Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Luty]Kapitu³a Generalna Rycerstwa Polskiego- Gniew 12-13.02
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Robert Bagrit
Zapraszam do dyskusji.

Pozdawiam
Reyki
No dobra,ale mo¿e jakie¶ bardziej szczegó³owe informacje.Bo nazwa ma³o mówi i niektórzy mog± ¼le ja zinterpretowaæ.

Pozdrawiam.
Dumzdej
To duzymi literami Kapitula generalna na ktorej beda wybory nowego starego hetmana jak zwykle. I co tu wiecej gadac pewnie znowu nic ciekaego sie nie wydarzy, oprocz dobrej piatkowej imprezy.
pozdrawiam
P.s. Jak nazwa malo mowi a co ma wiecej mowic??
Edgar
Siê bêdzie dzia³o ! Fajnie ze jest ta Kapitu³a bo ju¿ siê stêskni³em za tymi czy owymi. Jadê !
Lubiê t± imprezê - to najlepszy turniej sezonu w okresie zimowym ! Stanowczo. Tyle pojedynków co tam nie ma na ¿adnym innym icon_wink.gif i trup ¶ciele siê gêsto !
devil.gif icon_mrgreen.gif
Micha³ Wojtysiak
Wypada do³±czyæ siê tylko do Edgara a informacje pojawiaj± siê na stronie poni¿ej
Micha³ Wojtysiak
Koszty uczestnictwa na Kapitule Gneralnej w Gniewie w dniach 12-13 lutego 2005

W zwi±zku z tym ¿e czê¶æ go¶ci nie korzysta z ca³ego asortymentu us³ug proponowanych przez Naszych Gniewskich Gospodarzy, w tym roku Kasztelan Zamku podj±³ decyzjê o roz³o¿eniu kosztów na czê¶ci adekwatnych do ewentualnych potrzeb go¶ci. Jednym s³owem nie bêdzie jednej op³aty za ca³y pobyt
O to cennik
25 z³ nocleg za dobê w Dormitorium(bez po¶cieli)
10 z³ kolacja w pi±tek(11.02)
15 z³ ¶niadanie w sobotê (12.02)
20 z³ obiad w sobotê
20 z³ kolacja w sobotê (obwitsza)
15 z³ ¶niadanie w niedzielê (13.02)

Proszê o jak najszybsze Zamku Gniewskiego o swoich potrzebach. Informacje proszê przesy³aæ na email kancelarii zamek@zamek-gniew.pl

Pozdrawiam wszystkich
Radek Ka¼mierczak
I tu jak pewnie wiecie z protoko³ów kancelarrii wszystko jest na dobrej drodze do prowadzenia wyk³adu spotkania i dyskusji z autorem ksi±¿ki TURNIEJ RYCERSKI W KRÓLESTWIE POLSKIM opracowania naukowego traktuj±cego o turniejach tak wiêc zapraszam na spotkanie w gniewie zaraz po obradach.

zapraszam
Kokosz79
Oj bedzie siê dzia³o.
Cedric
No nic tylko gratulowac dobrej zabawy. Oprocz tego byly jeszcze obrady.
Maciej Reihl
Rozumiem twój zawód Cedryniu - tym razem to nie ty by³e¶ najbardziej skuty cool.gif
Micha³ Wojtysiak
Co do obrad to protokó³ z nich bêdzie na stronie za jaki¶ czas
Co do nowego Konwentu to jest ju¿ na stronie uaktualniony
Co do zabawy to
Dziêkujê Diab³owi za namówienie siê na ¶piewy
Waldiemu z dobre winko i inne alkohole
Gwynowi za pokazanie specjalnych tajemniczych znaków na pewnych obrazach
Radziowi za profesora
Cedryniowi za bardzo profesjonaln± wspó³pracê w Komisji Kodyfikacyjnej której wnioski z zmêczy³y szlachetn± Kapitu³ê
No i wspania³emu Mazowszu(podolskiemu) za zgodn± i skuteczn± wspó³pracê ku Wielkiemu S³oñcu
A wszystkich zebranych przepraszam za "Wysoki S±dzie" i dzwonienie
Na koniec chcia³bym podziêkowaæ Jarkowi Stryczyñskiemu Beacie i Kicajowi oraz ca³ej za³odze Gniewskiej za wspania³e przyjêcie i organizacjê imprezy by³o super
A Beacie jeszcze za odnalezienie mojego sztylecika co go zbubi³em pó³ roku temu

Pozdrawiam
eRemita
CYTAT(Marek Hilgendorf)
He he....ale siê schla³em.....
Podobno najlepszym tekstem okaza³ siê mój be³kot dzi¶ nad ranem kiedy zabiera³em siê do womitów, czyli "Pañstwo wybacz±.....Namiestnik Wielkopolski....rzyga.....". Chyba sobie to walnê jako podpis pod postem

¯enuj±ce. Wybacz Namiestniku.

eRe
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Kapitu³a Generalna Rycerstwa Polskiego

CYTAT
He he....ale siê schla³em..... (...)  "Pañstwo wybacz±.....Namiestnik Wielkopolski....rzyga.....".

