Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Polska] sukno - ró¿ne kolory i odcienie
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Szypu³
Poszukuje bia³e sukno we³niane, czy kto¶ orientuje si¶ gdzie mo¿na je nabyæ, i w jakich cenach ?
Bedê bardzo wdziêczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
krecik_77
w lublinie jest, taki kolorek naturalny, nie bielony, tyla ¿e 20 % jakiego¶ plastiku w to wsadzili....
49 pln/mb
Friese
gdzie???jak ja jakis tydzien temu bylam w hurtowni to mieli tylko zielone ,czerwone i granatowe...nie bylo bialego i jak sie zapytalam to uzyskalam odpowiedz ,ze nie bedzie...cena byla 53 zl/metr.
Krecik :w jakim sklepie byles?
ja szukalam w hurtowni na dole bernardynskiej..

pozdrawiam,

Fryzyjka szczerba.gif
Jarobor
witam

my ¿e¶my zamawiali sukno w fabryce w rakszawie - tylko trzeba zamawiaæ wiêksz± ilo¶æ, ¿eby im siê op³aca³o uruchamiaæ liniê.

pozdrawiam
krecik_77
fryzyjko - ta hurtownia znajduje siê na bocznej zamojskiej, zaraz ko³o biedronki. maja tam sukno w kolorach: brak koloru, niebieski, czerwony, czarny. cena 49pln/mb
Wojciech Radzki
Dok³adnie na ulicy Stolarskiej.
Pozdr
WR
Kasia Weso³owska
Szukam czerwonej we³ny. Zale¿y mi natym ¿eby by³a 100% i w jakim¶ ³adnym odcieniu ( nie w¶ciek³ym devil.gif ) . Niestety w £odzi ,gdzie mieszkam ,wszyskie ³adne odcienie to 80% flausze icon_sad.gif . St±d interesuje mnie ka¿dy rejon Polski gdzie tak± we³enkê mo¿na dostaæ ( nie musi byæ w rozs±dnej cenie, zale¿y mi na odcieniu smile.gif )
Horhe
Grrr flausze, a fuj fuj.
Wi¶niowe sukno jest w Gdañsku na ul. Szerokiej, kolega wczoraj mi mowi³.
Mo¿esz te¿ zadzwoniæ do hurtowni KAMA w Toruniu (0-56) 62-10-585. Bardzo szybko podsy³aj± próbki tkanin,a same tkaniny wysy³aj± za zaliczeniem pocztowym. Solidna i sprawdzona firma,a i ceny maj± ca³kiem przystêpne. blinkie.gif
Horhe
Pozwoli³em sobie na zmianê tematu, aby nie powstawa³o za du¿o drobnych og³oszeñ.
Ja osobi¶cie poszukuje takich odcieni sukna jak w za³±czniku. Chodzi o sukno niebieskie i czerwone,a dla porównania kolorystyki zamie¶ci³em nakrêtke od Coca-coli. Kolory s± ¿ywsze ni¿ na zdjêciu. Wiem, ¿e takie sukno jest w Warszawie w sklepie propagandowym na Okopowej,ale nie interesuje mnie cena 64z³/mb. Szukam tañszego, tak do 50z³/mb. Planuje zakup 10-14 metrów.
EwKa
Zobacz Horhe we Wrzeszczu vis-a-vis Centrum Manchatan (ech...kiedys sie mowilo, ze to naprzeciwko Mody Polskiej), tam jest sklep wylacznie z welnianymi tkaninami. Panie sa urocze, wiedzialy nawet co to flanela welniana i loden...Cen nie gwarantuje tzn. nie wiem czy nie przekraczaja magicznych 60PLN ale tam obsluga nie wcisnie Ci 90% poliestru jako welny.Fachowcy.
ANO
Wiosn± otrzyma³em próbnik z Fabryki Sukna w Rakszawie (www.fabrykasukna.pl). Jest w nim sukno czerwone o odcieniu zblizonym do tego ze zdjêcia. Okre¶lone zosta³o jako artyku³ 3419/S35/108 deseñ2353/5a. Niestety jest to mieszanka 65% we³ny i reszta syntetyku. Maja równie¿ we³ny 100%, ale nie uda³o mi siê ustaliæ czy dotyczy to tego deseniu. Ceny: z domieszk± syntetyku 30,90+VAT/mb, czyste 46,20+VAT/mb. Sklep firmowy jest przy fabryce (czyli gdzie¶ pomiêdzy Rzeszowem a Le¿ajskiem).
Horhe
ANO dziêkujê za informacje. Skontaktowa³em siê z Rakszaw±,ale niestety to co produkuj± to sukno ambasador o splocie sko¶nym, 100% we³na. Zapozna³em siê z ich próbkami.

