Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Luty]Gniew zimowy- 18-19-20 luty 2005- pó¼ny piêtnasty wiek
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Witam. Oto mi³e og³oszenie dla osób spoza Roty Pana Kacpra a zainteresowanych wojskowymi klimatami 2 po³. XVw. Rota organizuje w terminie widocznym w temacie imprezê zimow± na zamku w Gniewie. Chêtnych proszê o mo¿liwie szybkie (najlepiej w ci±gu tygodnia) wys³anie na mój mail wstêpnych zg³oszeñ- kto (jaka grupa) jest zainteresowany(a) i w jakiej ilo¶ci (minimum-maksimum).

Wraz ze zg³oszeniem osoby które nie by³y jeszcze na imprezach Roty proszê o za³±czenie w miarê wyra¼nego zdjêcia w stroju. Datowanie- wojna trzynastoletnia plus- do 1488.

Koszt zabawy to 28 PLN za dobê- tyle ¿yczy sobie zamek za miejsca w pokojach. Póki co mamy zarezerwowane jedno piêtro, czyli 32 miejsca. Gdyby by³o nas wiêcej- mo¿na co¶ dokoptowaæ, tudzie¿ uprawiaæ inne myki znane bywalcom.

Zasady-jak uzgodnili¶my w temacie testowym na forum Roty:
1. Rezygnujemy z u¿ywania elektrycznego o¶wietlenia na naszym piêtrze
2. Rzeczy wspó³czesne tylko w ³azience
3. Jedziemy na suchym prowiancie 'historycznym'
4. Sto³y i ³awy na korytarzu- posi³ki i ogólna integracja
5. Jemy razem o wspólnych godzinach
6. Bêdzie system wart

Po otrzymaniu zg³oszeñ bêdê prosi³ o przesy³anie zaliczek na wskazane konto- wynaj±wszy okre¶lon± ilo¶æ miejsc musimy za nie zap³aciæ. Mam jednak nadziejê, ¿e bêdzie nas raczej za du¿o ni¿ za ma³o smile.gif Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ /Gwyn/ Czerep
I po Gniewie. Niech ¿a³uj± ci, którzy nie dojechali! Pozdrawiam
Gwyn
Pawel ChmurnoOki
Ano bylo milo
Dziekuje wszystkim za fajna imprezke,i do nastepnej (mam nadzieje w liczniejszym skladzie)

Pozdrawiam
Pawel
Jan Gradoñ
Witam!

Jeszcze raz dziêki za fajn± imprezê i klimat. Mo¿e nastêpnym razem pokrzyczycie trochê po niemiecku smile.gif
Dziêkujê Ewce i Kakajowi za ciep³y posi³ek, który uratowa³ mi ¿ycie icon_wink.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Link do Kakaja, mam nadziejê, ¿e siê nie obrazi za to, ¿e wrzucam.
http://azor.cisovanet.pl/galeria/pokaz_zdj...=gniew&rok=2005
Pozdrawiam
Gwyn
synek
wielkie dziêki za udane spotkanie by³o yes.gif

naprawde wielkie dziêki za ciep³y posi³ek dla Ewki i Kakaja - naprawde jedzonko by³o wy¶mienite

i jeszcze wielkie dziêki dla osób z którymi wraca³em - by³o wiele rado¶ci icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam
Wojciech Radzki
Imprezka udana, fajnie si± bawi³em. Szkoda tylko ¿e tak krótko - dla mnie w sumie tylko jeden dzieñ. Czekam ju¿ z niecierpliwo¶ci± na nastêpn± pó¼n± imprezkê. Podziekownia dla organizatorów.
Pozdrawiam
WR
Cedric
Fajna impreza nic tylko szykowac sie na nastepna, a jeszcze troche do zrobienia jest.

Pozdrawiam na potege mini woskowego Imperatora cool.gif
EwKa
Dziekuje Kakajowi za mobilizacje do gotowania i super sprawna organizacje kuchni oraz wszystkim Paniom oraz Panom z komanda kuchennego;), "zmarzlakom" przyogniskowym za mila atmosfere przy mieszaniu w garach, ofiarom ktore z wlasnej woli i za wlasne pieniadze odwarzyly sie zjesc to, cosmy ugotowali dziekuje za odwage i mile slowa. Dzieki dla reszty za mila atmosfere. Na koniec dzieki Kacprowi za styl pogadanki-znow poczulam sie jak w szkole, lza sie w oku zakrecila;)))

Czekam juz z utesknieniem na nastepny sabat.
rydz
Fajnie by³o was w koñcu poznaæ!!
Wielki uk³on w stonê ekipki gotuj±cej!!!!!!!!
Dziêki za wspania³± zabawê.
Rydz
Horhe
To uczestnicy tworz± charakter i poziom imprezy. Jestem pod wielkim wra¿eniem po ogl±dniêciu zdjêæ ze stronki Kakaja. Widaæ trochê znajomych mordek te¿ tam by³o, a¿ za³ ¶ciska, ¿e obowi±zki i inne wczesniejsze przeciwno¶ci pokrzy¿owa³y mi plany przybycia do Gniewu. Jako ciesla, to bym chocia¿ drwa nar±ba³ w kuchni tongue.gif
Podoba mi siê ten poziom heart.gif
Pawe³
Witam

Czy ktos ma zdjecia z wieczornych manewrów?
Widzialem ze Cezary jakies robil ale na stronie ich nie ma. icon_sad.gif

Pozdrawiam.
Flavia
Bardzo siê nam podoba³o na imprezie dlatego zostali¶my do koñca (wyjechali¶my z zamku jako ostatni:). Z musztry ch³opaków najfajniejsze by³o maszerowanie wokó³ w³asnej osi;) yes.gif ; wielkie pozdrowienia dla wszystkich imprezowiczów, kó³ka szyj±cego-lusetkuj±cego-haftuj±cego heart.gif oraz sekcji gotuj±cej smile.gif
Jakub Zieliñski
By³o bardzo mi³o, progres od poprzedniego zimowego Gniewu te¿ jest (na manewrach nie by³o ¿adnych kijów i innych miote³ ;)). Dziêki dla organizatorów i uczestników.
szaka szaka
mam tasaka
cyku pyku
je... mi tu ;)
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Mimo dokonanego progresu, mi³ej atmosfery itd z przykro¶ci± zawiadamiam, ¿e mimo heroicznych prób nie uda³o nam siê nic zrobiæ dla rycerstwa na Pomorzu.

Mam nadziejê ¿e w nadchodz±cych latach uda nam siê rozwi±zaæ ten pal±cy problem wspó³czesnego ruchu rekonstrukcyjnego, szczególnie na pó³nocy Polski.

Jest to szczególnie bolesne w obliczu faktu, ¿e ³uk nie cieszy³ siê w tym okresie na terenie Prus, ¦l±ska, pólnocnego wschodu Cesarstwa oraz Czech zbytnim powodzeniem.

Co jeszcze bardziej przera¿aj±ce du¿o wtedy strzelano z kusz. Bogu dziêki za rozwój rêcznej broni palnej, w szczególno¶ci piszczeli i rusznic lontowych. Pozdrawiam i do przysz³ego roku
Gwyn
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.