Ciekawe zestawienie.
Pozdrawiam
Karczmarz Wielki Rycerstwa Polskiego :-)
Micha³ Wojtysiak
To co Marek napisa³ nale¿y t³umaczyæ wspania³± i sprzyjaj±c± atmosfer± Zamku Gniewskiego po prostu
Mam nadziejê ¿e Marek przeprosi za swoje zbyt ¿ywio³owe i emocjonalne okazanie swojej rado¶ci
A mo¿e to kwestia dnia ¶w Walentego i mi³osnego sza³u lub uniesienia co m±ci w g³owach crazy.gif
pozdrawiam
megamrok
W³a¶ciwie nie musi przepraszaæ ( je¶li nikogo nie zaszczyci³ swym pawiem... cool.gif ).
Jako zbieraj±cemu sie do nowicjatu - fajnie przeczytaæ, ¿e mo¿na sie dobrze bawiæ!!!
Namiestniku ! Nied³ugo idziemy na pomoc!! Mamy za sob± dzia³aj±cy Browar!!
Marek Hilgendorf
Obawiam siê, ¿e jednak muszê przeprosiæ.......
MÓJ POST W TEJ FORMIE BY£ NIEDOPUSZCZALNY I WYNIKA£ Z LEKKIEGO ZM¡CENA UMYS£U PO D£UGIEJ PODRÓ¯Y POWROTNEJ - PRZPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY POCZULI SIÊ URA¯ENI, A TAK¯E WSZYSTKICH KTÓRZY MUSIELI TO CZYTAÆ.
Na moja pro¶bê post zostanie wykasowany.
I fakt- to ¿enuj±ce....
Marek Hilgendorf
Czasami rado¶æ m±ci umys³y-choæ zupe³nie mnie to nie t³umaczy icon_redface.gif
Edgar
A my lud prosty landsberski wybaczamy Namiestnikowi ! W koñcu - parafrazuj±c- jaki Kram taki Pan :-) Wa¿ne ¿e s³owny jest Pan Namiestnik i jak mówi³ ¿e przyniesie to przyniós³ bo tez my choæ potulni baranki a dodatkowo zupe³nie nie zkapitulizowani nies³ownego pana s³uchac nie bêdziemy a tak do nó¿ek padniem i na ¶mieræ jak do nieba za nim pójdziemy.

Uwa¿am ¿a Kapitu³a by³e ekstra, towarzystwo przednie, obrady emocjonuj±ce choæ ju¿ nie takie jak kiedy¶ (choæby przes³awny Bobersztajn ! ) Cedryk z lekka nie w formie i jego notowania w¶ród landsberczyków siê obni¿y³y oj obni¿y³y....

Jako przebój Kapitu³ki uwa¿am czepiec siod³owy mêski i nieudan± (niestety) próbê obsadzenia mojej skromnej (i niegodnej!) osoby na sto³ku Namiestnika Ma³opolski icon_wink.gif A prawie siê podstêp uda³ ehhh..... a takie tam piêkne kobiety mieszkaj±.... i wprowadzi³o by siê prawo pierwszej nocy z zarz±dzenia namiestnikowskiego ehhhh .........

icon_wink.gif by³o fajnie

Znowu mamy Hetmana i jest git :-D
yes.gif ja siê ciesze nie wiem jak inni :-D

ca³uski
Radek Ka¼mierczak
Witam wszystkich po powrocie do swoich domostw.

Je¶li kto mia³ by pytania w kwestii turniejów do profesora to on chetnie na nie odpowie i wogule tez mu sie podoba³o.

Radek
Bowmen
CYTAT(Edgar)
Jako przebój Kapitu³ki uwa¿am czepiec siod³owy mêski i nieudan± (niestety) próbê obsadzenia mojej skromnej (i niegodnej!) osoby na sto³ku Namiestnika Ma³opolski icon_wink.gif A prawie siê podstêp uda³ ehhh..... a takie tam piêkne kobiety mieszkaj±.... i wprowadzi³o by siê prawo pierwszej nocy z zarz±dzenia namiestnikowskiego ehhhh .........  

icon_wink.gif by³o fajnie  

Znowu mamy Hetmana i jest git :-D  
yes.gif  ja siê ciesze nie wiem jak inni :-D

ca³uski

Czo³em wszystkim!

Zgadzam siê z przedmówcami!!! Super atmosfera zamku i super organizacja ze strony Organizatorów - Chwa³a im za to!!! Co do pomys³u Edgara he he mo¿e wykorzystam icon_wink.gif b±dz co b±dz straci³ namiestnikostwo na moj± rzecz, mam nadzieje ¿e nie ¿ywi urazy. Czas wracaæ do szarej rzeczywisto¶ci i braæ siê do pracy. Do zobaczenia (w takim sk³adzie to pewnie na Grunwaldzie)
Marek Hilgendorf
¯eby jako¶ podsumowaæ tê niefortunn± historiê z nie do koñca przemy¶lanym postem (dziêki Robercie z jego b³yskawiczne wykasowanie)- mia³ on na celu uciêcie ewentualnych komentarzy na temat mojej porannej niedyspozycji, ale chyba zabrak³o mi inwencji pod wieczór ¿eby go odpowiednio sformu³owaæ. Reakcja ze strony czytelników by³a zatem jak najbardziej prawid³owa.
Pocieszaj±ce, ¿e pomimo ró¿nych zdañ na temat Kapitu³y, w pojêciu nawet niezrzeszonych cz³onkostwo w niej zobowi±zuje do okre¶lonej postawy- w koñcu "(...) Komu wiêcej poruczono, od tego wiêcej wymagaæ bêd±(...)".
Edgarze- kiedy obiecujê, ze przyniosê, zawsze przynoszê!!!!

No! Czeka nas teraz mnóstwo pracy....
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.