Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Spartacus (2004)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Marco Polo
W tym roku wesz³a na ekrany telewizorów nowa wersja filmu Spartakus prod. USA w re¿. R. Dornhelm.
W tytu³owej roli Goran Visnjic. Z recenzji które przeczyta³em na amerykañskiej stronie filmowej oraz trailera film zapowiada siê dosyæ dobrze. Ju¿ od wczoraj mo¿na u nas kupiæ p³ytê DVD oraz kasetê VHS.
czy mo¿e kto¶ ogl±da³ ten film? Czy rzeczywi¶cie jest dobry?
Grenadier
Z tego co wiem porucznik Frank Drebin bardziej ceni³ sobie starsz± wersjê filmu (scena w banku spermy bigsmile2.gif )
Snaewar
Obejtrza³em ten film....i jest koszmarny. Z histori± Spartakusa to mo¿e ma 50% wspólnego (mnie mocno zaskoczy³o filmowe uzasadnienie rezygnacji przebicia sie przez Alpy i stosunku Spartakusa do niewolnictwa bigsmile2.gif ). Gra aktorska nie jest mo¿e najgorsza (poza odtwórc± roli g³ównej, który wiêcej czasy spêdzi³ na robieniu fryzury i æwiczeniu "pakerskich" min ni¿ na nauce aktorstwa) ale do wybitnych nie nale¿y.
Efektownie wysz³a bitwa z wojskami Publiusza Maximusa oraz wreszcie sensowne ukazanie sceny ¶mierci Spartakusa (sk±d siê wzi±³ pomys³ na konaj±cego Traka w filmie z Kirkiem Douglasem do dzi¶ nie wiem).
Ocena koñcowa zbie¿na z przedmówc± szczerba.gif
Arwald
Mi film jako taki siê podoba³.Widywa³em o wiele gorsze. Jak zwykle nie podchodzi³em do tego typu produkcji jak do filmu o wydarzeniach historycznych tylko jako dobre widowisko. ocena 6.5-7/10
mirmoth
he to najbardziej przegadany film jaki chyba w zyciu widzialam nawet krol artur sie chowa.
w skali 1-10 twn film u mnie ma 2
nic mnie nie zachwycilo
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.