g³osowanie, aby wy³oniæ zwyciêzcê.. Nawet przegraæ z Wami by³oby zaszczytem. Akurat nam siê uda³o: zwyciê¿yli¶my. Ale powiem jedno: CHWA£A POKONANYM
8. Msza ¦wiêta rano w niedzielê za ¶p. Piotra Kubowicza, którego obecno¶æ przyczyni³a siê do powstania Festiwalu w £agowie. Gdyby nie Piotr Kubowicz, mo¿e nie by³oby Festiwalu. Niech pamiêæ o nim nie zaginie, w¶ród tych którzy go znali.

Mam nadziejê, ¿e bêdzie Wam z roku na rok coraz lepiej. Powodzenia
Adsumus
Witam!!!

A co to w ogóle by³a za akcja, jak Miêdzyrzecze nie obejrza³o walki fina³owej w turnieju szermierczym ¶redniowiecznym, tylko sobie wysz³o??
Mo¿e kto¶ co¶ o tym wie?

POzdrawiam
Piotrek_
Je¶li idzie o ¶cis³o¶æ to w eliminacjach walka do trzech trafieñ bardzo by przed³u¿y³a sprawê, a czas by³ okre¶lony, wiêc s±dzê ¿e by³o to dobre rozwi±zanie. Mo¿e fina³y da³o by siê poprowadziæ do 3... No ale nawet przy jednym trafieniu czas by³ szczelnie wype³niony.

Co do turnieju ¶redniowiecznego, to na tym siê nie znam, ale przy tej formule jaka by³a ubawi³em siê przednio jako widz. By³o duzo smiechu smile.gif

A w ogole to Festiwal zorganizowany bardzo porz±dnie, dla przeciêtnego cz³owieka nie by³o czasu na nudê (bo niektórzy zawsze znajda na to czas) i ogólnie w porz±dku... Tylko ogórki ma³osolne by³y zbyt surowe ;)
Tomic
wyszli¶my bo tak smile.gif
nie by³o zadnej akcji, przecie¿ nie byo obowi±zku byc tam do koñca bigsmile2.gif bigsmile2.gif
ZGO¦
Piotrek ma racjê. by³o 14 zawodników co przy wace ka¿dy z ka¿dym dawa³o 91 walk. to troche du¿o smile.gif
przy okazji mo¿na by³o karac trafienia jednoczesne przyznaj±c 0 punktów obu stronom(za przegan± by³ 1 pkt, za wygrana 2 pkt) gdyby walka by³a do trzech trafieñ, takiej mo¿liwo¶ci by nie by³o.
Magdalena
Witam:)

CYTAT
Tylko ogórki ma³osolne by³y zbyt surowe ;)

O¶mielê siê nie zgodziæ, ogóreczki by³y przepyszne:)

W ogóle organizatorzy wspaniale nas ugo¶cili (nas = wszystkich przyby³ych), nie tylko jad³em itp., ale przede wszystkim spor± doz± ¿yczliwo¶ci i humoru:) Podziwiam za ilo¶æ pracy i wysi³ku organizacyjnego, jaki w³o¿yli w tak du¿± imprezê. Podoba³o mi siê to, ¿e w¶ród go¶ci byli nie tylko ci "¶redniowieczni" - mi³o by³o dla odmiany zobaczyæ przedstawicieli innych epok, utworzyli¶my razem ca³kiem barwny t³umek (zobaczcie sami na fotce). Wybawi³am siê za wszystkie czasy, a¿ siê nie chcia³o wyje¿d¿aæ. Wielkie dziêki i do zobaczenia:)
Adsumus
Witam!!!

CYTAT
wyszli¶my bo tak
nie by³o zadnej akcji, przecie¿ nie byo obowi±zku byc tam do koñca

Ale nie s±dzicie, ¿e to troszkê niegrzecznie w stosunku do organizatorów i finalistów- Atomówek?

Pozdrawiam

Edycja:

A czy zosta³ zdradzony komus mo¿e przepis(sk³ad) na ABN???
Tomic
faktycznie to by³o strasznie niegrzeczne wrêcz chamskie,
no ale có¿, mam nadzieje ze nikt siê nie za³ama³ nerwowo z tego powodu, ¿ycie trwa dalej i trzeba siê z tym pogodziæ
bzyk
Witam!

