Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Medyk z roku 1912
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
Krzy¶ko
Jak wygl±da³ wojskowy lekarz brytjski z roku oko³o 1912 (wiem ¿e to nie II wojna ¶wiatowa ale o pierwszej nie ma gdzie pisaæ) Strój takowy mi jest potrzebny na LARPa Zewu Cthulhu dziêj±cy siê w latach 1912-14
krzyzak
mam troche obrazkow, i troche fotek oporzadzenia amerykanskiego wz10, wz1912/14i wz17/18 wraz z opisami ,jesli Cie to w jakis sposob ratuje daj znac
pozdrawiam icon_cool.gif
Bogumi³
Hmm... LARP czyli Live Action Role Playing to gra polegaj±ca na odtwarzaniu, a co za tym idzie rekonstrukcji danej roli w pewnym systemie spo³ecznym. O ile system LARP jest bardzo ¶ci¶le umiejscowiony w klimatach historycznych (tak jak Zew Chtulu), to odtwarzanie ról obecnych w nim postaci, nie ró¿ni siê niczym od rekonstrukcji historycznej.

Turniej Rycerski to jeden wielki LARP; niestety ma³o kto o tym pamiêta. Piêtnujemy tylko mroczne stroje, a nie kompletny brak wczucia siê w role prostego woja, rycerza z zasadami czy wysoko urodzonej damy dworu.
Powinni¶my uczyæ siê od ludzi pokroju Kry¶ka et sunt yes.gif
Bogumi³
[glow=green:0bb2b47a58]Popieram[/glow:0bb2b47a58].

Wracaj±c do tematu. Mo¿e znajdziesz co¶ tutaj: http://www.ku.edu/carrie/specoll/medical/medtitle.htm
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.