Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Beowulf & Grendel (2005)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Gunnar
Beowulf - Droga do sprawiedliwo¶ci

http://www.beowulfandgrendel.com/

Kolejny dobry film... w doslownym tego slowa znaczeniu!! blinkie.gif
Moim zdaniem film bedzie bardzo dobry! Nareszcie co¶ w klimatach dla wcze¶niakow. happy.gif

S³awa!!
Zbigniew Tomicki
No rzeczywiscie zapowiada sie calkiem niezle. Specem od wczesnych klimatow to nie jestem, ale stroje wygladaja dosc przekonujaco. Nawet konie sa takie "fjordowate" bum.gif

A co do Boewulfa, ktos widzial wersje z Lambertem?
Filippo
mi jest znana wersja Beowulfa z Lambertem, a czemu pytasz? film ca³kiem ciekawy, ale do legendy troche mu daleko...
Gunnar
http://www.movision.co.uk/flash/completedfilms02c.htm

Pierwszy zwiastun filmu!!!!
Jakosc beznadziejna....ale zanosi sie na niezly film icon_mrgreen.gif
sir santiago
ma ktos jakies wiadomo¶ci kiedy ten film bedie w kinach w polsce?
Tomek Kot
ju¿ jest na p³ytach , ogl±da³em dwa dni temu,ca³kiem niez³y a przedewszystkim nie hoolywodzkie klimaty.Aha z tego co wiem , amerykanie maj± robiæ sekuel(czy jak siê to pisze). dunno.gif bum.gif
Glendziol
Jestem krótko po obejrzeniu filmu i muszê powiedzieæ ¿e film mnie bardzo pozytywnie zaskoczy³. Ca³o¶æ robi wybitnie "nie hollywodzkie" wra¿enie co mi osobi¶cie sie bardzo podoba. Jest w nim pewne "surowe" piêkno.
Polecam nie tylko wcze¶niakom.
Krzychu(Czarny)
W zestawieniu z "tristanem i izold±" , który jest zwyk³ym romansid³em kostiumowym film "Boewulf" wypadnie raczej pozytywnie bigsmile2.gif - zapowiadaj± siê dwa ciekawe filmy na podstawie legend.. oby tylko by³o warto wydac na nie kasê..
Pozdr
Krzychu
Tomek Kot
ciekaw jestem jakie dwa filmy nic nie s³ysza³em dunno.gif
Bjorn z Dregowii
Mam zupe³nie inne zdanie ni¿ przedmówcy.

Zdjêcia zapowiada³y co¶ ciekawego i dobrego, a okaza³o siê ¿e to straszna szmira.

Przede wszystkim film jest nudny, ¿enuj±cy i pretensjonalny. Teksty w stylu - "moja droga, nie b±d¼ suk±" - zwalaj± z nóg.
Stroje mêskie wygl±daj±, co prawda nie¼le ( nie wszystkie oczywi¶cie), gorzej jest z damskimi.
Nie ma sensu wymieniaæ wszystkich s³abo¶ci tego filmu. Ogl±daj±c mia³em wra¿enie, ¿e zosta³ nakrêcony na kacu i ekipa zmusza³a siê do wyj¶cia na plan.
Jedyne co odstawa³o poziomem od reszty to piêkne zdjêcia krajobrazu i kilka niez³ych ujêæ z je¼d¼cami.
Ogólnie dno.

Polecam, jesli kto¶ ma ochotê zobaczyæ reporta¿ z kameralnej imprezy w klimacie, tyle ¿e baz ¿adnych ciekawych staræ.
I lepiej wy³±czyæ d¼wiêk.
skorupa
film ciekawy, bo nie o historyczno¶æ i rekonstrukcjê w nim chodzi. fajne by³y te ma³e koniki smile.gif
Thyrvald
Jak kto¶ siê nastawia³ na co¶ w rodzaju 13 wojownika to powinien byæ zaskoczony i to nawet mile, bo jest lepiej.
Ja osobi¶cie my¶la³em, ¿e chocia¿ raz obêdzie siê bez wulgaryzmów o których wspomnia³ ju¿ Bjorn oraz ze ca³o¶æ bedzie zrealizowana nieco bardziej w klimatach kina niezale¿nego czyli ¿eby nie by³o przerostu formy nad tre¶ci±. Niestety i tym razem nie uda³o siê. Skoro po czê¶ci Islandzka produkcja tak wygl±da (nie jest strasznie ¼le ale...) to juz chyba przyjdzie siê pogodziæ ze nie ma bardzo dobrych filmów fabularnych o wikingach i juz chyba nie bedzie.
Mo¿e ja to tak odbieram, mo¿e to kwestia tego ¿e przez rok czasu nastawiali¶my siê na co¶ wybitnego a mo¿e lud¼ mocno siedz±cy w tych klimatach inaczej na to patrze. dunno.gif I tak lepsze to od Pathfindera
skorupa
A kim by³a tak przy okazji ta trollica z wody? siostra, matka, czy kochanka g³ównego trolla?
Szymon Piotr
Chyba mamu¶ka Grendela:)

Co do ca³o¶ci filmu to przede wszystkim plenery. Fantastyczne krótko mówi±c, to one robi± najwiêksze wra¿enie. Wspania³e krajobrazy islandzkie. ¦wietne pokazanie czarnych bazaltowych klifów i pla¿ ze ¶wie¿ymi skandynawskimi murawami. smile.gif
Snaewar
Niestety filmowi duuuzo brakuje do XIII wojownika. Jak dla mnie brakuje tego patosu i walk, ktore mozna bylo tam zobaczyc. Tutaj masa dluzyzn i bohater wymuskany jak dziewka z St. Pauli. Wszyscy sa tacy "sterylni" bigsmile2.gif

Do historycznosci sie nie przyczepiam bo nie to w tkaich filmach mnie interesuje.

Wyposrodkowujac nadal prymat dzierzy Korpen Flygur smile.gif

Pozdrawiam
Maciek
Domard
Czy kto¶ wie sk±d mogê wzi±¶æ soundtracki z Beowulfa ?
Heru
Zaliczam ten film do jednego z moich ulubionych. Bez porównania do tej "bajki" z 2007 i a ju¿ zupe³nie do tego badziewia z Lambertem! old.gif

W najbli¿szy pi±tek (17 czerwca 2011) film ten bêdzie emitowany na kanale Polsat ok. godz. 22 woohoo.gif
Roar
znam ten film bardzo dobrze
sama fabu³a jest do¶æ dobrze zekranizowana
poza tym wszystko jest dobrze ukazana w okresie Vendel
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.