Adsamusie po pierwsze to nie by³o na festiwalu ¿adnej dru¿yny z miejscowo¶ci Miêdzyrzecze. Jeste¶my z miejscowo¶ci Miêdzyrzecz. A nie by³o ¿adnej akcji a jedynie to ¿e mieli¶my ochotê ju¿ wyj¶æ. Ale nie s±dzê ¿eby organizatorzy siê obrazili bo nic mi Marcin na ten temat nie mówi³. Ale mo¿e to by³o nie kulturalne. Tak wiêc przepraszamy osoby, które poczu³y sie ura¿one.
Pozdrawiam!
Morlokus
A mnie sie wydaje ze jegomosc Adsamus na sile sie doszukuje jekis ekscesow, zapewniam ze nic takiego nie bylo. Atmosfera byla bardzo przyjazna i sympatyczna. Prosze sie nie doszukiwac sensacji ;)

Pozdrawiam Miedzyrzecz i wasz niesamowity zameczek otoczony malowniczymi rzeczkami i fosami! bigsmile2.gif
Adsumus
Witam!!!

Przepraszam z rozpêdu napisa³em Miêdzyrzecze....
Nie doszukujê siê sensacji- poprostu takie zachowanie zdziwi³o mnie bardzo....

Pozdrawiam
Tomic
ma ktos mo¿e jakie¶ fotki i moze mo¿na je gdzie¶ zobaczyæ??
Edgar
by³o mi³o i sympatycznie za co dziêki organizatorom i uczestnikom. Uwaga na temat setek tysiêcy euro które wydano na impreze jest najdelikatniej mówi±c durna i niestosowna... jak dla mnie mogli sobie nawet willê wybudowac za te pieni±dze - za³atwili je to ich spraw jak wydaja a jak kto¶ nie chcia³ przyjechaæ to przecie¿ musu nie by³o...

Pogoda ujdzie w t³oku - bywa³o gorzej. Turniej bojowy ... no có¿ - moim zdaniem zasady by³y niemal ok . . . czas 1 minuta i zliczanie trafieñ. W zasadzie to do czego mog³bym siê czepiæ to fakt ¿e wystêpowali przeciw sobie na jednakowych zasadach panowie w pe³nych blachach i ci w kolczugach conajwy¿ej z malutkim na³okcicami... no i fakt zalizcania jako pe³nych tarfieñ tych smiesznych p³azowañ po ty³ach he³amów znanych z wszelakiego rodzaju bohurtów ... trafienie to trafienie a nie takie co¶ ... ale tu musu tez nie by³o wiêc po co to gadanie ...icon_wink.gif

Supera¶nie ze byli ludzie z Loriki i Aramisa ...ajajaj no czujê ¿e siê na XVII przerzucê ...ojjj niedobrze niedobrze ...

Arbuzy Rulez !
Tomic
Gdyby nie dr Edgar i jego arbuzowe witaminy pewnie bysmy sie wszyscy pochorowali. Trzeba przyznac ¿e dr Ed zna sie na swoim rzemio¶le

Arbuzy Rulez!! smile.gif

ps mia³em zaszczyt pierwszy je oblatywaæ bigsmile2.gif
Morlokus
respekt.gif dla Arbuza!
Chociaz nic tam nie wyczulem to nie wierze, ze to byly same witaminki mad.gif
ZGO¦
Witam!

Chcia³am zdementowaæ pog³oskê, która obi³a mi siê o ucho, pog³oska dotyczy tego, ¿e zostawili¶my nagrodê g³ówn± turnieju w Warszawie.

Nagrod± w XVII w. turnieju szpadowo - rapierowym by³a szpada. Zabrali¶my j± za sob± do £agowa, nie zosta³a w Warszawie, nie byli¶my pewni swojego zwyciêstwa, zw³aszcza, ¿e nie tylko GFiTD Lorica w bra³a w tym turnieju udzia³.
Wszyscy, którzy zostali dzielnie do koñca festiwalu widzieli wrêczenie nagrody.

pozdrawiam

Go¶ka Górska
GFiTD "Lorica"
Adsumus
Witam!!!

Prawdê prawi, tako¿ by³o...

