Witam.
Poszukujê osoby lub osób uczacych walki szbla lub (i) rapierem, jestem z Warszawy. Interesuj± mnie treningi w ma³ej grupie.
Czy kto¶ wie jak ucz± w CWKS Legia? tam jest tez jakas sekcja szermierki historycznej.
Kaseta
Tia, po co szukaæ??? Takich og³oszeñ jest tu przecie¿ kilka! Np. nasze. Najlepiej wejd¼ na www.lorica.risp.pl
Dziêki. Nie wchodzi³em na Lorice bo s±dzi³em ¿e dzia³acie jak bractwo a trochê mnie nie interesuje przebieranie. Rafa³ (fajne zdjêcie)
No, czê¶æ z nas siê realizuje w przebieraniu, ale nie jest to niezbêdne do szermierki czy nauki tañca.
A dziêkuje, wzbudzam emocje. Urocza jest, prawda?
Tak urocza buzia. W³asnie wyczyta³em o Waszej Akademii Bronii mo¿e tak ju¿ na e-mila pare wskazówek bym dosta³, palcat to gdzies sie kupuje? Jakie¶ ograniczenia wiekowe co do szermierki to s±?Cennik- ale to napisa³em szeptem.
Nie ma ograniczeñ wiekowych, nie wiem, czy ju¿ kto¶ ci maila pu¶ci³, ale napiszê o cenniku, ¿eby by³o jasne. G³o¶no. NIE POBIERAMY ¯ADNYCH OP£AT ZA UCZENIE. Chc±c z nami æwiczyæ i siê od nas uczyæ trzeba siê zrzuciæ na salê 85 z³otych miesiêcznie (ta sama stawka obowi±zuje wszystkich, niezale¿nie od sta¿u, wieku, umiejêtno¶ci, ilo¶ci treningów, na które faktycznie uczêszczali, czegokolwiek). Dodatkowo, je¿eli chcesz braæ udzia³ w treningach Akademii Broni, musisz wp³aciæ 90 z³otych wpisowego - jednrazowo, jako amortyzacja broni (jako, ¿e na treningach AB dostajesz do rêki drewniany symulator miecza i palcat - a one siê ³ami±).
A Lorica nie jest bractwem, tylko Grup± Fechtunku i Tañca Dawnego, jak wskazuje pe³na nazwa. Nie ma listy cz³onków, nie ma w³adz formalnych, jeste¶my komun± ;) Nie da siê od nas nikogo wywaliæ, skre¶liæ itp... Ergo, to, czy kto¶ siê przebiera czy nie, to jego biznes.
bum.