Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: A co dzisiaj z nasz± chlub± - Husari± ?
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Rzeczpospolita Obojga Narodów (u)
Zagubiony_zolni
Witam Panie i Panowie !

Zastanawia mnie pewna rzecz...Jako¶ tutaj na forum, jeszcze odpowiedzi na moje pytanie nie znalaz³em, wiêc postanowi³em napisaæ otwarcie. Czy istnieje grupa rekonstrukcyjna Husarii ? Domniemam ¿e nie. Ca³y strój drogo wyjdzie a i koñ swoje kosztuje ( wypo¿yczenie te¿... ). Tak czy inaczej, postanowi³em o to zapytaæ, dla jasno¶ci sprawy.

Pozdrawiam
Horhe
Tu masz zdjêcia husarii, tylko nie mam pewno¶ci sk±d ekipa jest, czy z Gniewu, czy ze ¦wiecia.
http://www.fenger.art.pl/index.php?zbior=2...ivatvasa#zbiory
kewi
w kraku mamy chyba grupa odtwarzajaca kawalerie polska w XVI w, w tym husarie
ale zadnych szczegolow nie jestem w stanie podac
ANO
W Gniewie, wiosn± tego roku, powsta³a chor±giew husarska. Wiêcej informacji mo¿na na jej temat uzyskaæ na stronie Zamku w Gniewie. Zainteresowanym husari± polecam lekturê ksi±¿ki "Fenomen husarii".
dah
Husarie odtwarza teraz ma³o kto ze wzglêdu na koszty , lecz mo¿esz zobaczyæ na stronie: www.koncerze.pl
Kasia
Gniewska husaria pochodzi przewa¿nie z Che³mna,na co dzieñ s± grup± kawaleryjsk±.Mniejsza czê¶æ gniewskiego oddzia³u to nasza Chor±giew Wejhera.Je¶li mieszkasz gdzie¶ tu na Pomorzu, to odezwij siê rosenau@wp.pl.Pozdrawiam i powodzenia
ARTUT
Obi³o mi siê o uszy, ¿e Wojsko Polskie ma zorganizowaæ chor±giew husarsk±, która bêdzie siê pokazywaæ na ró¿nych uroczysto¶ciach pañstwowych. Podobno maj± by¶ ¶wietnie wyszkoleni i wyekwipowani. CZy kto¶ co¶ wie na ten temat?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.