Pozdrawiam
regma
smile.gif Witam wszytskich..
...festiwal...moje odczucia sa rozne...co do organizacji moge miec jakies watpliowsci..ale skoro to poczatki tej imprezy to warto dac czas na jego dokladne zaplanowanie..
..a co mi sie podobalo...
- firedance...cudo cudo....;p
- warsztaty tanca...
- wystepy:taneczny,muzyczne..muzyki dawnej, folkowej...ahh..mruuu
- inscenizacje..brawa dla Lorici, dla Roty..za pomidorroski...w szczegolnosci dla rezysera...no i oczywiscie dla zwyciezcow..
- pyszne jedzonko...grochoweczka i fasolka po ktorej bylo pelno smiechu w namiocie..smile.gif...pyr pyr...:P
- mila atmosfera, miejsce pelne ludzi skorych do rozmowy...i zabawy..szcegolnie pod scena..smile.gif

Bylo niesamowicie..niepowtarzalnie..;)
dziekuje wszystkim ktorzy sprawili ze moglam uczestniczyc na festiwalu w Lagowie..
organizatorom...Chwala!!Chwala!!Chwala!! i oby z roku na rok bylo coraz lepiej..
i dziekuje za kubek..
-pozdrawiam..smile.gif
Perkun
W skrócie
Jak dla mnie by³o bombowo
Nie ma co dzieliæ w³osa na czworo co do minusów (ju¿ o nich pisano)

Co do fotek to kilka jest tu -> www.warcholy.com

Pozdrawiam wszystkich i dziêkuje za udan± zabawê
_Magnus_
Witam serdecznie bigsmile2.gif pozdrawiam uczestnikow i organizatorów.. Dziêki za wszystko!!!
Warsztaty tanca by³y fantastyczne , fajnie jest uczyc sie i æwiczyc wraz z cywilami niesamowite wra¿enia.
Pokazy ognia, tañca i koncerty respekt.gif pozostana na dlugo w pamieci Dziekuje za wszystko.
Do zobaczenia w przysz³ym roku, bêde czeka³.
Pozdrawiam

Dzieki za posilki pat.gif , uwielbiam je¶æ choæ nie wygladam na takiego. Niema to jak dobrze i syto sie najesc.
Po 3kroæ Chwa³a wam za to tracker.gif tracker.gif tracker.gif Jeszcze raz wielkie dzieki !!! bigsmile2.gif
Magdalena
Witam:)
Hurrrra, kto¶ ma zdjêcia z naszej inscenizacji!!!!!!!!!!! Dziêki wielkie, Perkun icon_mrgreen.gif Wspaniale, ¿e s± jakiekolwiek fotki (a przy tym s± ¶wietne, hihi), bo ja w tym ferworze przed inscenizacj± zapomnia³am daæ komu¶ aparat z pro¶b± o robienie zdjêæ, i ju¿ siê martwi³am, ¿e nie bêdzie ¿adnej dokumentacji z takiego wiekopomnego wydarzenia... A tu proszê!!!
Super:) Je¶li kto¶ jeszcze ma jakie¶ zdjêcia z inscenizacji, to byliby¶my bardzo wdziêczni... Z góry dziêkujêsmile.gif
Pozdrawiam!!!
Morlokus
Zatem prosze bardzo kilka zdjec z takiego wiekopomnego wydarzenia ;)

http://ct.krakow.pl/tomisz/images.exe
Magdalena
Witam i od razu rzucam siê dziêkowaæsmile.gif Dziêkujê ¶licznie w imieniu ca³ej dziarskiej dru¿yny. Do zobaczenia przy nastêpnej okazji (mam nadziejê ¿e równie mi³ej smile.gif ). Pozdrawiam!
Baron
Mówie w imieniu atomówek. Trzeba doprawiæ ten przes³odzony obraz odrobin± zdrowej krytyki. Zamek i park s± fajne itd. ale kto urz±dza turniej wiedz±c o ograniczeniach wynikaj±cych ze specyficznych w³a¶ciwo¶ci miejsca. Dlaczego by³o tylko jedno ognisko przy którym musieli siedzieæ wszyscy? Nie podoba mi siê takie rozplanowanie tym bardziej ¿e musieli¶my rozbiæ siê z dala od ognia bo organizatorzy nie mieli miejsca dla naszych namiotów. Gdzie by³a s³oma, o któr± popro¶ili¶my na d³ugo przed przyjazdem? Dlaczego czepiano siê nas o okopanie namiotów dunno.gif Turniej bojowy te¿ by³ dziwny(wielki uk³on szacunku dla wszystkich walcz±cych), dlaczego nie chciano wpu¶ciæ miecza mojego kumpla podczas gdy wpuszczono toporek na mizernym sosnowym trzonku, który i tak siê z³ama³? Organizatorzy mieli te¿ dziwne wymagania co do walcz±cych:" musicie walczyæ ¿eby nie by³o przerwy" a chcieli¶my tylko minutkê odpocz±æ. Biesiadzie nie mogê nic zarzuciæ,ale szkoda ¿e nie odby³a siê w bardziej historycznym miejscu.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.