Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [jubilerstwo] szklane koraliki
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Rzemios³a i narzêdzia
Calla
Witajcie!

Jestem nowa na forum i nie wiem, gdzie zamie¶ciæ ten post, ale mam pro¶bê, czy kto¶ z was ma jake¶ linki do tego jak siê robi paciorki szklane?
Vislav
Witaj Calla

Na poczatek musisz poswiêciæ trochê czasu aby zapoznac sie z konstrukcj± i spisem tematycznym Forum.
Du¿a ilo¶æ potencjalnych pytañ ma odpowied¼ w materia³ach ju¿ opublikowanych.

W Twoim przypadku to proste:
Strona G³owna - spis tre¶ci patrzysz i co:
Stroje i elementy - Ogólne - Bi¿uteria i ozdoby otwierasz i patrzysz na spis tematów i oto na trzynastej pozycji jest : Ceramiczne paciorki we wczesno¶redniowiecznej Skandynawi
otwierasz, przegl±dasz, czytasz i oto ósmy post od
Liadain i w po¶cie masz linka do:http://www.vikinganswerlady.com/vikbeads.htm czyli na pocz±tek problem rozwi±zany. A dalej to wyszukiwarka (ja u¿ywam Google) i szukanie.

Oczywi¶cie tutaj poda³em metodê szukania w Internecie, nic jednak nie zastapi dobrej literatury, jednak na swoim przyk³adzie wiem, ¿e nie zawsze dostêp jest mo¿liwy.

Przepraszam za d³ugi wyk³ad, ale lepiej jest daæ wêdkê ni¿ rybê.

Pozdrowienia Vislav

p.s. jest te¿ opcja szukaj na Forum, jednak osobi¶cie nie zabardzo j± lubiê - wyrzuca zbyt du¿o odpowiedzi. Pierwszy miesi±c zanim zacz±³em pisaæ na Forum poswiêci³em na zapoznanie siê z zasobami w okresie mnie interesuj±cym (podzia³ jest bardzo czytelny)
Calla
Vislavie bardzo dziekujê za info, mo¿e masz jezcze jakie¶ inne linki do tego jak owe koraliki wykonywaæ?
Nie bardzo mam czas na wertowanie stron www.
Pomó¿ proszê.

Pozdr.
Vislav
Nie, nie mam pozdr. Vslv
Vlasta
Przeczytaj "Diversarum artium schedula" Prezbitera Teofila , wysz³o nie tak dawno w t³umaczeniu Stanis³awa Kobielusa. Duga czê¶æ po¶wiêcona jest w³a¶nie szklarstwu.
Pozdrawiam!
Vlasta
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.