Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Koñ] Kuce islandzkie
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Zwierzêta
Padre
Mam pytanie czy kto¶ wie czy w Polsce kto¶ je hoduje , nie musz± byæ Islandzkie mog± byæ norweskie -gwoli wyja¶nienia to to samo zwierze ale jedno ma nimb czysto¶ci kri od ¶redniowiecza a drugie nie.

Pozdrawiam Padre
Kinia
Heh,

Znam stajniê gdzie s± te kuce, pracowa³am tam kiedy¶. Jeden z nich - Gobiasz by³ nawet z³apany na wolno¶ci. Przewspania³e konie. Znaczy piszê o Islandzkich bo nie wiem czy jest taka odmiana jak Norweskie. Stajnia ta znajduje siê w Potoku Z³otym.

pozdrawiam

Kinia
Padre
Opisz mi jakiej by³y ma¶ci czy by³y rozma¿ane a w domy¶le czy kto¶ my¶la³ o sprzedarzy ich .
Pozdrawiam Padre
Ps
Te¿ nie wiem czy jest konkretna odmiana Kuc Norweski , wiem ¿e Islandzkie zosta³y sprowadzone na wyspê z Norwegi st±d takie moje nazewnictwo.
Kinia
Witam

Ma¶ci hmmm..Gobiasz jest kary, Stein siwy, Baldi bu³any a ostatni nie pamiêtam jak siê zwa³ by³ gniadosrokaty. Niestety raczej na tej stajni nie by³y rozmna¿ane z jednego powodu, wszystkie to p³eæ mêska bigsmile2.gif . A czy gdzie indziej nie wiem. Raczej te¿ nie. Co do sprzedarzy to 2 lata temu nie chcieli sprzedaæ ale teraz te¿ nie wiem.

Pozdrawiam

Kinia
Padre
Dziêki za informacje

Pozdrawiam Padre
Amazonka
Artyku³ o koniach islandzkich:
http://www.hatatitla.biz/n60033.html
Jak Wam siê podoba?
Maze
Nie istnieje taka rasa jak konie norweskie; najbardziej 'norweskie z norweskich' sa pochodz±ce wprost od dzikich koni fiordingi, sa one bardziej krepe i mocniej zbudowane od islanderów i zawsze bu³ane- a islandczyki maja wszelkie mozliwe ma¶ci.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.