Ja poszukuje sukna o splocie p³óciennym w kolorze b³êkitnym, jak ta emotikonka aaa.gif
Zdjêcie tkanin wyszlo trochê ciemniejsze, ni¿ w rzeczywisto¶ci.
Karmazynowe sukno mam ju¿ z odzysku icon_cool.gif

We wrzeszczu co siê nie spytam, to "nie ma", "nie ma" itd. Szczerze to wola³bym dorwaæ jak±¶ hurtowniê.
EwKa
Nie widzialam na stronce Rakszawy zeby mieli znak Woolmarku a Ambasadory ktore ostatnio (wczoraj) mialam w reku to 80% welny....
EwKa
Wlasnie sie dowiedzialam, ze Rakszawa chwali sie Woolmark-iem ale tylko w przeslanych probkach a nie na stronie...Buuuu, szkoda bo posiadanie tego znaku dobrze o nich swiadczy.
Horhe
Podtrzymuje swoje poszukiwania.
CYTAT
Ja poszukuje sukna o splocie p³óciennym w kolorze b³êkitnym, jak ta emotikonka
aaa.gif
Owen
Witam
Ostatnio nie mogê wej¶æ na stronê Rakszawy. Kto¶ wie co¶ o tym ?? Mo¿e zmienili.
Pozdrawiam
ANO
Strona Rakszawy rzeczywi¶cie nie dzia³a. Ostatnio dosta³em wzornik z Zak³adów Tkanin We³nianych MAZOVIA S.A. Szeroka gama kolorystyczna, ale 100% we³ny chyba nie maj±?
Adi
Witam!
Interesuje mnie sukno we³niane w kolorze bordo na podszewkê ...czy móg³by mi kto¶ poleciæ gdzie znajdê takowe w dobrej jako¶ci i po rozs±dnych cenach .
Z góry dziêkuje i pozdrawiam.
Krzysiu
Wed³ug informacji, uzyskanej w dziale technicznych w Mazovii, obecnie nigdzie nie produkuje siê sukna w 100% we³nianego. W "stuprocentowych we³nach" sztuczny dodatek to minimum 5%. Mog± zrobiæ na zamówienie takie piêcioprocentowe sukno o dowolnej gramaturze, ale musi byæ tego conajmniej 600 metrów.
D±brówka
Hej, kto¶ wie, co siê sta³o z hurtowni± MAZOVIA? od kilku dni usi³ujê siê do nich domejlowaæ i dodzwoniæ, na mejle nie odpowiadaj± a telefony mówi±, ¿e nie ma takiego numeru. Czy¿by padli?

Stronkê aktualizowali ca³kiem niedawno wiêc nie s±dzê, ale kto wie...
Nidhogg
CYTAT(D±brówka @ 18:09 20.01.2009) *
Hej, kto¶ wie, co siê sta³o z hurtowni± MAZOVIA? od kilku dni usi³ujê siê do nich domejlowaæ i dodzwoniæ, na mejle nie odpowiadaj± a telefony mówi±, ¿e nie ma takiego numeru. Czy¿by padli?

Stronkê aktualizowali ca³kiem niedawno wiêc nie s±dzê, ale kto wie...

Witam.
Zak³ady Tkanin We³nianych Mazovia S.A. og³osi³y upad³o¶æ pod koniec zesz³ego roku, ale zapewniali, ze nie zawieszaj± produkcji i sprzeda¿y, nawet przys³ali mi nowy próbnik. Sam bym chcia³ wiedzieæ, co siê sta³o - nawet gdyby likwidoowali firmê, to ktos powinien telefony odbieraæ, to nie kiosk ruchu, który mo¿na zamkn±æ z dnia na dzieñ.
[edit]: Jest artyku³ o Mazovii: http://www.polskatimes.pl/dzienniklodzki/p...ienia,id,t.html
No i skoñczy³y siê ³adne, ¿ywe kolorki, zostaj± tylko bure we³enki ze sklepu...
Kto¶ wie gdzie mo¿na dostaæ czerwone sukno (nie flausz czy inn± flanelê, tylko zgrzebne, szorstkie sukno?) I jeszcze takie w kolorze naturalnym?
dzik_warminski
mo¿e rusz± w marcu takie sa plotki
mesjasz
Hm, skoro Mazovia pad³a, to gdzie indziej mo¿na dostaæ we³nê (i to jakie¶ normalne na XV wiek kolory, a nie szarobury za przeproszeniem syf-pó³polar z allegro) za poni¿ej 40z³ od metra bie¿±cego?...
Kordian
orientuje sie kto¶ z forumowiczów gdzie mo¿na dostaæ sukno na mundur wp wz 19
pozdrawiam
leonidas12
Jak powinna wygl±daæ we³na na pocz±tek XV w. ?(chodzi mi o style splotu), czy s± sploty które mog± byæ niedopuszczone na imprezach?

Edit:
Mówi siê/pisze siê raczej splotu, a nie zaplotu.
A ten temat jest chyba o kolorach, no nie?
I nie wypisuj takich baterii pytajników - patrz Regulamin FREHA.
Pozdrawiam - mod. Andrzej / Viator
MagicWojtek
ostatnio przegl±da³em stronê mazovii
i takie co¶ by³o
CYTAT
Zmiana adresu i numerów telefonu

16.11.2009

W zwi±zku z upad³o¶ci± ZTW MAZOVIA S.A w sprawie zakupu tkanin prosimy o kontakt na adres 42-520 D±browa Górnicza, ul. Wapienna 2 lub pod numerem tel. 032 264 08 23 tel. mob. 515 034 856
fax: 032 264 08 23, 032 260 12 76
.
Serdecznie zapraszamy do zakupów.

kto¶ bra³ tkaniny od nich w ostatnich dniach??
Mo¿e jak±¶ przecenê maj± ?? pyta³ siê kto¶ ;>??
Viator
Wojtek... no nie ¿artuj. Telefon sam poda³e¶ - zadzwoñ, dowiedz siê i podziel siê tutaj wynikami. Je¶li Ciê to interesuje to po co masz czekaæ a¿ kto¶ inny zadzwoni, a jak Ciê nie interesuje to po co pytasz czy kto¶ co¶ wie?
Kurczê, co za m³odzie¿ mamy, ka¿dy by tylko przyszed³ na gotowe crazy.gif
Pozdrawiam,
Andrzej/Viator
Aedan
Poszukujê sukna w kolorze jasno szaro niebieskim (jak mundury legionowe) oko³o 10- 15m
robert w. Wielki
Czo³em! Gdzie jest miejsce, w Trójmie¶cie, z dobrymi we³nami? w sensie, takie, z widocznym historycznym splotem..? Pozdro
semen
Witam
Jutro zajrzê do sklepu w Gdyni przy ¦wietojañskiej 107. Mo¿e cos bêd± mieli. Sam szukam na ¿upan
semen
By³em dzisiaj w sklepie z tkaninami w Gdyni przy ul. ¦wiêtojañskiej 107 (niedaleko Urzêdu Miasta).
Jest tam drogo, ale mo¿na co¶ wybraæ.
Jest:
- bardzo dobra we³na z widocznym splotem (p³aszczowa oraz tak¿e sporo cieñsza). Z interesuj±cych mnie splotów i kolorów ceny 72-125 z³/1mb.
- dobry len w kilkunastu kolorach cena 44 z³/1mb
Mo¿na i¶æ i pogadaæ, niekoniecznie trzeba kupowaæ.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.